Leivontaketju

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja mmaljo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Aijaa, no tuohan on sit vähän sama ku mulla :) Leipomista ei kans hirveen usein tule harrastettua vaikka halua kyllä oliski. Sitä vaan laittaa vauvan piikkiin kaikki, et en muka pysty tehä samalla kun se on hereillä, tai en jaksa silloin kun on mennyt jo nukkumaan. Sitä vaan oottelee juhlia, ja silloin yleensä leivon yöhön saakka :)
 
Me nyt vähän niinku varastettiin tää ketju ;)

Olisko täällä muitaki reseptejä kaipaavia? Voin itsekki omasta vihosta kaivella yhtä sun toista jos vaan tarvitaan :D
 
Heip!
Tuli vain mieleen juustokakuista, että katsokaa että juustolevite on pästöroitu, esim Philadelphia tais olla. Muuten on se listeroosivaara..

Toi aftereight juustokakku kuulosti tosi houkuttelevalta. Nam nam :)


Sent from my iPad using Vau Foorumi
 
Mun mielestä Philadelphia ei ole pastoröitu, viila ja creme Bonjour on ainakin :)


Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
 
Hemmetin sanansyöttö, siis viola.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
 
Aijaijai, miten herkullinen viestiketju! Tosi hyvä idea :) Mulla on juuri uunissa mun mielestä maailman paras suklaakuivakakku. Alla ohje siihen.

SUKLAAKAKKU

1.
200g margariinia
2½ dl maitoa
6 rkl tummaa kaakaota
sekoitellaan ja sulatellaan kattilassa tasaiseksi kaakaoksi ja jäähdytetään.

2.
4½ dl vehnäjauhoja
1½ rkl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
sekoitetaan.

3.
4½ dl sokeria
3 kananmunaa
vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan jäähtynyt kaakao ja
jauhoseos.

4.
Lisää oma lempparisuklaalevy pilkottuna.

5.
kakku paistetaan 175 asteessa tunnin verran uunin alatasolla.
 
Kiitos Onneli reseptistä :) Pitää itellekki ottaa ylös ja kokeilla kun seuraavan kerran kuivakakkua teen :)
 
okei, en oo tota tuorejuusto asiaa miettinytkään, jotenki muistaisin vaan et viimeks käytin juuri tuota philadelphiaa. Sitä muutenki yleensä käytän leivonnaisissa.Pitääpä tuohonkin asiaan paremmin perehtyä:)
 
Pastöroimattomiakin maitotuotteita pystyy käyttämään silloin kun ne kypsennetään tarpeeksi pitkään, mutta tosiaan vaatii kypsennyksen, Muitaakseni väh 70 astetta ja 15min, en nyt ole ihan varma kyllä... Mutta esim. paistettavan juustokakut varmasti kypsenee tarpeeksi pitkään. :)

Mutta tietysti on kaikista varminta valita suoraan pastöroitu vaihtoehto, niin ainakin itse teen. :)
 
voi hitsi ! Anteeksi.. Tota pitää testata heti seuraavana :D Pitääki ens kerralla ku kauppaan menee nii ostaa ainekset tohon, niin hyvän näkönen :)
 
Kiitos mmajlo ohjeesta, pitää kirjoittaa tuo ylös. :)

Yksi vinkki muuten kuivakakkujen tekoon, banaanikakku tai suklaabanaanikakku on todella hyvää, banaani nimittäin tekee sen kakun mukavan kosteaksi ja mehukkaaksi.
 
Kiitos panda sullekki vinkistä :)

Oisko jollain vielä noita juustokakku reseptejä? Mulla niitä tosi vähän ja nyt ku aattelin et vois alkaa niitä vaihteeks tekemään, nii olis kiva saaha uusia reseptejä :) Mielellään hyväks todettuja ;) Joku vadelma-juustokakku tai muuten marjaisa olis kiva kans
 
Miä en oo vieläkään saanut aikasex leivottua mitään. Näyttää kyllä nuo teidän leipomikset tosi hyviltä :)



Sent from my iPad using Vau Foorumi
 
älä huoli, en minäkää ;) Mut aattelin huomenna testata tota after eight juustokakkua :D saas nähä miten onnistuu, ei varmasti ainakaa tuu yhtä nätiltä näyttämään ku tossa linkissä :D
 
Jos mäkin nyt tänne muutaman reseptin laittaisin. Siis tykkään tosi paljon leipoa, ja oon muutamia vuosia sitten käynnyt leipuri ja kokki puolen amiksessa. Juustokakkuja tykkään tehdä todella paljon. Ja joskus tavallisiakin kakkuja. Kaikki makiat ovat niin ihania tehdä ja suolaiset myös.

Tässä olisi snickers-piiras.
todella makea, mutta helppo tehdä

260g LU bastogne kandisokerikeksejä
100g voita sulatettuna
1 dl suolapähkinöi karkeaksi hienonnettuna
2 dl kuohukerma
15kpl vanilja-fudgeja ( irtokarkkihyllystä )
1 snickers-patukka

Kuorrute

200g vaaleaa maitosuklaata
1 dl kermaa
1/2 dl suolapähkinöi

*vuoraa 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla
*murenna keksit ja lisää sulatettu voi ja sekoita joukkoon karkeaksi hienonnetut suoläpähkinät.painele seos vuokaan.
*keita kermasta ja fudgeista sakea kinuski.Lisää lopuksi joukkoon snickers patukka ja sekoita kunnes se sulaa.
*kaada kinuski vuokaan keksipohjan päälle
*sekoita kasarissa miedolla lämmöllä maitosuklaa ja kerma, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon suolapähkinät. Levitä kuorrute pinnalle ja koristele haluttaessasi viel suolapähkinöillä. Laita kylmään.
*Tämän voi valmistaa jääkaappiin jo muutamaa päivää aiemmin.

Tässä olisi höyhenkevyt sitruunajuustokakku
tullut muutaman kerran tehtyä ja erittäin hyvä

pohja:
200 g digestive keksejä ( vähärasvaisempi versio)
1 prk nestla bona sosetta ( maku: omena-banaani-appelsiini) voi olla muu maku tai merkki
Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunankuori
1 dl sitruuna mehua ( 1-2 sitruunaa)
200g mautamaton tuorejuusto ( 2% rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia, ( voi olla jonkun muun makuinenkin )
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta / sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua

*Hieonna keksit ja lisää bona sose. Levitä leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle 24cm halkaisijaltaan.
* laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
* raasta sitruuna ja purista mehu
*sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri.
*vaahdota valkuaiset
*kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täyteeseen
*lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
*hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.
*laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*kiehauta n½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. yhdistä muun mehun kanssa. jäähdytä kiille huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. kaada kiille vuokaan lusikan kautta. anna hyytyä jääkaapissa.

Koko kakku 1719 kcal*
yksi pala ( 12kpl): 143 kcal*
(* koristelu ei sisälly kalorimäärään )

Ite olen ihan tavallisista tuotteista tehnyt, etten ole katsonut noita kalorimääriä ollenkaan. Mutta mukavan kirpakka kakku.

Sit tässä olisi viel Kahden suklaan browniet erittäin hyviä ja "kosteita". koko pellilisestä tulee n.60-64kpl, kun leikkaa sellaisia pieniä palasia.

Tumma taikina
200g voita
200g tumma suklaa
3 dl sokeria
6 munaa
1 prk persikkasose ( esim.bona/piltti )
4 dl vehnäjauho
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhe
vaalea taikina
200g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
4 tl vaniljasokeria
pinnalle
1 rkl kaakaojauhetta

*sulata voi ja t.suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. lisää sokeri joukkoon ja anna jäähtyä. valmista sillä välin vaalea taikina
* sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston,munien ja vaniljasokerin kanssa. jätä odottamaan
* vatkaa t-taikinan munat ja persikkasose kevyesti. lisää suklaa-voi-sokeri seos
*sekoita kuivataineet ja siivilöi taikinaan. sekoita
*kaada 3/4 t.taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin
*levitä päälle v.taikina ja nostele loput t.taikinasta pinnalle. sekoita taikinoita esimerikiksi veitsellä tiikerikuvioita
*paista 175 asteessa n. 40min. anna jäähtyä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa.
* leikkaa annospaloiksi ja tupruta kaakaojauhetta päälle.

Nää vie kielen mennessään ja suht nopeita ja helppoja tehdä

tässä nyt muutamia reseptejä =)
 
Takaisin
Top