Leipomis- ja kokkausketju

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Aretha
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Huomenna olisi tarkoitus jatkaa esikoisen 2v synttärileipomusten tekoa pakkaseen :) Mua on purassu joku pahuksen leivontakärpänen kun tuntuu että joka käänteessä pitäs jottain olla tuhertamassa jauhojen kanssa :P Ja synttäreillekin KAIKEN pitää olla omatekosta! :o Ehkä tässä vielä harjaantuu ihan hyväksi leipuriksi :D
 
Kellään kivoja ehdotuksia suolaiseksi leivonnaiseksi esikoisen 2v synttäreille? Ja kun tässä on nämä kaksi pikkuista ja äidillä kädet täynnä päivisin niin saisi olla jottain simppeliä leivonnaista :)
 
Simppeliä suolaista saa, kun teet nyyttejä croissanttitaikinasta. Sisälle esimerkiksi fetajuustoa ja yrttejä tai kanaa ja sulatejuustoa, nam! Useimmat taikinat tulee vaan valmiiksi kolmiomallisina, että niitä joutuu leikkaamaan uusiksi, mutta muuten ne on tosi helppo tehdä ja kaikki on niistä meillä tähän mennessä tykännyt.
 
Croissanttitaikinasta tuleekin varmaan maukkaampaa kuin voitaikinasta, pitääpä kokeilla.

Itse teen varmaan piiraita valmispohjilla, ei tarvii kun ripotella täytteet ja muna-kerma päälle. Jos on enemmän aikaa nii nykerrän nuo muffinsipellin koloihin niin saa valmiita annospaloja.
 
Nyt kaikkia nam nam juttuja kanttarellista! Mullon niitä kilo!!!!

Sent from my GT-I9100 using Vau Foorumi mobile app
 
Mullakin on iso rasiallinen! Mummi oli kerännyt niitä mökiltä, ku sanoin etten raaski torilta ostaa ku kilohinta oli 10e/litralta, ja vielä virolaisia. Kastike odottaa tekijäänsä, mut poika on sitä mieltä, et äidin ei tarvii tänään keretä syömään.
 
Aina perushyvää suolaista on jauheliha-feta-parsa (ym.) piirakka!

Ideoita gluteenittomiin ruokiin, kun sisko tulee käymään huomenna ja on keksinyt, että hällä pitää olla glut ruokavalio poikaystävän kanssa (eivät oo keliaakikoita). Äippälomalla oon tehnyt lihapullia pakkaseen ja ne on sulamassa. Keitetyt perunat. Mutta mitä muuta?? Salaattia, mut jotain vielä tarttis! Jälkkäriksi jäätelöä, se on helppo ja gluteeniton.
 
Mansikka-marenkikakku on hyvä ja gluteeniton, sekä kohtuuhelppo valmistaa. :) pottujauhoilla saa kans korvattuu aika paljon.. Jos lihapullat on tehty korppujauhoon, ne ei käy.

Sent from my GT-I9305 using Vau Foorumi mobile app
 
Nimiäisiin olis tulossa 20 aikuista ja 5 muksua. Kauheen vaikee miettii kuin paljon tars mitäkin. Aattelin tehdä seuraavan setin:

Suppilovahveropiiras
Kinkkupiiras
Pasteijoita / nakkipiiloja

Täytekakku sitruuna & vadelma täyte
Täytekakku maidoton kuningatar täyte
Toscapullaa
Juustokakku tai kuivakakku tai molemmat

Kaupasta ehkä vielä keksiä ja karjalanpiirakkaa ja ipanoille namuja.

Sent from my SM-T310 using Vau Foorumi mobile app
 
Päivän ainesosana CHERRY, sellainen sangollinen nyt työnalla..olisko loistavaksi koettuja reseptejä??
Kirsikka-piiras /kakku/muu? mikä?
Pari piirakkaa jo tehnyt, vielä etsii sitä täydellistä.. suklaa-kakku kirsikoilla tekis mieli yrittää, semmonen tumma, paksu ja muheva(joo, puhun kyllä edelleen kakusta), mutta miten? ettei kirsikat kastuta kakkua, ja olis silti reilusti?:anyone
 
Meillä muuten meni tosi vähän syömisiä. Ei ihmisille hirveesti maistu näillä helteillä. Kahvia tais mennä yks pannullinen. Mehua sit menikin useampi kannullinen.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Tein lihapullat glut korppujauhoista silloin äippäloman alussa. Jälkkäriksi tuli jäätelö kun oli niin paljon kaikkea muuta hommaa, etten ehtinyt leipomaan. Täytyy koittaa tota mansikka-marenkikakkua toiste. Kiitos vinkistä!
 
Oon niin surkia leipoja että päätin tekaista perus kinkkupiirakan synttäreille :D Intoa on leipomiseen mutta taito puuttu melkeenpä kokonaan! Mutta jospa tässä vuosien saatossa kun vaan jatkaa leipomista niin alkaa oppimaankin
 
Löysin kuin löysinkin etsimäni! perinteinen saksalainen kirsikkakakku nimellä, lisäsuklaalla tuunattuna tietenkin.
paksu tumma pehmeä ja aivan ihana, kirsikat täplitti sisälmystä ihanasti. tuli yllätysvieraat kerrankin juuri oikeaan aikaan:p..tää maistui ihan jokaiselle. suosittelen lämpimästi jos hukutte hapankirsikoihin..
sanoisi että tässä oli se täydellinen kirsikka-kakku:Heartpink voi ihmisen arki pienestä muuttua juhlaksi!

Ja kyllähän leipominen on just niitä juttuja missä "nälkä kasvaa syödessä", jokainen onnistuminen ajaa yrittämään yhä enemmän.. meillä autaa tää iso lauma ihmisiä joihin ruoka uppoaa kun sirkkalaumaan..ei tarvii itse ihan kaikkea syödä.

Eilisen leipomarupeaman päätteeski oli balsamiviinietikka valunut pitkin jääkaappia, joka kerrokseen - AAARGH, oli siis pakko siivotakin:smiley-chores020,
kunpa siinäkin innostus tekemällä..
 
Meillä poitsun kaks kummia on semmosia et ei käy gluteeni, maito eikä muna ollenkaa..oli vaikee keksiä heitä varten tarjottavaa, mut löysin sit pullahiiren makeat kakut kirjasta kakun mikä sopi heillekin. Ja oli muuten hyvää! Helpppo oli tehdäkin, vaik jänskäsin kuin käy, kun en oo ennen tehny mitää erikoiskakkuja (ja ite oli pakko tehdä kun leipomo ei suostunu tekeen, kun kuulemma liian vaikeeta). Laitanpa ohjeen tähän.

Suklaakakku

Pohja:
5dl gluteenittomia jauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2dl sokeria
200g maidotonta margariinia
3dl kivennäisvettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sulata margariini
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon kivennäisvesi ja margariini ja sekoita tasaiseksi
4. Paista kakku öljytyssä vuuassa(18cm) 170 asteessa 45-60min
5. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan

Täyte:
150g maidotonta suklaata
4dl GoGreen vispiä
1/2dl Tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
1 banaani

1dl omenamehua (kostutukseen)

1. Sulata suklaa 1/2dl "kermaa" kanssa kattilassa ja laita sivuun jäähtymään
2. Vatkaa loput "kermasta" vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
3. Lisää jäähtynyt suklaa ja tomusokeri joukkoon
4. Soseuta banaani
5. Aloita kakun täyttäminen kostuttamalla pohja, sen jälkeen levitä pohjalle banaania ja 1/3 täytettä
6. Täytä toinen kerros samalla tavalla
7. Lopuksi kuorruta kakku 1/3 täytettä
(8. Koristella voi esim. Sokerimassakukkasilla)
 
Odotan jo innolla kakun kuorruttamista pursottamalla kun sisälämpötila huitelee 30 asteessa... Jiihaa! En vaan viitsinyt enää täytekakkua perua kun ostin siihen muumi aiheisen kakkukuvankin
 
^ laita ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta yhtä kermapurkkia kohden. Jämäköittää vähän kermaa ja on helpompi työstää.
 
lyyti, tekeekö vaniljamousse saman asian? Onko kreemi ja mousse sama asia? Nim. merk. Surkea leipuri :D
 
Takaisin
Top