Meillä poitsun kaks kummia on semmosia et ei käy gluteeni, maito eikä muna ollenkaa..oli vaikee keksiä heitä varten tarjottavaa, mut löysin sit pullahiiren makeat kakut kirjasta kakun mikä sopi heillekin. Ja oli muuten hyvää! Helpppo oli tehdäkin, vaik jänskäsin kuin käy, kun en oo ennen tehny mitää erikoiskakkuja (ja ite oli pakko tehdä kun leipomo ei suostunu tekeen, kun kuulemma liian vaikeeta). Laitanpa ohjeen tähän.
Suklaakakku
Pohja:
5dl gluteenittomia jauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2dl sokeria
200g maidotonta margariinia
3dl kivennäisvettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sulata margariini
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon kivennäisvesi ja margariini ja sekoita tasaiseksi
4. Paista kakku öljytyssä vuuassa(18cm) 170 asteessa 45-60min
5. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan
Täyte:
150g maidotonta suklaata
4dl GoGreen vispiä
1/2dl Tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
1 banaani
1dl omenamehua (kostutukseen)
1. Sulata suklaa 1/2dl "kermaa" kanssa kattilassa ja laita sivuun jäähtymään
2. Vatkaa loput "kermasta" vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
3. Lisää jäähtynyt suklaa ja tomusokeri joukkoon
4. Soseuta banaani
5. Aloita kakun täyttäminen kostuttamalla pohja, sen jälkeen levitä pohjalle banaania ja 1/3 täytettä
6. Täytä toinen kerros samalla tavalla
7. Lopuksi kuorruta kakku 1/3 täytettä
(8. Koristella voi esim. Sokerimassakukkasilla)