Kiinteät ruoat

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti M&S, 30 joulu 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tuffe Aloittelija

  Neuvolasta sanovat mulle että pitää taukoa siitä nyt huoletta, kun ei meinaa upota millään. Mietin sitä yosa jukurttia, onko sitä pelkästään kaurana vai miten? Kun täällä kaupassa ei ollu kun joku marjamix ja joku toinen, niin voiko niitä antaa? En jääny tutkimaan et onko esim sokeria tms.
 2. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Kokeile nyt ihmeessä ensin soseen kanssa puuroa. En mä ainakaan itekään pelkiltään puuroa syö vaan mehukeitolla. Ilmankin pärjää, mutta on tosi hyväksi vatsan toiminnalle ja pitää hyvin nälkää eli aika kätsä ratkaisu vauvoilla ja taaperoilla. Ja kylmänäkin voi antaa puuroa..tai kokeilla sileämpää puuroa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Puurosta tai puurohiutaleista voi kans tehdä kaikenlaista muuta: lettuja, rieskoja, muffineita, tikkuja. Esim. apinaeväs. Mä oon meidän alottelevalle sormiruokailijalle tehny pannukakkua kananmunasta, banaanista ja puurohiutaleista. Seuraavaksi ajattelin kokeilla apinaevästä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Helga11 Aloittelija

  Meilla on kanssa sama kokemus, etta puuro ei paljaaltaan mene, mutta soseen kanssa hyvin. Olen jauhanut (tehosekoittimella) puutohiutaleet melkein jauhoksi, mutta silti ne pienet 'ryynit' meinaa neitia valilla vaivata. Kun teen puuron tarpeeksi loysaksi, niin hyvin maistuu.
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  En tiedä tuleeko silosempaa, jos soseuttaa puuron keittämisen jälkeen, mutta niin minä olen tehnyt. Ja tosiaan löysemmäksi keittäminen on meilläkin käytössä.
 6. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Eikös perunajauho ole ok kiisselin sakeuttajana?
 7. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Yosa maustamaton, banaani mansikka ja passionhedelmä ovat ok vauvoille.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Agape Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä kokeilin puuroa omenasoseen kanssa ja voi että on hyvää! Herra söisi sitä varmaan litran jos annettaisiin!
  • Hauska Hauska x 1
 9. Helga11 Aloittelija

  Pauveli, minakin mietin tota puuron soseuttamista keittamisen jalkeen, joten hyva kuulla etta sekin onnistuu
  (Siis kun ajattelin, etta siita saattaa tulla liisteria ).
  Toi hiutaleiden jauhaminen oli mun idea lahinna siksi, etta siita saa hyvan matkaevaan jos kayttaa pikahiutaleita, niin ei tarvi keitella vaan lisata vaan kuuma vesi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Helga11 Aloittelija

  Megara, kylla kiisseli sakeutetaan yleensa perunajauhoilla. Ja kai sitakin voi vauvoille antaa.
 11. Tuffe Aloittelija

  Kuinka paljon teillä vauvat syö kiinteitä? Meillä aiemmin esim. lounas ja päivällinen olleet yhen pilttipurkin verran ja vähän hedelmäsosetta päälle, niin nyt tyttö vetää kaks purkkia ihan heittämällä. Aamuisin syö vaihtelevasti, mutta ehkä desin puuroa ja jotain muuta päälle. Välipalana purkki hedelmäsosetta ja jotain sormilla syötävää. Iltaisin menee pari desiä puuroa (jes, pitkän tauon jälkeen taas maistuu) ja lisäks jotain pientä sormilla syötävää.
 12. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä aamulla ja illalla menee puuroa hedelmäsoseella max desin verran. Lounas ja päivällinen on yleensä sormiruokana, samaa mitä muu perhe syö. Vaikea arvioida määrää, kun tuntuu että suuri osa ruuasta päätyy ihan muualle kuin suuhun :D Välipalana menee joko sormiruokana hedelmää tai max desin verran jogurttia tms. Aika pieniruokainen on tää meidän neiti vielä. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Meillä mennyt vasta kuukauden ajan kiinteät. Menee ehkä 5 teelusikallista. Mielummin lattialta esikoisen heittämät ruuat kuin syötettynä.

  Mitkä on teillä ne lempiruuat jotka uppoaa? Täällä maissinaksut ja mangosose. Mitenköhän paljon kuukaudessa voi määrät lisääntyä? Tarkoitus ja toive olisi, että yhden illan pärjäisi ilman minuakin niin siksi kyselen.
 14. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Meillä poika söis hedelmäsoseita (erityisesti omena) niin paljon ku vaan jaksaisin lusikoida suuta kohti.
 15. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Välillä poika syö kaksikin purkkia kerralla, yleensä yhden sosepurkin (piltti), aamupuuroa ja iltapuuroa soseella varmaan desin verran. Maitoa lisäksi jotain 7dl. Välillä tuntuu kyllä että syö saman verran puuroa mitä mäkin, vaikea määrää arvioida kun en paljoa mittaile aineksia.
 16. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä 8kk tyttö ei ole kovin paljoa lisännyt annosmääriä nyt pariin kuukauteen. Edelleen puol-yks purkki menee ja mieluummin vain 4 ateriaa päivässä. Pieniruokainen vissiin vaan..maitomäärä korvikkeella helposti nähtävissä ja se on ihan sopiva.
 17. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Kun ei hampaat kiusaa syö 1,5-2dl aterialla, välipalalla menee "vain" desi. 5x päivässä soseillaan. Alun ns maisteluiden jälkeen aika nopsaa päästiin tuohon annoskokoon, mutta tässä määrässä junnattu jo jonnin aikaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Tytöllä sose ja puurolakko päällä, ollut jo viikon. Hirveä tappelu joka kerta eikä suu vaan aukea ellei hirveää pelleilyä pidä sen edessä että vahingossa avaa suun ja tuikkaan lusikan sisään.
  Kaikki muu ruoka kyllä kelpaa eli kaikki mitä minä syön: leipä, kaikki leivän päällä, jogurtti, viili, peruna,makaroni, kukkakaali, hedelmät,... varsinkin banaani on ihan hittijuttu kun tilsin sormilla siitä suupaloja.
  Isommalla oli aikoinaan samanlainen vaihe samanikäisenä ja kesti kuukauden kaks. Olisko tämä joku herkkyysvaihe siihen että haluaa siirtyä syömään samaa ruokaa kuin muut...?? :eek:
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meilläkin tyttö ollu ku pikku tipu aiemmin ja aukonu suutaan aina ku vaan lusikan nähny, mutta eipäs enää! Muutoman lusikallisen saa aluks menee hyvin ja sitten menee suu kii. Olisko noin viikon ollu tää vaihe.

  Aiemmin puuroja meni n.1dl x2 ja ruuilla söi noin desin kans. Välipalaa vähemmän.
  Niin. Eilen kun tyttö teki taas tenän ruuan kans ni Kylläpä sitten maistu kurkun pala syyä. Ja varmasti olis suuhun itse laitettuna muutakin menny sen tilalla.
 20. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Meillä ei edes auo suutaan. Vaan pitää lusikkaa käyttää väkisin. Niinpä tungen maissinaksun lapselle ja salaa ujutan soseita.

Jaa tämä sivu