Lakritsissa ja salmiakissa luonnollisesti esiintyvä ainesosa glykyrritsiini saattaa aiheuttaa turvotusta, verenpaineen nousua ja nostaa jopa ennenaikaisuuden riskiä mikäli näitä syö liikaa. Olikohan kohtuukäytön määrä 50 grammaa/kerta, että ei kovinkaan paljoa. Jossain tutkimuksissa on myös kai saatu viitteitä siitä, että äidin runsas lakun/salmiakin syönti raskausaikana vaikuttaisi lapsen kongnitiiviseen kehitykseen ja lapsilla olisi myös enemmän ADHD-tyyppisiä keskittymis-ja käytöshäiriöitä. Tällaisethan vaivat tietenkin selviävät vasta paljon myöhemmin lapsen kasvaessa. Mutta en tiedä sitten voiko pelkällä lakun/salmiakin syömisellä lapselleen tällaisia vaivoja aiheuttaa, ehkä siihenkin tarvitaan monen tekijän summaa..
Onhan se näin, että jos oikein alkaa miettimään, niin odottava äiti ei saisi edes hengittää, koska ilmansaasteet jne. kaikki vaikuttavat sikiöön ja mitään ei saisi syödä tai juoda. En kyllä kannata kauheaa fanaattisuutta missään asiassa, mutta kyllä itse kuitenkin aika tosissani otan nämä syömis/juomis-suositukset ja yritän elää terveellisesti. Onpahan ainakin sitten tehnyt omasta puolestaan kaiken voitavansa sen eteen, että lapsi saisi mahdollisimman hyvän alun elämään. Sitten jos jotain omista terveellisistä valinnoista huolimatta lapselle tulee, se tulee, itsehän en sen enempää voi asiaan vaikuttaa.