Itse tehtyä vauvalle <3

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Air4M, 26 huhti 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Muakin ärsyttää kun en osaa virkata ja ohjeista en ymmärrä kun oon vasenkätinen :sad001
 2. Maatuska83 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Marrasmammat 2016

  Olen itekin vasuri, mutta aloitin hiljattain virkkaamisen ihan tyhjästä. Teen vain peilikuvana ohjekuvat eli vasuristi virkkaan.
  Neuloessa opettelin ensin perussilmukat vasurina ja opettelin sitten oikeakätisesti neulomaan siltä pohjalta. Neuleohjeita on helpompi seurata kun tekee oikeakätisesti. Toki hidasta kun ei ole luontainen oikeakätinen. :)
  Ommellessa taas ei ole väliä kumpikätinen on, siinä tarvitaan paljon molempia käsiä. :D
 3. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Yritän nyt alottaa tollasta hippoa saa nähdä riittääkö kärsivällisyys tehdä loppuun asti :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 4. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Mun äiti tekee myöa paljon käsitöitä niin meen aina sen luokse tuskailemaan mun neuleiden kanssa jos joku kohta ei toimi tai menee pieleen :grin

  Virkkaaminen on mun mielestä jopa helpompaa kuin kutominen. Pitää vaan ne perus silmukat opetella, niin loput on ihan helppoa.

  Nyt kun tietää sukupuolen, niin helpompi valita lankojen värejä. Oon nyt silti kallistumassa että teen uuden neulepeiton tälle uudelle tulokkaalle, vaikka noita peittoja, täkkejä jne on jo kauheesti. Ei kaikki saa olla isosiskon vanhaa :p

  Aattelin myös noin miljoonat villasukat, tumput, pipot tehdä ja sen lisäksi semmoisen toukkapussin :happy: nyt projektina on lasten uusimmalle serkulle villasukat tehdä, mutta sitten palaan oman perheen neulosten pariin. Miehelle pitäis talveksi tehdä villapaita ja esikoisen villatakki on kesken koska hermot menee sen kanssa. Ohjeet on jotenkin tosi epäselvät ja jostain vuoden yksi ja kaksi lehdestä.

  Ihanaa kun tulee talvivauva niin voi pukea pelkkää oma tekemää neuletta päälle :hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Nipanderi Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Mä oon tän viikon taas pyörähtämässä töissä yövuoroa tekemässä. On ollu ihanan rauhallista ja aikaa tehdä erilaisia villasukkia. Nyt ei kyl tyypin varpaat ainakaan jäädy:) mä oon ihan villasukkafriikki, kuljen itekin niis suunnilleen vuoden ympäri:) ihanaa ku noin pienet sukat tekee niin äkkiä:)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Oon alkanut tekemään vauvalle tähtipeittoa/vilttiä virkaten :) Tässä ohje: http://janitankatosista.blogspot.fi/2015/06/vauvan-uniriepu-ohje.html

  Jättää vaan tuon pupun pään tekemättä ja tekee paljon enemmän kerroksia kunnes on tarpeeksi iso :) Aika helppo alun muotoilun jälkeen ja helppo ottaa esim hiekkalaatikon reunalle mukaan, että voi multitäskää ja leikittää samalla esikkoa :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Pookkana sä oot tehokas! Ja onpa kaunis tuo ohjeen valmis työ. Siitähän vois tehdä vaikka maton myös.
  Tollanen unirätti pitää tilata sukulaiselta muuten. Esikoisella on nyt sellainen kaupasta ostettu, mutta toi ois ihana. Ja meillä se tykkää hiplata sitä sängyssä. Ei oo muita uni- pehmoleluja nimittäin nukkuessa
 8. Berrynen Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  ImageUploadedByVau Foorumi1500882380.112989.jpg
  Mä olen virkannut yhden torkkupeiton isoäidinneliöistä. Muuta en sit oikein osaakaan :D
  Nuo isoäidinneliöit on tosi helppoja ja YouTubesta löytyy tosi helppoja ohjeita eli suosittelen muillekin joilla on haasteita aloittamaan esim noista :)
  • Tykkää Tykkää x 7
 9. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ihania juttuja ootte tehny vauvoille! Mulla on peukalot puikkojen ja koukkujen kans ihan keskellä kämmentä, tyydyn sitten vaan leipomaan vierailijoille :happy:
  Mun sisko on heti näppärämpi kutomaan, ja tilasinkin vauvalle jo villahaalarin :wink
 10. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mä tein tänään keskeneräiset aikuisten villasukat puikoilta valmiiksi ja aloitin tossujen neulomista vauvalle. :) saa hyvin jämälankakeriä kulumaan kun on niin pieniä töitä. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mustakin olisi ihanaa jos osaisin jotain "rättikässä" juttuja tehdä, mutta se on aina ollut heikkous!
  Puutyöt, remontointi ja kokkaus onkin sitten se vahvin ala, no onneksi edes jotain osaan :laughing025 Ehkä se selittää miksi olen teräsrakennesuunnittelija
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Maalisäidit 2020 Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Pakko olla tehokas, että saa mitään aikaan tuon taaperon kanssa :p Se kun tuppaa sotkemaan samaa tahtia kuin minä siivoan ja kaiket päivät tuntuu mennä touhutessa. Iltasin ehkä tunnin ehdin vähän netittään, kattoa sarjoja ja tehdä käsitöitä. Muuten pitää hyötykäyttää automatkat ja hiekkalaatikon reunalla istumiset. :)

  Tein tolla samalla ohjeella just tollasen unirättipupun miehen serkun vauvalle :) Tuli tosi kiva. Niitähän on nykyään myös semmoisia mustekaloja, mitä monet tekee vauvoille, kun vauvoilla on luontainen refleksi tarttua äidin ''turkkiin'' :grin
 13. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Joo meillä on pari niitä mustekaloja :)
 14. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Meil on kans mustekaloja, yks on pojan oma, sai kummitädiltään. Ja sit saatiin kaks uudelle tulokkaalle naapurin mummolta :) Oli jäänyt sille pari nurkkii pyörii kun oli niitä sairaalalle joskus tehny. Toinen on pinkki ja toinen vaaleansininen. Aattelin et riippuen kumpi meille tulee, niin toisen vien myös laitokselle, ja saa sen sitten joku toinen vauva :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Maatuska83 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Marrasmammat 2016

  Ois kans kiva kun saisi automatkat hyödynnettyä käsitöihin silloin kun isäntä ajaa, mutta on aika tuskan ja työn takana ettiä puhelimestakin joku reitti jonnekin kun nopeesti alkaa tehä todella huonoa.

  Mutta sain keskeneräiset aikuisten villasukat valmiiksi ja nyt suunnittelen meidän neidille neuletakin tekoa (se onkin elämäni eka sukkia isompi työ puikoille).

  En oikein tiedä mitä tekisin vauvalle, kun unipesänkin tein viime syksynä. Ehkä omat junasukat ja niihin sopivat tumput, varsinkin jos onkin poika. Junasukat on kätevät kun varsi pidempi niin ei heti valu pois jaloista. :)
 16. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Mä tekisin mielelläni jotain mut ei tahdo aikaa löytyä kun jos esikko nukkuu kahdet päikkärit ni toisilla teen kotitöitä ja sit toisilla lepään ite ja illalla meen yleensä pojan kaa yhtaikaa nukkumaan joten jää kyllä virkkausjutut tekemättä :sad001
 17. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  [IMG] Tuommoiset sain nyt parissa illassa tehtyä. :) voi kyllä olla että nämä menee ristiäispakettiin miehen siskon lapselle kun tuli vähän turhan isot ihan vastasyntyneelle. :) mutta äkkiä noita sitte pienemmätkin tekee.
  • Tykkää Tykkää x 9
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. Berrynen Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Ihanat töppöset! Onks noi helppo virkata? Osaiskohan sitä tollaset tehdä... :D
 19. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Oli helpot tehdä, kahdella puikolla neulotaan ja lopuksi ommellaan pohja ja takasauma käsin kiinni. Novitan nettisivuilla oli ohje. :) https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/24002/instructions Mä tein isoveli-langasta, mutta jos tekis vaikka nallesta tai muusta ohuemmasta, niin vois tulla ihan vastasyntyneelle sopivat. :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. Sinikka Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mä tein tulevalle kummipojalle unirievun:

  2017-07-26-09-33-11.jpg

  Ja toisen ystävän pojalle oranssi-valkoisen meduusan. En vaan tajunnut siitä sitten kuvaa ottaa itselleni muistoksi.

  Omalle pienokaiselle ajattelin neuloa peiton ja varmaankin samanlaisen pupusen virkata, mutta vaaleanpunaisen. :dummy1: Ja ehkä jotkut töppösetkin tekasen ja mitähän sit keksinkään ja ehdinkään. :p
  • Tykkää Tykkää x 8

Jaa tämä sivu