Inseminaatio/muut hoidot 2018

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Kyfi5481640, 22 tammi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Onko kellään tietoa, jos on jo alkanut raskaus joskus, voiko putket ollut mennyt sen jälkeen tukkoon, tai voiko olla osin tukossa kuitenkin? Minulla siis 1 km vuoden yrityksen aikana, ei muita raskauksia koskaan.
 2. Draugluin Aloittelija

  Jep! Joo, ja siis ensi viikon keskiviikkona mun piti sanoa. :) Soittelin eilen sinne klinikalle ja kysyin miten hommat etenee. Jos IVF päädytään niin se olisi tammikuussa. Inssit taas voisi alkaa heti, mutta harmi kyllä ensimmäiseen ovulaatioon ei ehditä lääkkeitä aloittaa, niin en tiedä kokeillaanko siihen sitten ollenkaan. :/ Noin kolme inssiä tuollakin kuulemma yritetään ensin. Harmi kun tuo onnistumisen mahdollisuus on inssissä niin alhainen. Munasolun luovuttajana ehti jo tottua niihin uutisiin että aina oli aika ripeästi raskaus alkanut.

  Mä kyselen siellä ensi viikon keskiviikkona varovaisesti olisiko hoitoja miten mahdollista siirtää toiselle paikkakunnalle ilman että ne hidastuu tai lykkäytyy mitenkään. Kun tilanne on se, että muuton takia joudun nyt käymään vähän kaukana asioimassa. Kirjat pidän toistaiseksi samalla paikkakunnalla kuin missä hoidot, koska se on laskutuksen takia kuulemma naisen osalta pakko olla niin. Mies kyllä voisi kuulemma olla kirjoilla muuallakin! Hoidot on nyt mulle prioriteetti numero yksi, niin vaikka siitä vaivaa olisi niin käyn sitten tuolla kauempana asioimassa jos on pakko.

  Näitä teidän muiden kokemuksia lukiessa rupesin stressaamaan jo etukäteen jos ovulaatio osuisikin viikonlopulle. Eikö sitä ajankohtaa voida lääkityksellä siirtää, kun koko kuukautiskiertoakin voidaan?
 3. Lilli90 Aloittelija

  Tsemppiä meininkiin!

  Itse nyt kyllä varaisin tuotteen apteekista. Ainakaan meidän apteekista ei saa mitään ilman varaamatta. Siis näitä hormoonivalmisteita. Täällä taidetaan käyttää sen verran harvon niitä, että ei kannata pitää. Näin ollen varaa ja osta jo valmiiksi kaikki tuotteet mitä tarvit. =) Joskus saattaa myös olla saatavuusongelmia, joka myös vähän saattaa häiritä.


  Inssikierrokset itsellä jatkuvat. Menkat tuli ja meni ja halusin tähän seuraavaan kiertoon saman tien nyt uuden inssin. Letrozol ensin viisipäivää, menopur 75 IU seitsemän päivää. Inssiaamuna pregnyl ja iltapäivällä itse inssi. Päivän väli kaikista lääkkeistä ja huomisesta sitten terolut, jota sitten kuuri loppuun eli 10 päivää. Sitten pitäs plussa näkyä, vai mitä. =)


  Limis oli 11 mm ja vähän päälle. Folli pyöri noin 20 mm. Eli nyt jälleen puitteet hyvät. Simpat pitäs olla oikeinkin priimaa, että josko nyt kun Terolut vähän auttaa sitä limistä pysymään kauemmin toiminta kunnossa, niin eiköhän se siitä sitten.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 4. Lilli90 Aloittelija

  Draugluin, etkös sie sanonut jossain kohtaa että ongelma saattaapi olla miehessä? Tällöin en inssiin menisi, jos simpat ei oikein jaksa tehdä työtään toivotulla tavalla. Toki lääkärit näkee paljonko liikkuvia kavereita on ja paljonko yleisesti Simppoja on. Eli kysykää kaikki tarkkaan ennen inssejä. Ja siitä sitten, että kannattaako.

  Siis ajankohtaa pystyy toki siirtään, mutta en ole varma, että kuinka paljon ja missä vaiheessa. Itellä osunu aina joko perjantaille tai sit maanantaille. Että silleen ihan kiva, mutta kaikilla ei ihan niin kivasti mee. :hungover:
 5. Odottelua Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020


  Mulla tutkittiin uudestaan munanjohtimien aukiolo, kun uusi raskaus ei alkanut useamman vuoden yrittämisen jälkeen ja auki olivat. Eli ehkä voivat mennä tukkoon? Kaksi normaalisti alkanutta raskautta ennen sitä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Draugluin Aloittelija

  Kiitos vastauksesta Lilli90! Näin on epäilys että simpat olisi heikkoja ja tosiaan niitä ylipäätään on saatu uloskin turhauttavan harvoin! Tämä johtuu todennäköisesti ympärileikkauksesta, kireän esinahan takia lapsena tehty. Jos ne simpat paljastuu kovin heikoiksi ensi viikolla, niin pyydän kyllä voitaisko vaan päästä seuraaviin mahdollisiin IVF hoitoihin.

  Pitää kysyä tuosta siirtämisestä. Luovuttajana tottu siihen että kaikki ajankohdat suunniteltiin ja siirreltiin ihan miten aikatauluihini sopi. o_O Nyt kuumottaa jos projekti hidastuu huonon ovisajan takia! Marraskuun alun ovis (eka johon ehtisi lääkkeet syödä inssiin) uhkaa vielä alustavan arvion perusteella melkein mennä keväällä varaamani matkan päälle.
 7. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Mitenköhän tuo leikkaus vaikuttaa simppoihin :wideyed:
 8. Draugluin Aloittelija

  En tiedä voiko se vaikuttaa niihin mitenkään, vain siis että laukeamisvaikeuksia se hänelle aiheuttaa. :/ Klinikka määräsikin jonkun viagran asiaa helpottamaan ja sen voimin sai esim. simpoista näytteet annettua (ja varmuuden vuoksi pakastettiin saman tien). Mutta epäilys on kyllä että simpat olisi myös heikkoja.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 9. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Kai sitä ainakin voidaan yrittää siirtää. Oon jotenkin keskusteluja lukiessani ymmärtänyt ettei kaikki hoitopaikat kuitenkaan suostu yrittämään oviksen siirtoa, ja julkinen varmasti nihkeämpi kuin yksityinen. Mut kysymällähän se selviää.
 10. Annuliina Aloittelija

  Moi, oon uusi täällä. :stop: Meillä ensimmäinen yhteinen lapsi toiveissa. 2,5 v sitten keskenmeno eikä sen jälkeen oo tapahtunut mitään, tutkimukset käynnistettiin yksityisellä viime vuodenvaihteessa, lähete lapsettomuuspolille saatiin keväällä ja nyt ollaan julkisella hoidoissa. Kummastakaan ei ole löytynyt mitään selvää vikaa, joten diagnoosina on selittämätön lapsettomuus.

  Tästä kierrosta tehtiin ovulaation induktio ja onnistuneesti inssi, sillä vaste lääkitykseen oli hyvä (2 follia). Kp5-11 oli käytössä gonal-f pistokset, kp12 illalla laitoin irrotuspiikkinä pregnylin ja kp14 aamulla oli inssi. Ovulaatio oli kuulemma juuri tapahtunut (yön aikana), joten itseä jäi mietityttämään, että osuiko inssi nyt sitten liian myöhään... :bored: Tukilääkkeenä on luget viralliseen testipäivään asti. Gonal-f.sta ei tullut mitään sivuvaikutuksia, mutta Pregnylin pistämisestä asti oon ollut koko ajan tosi kipeä, väsynyt ja voimaton. Syytän lugeja, sillä olo on pahin 1-4h sen ottamisesta. Mulla ei ole yhtään uskoa, että insseillä onnistutaan, joten aktiivisena ihmisenä vituttaa olla koko ajan ihan koomassa... :grumpy:
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 11. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Kyselin just viime viikolta yksityisen lapsettomuusklinikan gyneltä tuohon ubikinoniin liittyen ja sanoi et 100-200mg päiväs ois hyvä määrä. Koska oon vielä "nuori" niin suositteli tota 100mg (tosin voi ottaa 200mgkin) ja vanhemmilla ~40v 200mg.
 12. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Joo tuttuja ajatuksia.. Hieman turhauttavaa käydä nää inssit kun niin paljo todennäköisempää kuulua niihin joilla ei onnistu. Toisaalta jos pääsiskin siihen onnistuneiden joukkoon niin pääsee paljon pienemmällä vaivalla ja rahalla, ja ehkä stressilläkin kun ei tarvi jännittää kaikkia ivfn eri vaiheita onnistuuko, pääseekö siirtoon ja saako pakkaseen mitään jne.
 13. Buubi Peruskäyttäjä

  Minua alkuun turhautti päätyä inseminaatioon, kun vaikea uskoa siihen ja sen auttavan. Nyt kuitenkin se tuo vähän toivoa, kun letroilla kokeilu tuntui tehottomalta ja alkoi kaivata muutosta. Rankempiin hoitoihin en olisi vielä edes valmis niin nyt saa ainakin vähän lisäaikaa miettimiseen. Myös itsensä pistämiseen saa totutella neljän kierron ajan, jos ei satu tärppäämään ja edetään inseminaatioiden jälkeen hoidoissa.
 14. Annuliina Aloittelija

  Vituiks män, dpo 12 ja nega, joten tuskin se tuosta enää miksikään muuttuu. Lopetin jo lugetkin, turhaan vaan venyttävät kiertoa. Onko muut joutuneet pitämään välikiertoja vai oletteko päässeet suoraan yrittämään uudestaan? Meillä kun meni käytännössä ongelmitta koko prosessi niin en näe mitään syytä miksei voitaisi jatkaa samantien seuraavaan...
 15. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Annuliina voi harmi ettei inssi tuonut plussaa. Ei toki ole tuonut meilläkään. Tänään dpo11 testasin pcllä negan vaikka toki on viel aikaset päivät mutta en jaksa uskoa plussaan. Yksityisellähän kai pääsee aina yrittämään uudestaan heti seuraavasta kierrosta mut julkisella ilmeisesti vaihtelee. Missä päin ootte hoidoissa?

  Meillä oli aamulla eka hoitojensuunnittelukäynti julkiselle. Ja oon niiiiiin helpottunut nyt! Lääkäri oli todella ihana ja empaattinen ja jaksoi vastailla kysymyksiin ja kaiken lisäksi oli samaa mieltä meidän kanssa ettei kolmatta inssiä enää vaan päästiin heti ivf-jonoon. Oltiinkin puhuttu miehen kans et tavoitteena on siihen päästä, meitä ahdistaa enemmän paikallaan junnaus kuin hoitojen eteneminen. Ja tässä on kuitenkin paljon vielä odotettavaa jonossa ennen et oikeesti pääsee siihen ivfään, arviolta 4-6kk. Pystyispä vaan odottaa nää kuukaudet jotenkin rauhallisin mielin..
 16. Annuliina Aloittelija

  Itä-Suomessa ollaan ja julkisella... pitää soittaa polille kun kierto vaihtuu ja kysyä miten edetään. Toiveena olisi, että inssit olisi käyty läpi jouluun mennessä niin keväällä sitten päästään ivf:n... En vaan oikein usko näihin insseihin, joten suuntaan katseeni jo eteenpäin... :rolleyes:

  Uskon, että nyt inssi tehtiin yksinkertaisesti myös liian myöhään kun laitoin irrotuspiikin ohjeiden mukaan jo 32h ennen inssiä (32-36h oli ohje). No, ultrassa näkyi, että follit oli ilmeisesti räjähtäneet edellisenä yönä kun inssi oli vasta 10.30 aamupäivällä... :confused:

  Tää jatkuva odottaminen on kaikista veemäisintä... elämä menee koko ajan 4 viikon sykleissä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Draugluin Aloittelija

  Minä siirrynkin IVF-ketjuun, ensikäynti oli eilen ja päästään suoraan niihin vuoden alussa. :woot: Insseihin olisi kuulemma voitu mennä, mutta lääkäri oli yhtä mieltä että ehkä ei ole nyt järkeä. Miehellä siittiöt heikentyneet ja laukeamisvaikeuksia, ja mulla munasolunluovuttajana toiminut noi hoidot kaikin puolin hyvin siinä roolissa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Laventeliko Vieras

  Iik

  Tänään oli aukkari ja ultra. En ymmärrä miksi kaikki pelottelee tolla aukkarilla. Oli aika helppo juttu, hiukan menkkamaista kipua tuntui, mutta kaikki muuten ok. Hyvin virtasi, ei tukkeumia, ei mitään poikkeavaa.

  Ultrassa kaikki näytti hyvältä, yksi foli 24 mm, limakalvot pörfekt... huomenna inssi. Jännittää.

  Olo on onnellinen ja toiveikas. Tsemppiä kaikille taistelussa
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 19. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Niin, munkin ois varmaan aika sit siirtyä ivf-ketjuun. Tänään dpo14 tullu jo vähä tiputtelua, eilen testi negaa et varmaan huomenna kp1. Lyhyeksi jäi inssipolku mut niinkuin sanoin niin parempi meille. Jään kuitenkin vielä seuraamaan myös tätä ketjua todennäköisesti.
 20. Laventeliko Vieras

  Inssi suoritettu ja nyt ihmetellään. Ei ole vielä tähänastisen elämän aikana ollut tämmöisiä ovis kipuja. Jessus.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu