Inseminaatio/muut hoidot 2018

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Kyfi5481640, 22 tammi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Laventeliko Aloittelija

  Raskaus keskeytyi. Viimeisen raskaustestin tein 17 päivä. Plussasin, oli selkeämpi kuin 15. päivän testi. Koko ajan ollut raskausoireita.

  Eilen tuli pientö tuhrua, mutta ei mitään kipuja, vain kauhea väsymys. Tänään aamulla alkoi sitten kovat kivut ja sen seurauksen sitten arvaa. Kehossa on tosi raskas olo ja hiukan pyörryttää. Toivottavasti tämä menee ohi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 2. Buubi Peruskäyttäjä

  Voimia :Heartblue
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Buubi Peruskäyttäjä

  Meillä oli tämän kierron toinen kontrolli-uä tänään. Johtofolli oli kasvanut perjantain 12 millisestä, nyt se oli17,5mm. Tänään illalla pistän pregnylin ja torstaina aamulla on inseminaatio. Onneksi en varannut mitään risteilyä tälle viikolle :gen014
  • Tykkää Tykkää x 6
 4. Laventeliko Aloittelija

  Tsemppiä inseminaatioon Buubi.

  Täällä aloitellaan uutta hoitokierrosta heti miten. Ultrassa käyty ja kaikki ok keskenmenon jälkeen. Onneksi Jos kaikki menee suunnitellusti niin ensi viikolla taas inssi
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 5. Zinnia Vieras

  Onnea matkaan, Buubi ja Laventeliko.
  Oma tilanne jännittää niin, että ei tiedä, miten päin olis. Eilen oli inssi (toinen yritys), ei tässä nyt sitte jännitetään pari viikkoa.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 6. Buubi Peruskäyttäjä

  Huh inssi takana! Miehen siittiöt kesti hyvin käsittelyn, noin 90% reilu 100 miljoonasta selvisi hengissä.
  Avustava hoitaja kuitenkin aiheutti sähläämisellään pienen paniikin. Se kontaminoi katetrin eikä itse edes tajunnut sitä, lääkärin piti huomauttaa asiasta. Kun hoitaja lähti etsimään uutta, siittiöt oli jo ruiskussa ja spekula mun sisällä ja odottaminen tuntui kamalalta. Muutenkin hoitaja oli ajattelematon ja sanoi ääneen epävarmuutta loistavia kommentteja, kuten siittiöitä vetäessaan ruiskuun "oho nyt tuli hävikkiä" ja kun uusi katetri oli jo ruiskussa "onkohan tässä vielä päiväystä". :facepalm:
  Onneksi lääkäri oli tosi ammattimainen ja ohjasi hyvin hoitajaa ja selosti meille kattavasti asioita :angelic:
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Laventeliko Aloittelija

  hieno luku :happy: toivotaan, että tärppää.

  kyselin muuten yks. lääkäriltä tästä ubikinolista. Kertoi annostuksen 200 mgolevan hyvä ja suositteli Pharma Nordin valmistetta. Tämän vaikuttavuudesta kun on eniten tutkimustuloksia ja tietoa vaikuttavuudesta. Tilasin itselle :chicken:
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Pupsis Vieras

  Taidan nyt liittyä tähän keskusteluun kun hoidot ovat edenneet. Tällä onkin tuttuja tuolta toisesta keskustelusta.

  Eli tiivistettynä; olen juuri täyttänyt 30 ja mieheni on reilu vuoden nuorempi. Olemme normaalipainoisia, kumpikaan ei polta tupakkaa, olemme perusterveitä. Lasta olemme yrittäneet yli kaksi vuotta (yk29), eli alettu yrittää 8/2017.

  Hoidot mitä olemme käyneet läpi:
  - Yksityisellä käyntejä siitä asti kun luovuin ehkäisypillereistä ja aloimme yrittää lasta. Kaksi kertaa suoritettu ulta luomukierroissa, toisen muistan olleen kp13 jolloin yksi johtofolli 21mm ja lääkäri sanoi minun ovuloivan seuraavana päivänä. Ovulaatiotesti kuitenkin näytti positiivista kp19. Kierron pituus on minulla 26-28 päivää. Tästä lähtien olen epäillyt hormooniavajetta mikä aiheuttaa minulle liian myöhäisen ovulaation sekä liian lyhyen luteaalivaiheen.
  - 4kk Letrozolea 2,5mg, välikierto, 4kk Letrozolea 5mg.
  - Tämän jälkeen vasta yksityinen lääkäri suostui tekemään lähetteen, siinä kohtaan olimme yrittäneet reilu puolitoista vuotta. Lähete tehtiin toukokuussa ja saimme ensimmäisen ajan lapsettomuuspolille (HUS/Naistenklinikka) syyskuun alussa.
  - Meille tehtiin aukiolotutkimus syyskuussa
  - Nyt yrityskierrolla 29, lokakuussa ensimmäinen inseminaatio. Inseminaatio tehtiin seuraavin lääkkein; Gonal-F 50 yksikköä kp 5-12, Ovitrelle 250 yksikköä kp 13, inseminaatio kp 15. Siittiöitä pesun jälkeen oli just alle 3 miljoonaa. Kp 17-28 Lugesteron 200mg x2. Tänään dpo12 testasin negatiivisen raskaustestin. Virallinen testipäivä on ylihuhomenna mutta en ole hirveän toiveikas.

  Seuraavaksi olisi välikierto ja sitten joulukuussa toinen inseminaatio. Jännittää onnistuuko se sillä näillä näkymin ovulaatio osuisi itenäisyyspäivä-viikonlopulle.
 9. Buubi Peruskäyttäjä

  Miksi teillä on välikierto? Onko se vain hoitopaikan käytäntö?
 10. Pupsis Vieras

  Taitaa olla niin. Ilmeisesti he haluavat että pidetään välikierto jotta lääkkeet poistuu kehosta. Joku näistä käyttämistäni lääkkeistä voi jäädä kehoon kierron jälkeen. Oletan että välikierrolla ehkäistään hyperstimulaatiota, tästä en toki ole varma.
 11. smoothie. Rakastunut foorumiin Helmikuiset 2021

  Mä taas luulen et välikierrot on naikkarilla lähinnä jonojen hallintaa.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 12. Buubi Peruskäyttäjä

  Mulla ihan samat lääkkeet aika samalla annoksella tässä kierrossa. Inssin jälkeen gyne sanoi, että jos ei nyt onnista, heti seuraavassa kierrossa uusi yritys, ettei tarvitse välikiertoa.
 13. Pupsis Vieras

  Joo voi kyllä hyvin olla jononhallinta eikä mikään muu. Tuntuu kyllä tosi ikävältä että menee kokonainen kuukausi ennen kun voi yrittää uudelleen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 14. Buubi Peruskäyttäjä

  Tosi tylsää joo :sad001
 15. Peonies Aloittelija

  Hei kaikille!

  6 kiertoa käytetty letroja ja raskaaksi en tullut, joten seuraavana olisi sitten edessä inseminaatio. Pidetään tässä nyt hetki taukoa ja ensi vuonna sitten hoitoihin, joten kiinnostaisi kuulla että paljonko teillä on mennyt lääkkeisiin rahaa julkisella puolella? Onko kelan lääkekatto täyttynyt jne?

  Kiitos jo etukäteen! :)
 16. Buubi Peruskäyttäjä

  Mulla käytössä Gonal-F, yhteen kiertoon meni vajaa 2 kynää, maksoivat kelakorvauksen kanssa yhteensä 140€. Siihen päälle Pregnyl alle kympin, myös kelakorvauksella.
  Jos ei tärppää, ensikierrossa samat lääkkeet, mutta tuskin tulee katto vielä täyteen. Vajaa kynä säilyy siihen asti ja voin käyttää sen ensin.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 17. Aida* Tuttu foorumilla

  Aloitatteko tammikuussa siis nuo inssit? Meillä on tarkoitus tehdä eka inssi silloin omaan kiertoon ja helmikuussa sitten lääkitään ja yritetään uudelleen jos tarvis. Kiva jos täältä löytyy samaan aikaan kohtalotovereita.:happy:
 18. Peonies Aloittelija

  Tammikuulle ei ennätetä kun ollaan reissussa mutta varmaan helmi-maaliskuun aikaan oli tarkoitus ekaan mennä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Laventeliko Aloittelija

  Jee, inssi huomenna. Me so happy :smiley-bounce013
  • Tykkää Tykkää x 5
 20. Pupsis Vieras


  Ihanaa! :Heartred Kerro sitten miten kävi ja mitkä fiilikset inssin jälkeen. :Heartred

  Meillä kun on tämä ihana :sour: välikierto (menkkoja ei vieläkään näy kiitos Lugesteronin) niin kävinpä sitten tänään akupunktiossa ja kuppauksessa ja tuun käymään noin viikottain tämän kierron aikana :playful: kaikki vaan yhdestä kommentista työkaverilta että hänen ystävänsä tuli raskaaksi akupunktion avulla pitkän lapsettomuuden jälkeen. Totesin siellä pöydällä maatessani täynnä neuloja että kokeilen MITÄ TAHANSA jos on edes pieninkään mahdollisuus auttaa raskaaksi tuloa :hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu