Mulla on ongelma...
Imetys on alkanut vasta viime päivinä sujua paremmin. Pojalla on nyt ikää kyllä vasta 1,5 viikkoa, joten lienee vielä aikaa parantua tästäkin. Sairaalassa ja alkuun kotona en meinannut saada poikaa millään imemään kunnolla, joten sitten joka syöttötaistelun jälkeen pumppasin loput maidot (ja pumppaan edelleen) ja annan ne sitten aina seuraavalla syötöllä lisäkrvikkeen kanssa pullosta. Ja maitoa on siis tullut niukasti.
Maanantaina poika koki ihmeheräämisen, terkkarin ollessa kotikäynnillä nappasi suoraan ja KUNNOLLA imuotteen rinnasta ja sen jälkeen imeminen on sujunut hyvin. Edelleen kuitenkin imetyksen jälkeen annan lisämaitoa. Alkuun imetysvälit oli tosi tiheitä, 3-4 h välein ja jouduttiin poika yleensä herättämään syömään. Ehkä ongelma johtui osin siitä, poika ei ollut vielä riittävän nälkäinen, eikä siksi imenyt kunnolla. Nyt kun paino on lähtenyt hyvään nousuun, saatiin lupa pidentää syömisvälejä ja nyt selkeästi imee nälkäisenä.
Mietityttää vaan sen lisämaidon tarve. Imetyksen jälkeen 15 min pumppauksella saan aikaiseksi vaan n 20 ml. Terkkari sanoi, ettei siitä voi päätellä mitään, vauva saa rinnasta erilailla. Syöttöpunnitusta ei ehditty kunnolla tehdä, sen verran terkan käydessä katsottiin, että lyhyen imun aikana ehti saada 20 g lisää painoa.
Nyt mietinkin, että pitäisikö kokeilla vähentää/lopettaa lisämaidon anto? Nyt poika herää n. 5 h välein syömään, mikä on aika pitkä väli. Ajattelin, että noin pitkä väli varmaan johtuu siitä, että tulee tankattua poika niin tehokkaasti sillä lisämaidolla. Eli jos vähentäisin sitä, niin poika varmaan heräilisi imemään useammin ja se taas varmaan voisi tehostaa maidontuotantoa?? Onko kenelläkään mielipidettä/ajatuksia??? Toisaalta inhottaa ajatus, että poika jäisi nälkäiseksi. Toivoisin vaan, että oma maito alkaisi riittämään... Helpotus nyt kuitenkin sekin, että vauva on oppinut kunnolla imemään, ei tarvitse enää taistelun kautta tyrkyttää rintakumin kanssa!