Himot ja ällötykset

Keskustelun 'Lokakuiset 2021' aloitti Bella Swan, 13 tammi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Elly_ Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Eihän makkaroissa pitäisi muuten olla mitään, mutta raakamakkarat pitää kypsentää huolella. Kai...
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Samaa mieltä kuin Elly_, ei käsittääkseni oo makkaroissa rajoituksia kuin meetvurstit ym. raakamakkarat. Ei muuta kuin keiton tekoon :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Yasemin Aloittelija Lokakuiset 2021

  Niinpä taisikin olla, joo. Oli vain jäänyt jostain sellainen mielikuva, ettei makkaraa. Varmaan jossain netissä ollut joku kuva makkaroista sellaisen jutun kohdalla, missä puhuttu vältettävistä ruuista raskauden aikana. :)
 4. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Siellä Ruokaviraston suosituksissa on imeväis- ja leikki-ikäisiä koskien se makkarakohta, niin sekin voi vähän sekoittaa :)
 5. k3ttu Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Tästä inspiroituneena meillä on tänään ruoaksi Stroganoffia! :grin
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Ylva Aloittelija Lokakuiset 2021

  Täällä nää mieliteot on toistaiseksi olleet kovin kohtuullisia. Nyt kun pahoinvointia ei ole enää sitä 247, niin olen sallinut itselleni aika vapaan haaveilun. Äsken sain päähäni, että on ihan pakko saada vispipuuroa. Siis nyt ihan heti kiitos! En vaan jaksaisi millään alkaa sitä itse nyt tekemään :rolleyes:
 7. Pöllömamma Aloittelija Lokakuiset 2021

  Jännää muuten miten maku muuttuu raskauden myötä! Ennen en voinut sietää mehuja tai limonaadeja, paitsi pepsiä: join vaan kahvia aamuisin ja ruualla vettä (tai viiniä). Nyt aamuisin listalla on omenamehu, mehukeitot, ruualla maito tai piimä ja iltaisin janottaa kovasti ja tekee mieli jaffaa, pommacia ja uusimpana herkkuna happy joe alkoholiton siideri. Turhia kaloreita tietty mehuista ja limuista tulee, yritän valita sokerittomia vaihtoehtoja... ruokahimoja ollut viimeaikoina taas vähemmän, ja kaikki tuntuu turvottavan (ekat äitiysvaatteet lähti tilaukseen!)

  Hyviä vinkkejä täälstä saa ruokakaappiin, kiitos niistä! Monesti on niin jumiutunut tiettyihin tuotteisiin, ja jotka ei enää maistukaan niin ei tiedä mitä ottais tilalle.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Elly_ Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021


  Kannattaa muistaa, että sokerittomissa on yleensä makeutusaineita, jotka on huonompi vaihtoehto sikiölle, kuin sokeri.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 9. Timja Aloittelija Lokakuiset 2021

  Useimmat ruuat on jotenkin ällöttäneet alkuraskauden aikana. Parhaiten menee alas mahdollisimman selkeät ruuat, sellaiset joista tietää mitä ne on ja on ns. "aito" maku. Hedelmät ja esim. tofu ennemmin kuin prosessoidut elintarvikkeet. Useimmiten on tuntunut siltä että aina aluksi saa ihan hyvin pari palasta ruokaa alas, sitten alkaa ällöttämään koko homma. Sitkeästi olen yrittänyt annoksia saada alas hitaasti pureskelemalla. Pahin oli kun puoliso paistoi itselleen uunimakkaraa, ja se haju tuntui jäävän leijumaan asuntoon moneksi päiväksi :wtf:

  Mainokset ja jopa kävelyllä maassa nähdyt suklaapatukkakääreet synnyttää selvästi aiempaa enemmän himoja, ehkä hyvä että nyt ei kehtaa lähteä kauppaan pelkästään Tuplaa hakemaan :joyful:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 10. Mui Aloittelija

  Useimmat ruoat aiheuttivat ällötystä alkuraskaudesta, pahimmat näistä olivat kana ja vihannekset. Kana ei vaan mennyt alas millään. Pahinta varmaan oli, kun ajatuskin ruoasta aiheutti voimakkaampaa ällötystä. Kauppalistankin suunnitteli oli tuskaa, kun ruokien suunnittelu aiheutti pahoinvointia...

  Jäätelö, punainen liha ja leipä himottivat oikein kunnolla. Jäätelö ei tullut onneksi paljoa syötyä, pahimpina päivinä. Lisäksi välillä tuli himoja johonkin tiettyihin ruokiin. Yleensä kerta-annos tätä ruokaa riitti taltuttamaan himon. Jäätelön kohdalla oli toisin :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Yasemin Aloittelija Lokakuiset 2021

  Tekee mieli kaikkea sellaista koko ajan, mitä ei mielellään suositella syötäväksi ainakaan suuria määriä tai ollenkaan. Tonnikalaa, maksaa ja täytelakuja. :hilarious: Tonnikalaa söin yhtenä päivänä itsetehtyjen minipizzojen päällä ja kerran söin vähän maksalaatikkoa. En tiedä, miten kestän odottaa lokakuuhun, että voin syödä täytelakua. :sad001
 12. Ninni22 Ei muuta elämää Lokakuiset 2021 Maaliskuunmammat 2016

  Tonnikalaa saa kyllä syödä, ei ollut ainakaan meillä kiellettyjen listalla ja sitä olenkin syönyt monesti salaatissa tms. Mua kans tekee mieli lakua ja metukkaa, niitä en ole syönyt :grin
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Joo lakut ja salmiakki... en ees normaalisti juuri syö salmiakkia, ja lakuakin vähemmän mutta nyt kun ei sais niin tottakai niitä tekis eniten mieli. Ja kaikkea muutakin epäterveellistä. :oops:
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Yasemin Aloittelija Lokakuiset 2021

  No niinpä! En minäkään syö ikinä lakua tai salmiakkia. Paitsi joskus täytelakuja, ehkä kerran kaksi vuodessa. Olen enemmän suklaatyyppiä. Mutta nyt himottaa niin hirveästi koko ajan! Äääh.
 15. Sopuli30 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Ihan kuin olisin jostain lukenut, että tonnikalaa saa syödä, mutta ei ihan alvariinsa, kun siinäkin on jotain raskasmetalli?jäämiä, jotka sit kertyy elimistöön. Eli sama kuin muidenkin kalojen kanssa, et pitäis syödä monipuolisesti eri kaloja. Tämä siis vain minun hataraan muistikuvaani perustuva käsitys :)
 16. Yasemin Aloittelija Lokakuiset 2021

  Juu näin se taisi olla, ettei ole varsinaisesti kiellettyä, mutta google sanoo ettei mielellään juurikin raskasmetallien/elohopean takia kuin korkeintaan 1 prk viikossa.
 17. Suuseli Aloittelija

  Katkaravut oli ennen raskautta mun suurinta herkkua mut nyt oksettaa jo ajatus niistä :yuck:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. Nuorena äidiksi Peruskäyttäjä

  Mä olen vetänyt pari päivää makaronia juustolla joka on sulatettu mikrossa (mitä wnemmän sitä parempi) ja siihen ketsuppia. Mm mm mm!! :grin

  Ja myönnän, on tullu herkuteltuu vähä ehkä jopa liikaakin :sad001 no.. ehkä pala ei tapa mut ämpärillinen hävettää.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu