Himot ja ällötykset

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Ihan hyvän 4kg vauvan oon onnistunut kasvattamaan pelkällä vegaaniruualla ja kätilötkin kommentoi, ettei ole ikinä nähneet niin isoa ja hyvinvoivaa istukkaa, että ei se liha mikään välttämättömyys ole raskaanakaan ollessa ja näin toteaa myös WHO.

  Itseä oksettaa lähinnä kaikki nyt, mutta edelleenkään ole joutunut oksentamaan. Parsakaaliin on ihan jäätävä himo kokoajan. Yks päivässä menny pelkästään mulle :-D taapero kattelee vaan kateellisena vierestä. Hummusta ja papuja uponnut kanssa aika paljon. Perunaan oli kova himo alkuviikosta, mutta se hillitti. Muroja lähinnä sit pystynyt syömään ton parsan lisäks ja vähän riisiä ja pastaa pelkältään :-( edellisestä raskaudesta tiedän, että ei pidä pakottaa itteään syömää niitä juttuja mitä ei tee mieli, koska sit on oksentaminen taattu.
  • Tykkään Tykkään x 6
 2. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Pahoinvointiin löyty muuten yllättävä apu coca-colasta! En normaalisti juo oikeestaan ollenkaan tollasia, mutta eilen väsytti niin pirusti ja kahvi oksettaa että pyysin miestä ostaan pari tölkkiä ja yks tölkki vei väsymyksen ja oksetuksen mennessään jopa 3 tunnin ajaks! Oli pakko käydä tarkistaan paljonko niissä on cofeiinia, kun piristi niin hirveesti mut vaan 37mg/tölkki niin varmaan se oli se sokeri sitten :-D
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. nalle93 Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Mulla on aivan sama juttu, eli härkistä ja nyhtökauraa en pysty syömään enää ollenkaan, vaikka normaalisti teen ruokaa vain lähinnä niistä :wideyed: Oon syönyt nyt aika paljon kalaa, ja leivän päällä kalkkunaa. Mifua pystyn syömään.
 4. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Mulla taas ainakin zero pistänyt mahan pupluttamaan ja närästämään, mutta olisko se siitä makeutusaineesta. Tavallista Coca colaa en oo kokeillut kun yritän välttää ylimääräisiä sokereita :oops:
 5. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Samoilla linjoilla vilmun kanssa, ei liha oo välttämättömyys ja turha sitä väkipakolla on syödä jos ei tunnu hyvältä. Mua tällä hetkellä lähinnä henkisesti ahdistaa se liha, niin pidän aika minimissä... Tai ei kyllä punainen liha noin muutenkaan tunnu maistuvan, kana just ja just menee... Mutta ite oonkin ennen tuota ykköstä ollut ilman lihaa, kalaa söin, lähes parikymmentä vuotta. Rupesin syömään vähän lihaa kun kroppa raskaana selkeästi sitä vaati, ja ihan puhtaasti helpottaakseni omaa elämää. Mies kun ei kasvisjuttuja osaa kokkailla, niin sillä että syön sitä lihaa ei tarvi aina ite kokkailla ku raskaana ja myöhemmin synnytyksen jälkeen ei aina rahkeet siihen riittänyt...

  Proteiinien ohella raudan saannista kannattaa pitää huoli jos ei liha maistu, ja samoin B-vitamiineista.

  Ja tavalliselle kolalle peukut täältäkin. En hirveästi sitä juo, mutta välillä lasillinen tekee hyvää. :happy: Sekä se kofeiini että sokeri. En normaalistikaan juo kahvia ollenkaan, mutta verenpaineet niin matalat ihan yleensäkin että cokis auttaa oloa kun oikein tekee pahaa... Kiva kun noin normaalisti ihan lääkärin määräyksestä saa salmiakkia syödä aika surutta. :grin Nyt vaan yritän sen pitää aika vähissä...
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Nepala Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  Coca cola on muuten mun lempparia, mutta eipä oo pariin kuukauteen uponnut. Närästää ja turvottaa ja bläh..

  Että niin ovat kehot ja raskaudet erilaisia :D
 7. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mulla tuli tänään pitkästä aikaa närästystä kun söin valkosipuliperunoita. Illalla tuli sitten hillitön himo johonkin kirpeään, ja jääkaapissa oli sitruuna. Söin sen ja voi että miten oli hyvää ja sain kirpeänhimon erinomaisesti tyydytettyä. :grin
  • Hauska Hauska x 4
 8. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mulla on ollut verenpaineet normaalisti ok, mutta nyt alkuraskauden (ja myös viime kerralla) aikana ne on madaltuneet huomattavasti eli satunnainen huono olo ja heikotus johtuu myös niistä. Sitä varten mulla on laukussa ja takin taskussa vakiona supersalmiakkirasiat että saan sieltä varsinkin liikkeellä ollessa nopeasti suuhun jos tulee huono olo. Helpottaa myös todella nopeasti kun ottaa salmiakin. Ja ihan lääkärin määräyksestä, normiolona en niitä vetele.
 9. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Syötkö raskausvitamiineja, ne sentään paikkaavat vajetta varsinkin nyt kun alkuraskaudessa pahoinvointia ja ruokavalio rajoittunut?
  Minulla tippui viime kerralla ensimmäisen kolmanneksen aikana paino 5kg, mutta otin vitamiinit, söin sen määrän ja sitä mitä pystyin (pieniä annoksia usein - paljon varsinkin mandariineja koska ne upposivat) ja ultrassa kaikki kehittyi ok aikataulun mukaan. Jos sulla ultra näyttää ok kehitystä eikä pahoinvointi ole rajua oksentamista niin en olisi huolissani, samaa neuvolatäti sanoi mulle kun kysyin laihtumisesta. Kun pahoinvointi väistyi, ruokahalu palasi taas ja painokin alkoi kertyä jne. Ja ihan terve vauva syntyi.
  Mutta siis, kysy neuvolasta ja jos tuo pahoinvointi on rajua ettei mikään esim. pysy sisällä tai jatkuu ja jatkuu vain, niin sitten kannattaa jo huolestua, pahoinvointiin löytyy apteekista ravinto/mitäliesuololiuoksia. Alkuraskaudessa on aivan normaalia rajoittunut ruokahalu/pahoinvointi jopa 12-16 viikoille saakka. Kannattaa pyrkiä ottamaan raskausvitamiinit ja juomaan reilusti vettä.

  Ja riippuen aiemmista elintavoista/ruokailutottumuksista, niin painon pudotessa ensimmäiset 2kg voi hyvin olla vain poistunutta nestettä ja turvotusta.
 10. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Mäkin normaalisti syön salmiakkia kun on nii matalat paineet, ja kyl tuntuu raskaana ku mulla muutenkin laskee sit paineet vielä eikä todellakaan nouse niinku luulis... viime raskaudessa onnistuin pyörtyy nii usein, että mut vaihdettii työtehtävään jossa ei tarvi seisoa :-D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 11. Vohveli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019


  Kiitos kaikille kommenteista!

  Saan pidettyä ruokaa ja nestettä onneksi sisällä. Oon syönyt foolihappoa ja D vitamiinia. Rauta-arvot oli tosi hyvät ensimmäisessä neuvolassa. Googlettelin vielä niin ilmeisesti B vitamiini on riski missä voi tulla vajaus mutta oon juonut piimää/maitoa ja syönyt maustamatonta jugurttia ja vähän juustoa niin kai siitä saa myös. Enemmän tää taitaa ottaa hermojen päälle kun syöminen niin hankalaa ja samalla pitäisi jaksaa töissä jne. Koko ajan nälkä mikä ei helpota :rolleyes:
 12. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  B-vitamiinit on niin laaja ryhmä eikä niistä kaikkia saa maitotaloustuotteista niin ite otan niitä lisänä ihan purkista säännöllisen epäsäännöllisesti. On vesiliukoisia niin ei oo riskiä että tulee yliannostustakaan.

  Tsemppiä! Tiedän ton tunteen ku on nälkä IHAN KOKO AJAN. :woot: Koska mulla on lisäksi paha olo huolimatta siitä syönkö vai en niin oon katsonut parhaaksi syödä jotain pientä vähän useammin koska se jos nälkä yltyy ylivoimaiseksi niin olo on ihan hirveä... Ja syön just sitä mikä tuntuu hyvältä, eli ajatus ei saa mahaa kierähtämään ympäri. Välillä se on jotain ihan tyhjänpäiväistä noin ravintoarvojen valossa, välillä taas jotain järkevämpää. Pääasia että jotain syö. Vauva kyllä ottaa tarvitsemansa, omia ravintovarastoja voi tarkistella tarkemmin sitten kun syöminen taas on kivaa. :p
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. merrykarhu Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  En tiedä mitä väärää siinä oli, että sanoin muille ettei kannata kantaa huonoa omatuntoa omista mielihaluistaan. En mielestäni ottanut kantaa siihen minkälaisia vauvoja kasvisruokavaliolla syntyy. Sanoin vaan sen, että ihmiset ovat syöneet käsittääkseni kaksi ja puoli miljoonaa vuotta lihaa niin sellaiset mielihalut ovat vähintäänkin normaaleja. Nyky-yhteiskunta vaan saa varsinkin naiset kokemaan huonoa omatuntoa joidenkin ruoka-aineiden syömisestä.
  Mielestäni kannustaminen omien vaistojen kuuntelemiseen on järkevämpää kuin moralisoiminen toisten ihmisten päivittäisistä valinnoista. Jos ei tee kasviksia mieli vaan lihaa, siten syö lihaa. Jos ei tee lihaa mieli vaan kasviksia, sitten syö kasviksia. Yksinkertaista. Eikä mitään syyllisyyttä siitä kuinka ravitsee tulevan pienen yksilön :)
  • Tykkään Tykkään x 6
 14. Vohveli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Kaikki on varmasti samaa mieltä :) Lähinnä kommentit taisi olla minulle lohdutukseksi että kyllä kasvisruuasta saa kaikki mitä tarvii kun en tosiaan pahoinvoinnin takia pysty lihaa syömään enkä ole niin perillä miten varmistaa vitamiinit jne. Tärkeintä varmaan kaikille olla turhaa ressaamatta niinku sanoit ja kuunnella omaa kroppaa. Aika ihmeellisiä asioita siellä tapahtuu :happy:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 5
 15. merrykarhu Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Se on tärkeintä että väärinkäsitykset selviää, tämä sinun kommenttisi oli hävinnyt kokonaan :happy: Noista lisäravinteista kun kysyit niin itse kuulutan seleenin perään mikäli et liha syö, sekä jodi- sitä saa vain merilevästä määrän X, mutta on aivan huipputärkeä! Sitä kun ei muualta oikein edes saa, ainakaan riittävästi. Nuo nyt tuli ekana mieleen. Niillä kitken itse raskauden takia kilpirauhseen kohdistuvaa tuhoa :) Jodi vienyt myös raskaudesta aiheutunutta väsymystä, on siis oiva apu siinäkin! Harmillisen tuntematon vaan useimmille. Ja niin kuin aikaisemmin joku taisikin sanoa niin nuo B- vitamiinit ovat elintärkeitä. Ja kasvissyöjänä aminohapotkin ovat elintärkeä lisä. Toivottavasti näistä jotain apua sinulle!
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 19 maalis 2019
 16. Vohveli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Kävin hakemassa tänään B vitamiinia. :) Eiks merilevä ole kiellettyjen listalla kun jodipitoisuus voi vaihdella? Toi jodi on kyllä hyvä pointti. Sitä on kai joihinkin ruokasuoloihin lisätty. Yleensä käytetään kyllä merisuolaa missä sitä ei oo.
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. nalle93 Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Juu mäkin oon lukenut että merilevää ei suositella. Sushista jää siis jäljelle käytännössä pelkkä riisi :hilarious: aion kyllä tilata sushia heti synnytyssairaalaan, hirveä himo koko ajan...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Oliviaano Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Mullekin viimeks kun tulin kotiin synnäriltä mies sai heti ekana iltana tehdä sushia :p Nyt tekis kans hulluna mieli!
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Hauska Hauska x 1
 19. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Merilevää ei suositella jos ei jodipitoisuus ole tiedossa. Mutta tuskin maailma siihen pariin satunnaiseen sushiin kaatuu jos on kasvisversio tai sitten jotain kypsää kalaa, ravunpyrstö tai jotain, vaikkei se jodimäärä olisikaan tiedossa... Sitä levää kuitenkin on niin vähän siinä yhdessä palassa. Ja kuten merrykarhu sanoi niin jodi on oikeasti tärkeää mutta kun ihmiset nykyään käyttää enemmän kaikkia erikoissuoloja niin ei sitä tule siitä jodioidusta suolastakaan saatua ja monet kärsiikin jodinpuutoksesta... Mutta siis välillä kun käydään tuolla naapurikauupungin kiinalaisessa missä lounaalla on sushejakin seisovassa pöydässä niin kyllä niitä vegeversioita sen muutaman aina otan ihan hyvillä mielin. :happy:
  • Tykkään Tykkään x 4
 20. merrykarhu Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Näin se tosiaan on että määristä ei voi olla oikein varma :confused: Mutta jos haluaa olla varma kuinka paljon sitä saa niin jodia saa myös tippoina. Yksi tippa veteen ja siitä juo sitten muutaman päivän:) Semmoinen puteli kestää ikuisuuden ja olisi todella olennainen lisä ilman raskauttakin..Itse käytän muistaakseni Lugolin jodia, kysyin sitä Lifesta ja siellä ainakin oli. Suolassa taas kun on se huono puoli, että se kerää nestettä puoleensa kuin pesusieni eikä määrät mitä sitä yleensä ihmiset käyttävät, riitä kattamaan päivittäistä tarvetta. Mutta tosiaan on niitä monia erinomaisia ravintolisiä joista saa sitten tarkan määrän annosteltua :happy:
  • Tykkään Tykkään x 3