Himot ja ällötykset

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. roose Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Tuossa merileväasiassa uskoisin, että jos kohtuudella syö niin hyvin menee. Jos kerran kuussa käy sushia popsimassa ja valikoi myös merilevättömiä susheja lautaselleen niin tuskin on suurta vaaraa jodin ”yliannostukselle”. Eri asia sitten jos elää sushilla tai vetelee sitä viikoittain. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Jodia on myös joissain kasvimaidoissa, ainakin siinä lapsille suunnatussa alpron soijamaidossa. Meidän taapero juo sitä, kun ei aloteta multivitamiinia ennen kun vasta kun en imetä enää.
 3. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Asiasta hieman sivuun, onko englannissa suositus antaa lapsille multivitamiinivalmistetta? Suomessahan vain d-vitamiinilisää suositellaan. En ole koskaan lapsille multivitaa antanut kun syövät monipuolisesti ja säännöllisesti, joten mun vaikea itselleni perustella lisävitamiinien antamista. Eri asia jos olisivat huonoja syömään, mutta molemmat syö myös salaattia, kasviksia ja vihanneksia.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Kiurunen Oman äänensä löytänyt

  on kyllä niin erilainen raskaus kuin viimeksi. Viimeksi oli vain alkuun iltaisin ällöä oloa, nyt ällötys on vähän helpottanut mutta ei kokonaan (rv 11 menossa)... Viimeksi ei tee ja suklaa maistunut mutta nyt kyllä! Ja panostan siihen leppoisan vauvan luomiseen joten syön suklaata päivittäin... :D
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Vohveli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Jihaa oon ihan bileissä täällä 10+5 ja vihdoin taitaa viiden viikon 24/7 pahoinvointi helpottaa! Eilisestä illasta asti ollut hyvä olo ja tänään uponnut ruoka paljon paremmin :) Ajatus jauhelihasta ällöttää edelleen mutta edes telkkarin nakkimainos ei herättänyt enää välitöntä reaktioita :smiley-bounce013 ja törkee sushi himo iski päälle näistä keskusteluista :hilarious: taidan ottaa ton neuvon ettei satunnainen pienimäärä levää haittaa ja hakea kasvissusheja.
  • Tykkään Tykkään x 8
 6. vilmu Jostain jotain jo tietävä

  Täällä suositellaan alle 4-vuotiaille kaikille :-) meidän taaperohan ei syö oikeastaan ollenkaan kyllä ja siksi suositeltu meille aloitettavaksi, mutta lääkärin kanssa todettiin, että riittää kun mä syön sitä ja saa sit maidon kautta. Mutta kasvatetaan vegaaniruokavaliolla niin ostetaan sellainen multivitamiini, joka on erityisesti vegaaniruokavaliota silmällä pitäen koottu. Eli B12 ja jodia vähän reilummin.
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Nepala Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  Wohoo! Olen kateellinen :D Mut bileet sulle!
 8. Vohveli Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Ei kannata olla. Ei se pahoinvointi mihinkään lähtenyt ja lisäksi tuli paha pyörrytys.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Nepala Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  No voi......
 10. Amy90 Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Itsellä ei ole pahemmin ollut suurempia tuntemuksia himojen ja ällötyksien suhteen. Tosin kahvi ja kokis rupes maistumaan ja haisemaan myrkyltä pari viikkoa plussauksen jälkeen. Muutoin ollut lähinnä todella nirso ruuan suhteen, esim eväiden syönti jäänyt lähestulkoon pois kun ei ole lainkaan tehnyt mieli syödä ”vanhaa” ruokaa. Jostain syystä on kasvisruuat menneet paremmin alas ja etenkin kanaa ja nautaa tullut vähennettyä, ja possu taas maistunut ehkä normaalia enemmän. Mutta varsinaisia himoja ei ole ollut, enemmän vaan että tuo etoo vähiten / voisi saada kurkusta alas.

  Onko kukaan muu huomannut hajuaistin paranevan etenkin (pilaantuneen) ruuan suhteen? Itse huomannut pari kertaa kasviksista kun vain nostanut niin ilmassa leijunut pilaantuneen haju ja siitä melkein oksennusta saanut pidätellä. Miehen taas on pitänyt ottaa se kyseinen kasvis nenään kiinni että huomaa jotain poikkeavaa hajua o_O
 11. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Supernenä tulee kyllä raskauden myötä. Ja monet hajut tekee pahaa.

  Mulla uusi himo, itse tehty hedelmäsalaatti :hungry:
 12. Majalis Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Mulla on tehnyt mieli sellaista kaupan säilykehedelmäsalaattia, värjättyine kirsikkoineen...
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. kaHja88 Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Oih! Lapsuudessa tehtiin paljon hedelmärahkaa eli purkki säilykehedelmiä ja purkki rahkaa :hungry: ja nyt rupes tekee sitä mieli :laughing002
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 14. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mun tekee mieli kuorittuja, paloiteltuja, mehukkaita appelsiineja, jotka on säilytetty jääkaapissa eli ovat viileitä ja raikkaita.
  Ja sitten kun oli tarjouksessa ja ostin karkkipussin (en tiedä, ei tehnyt edes mieli eikä ole tehnyt koko raskauuden aikana) niin avasin sen ja söin joku 10-15 kpl niin hyvä ettei oksennus tullut. Olisi pitänyt vaan uskoa kun ei tee edes mieli.
 15. Amy90 Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Onko kellekään muulla ollut sellaista että on jotain ruokaa tehnyt mieli ja maistunutkin hyvältä, mutta silti tökkii syöminen ja pahasti? Siis se syöminen ollut kuin olisi puuta syönyt ja ei mene alas vaikka samalla makuaisti yms kertoo että täähän maistuu hyvältä.

  Tää on yksi absurdeimmista kokemuksista/tuntemuksista mitä tähän mennessä tullut vastaan. :happy8
 16. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Viime viikolla töissä nuuskin janssoninkiusausta ja vitsi kun se tuoksui hyvältä, mut ei olisi käynyt pienessä mielessäkään syödä sitä :hilarious:
  • Hauska Hauska x 1
 17. AVARN Puuhakas puhuja Huhtimammat 2017

  Voi ku suolakurkku haisee hyvälle!!
 18. Nasu56 Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Parsakaalia keitettynä on tehnyt mieli ainakin pari viikkoa:confused004Tuoksu ei kyllä houkuttele, kun sitä keittää...
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Suklaa, jäätelö ja fetasalaatti niitä tekee kokoajan mieli, mutta jäätelö ja fetasalaatti voi johtua näistä ihanusta keleistäkin :D ranskalaiset ja pizzat on vähän sellasia mitä ei todellakaan tee mieli
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Pööpöö Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Kaikkkkki mahdolliset melonit ja Kalinka kerrosjugurtit!
  • Tykkään Tykkään x 3