Helmivauvojen ihanaiset vanhemmat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2010' aloitti pittunen, 4 helmi 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. sipster Peruskäyttäjä

  Meillä kestoillaan kotona ollessa ja reisussa käytän liberoita. Meillä oli kans noita täysin valkoisia liberovaippoja ja ne vaikutti kovemmilta kuin nyt nämä missä on kuvioit. Meillä tyttö kakkaa 1-2 kertaa päivässä.

  Tyttö kääntää päätään enemmn vasemmalle ja myöskin vasen käsi heiluu enemmän. Nyt oon tukenu vauvan päätä niin ettei pääse helposti katsomaan vas. On alkanut katsomaan oikealle enemmän.

  Kuinka tukkoista vauvaa olette alkaneet niistämään? Tytöllä on nyt hiukan nenä tukossa ja ollaan niistelty, mut saldo on kovin pieni.
 2. Escada Aloittelija

   Kiitos Sannukka infosta vaippojen suhteen, mietin jo että onko ne jotenkin viallisia kun tuntuu kanssa siltä mitä sipsterkin meinasit, että ne olisi vähän kovempia tai pita jotenkin erilaisemmalta kuin 1 vaipoissa missä kuvio ja koko vaipan päällä.. Siis onko kuviota vai ei niin aivan sama mutta mietin vain että onko vaipat viallisia muutenkin.. mutta käyttöön siis!

   Moon, kurjaa kuulla että teillä ollut noinkin rankasti tuo noro.. Höh! Ja toivottavasti pikkuisesi vatsanväänteet on tuosta rota-rokotteesta ja ns. normaalia, jos sitä nyt normaaliksi voi sanoa.. mutta siis selitetttävissä! Alisialla kakka muuttui vihertäväksi, vatsa aina ollut löysä joten jos tuosta vielä löystyy niin se on vettä sit.. Saatiin rokote eilen, joten jää nähtäväksi miksi tila voi vielä mennä, nyt ei ollut mitään muuta reagointia kuin tuo vihertävä shitti..  ja tuota tavaraa on ollut vaipassa aina kun sen vaihtaa enemmän tai vähemmän mutta aina ainakin paukun verran.. vaippa vaihdetaan n. 8-10krt/vrk

   Minusta on kanssa tuntunut että Alisia on vähän toispuoleinen.. Katselee vasemmalle myös mielellään enemmän, nyt viime hetket on tilanne vähän tasaantunut mutta mietin tuota samaa jo kuukausi sitten..
 3. Sannukka87 Aloittelija

  Meilläkin pää kääntyy mielummin vasemmalle, siit vähä neuvolassa sanottiinkin että koita tukea oikealle... Ja kun on kääntäny päätä oikealle, niin nyt se on sitten alkanut oikealle kääntymään... Mikä siinä vasemmassa puolessa mahtaa lapsosia viehättää.. :D Eiköhän se ala kehitysen mukana kääntyilee molemmille puolille enemmän...

  Meillä kakataan 1-3x/vrk...ihanaa kun ei enää joka vaipassa ole kakkatirausta, vaan muutaman kerran sitten kunnolla... =)

  Kauhee ilma ulkona räntää tulee... :/

  Tämmönen s-posti tuli liberolta, aika pitkän aikaa sitten...

  Syy kuvioinnin erilaisuuteen
  Tehdas, joka tavallisesti tekee loistavaa työtä valmistaessaan Libero-vaippojen painetun ulkopinnan, ei tällä hetkellä pysty tekemään Liberon tavallisia painatuksia. Näin ollen vaipan ulkopinta on joko valkoinen tai siinä on normaalista poikkeava kuvio. Mutta tämä koskee siis vain ulkopinnan kuviointia, itse vaipat valmistetaan täsmälleen tavalliseen tapaan, ja niiden laatu on omalta ja vauvasi kannalta se, johon olet tottunut.
 4. KiCa Tuttu foorumilla

  Tyttö sai viime perjantaina rotateq- ja sen tutkimusrokotteen. Viikonlpusta alkaen ollu ärtynyt, itkuisa ja maha kovana. Ei oo suostunu olemaan vaunuissa ja lähinnä vaan itkeny. Pitkiä unia ei ollenkaan, pieniä torkkuja sylissä. Rasittavaa! Nyt onneksi jo helpottaa päiväunien suhteen, mahaa vielä vääntää.

  Meillä käytetään liberoa ja muutamia kestoja päivässä. Muita merkkejä ei oo kokeiltu. Muumivaippoja kyllä ostettiin, mutta ovat liian isoja tytölle. Niitä moni tuttuni on kyllä kehunu ja on ekologinen vaippa. Kakkavaippoja tulee päivässä 1-4 kpl.

  Joku kysyi sairastelusta: meillä tyttö sairastanu rs-viruksen ja silmätulenduksen molemmissa silmissä. Vielä hengitys välillä krohisee ja nenä ajoittain tukkoinen.
 5. ninanina Peruskäyttäjä

  Maippi meille neuvolassa sanottiin siitä ku Luuca myös kattelee kokoajan (tai enemmän) vasemmalle et onko meillä kaikki kiinnostavat jutut vasemmalla.
   Sit ku alettii kelailee ni meijän sänky on sen vasemmalla, se neuvolasta saatu hymynaama vasemmalla yms. ni sano että pitäis alkaa vaihtaa oikeelle puolelle "ärsykkeitä" ettei tuu joku banaanilapsi(?) vai mikäköhän se oli :D
 6. käyttäjä71 Peruskäyttäjä

  Heipparallaa...

  Joo anteeksi näin aluksi kun on toi kirjoottaminen taas päässyt jäämään vähän takavasemmalle, täs on ollu vähän kaikenlaista ;) Olen kyllä ahkerasti käynyt palstat lukemassa..

  Vaipoista oli keskustelua ja meillä käytetään Liberoa. On käytetty alusta asti. Lupasin ja vannoin, että annan mahdollisuuden myös kestoille, mutta mutta... niinpä se on vaan jäänyt antamatta. Vielähän tuota ehtis.
  Meillä vaihdetaan ihan kohta Liberon kolmoskokoon. Meiän neiti kun ei oo mistään pieniperseisestä suvusta.
  Kakkonen menee ehkä pari päivää, max viikon. Nyt jo välillä jää painumia. jos on kireet housut.

  Nukkumisesta. Wohuu jippiii ja jee jee!!! Edellisyönä ja viime yönä neiti nukkui 6 tuntia!!!!! Siis putkeen!!  [:D] [:D]  Se on siis mahdollista!! Tähän asti me ollaan menty sellasella 2 tuntia - 2 1/2 tunnin välein herätyksillä.. Se on kuluttavaa ollut minulle, koska imetän öisin niin mieheltä ei apua ole herunut. Muutaman hassun kerran kun on pitänyt vaippa vaihtaa yöllä niin hän on sen tehnyt. Muuten on ukko saanut koisailla täysiä yöunia.. Noh.. kahellaan jos nuo alkais nyt oikeesti edes vähän pidentyä nuo yöunet niin olis tosi jees.. Kyllähän tuo nukkuu sen 12-13 tuntia mutta ne väliherätykset kun sais pois... Hyvä alku noi kaks edellisyötä [:)]  katsotaan jos jatkuu..

  Kehityksestä.. Meillä käännyttiin vatsalleen viime viikolla. Tarkkaanottaen ikänsä oli 9 viikkoa ja 3 päivää kun onnistui hommassa. Muutamän viikon ähisi kyljellään ja mietti mitä seuraavaksi. Nyt pääsee heittämällä mahallee ja kiukuttelee naama vasten vilttiä kun takaisin selälleen ei pääse.. [:D]  Hurjaa vauhtia kyllä kasvaa ja kehittyy.. kohta se jo juoksee ja mami juoksee perässä [:D]  Kun vaan muistaisi nauttia tästä ajasta kun ei kovin pääse karkuun. Se ainakin multa aina välillä unohtuu ja salaa toivoisi, että lapsi olisi jo vähän isompi..

  Mitäs vielä... Ainiin se Rota-rokotus otettiin eikä huomattu mitään vaivoja. Neiti tosin nukkui 2 tuntia neuvolan jälkeen ja yleensä meillä päiväunet on max. 40 minuuttia. Tiedä sitten johtuiko rokotteesta.. tuskin se niin nopeasti vaikuttaa.. Tais vaan väsähtää kun jouduttiin kiusaamaan sielä neuvolassa niin kovin. Huomattiin selvästi, että jo vierasti neuvolantätiä.. Prkl!! Olis pakko alkaa saada aikaseksi käydä jossain äiti-lapsi kerhossa tms. että tottuisi muihinkin... huoh.. jotenkin sitä nää päivät vaan kuluu niin nopeeta.. Ens kerralla neuvolassa onkin sitten lääkäri ja ensimmäinen piikki.. hui kauheeta en voi katsoa lähtee taju...

  Jaaaha.. 39 minuuttia päiväunta täynnä ja jo äännellään... Palataan.. 
 7. Sannukka87 Aloittelija

  Heips...
  Kovin on yöunista ja syömisistä puhuttu, mutta mites muiden vauvat syö ja nukkuu päivisin, joko alkaa olemaan rytmi?
 8. sipster Peruskäyttäjä

  Hei ootteko käyttäny sitä NAN jauhetta??? Mie katoin sitä ja käsitinkö oikein et joka kerta pitää keittää vesi??? Ärsyttää tuo jätteen määrä mitä noist 0,5l tölkeist tulee [:@]. Se vaan kuullostaa kauhean vaikealle et joka kerta keittää veden jäähdyttää sopvaksi ja sitä tekee sen maidon... Meidän neidil palaa käpy niin nopeasti etten uskalla edes ajatella mitä tost tulis. Toivottavasti oon käsittäny väärin.. [:)]

  Meillä käydää nukkuu jo n. klo 22 ja sit tyttö syö n.klo 5 ja nukkuu viel sit kolme-neljä tuntia. Seuraavat pitkät päikkärit on tos puolen päivän aikoihi noin3h ja sit torkkuu illal ja välil esim tänää nukkuu toiset pitkät päikkärit. Kylvyn jälkee klo 20 on sit taas pikku unien aika. Ei juurikaa häiriinny muutoksista. Mut kylvys ei tykkää käydä ku kotona...
 9. KiCa Tuttu foorumilla

  Tänään kävimme allergialääkärillä:
  neidillä on vilkkaat suoliäänet ja iho pintakuiva.
  Minä aloitin (taas toistamiseen) maidottoman ruokavalion. Kuukauden päästä on lääkäriasemalla maitoaltistus kaupan korvikkeella. Ihoa pitää lisäksi rasvailla, kunnes ei ole enää kuiva. Kovasti vielä masuvaivat vaivaavat. Saattaa kuulemma olla maitoallergiaa, kun kakkakin on pelkkää vihreää vielä.

  Apteekista haettiin reseptillä maidotonta korviketta kokeiluun. Yllätyin, että alas meni 30ml. Mutta kerta-annoksena pitäisi mennä noin +120ml. Mutta hissukseen siihen totutellaan. Tosin, korvikkeen teko on tosi työlästä: pitää keittää vettä 5min, jäähdyttää se 40asteiseksi ja lisätä jauhetta, joka ravistetaan veden sekaan ja pitää tarjoilla heti. Neidillä meinas mennä hermo, kun ooteltiin, että vesi jäähtyy. Muistaakseni vasta 6kk jälkeen voi laittaa suoraan kuumaan kraanaveteen.

  No, toivotaan, että tästä olisi jotain apua, että masuvaivat ja turha kitinä loppuisi.
  Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut jättää kuin kaikki maitotuotteet pois.
 10. Moon Ihastunut foorumiin

  KiCa: Mä oon viisveisannu noista kaikenmaailman keittelyjutuista. Ts. oon keittäny vaikkapa tuttipullot käyttöönoton yhteydessä mutta sen jälkeen vain tiskannu. Meillä tosin sanottiin perhevalmennuksessa että nykyään ei enää kehoteta lapselle annettavaa vettäkään keittelemään ja jäähdyttämään. Sitten jos on kunnolla sairas lapsi niin toki sitten mutta perusterveelle ei tarttis.

  Päivärytmiä meillä ei ole. Yleensä noustaan 6-7 aikoihin ja sitten touhuillaan millon mitäkin. Lapsi syö kun on nälkä ja torkahtaa kun väsyttää. Päiväunet oli semmonen yhen viikon "hairahdus", torkut jää melkein maksimissaan puoleen tuntiin. Seittemältä mennään nukkumaan illalla.

  Yöunissa tultiin takapakkia (lieneekö noi riivatun ikenet syynä...) kun kuukausi herättiin vain kerran syömään ja nyt taas 2-3 kertaa. Höh.
 11. Ninsai Aloittelija

  Sipster:mä oon tehny silleen että keitän litran vettä ja laitan kannuun jääkaappiin. Sieltä kaadan vettä sitte vaan pulloon, lämmitän mikrossa ja lisään jauheen. 
 12. KiCa Tuttu foorumilla

  Ninsai: kaupan korvikkeista en tiedä, mutta apteekin korvikkeiden kanssa noin ei ainakaan saisi tehdä. Mietin, että Veden olis voinu sopivan lämpöisenä laitta termariin ja sieltä kaataa kun tarvitsee, mutta vesi pitäisi käyttää heti. Eikä lämmitellä tai säilöä myöhempää varten. Tämä olisikin kätevää....
 13. handra Aloittelija

  Heipparallaa kaikille pitkästä aikaa!
   
  Kirjoitteluni on jäänyt vähän vähemmälle kun meillä on milloin mitäkin touhua ja tohinaa ettei tahdo ehtiä koneelle edes laskuja maksamaan...
  Meillä käytetään liberoja ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen enkä ole ajatellut kestoja kokeilla... Tulee sitä pyykkiä muutenkin! Hyviä ovat olleet, Pamperseista en tykännyt niin paljon... (Niitä tuli käytettyä sairaalassa kun oltiin pojan kanssa siellä kuukausi sitten viikko rs-viruksen vuoksi [:(])
   
  Meillä on oikeastaan jo jonkinlainen rytmi muodostunut sairaalasta kotiutumisen jälkeen, öisin nukutaan pidempää kuin päivisin. Ensin heräiltiin pari kertaa yössä syömään noin kahden kuukauden ikäiseksi ja nykyään enään yhden kerran siinä viiden kuuden maissa ja sit menee vielä 2-4 tuntia ennekuin herätään. Toissa yönäkin poika veteli yhdeksän tunnin yöunet putkeen, yleensä kuitenkin vielä sen seitsemän kahdeksan tuntia. Helteet on vaikuttanut siten että pitkiä päikkäireitä ei ennä nukuta vaan lyhyempiä sit useemmat. Aiemmin nukkuin 4-5 tunnin päikkärit. Mutta pääsääntöisesti meillä ollaan päivällä hereillä ja yöt nukutaan, ihan niinkuin aikuisetkin... [8|]
   
  Meillä on muutenkin kyllä mennyt kaikki niin hyvin lukuunottamatta sitä rs-virusta. Poika ei paljon edes itke, ensimmäisen kuukauden aikana oli yhden käden sormiss sen itkut!
   
  Pojan kanssa kun liikun niin tuntemattomatkin tulevat udein ihastelemman kuinka suloinen hän on, en tiedä kuinka yleistä on mutta en olis kyllä osannut odottaa.... Kai se sit on muidenkin mielestä yli söpö kuin vain ylpeän äidin.
   
  Meillä saatiin keskiviikkona ensimmäiset pistosrokotteet, myös tutkimusrokotteen. Illalla oli vissiin joku hätä rokotteista kun poika itki puoli tuntia täyttä huutoa ja sit annoin särkylääkettä (suunkautta annettavaa panadolia) niin sitten itku helpotti ja poika rauhoittui.
   
  Ihanaa kun on lämmintä, harmi vain kun viilenee mutta eiköhän se kesä sieltä tule, että sitä odotellessa!
 14. Sannukka87 Aloittelija

  Heiiii mammat!

  Kesä tulee kovaa vauhtia ja täällä keskustelupalstalla on hiljaista, mitä kaikille kuuluupi, olis kiva kuulla miten muiden lapset on kehittynu... =)

  Meillä kasvettu kovaa vauhtia, yöt nukutaan jo kokonaan ja soseita syödään jo hyvällä menestyksellä... Hoidossa Leevi on välillä ollut ja hyvin on mennyt... Yhden yön on ollut pois kotoa, kyllä se outoa oli..=)
 15. Escada Aloittelija

     Voi kun kiva Sannukka että teillä nukutaan jo koko yö, johtuneekohan se noista kiinteiden syömisestä?! Meillä meinaan nukutaan 4-5h ja sitten alkaa 1-2h välein heräily aamupäivään asti. Aika usein Alisia saattaa olla makkarissa 21-12, eli siis tosi pitkään, yhden vaipanvaihdon kera, mutta heräilee tosi usein, plääh.. Itse nousen yleensä siinä 8-9 välillä aamulla ja sen jälkeen Alisia nukkuu 11-12 putkeen, herätttyään saattaa puuhastella itsekseen puolisen tuntiakin vielä hyväntuulisena [:D]
   
   Me aloitettiin 3 päivää sitten perunan maistelu [:)] Uutta perunaa itselleni keitin ja siitä sitten soseutin yhdestä perunasta pienen pienen palaisen ja sekoitin siihen rintamaitoa. Oli kyllä näkemisen arvoinen maistelu, miten pieni saakaan niin monelle eri ilmeelle kasvonsa väännettyä, hih! Harmi ettei ollut kameraa lähistöllä.. Seuraavana iltana maisteltiin paremmalla menestyksellä hitusen isompi pala, n. teelusikallinen ja eilen sitten puolikas pala pienestä uudesta perunasta ja 1/3 mini porkkanasta. Mutta kakkaa ei ole tullut sen koommin kun tuota perunaa alettiin maistelemaan.. Tähän asti maha on ollut täysin löysä kun pelkällä rintamadolla ollaan oltu ja nyt sit yht´äkkiä ei mitään.. Tänään annoin kaupasta ostettua peruna-porkkana sosetta ja siihen päälle vähän luumusosetta, josko se aktivoisi tuota suolistoa toimimaan..

   Alisia ei kummemmin liikuskele.. Kyljeltä kellahtaa masulleen kyllä mutta ei pääse vielä selältään kyljelleen, mahallaan ollessakin paljon sätkii ja potkii mutta ei pääse vaihtamaan asentoaan.. Ei kait sitä kiire vielä liikkumaan ole, mutta kun on näillä sivustoilla lukenut niin monet jo paljon nuoremmatkin tekee yhtä-sun-toista, niin miettii vain että miksei Alisia.. No joo, kaikki kun kehittyvät omaa vauhtiaan niin ei kannattaisi vertailla.. Eiköhän ne neuvolassa sitten sano jos ei kehitystä tule niinkuin pitäisi.. Miten teidän muiden vauvelit liikuskelee? Alisia on kyllä kova tyttö höpöttämään, juttelee paljon ja mielellään [:D]

   Tulee käytyä täällä melkein päivittäin lueskelemassa mutta harvoin sitä on aikaa tai jaksamista alkaa kirjoittelemaan.. Sama vika taitaa olla muillakin, täällä kun on melko hiljaista..
                Hyvää kesänalkua kaikille!! 
 16. Moon Ihastunut foorumiin

  Meillä poika kierähtämään mahalta selälle vajaa 3kuisena. Sitten odoteltiinkin kuukauden päivät ennen kuin eilen ekaa kertaa kierähti selältä mahalle ja teki sen sitten innoissaan monta kertaa. Hyppykiikussa on muutaman minuutin pätkiä viihdytty ja istualleen nousee hienosti käsistä vetäen. Vaikuttaisi siltä että sen tekisi mieli jo lähteä liikkeelle mutta siitä ei onneksi ole vielä merkkejä ilmassa enkä usko että vähään aikaan tuleekaan. Pinnasängyssä se matkustaa kyllä selällään ympäriinsä mutta sitähän varmaan tekee kaikki muksut jotka on jaloillaan oppinu sätkimään.
 17. Sannukka87 Aloittelija

  Escada: Sen jälkeen kun aloitettii iltaisin antaa maissivelliä niin sitten alkoi Leevi nukkua koko yön... Myös meillä ku peruna aloitettiin niin kakkavälit vaihtui niin ettei joka päivä kakkaa tule... Luumua annoin alkuun, mutta ei se kovaa ole ilman luumua onneks... Joo meillä mennään sivuittain liikkuen, mutta kääntyminen ei oikein vielä onnistu... Jokainen kehittyy omaa vauhtiaan...
 18. KiCa Tuttu foorumilla

  Meidän tyttö kääntyy satunnaisesti itse mahalta selälle. Taitaa pää painaa välillä sen verran paljon, että vie mennessään. Mutta nauttii, kun harjoitellaan yhdessä kääntymisiä. Muutoin saattaa pyöriskellä lattialla, kun on selällään matolla: eri asennossa hetken päästä kuin siihen laitettaessa. Mahallaan vetää jalkoja alleen, kuin yrittäisi ryömimään tai konttaamaan lähteä. Sylissä vetää itseään istuma-asentoon, jota yritetään vielä toppuutella. Hieman vielä tuntuu, että pään kannattelu on vaikeaa, vaikka lihaksia treenaillaankin. Mutta kukin omaa tahtiaan. Ja joillakin tapahtuu kerralla enemmän kehitystä kun toiset kehittyy tasaseen tahtiin.

  Höpöttely on ihanaa ja sitä on paljon. Aamuisin etenkin neiti on niin juttutuulella, että siinä tulee itsellekin hyvä mieli, vaikka kuinka väsyttäisi. Nyt harjoitellaan leluihin tarkempaa tarttumista ja niiden viemistä suuhun.

  Jaahas, saiskohan sitä kohta unta. Nukahdin hetkeksi kun nukutin neitiä. Nyt ei sitten enää minua nukutakaan.....
 19. Moon Ihastunut foorumiin

  KiCa: Allekirjotan ton aamuhöpöttelyn :) Viime yönä nukuin ehkä 1,5h (lapsi nukkui kuitenkin hyvin...) mutta silti oli hymy herkässä kun se iloinen jutustelu alkoi kuulua pinniksestä [:)]

  Nyt tuputtamaan kylmää purulelua lapselle: hammas nro 2 on puhkeamaisillaan, näkyy ja tuntuu ikenen läpi ja aiheuttaa kitinää...
 20. sipster Peruskäyttäjä

  Meille sanottii neuvolas et vauvalle ei saa syöttää uutta perunaa, tärkkelykses joku juttu en muista... jotai ummetusta aiheuttais!?! Onko teille muille sanottu mitä perunoista? Ois vaa helppo syöttää samaa ku ite syö!!! [:D]

  Meillä mennää hyvillä unilla edelleen, 21-09 yhdel syötöl. ja Lyhyitä päikkäreitä päiväs aikaa, yhdet parin tunnin päikkärit keskipäiväl.

  Tyttö on kääntyny selältä mahallee nyt parisen viikkoa ja istumaa punkee ihan kauheella voimalla.

  Reissattu ollaa iha hirveesti pitkälti ympäri Suomea, neiti tykkää istua autossa. Jos ei nuku kattelee arskat päässä maisemia tai leikkii leluilla.

  Me osallistuttii siihe Finip tutkimuksee, rokotuksista tuli hiukan kiukkua sama iltana ja rotavirusrokotus pulaututti kolme päivää myöhemmin reilusti.

Jaa tämä sivu