Imuja myydään erikseen ja joskus myös taskuvaippojen mukana tulee niitä valmiiksi. Imuja on erilaisia materiaaleja ja muotoja ja se on vähän lapsen sukupuolesta, mallista ja pissamääristä kiinni mikä toimii kenelläkin parhaiten. Suosittelen hankkimaan erilaisia imuja, eli paksuja muotoon ommeltuja imuja, lisäimuja (ohuempia) ja taittoimuja. Ja näitä vaikka muutamaa eri matskua. Sitten erilaisia yhdistelmiä kokeilemalla selviää omat suosikit. Materiaaleina käytetään mm. puuvillaa, bambua, hamppua, mikrokuitua, villaa ja zorb-kuitua ja näiden erilaisia sekoituksia.
Vaipoissa on myös erilaisia materiaaleja vauvan peppua vasten: fleece/microfleece, coolmax, bambufrotee/neulos, puuvillafrotee/neulos... Näissäkin joku matsku saattaa olla mieluisampi kuin toinen esim puhdistettavuuden suhteen, tai joku voi sopia vauvan iholle paremmin kuin toinen. Osa materiaaleista tuntuu vauvan ihoa vasten märältä ja osa pysyy kuivan tuntuisena, tästäkin on ihmisillä omat mieltymyksensä, että kumpi on parempi. Etenkin kuivaksiopetteluvaiheessa tuo märkä tunne vaipassa voi olla ihan eduksi. Lisäksi vaipan sisäpinnalle voi lisätä palan riisipaperia tai kuivaliinan, johon kakka jää, jolloin vaipan putsaus kakan jälkeen on helpompaa.
Kestovaippoja ja imuja saa nykyään ihan todella halvalla käytettynä, joten etenkin aluksi, jos ei tiedä mikä malli toimii omalla vauvalla (ja jos ei ole varma miten paljon innostuu kestoilusta), niin suosittelen hankkimaan käytettyjä. Etenkin luonnonkuituiset imut (puuvilla, bambu, hamppu) imee usein paremmin käytettyinä kuin uutena. Käytettyjä ostaessa kannattaa tarkistaa, että kaikki nepparit ja tarrat ovat hyvässä kunnossa, eli pysyvät normaalisti kiinni ja että kuminauhat ovat napakat ja joustavat. Kuminauhat pettävät vaipoista usein ensimmäisenä, eli menettävät joustonsa, jolloin vaippa ei asetu napakasti päälle. Käytettyjä vaippoja löytyy mm. kirppiksiltä, tori.fi:stä ja kestovaipparyhmistä fb:stä.