Hankinnat

Akropolia

Vauhtiin päässyt keskustelija
Yay! Ikean lähetys saapui eilen, huomenna mies lupasi koota sekä pinnasängyn että hoitopöydän-ostettiin sellaiset tummasta puusta valmistetut, ja kun vauvanhoitonurkkaus rakennetaan meidän makkariin ostin myös pari sermiä joilla tilan saa kivasti rajattua vauvan pikku sopeksi. Tai sellainen haave on päässä, katsotaan miten todellisuus sitten vastaa mielikuvaa:happy: Ihanaa kun lopulta pääsee laittamaan sänkyyn patjan ja vuodevaatteet yms sekä hoitopöydän laatikoihin pikku vaatteet ja tavarat:Heartred Yhdistelmävaunuista ja kaukalosta tein ostovarauksen Tori.fi:hin, joten pikku hiljaa pala palalta valmistuu...
Äidiltä sain lisää ihania vaatteita ja paras kaverini sanoi myös että hänellä olisi ihan vastasyntyneen pojan vaatteita (koko 50-56) annettavana.
Olo on nyt niin onnellinen kun kaikki on toistaiseksi mennyt niin hyvin ja olokin tällä hetkellä verrattain jees. Onhan tämä nyt ihan huikeaa aikaa! :love7
 

CottonBall

Näppärä viestien naputtelija
Dodiih, nyt laitettu jotain tilaukseen. Nimittäin matkasänky babylevelillä ja hoitotasolla ja ja ja..kaikilla härpäkkeillä. Ja sellainen keinuva-tärisevä-laulava sitterijuttu. Nyt on edes jotain tulossa! :D Turvakaukalo saadaan veljeltä, samoin paljon vaatteita. Vaunuja olen katsellut mutten uskalla ostaa koska en tiedä tarkkaan mitä haluan.. pitää tutkia vaihtoehtoja vielä lisää. :P Hoitotasoa en taida hankkia tilanpuutteen vuoksi. Jonkinlainen lipasto varmaan pitää saada vaatteille ja muille kamppeille. Tai sitten raivaan jostain entisestä lipastosta tilaa..
 

OutoMamma

Näppärä viestien naputtelija
Voi ihanaa! Minäkin odotan että pääsisi pinnasänkyä kasaamaan! Varastossa odottaa, ja varmaan saa vielä pari kuukautta odottaakin :D tai pitäisi yrittää malttaa..

Tänään kuitenkin vauvan vaatteita pesty ja viikattu kaappiin valmiiksi. :)
Vielä saa käydä lisää vaatetta hommaamassa, kun 62 koosta ylöspäin ei juurikaan vaatetta löydy, ja ainakin viime kerroilla tytöt olleet jo parin-kolmen kuukauden iästä tuossa 62 koossa vaatteiden puolesta.
Että ei tarvitsisi sitten heti kohta vauvan kanssa tuskailla kun ei ole enää sopivaa vaatetta :D
 

_kaisamaria

Jostain jotain jo tietävä
Meille jo hankittu rattaat ja turvakaukalo. Pinnasänkykin ostettiin muutama päivä sitten ja hetihän se oli koottava ^^. Hoitopöytä pitäisi vielä hankkia..

Itse en ole vielä vaatteita ostanut, äitiyspakkauksesta tulleet vaatteet + työkaverilta saadut ovat jo kaapissa. Ehkä sitten kun äippäloma alkaa niin lähden vaateostoksille [emoji9]

Nettiä kun selailee, niin vastaan tulee hirveästi juttuja mitä pitäisi muistaa ostaa.. ehkä se tästä kun pikkuhiljaa ostaa kaikenlaista niin alkaa olla suurinosa tavaroista hankittu :)
 

Tökkönen

Asioista perillä oleva
Huhtikuunmammat 2015
Meillä odotetaan kolmatta, joten hirveästi ei hankintoja tarvitse tehdä vaatteiden ym varusteiden osalta. Jouduttiin sen sijaan vaihtamaan auto, jotta saadaan kaikkien kolmen istuimet mahtumaan takapenkille vierekkäin, ne kun ei perusfarkkuun mahdu... Lisäksi ostin Emmaljungan sisarusrattaat, joihin saa vaunukopan lisäksi parivuotiaan istumaan. Samassa meni sitten kaukalokin vaihtoon, koska vanha ei sovi emmaljungan kanssa yhteen, haluan saada kaukalon kiinni vaunuihin kun tulee lasten kanssa käytyä kaupassa ja asioilla kuitenkin. Kaukalopussi on vielä hankintalistalla, muuta tarvikkeet menee suoraan edelliseltä käyttöön, kun ovat saman vuodenajan vauvoja ja samaa sukupuoltakin ;-)
 

-miRi-

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Maalismammat 2017
Onko kenelläkään muuten kokemusta sellaisesta kapalopussista? Joku mulle kehui sitä, mut ei oo kokemusta. Joten ihan mielelläni kuulisin niistä :shy:

Tökkönen meille kans kolmas tulossa, joten vauva saa tosi vähän uutta näin vauva-aikana :hilarious: mut on se iso säästö. Minkä ikäisiä sun aiemmat ovat? Mulla 6 v ja toinen täyttää 5 toukokuussa. Toisella koroke ja toisella turvavyöistuin.
 

Asteria

Piirimestaruustason postaaja
-miRi- meidän lapset on sitten ihan saman ikäisiä. Mutta molemmilla turvavyöistuimet isofixillä, joten kaukaloa ei takapenkille saada. Tuntuu vähän tyhmältä kun tytöt molemmat olleet isofixjalustalla kaukalossa ja nyt sitten kolmannen kanssa joustetaan turvallisuudessa. Onneksi lohduttivat Lastentarvikkeessa ja sanoivat että hankkimamme BeSafen kaukalo on tosi turvallinen myös vyökiinnityksellä. Maxicosin Pebble oltiin jo ehditty myydä pois kun aateltiin että jää lapsiluku kahteen :)

Meillä on tykätty nukkua alkuajat pussimallisessa yöpuvussa. Siinä on ollut kätevä reitti yölliseen vaipanvaihtoon eikä pussi lähde potkiessa pois kuten peitto. Suosittelen! Ikeasta ollaan muistaakseni se isompi hankittu. 50cm kokoinen jostain ökykalliista lastenliikkeestä (mies osti yllätyksenä esikoisen synnyttyä ja on hyvää laatua, tulee käyttöön vaikka onkin vaaleanpunainen).
 

Akropolia

Vauhtiin päässyt keskustelija
No nyt kyllä alkaa olla hankinnat kasassa, mitä nyt tietty jotain pientä vielä väkisinkin tarttuu matkaan varsinkin kun äippälomalle jään..! :happy:
Tänään kävin noutamassa Baby Björn One kantorepun, jonka ostin Tori.fi:stä, ja sunnuntaina saapuu Brio Smile-yhdistelmävaunut (&turvakaukalo) jotka ostin käytettynä ja johon niinikään hankin pehmeän kopan lisäksi Torista myös kovan kopan. Äiti hankki sitterin, joten ei kyllä enää ole mitään isompaa. Voi hyvin olla että on vähän liikaakin tullut innostuttua hankkimaan, mutta jos sitten jokin jää käyttämättä niin ainahan voi sitten laittaa tavaraa eteenpäin kiertoon/myyntiin. Ai niin, kun nyt on kerääntynyt uutena ja käytettynä ihan pieniä kokoja jo ihan liikaakin, tilasin varmuuden vuoksi vielä Kappahlista pienen kasan vauvanvaatteita kokoa 68 orgaanista luomupuuvillaa, niillä oli ihania pastellivärejä jotka sopii myös poikabeibeille :dummy::Heartblue
Vähän tässä hurahtaa, mutta ei voi mitään:angelic:
 

Tökkönen

Asioista perillä oleva
Huhtikuunmammat 2015
-miRi- meillä esikoinen on 5,5 v ja kuopus vasta täyttää 2 kun vauva syntyy. Siksi halusinkim tuplat, että saan keskimmäisen köytettyä niihin kiinni, en jaksa juosta perässä pitkin ostoskeskuksia tms ;-) Edellisten välillä ikäeroa on siis vähän päälle 3,5 vuotta joten tämä kahden vuoden ero tuntuu todella pieneltä! Saa nähdä miten sitä pärjätään...

Asteria, meilläkin turvavyöistuin ja turvaistuin käytössä, siksi päädyimme auton vaihtoon. Kokeiltiin lastentarvikkeessa niin octavian takapenkille ei mahtunut kaikki kolme edes kapeimmalla istuimella, korokkeella ja kaukalolla. Nyt siis leveyttä penkeissä sen verran että istuimet ja kaukalo isofixeineen mahtuu. Tosin meillä ainoastaan kaukalo isofixilla ja istuimet turvavyökiinnityksellä. Onko teillä kaukalossa turvavyökiinnitteinen telakka, vai tuleeko pelkkä kaukalo vöihin? Turvallisuudesta ei varmaan tosiaan ole kyse, lähinnä siitä vyökiinnityksen vaivasta jos ei ole telakkaa.
 

Asteria

Piirimestaruustason postaaja
Tökkönen: joudutaan pelaamaan kaukalon vyökiinnityksen kanssa. Ei voi mitään. Tämä seitsemänpaikkainen auto on meille kuitenkin se paras vaihtoehto.
 

-miRi-

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Maalismammat 2017
Meillä on ollu yks turvaistuin besafe :ltä ja se oli hyvä! Mutta tuosta kaukalosta ei ole omakohtaista kokemusta, meille gracon kaukalo on ollu paras.
Me vaihdettiin auto n vuosi sitte ja sillä ajatuksella , että siihen mahtuu kolme istuinta taakse ja auto on turvallinen. Kyllä sillä hintakin oli kohdillaan, mutta mukava ajaa.

Tökkönen; tuplat voi olla hyvä idea. Varsinki alussa. Itse tuli käytettyä paljon enemmän sitä sisaruslautaa joka kiinnitetään rattaisiin, monet tuplat aika leveät, ja meille se tuotti ongelmia.
Kyllä itselläkin mietityttää miten sitä pärjää kolmen lapsen kanssa. :hilarious:

Joo pitää miettiä vielä tuota pussiasiaa:bookworm: nämä aiemmat me kapaloitiin tarv silleen perinteisesti, mut kuulema noilla pusseilla se olis helpomaa:shy:
 

-miRi-

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Maalismammat 2017
Miten muilla hankinnat etenee? Mä sain ostettua pari ihanaa tuttipulloa, hoitotarvikkeita, mut vielä pitäs ostaa amme, rintapumppu ja itkuhälytin. Ja pari hoitotarviketta.

Sairaalalaukun pakkaaminen loppusuoralla, enää puuttuu lähinnä eväät ja laturi. Vauvan kotiutusvaatelaukku myös valmis. Oli yllättävän vaikea päättää mitä pakkaa mukaan :rolleyes: mut kaks kietaisubodya 50, 56., sukkahousut, potkuhousut ja puolipotkarit samat koot, sukat, tumput, velourtakki, villasukat, villapuku ja varalta kevyttoppapuku, hanskat ja töppöset. Jep, valinnanvaraa on:grin ja tietty se fleecekaukalopussI. Täällä ei maaliskuusta ikinä tiedä onko täys talvi vai kevät päällä o_O plus ku välillä huolettaa että jos tää tuleekin liian aikaisin..

Vielä on pyykättävää vaikka ison osan olen jo pyykanny ja laittanu valmiiksi.

Ja ostin sen sijauspatjan suojan. Mitenkähän en oo tajunnu aiemmin sitä ostaa?!
 

LilyOfTheValley

Piirimestaruustason postaaja
Aika loppusuoralla on hankinnat. Sairaalalaukusta puuttuu kans vielä laturi.
Pitää vielä käydä vaipat läpi, pitäiskö ostaa niitä vähän lisää sekä siteitä itelle jälkivuotoon.
Sitten pitää ostaa vielä varuille yks korvikemaito, jos jostain syystä ei heti nouse maito tms. Muuten tarkoitus kyllä imettää.
Sitten pitäis vielä alkaa kokkailemaan pakastimeen ruokaa valmiiksi, niin helpottais sitä arkea alkuun.
Alkaa olla melkoisen levoton olo kyllä jo, kohta se on jo maaliskuu ja se huhtikuun alku tulee aika pian. Ite olen kyllä arvellut tämän tulevan maaliskuun puolella, mutta saa nyt nähdä [emoji2]
 

-miRi-

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Maalismammat 2017
Joo mullakaan ei oo vaippoja ku reilu paketti, niitä vois ostaa vielä toisen lisää. Eipä tuota pyykkiä enää ollutkaan niin paljon ku ajattelin, ehkä yks koneellinen. Ne pojan ja tytön vaatteet otan esille ja pesen vasta ku tiedän kumpia tarvitaan:joyful:
Sit pitäs vielä järjestellä huonetta ja siivoilla.
Millaisia ruokia ajattelit tehdä pakkaseen? Itse en ollut ajatellut tuota, mutta toisaalta ei sinne taida moneksi päivää saadakaan, kuitenki kaks lasta jotka kans pitää aina ruokkia. Vois kai sinne jonku pienen hätävaran tehdä:)
 

LilyOfTheValley

Piirimestaruustason postaaja
Joo mullakaan ei oo vaippoja ku reilu paketti, niitä vois ostaa vielä toisen lisää. Eipä tuota pyykkiä enää ollutkaan niin paljon ku ajattelin, ehkä yks koneellinen. Ne pojan ja tytön vaatteet otan esille ja pesen vasta ku tiedän kumpia tarvitaan:joyful:
Sit pitäs vielä järjestellä huonetta ja siivoilla.
Millaisia ruokia ajattelit tehdä pakkaseen? Itse en ollut ajatellut tuota, mutta toisaalta ei sinne taida moneksi päivää saadakaan, kuitenki kaks lasta jotka kans pitää aina ruokkia. Vois kai sinne jonku pienen hätävaran tehdä:)

Ajattelin tehdä laatikkoruokia, esim. lihaperuna, makarooni ja kaali. Ne on kohtuullisen helppo tehdä tai ainakin niitä on helppo tehdä isompi satsi kerrallaan ja saa näppärästi pakastettua. :)
 
Top