Hankinnat vauvaa varten

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Lisamarie, 27 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Helga11 Aloittelija

  Meilla ihan paras hankinto oli Babybjorn kantoreppu (siis se joka on etupuolella). Vauva oli jo lahes nelja kk, eika ollut tottunut kantoliinoihin tms. Kokeilin muitakin malleja, mutta vauvalle tama oli paras, kun ei rajoita kasien ja jalkojen liiketta. Muissa malleissa han hermostui. Jopa muun merkkiset kantoreput tuntuivat olevan epamiellyttavia vauvalle. Ja vaikka babybornssa on paljon remmeja ja saatoja, niin youtubesta kun katsoin kayttoopasvideon ja sen jalkeen oli tosi helppo kayttaa.
  Tama on kallis hankinto, mutta loysin vahan kaytetyn nettikirppikselta, Eli vuokraamo olis varmaan myos hyva paikka naita etsia.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Helga11 Aloittelija

  Seuraava hankinta taitaa olla turvaistuin autoon. Meilla ei enaa kauaa mahduta kaukaloon, jalat tulee jo hieman ulkopuolelle.
  Onko kukaan viela katsellut? Onko hyvia ehdotuksia sellaisesta, joka on oikeasti turvallinen ja mahdollisesti useamman vuoden kayttotarpeisiin soveltuva?
 3. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Jalathan saa tulla kaukalon ulkopuolelle. Meillä on jalkaterät kaukalon ulkopuolella. Tärkeintä on, että pää on täysin kaukalon suojissa ja tietenkin painoraja huomioiden. Itse laskeskelin, että heinä-elokuussa tulee turvaistuimen hankinta ajankohtaiseksi meillä. Tai sillon oikeestaan hankitaan esikoiselle uusi ja vauva perii veljensä tämän hetkisen istuimen. Meillä on kaukalosta seuraavana Britaxin istuin, ja seuraavana hankintalistalla istuin joka muuntuu myöhemin pelkäksi korokkeeksi. Käytännössä pitäis esikoisella olla kokonaisuudessaan ollut kolme istuinta käytössä.
 4. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Meilläkin nyt esikoisella Britaxin istuin, jonka tuo vauva kesällä perii. Mitä istuinta olet Pauveli ajatellut esikoisellesi seuraavana?
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä jo isovanhemmat ostivat autoonsa Brion istuimen. Jos tarvetta kuskata esikoista, on tuo Britaxin istuin raskas vaihdella autosta toiseen. Niin sitä samaa toistaiseksi olen miettinyt. Siinä ikäsuositus 3v->, esikoiselle tulee toi 3v kesällä, mutta pitkänä poikana on jo nyt tuo isovanhempien istuin ollut kelpoinen. Siinä siis sidotaan auton turvavöillä lapsi istuimeen kiinni ja myöhempää käyttöä varten saa selkänojan pois ja istuinosa jää korokkeeksi. Oralla ilmeisesti olis myös sellanen, jossa olis kuitenkin 5pistevyöt, mutta silti tuo korokeistuimeksi muuttuminen. Siihen olis tarkoitus myös tutustua ennen lopullista päätöstä.
 6. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Meillä esikoinen tulee lokakuussa vasta 2v. Sen takia nyt jotenkin vaikea päättää että mikä hänelle olis hyvä. Kuopus ei kauaa enää kaukalossa viihdy eikä siihen kyllä kauaa sovikaan.
 7. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me ollaan ajateltu cybex pallas m-fix istuinta, sopii 9-36 kiloiselle ja muuntuu lapsen kasvun mukana. On aika arvokas, mut sit ei tarvi mitään muuta istuinta enää.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meilläkin tuo turvaistuin asia täytyis laittaa harkintaan.. Esikoisella on nyt sellanen turvaistuin jota se vois käyttää vielä sen parivuotta.. mutta eiköhän me oteta joku sellanen muunneltava istuin esikoiselle ja kuopus saa sit ton esikoisen istuimen.. ei oo tullu vielä asia ihanajankotaiseksi
 9. Helga11 Aloittelija

  Kiitos vinkeista, katselen noi Britaxin ja Brion mallit lapi
 10. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Kuuluuko hankkia joku vk puku vai mihin aiotte vauvan pukea vanupuku/villahaalari kauden jälkeen. Vai aletaanko vauvoillakin käyttää ns. kesätakkia jos on vähän viileämpi kesäpäivä? Nimim. En yhtään tiedä, auttakee
 11. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä puetaan vaunuihin ja kauppareissuille fllecehaalariin tai takkiin. Mutta on meillä olemassa välikausihaalarikin, kun esikoinen ainakin alkoi viihtyä joskus touko-, kesäkuulta hiekkalaatikolla ja siellä on kivempi olla kunnon haalarissa, joka ei kastu (tytöillä siis aika tarkalleen vuosi ikäero, niin oletan kuopuksenkin alkava samoihin aikoihin leikkiä ulkona)
 12. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Me ollaan laitettu normi vaatteiden päälle kauppareissulle college- tai fleecehaalari. Vaunuihin ohuempi haalari normivaatteiden päälle. Meillä on vaunuissa lampaantalja. Pitänee ottaa kohta pois kun aurinko jo niin lämmittää. Tänäänkin oli aika kuuma koko vauva päikkäreiden jälkeen.
 13. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Lastentarvikeliikkeessä keskusteltiin tuosta turvaistuinasiasta, on vissiin tulossa joku eu-säädös että lapsen tulisi kulkea 2 vuotiaaksi selkä menosuuntaan. Ja pelkkä koroke ei enää täytä eu-normeja sellaisenaan. (135cm saakka suositellaan turvaistuimen käyttöä muistaakseni..).
 14. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Mä oon ymmärtänyt, että jo nyt pitäis lain mukaan lapsen kulkea selkämenosuuntaan 2-vuotiaaksi ja suositus olis, että jopa 3-vuotiaaksi. Meillä esikoinen meni selkä menosuuntaan 2-vuotiaaksi ja tilasyistä sitten käännettiin istuin toiseen suuntaan. Vaikka ostoslistalla sitten 3-vuotiaalle onkin myös pelkäksi korotteeksi muuntautuva istuin, en vielä vuosiin kuvittele pelkällä korokkeella istuttavani. Sitten, kun ei istuimen raamit enää riitä pojalle pituudesta, korokkeella varmistan turvavyön asettumisen oikein (eli ei sisäelinten päälle). Monet aikuisetkin asettaa itselleen turvavyön väärin...
 15. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Me käytiin viikonloppuna reissussa kaveriperheiden kanssa niin että me mentiin toisen kaveriperheidentila-auton kyydissä. Niillä oli tyhjänä yks gracon turvavyöistuin tyyliin yli kolme vuotiaille tarkoitettu. Aateltiin et ei lähetä nyt esikoiselle 2v8kk vaihtelee sitä omaa istuinta omasta autosta vaan menköönsä tuolla kaverin istuimella. Tulomatkalla sitten nukahti päikkäreille, niin Olipa kyllä aika reppanan näköinen kun niskatukea ei ollu tarpeeksi, saati penkkiä ei voinu mitenkään kallistaa taaksepäin vaan pää retkotti polvissa. Muuten näytti ihan hyville ja toimiville nuo gracon istuimet 3kpl mitä siinä autossa oli. ainakin auton omistajan lapsille ne näytti olevan hyvät.
 16. Eppis. Tuttu foorumilla

  Ujå
  Ä
  0öcďcs ñ
  Ö hj hj
  Oobv
  ä
  • Hauska Hauska x 5
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Eppis. Tuttu foorumilla

  Edellinen kommentti on siis meidän pikkuneidin mielipide. Huomatkaa että äiti on mainittu pari kertaa varmuuden vuoks. Mulla jäi siis foorumi puhelimessa auki vauvan lähistölle... oli myös muuttanut puhelimen asetuksia. Voi ei tästäkö se sometus jo alkoi! Tyttö ei oo vielä puolta vuottakaan huhhuh... pitääpä olla tarkempi mitä vauvan lähellä ja kauempanakin on kun se näköjään vaihtaa paikkaa noin tomerasti jo pelkällä pyörimisellä, kierimisellä ja masullaan peruuttamalla. On näköjään nyt oppinu toiseenkin suuntaan pyörimään. Anteeks tää aiheesta poikkeeminen mut halusin vaan selventää etten oo järkeeni menettänyt tms.
  • Tykkää Tykkää x 6
  • Hauska Hauska x 2
 18. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Mitä hankitaan seuraavaksi?
 19. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me tarvitaan takapihalle aurinkovarjo. :)

  Tänään taiteilin jostain istuinpehmusteista vähän estettä vauvan eteen.
 20. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Mekin tarvitaan aurinkovarjo hiekkalaatikolle. Ja uv-vaatteita!

  Turvaistuin.

Jaa tämä sivu