Hankinnat - turhat ja tarpeelliset

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti Viuhti--, 11 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Meillä varmaan kutakuinkin on esikoisen ansiosta kaikki vauvalle noita muutamaa ehkä-juttua lukuunottamatta jo, tietty poikamaisempia vaatteita vois vähän kierrellä kirpparilta. Tiiän paljon ihmisiä jotka myy ison osan tai jopa kaikki esikoisen vaatteista ja hankkii sitten uusia tilalle, varsinkin jos tulee eri sukupuolta, mutta mä oon vaatteiden kanssa kaikessa niin nuuka ja laiska etten jaksais kun kerran on jo käyttökelpoisia vaatteita kaapissa. :D Enkä oo niin tyttö/poika-orientoitunut tässä että kovin erilaisia vaatteita eri sukupuolille hakisin. No ehkä jää nyt pinkit sentään käyttämättä...

  Säilytysjärjestelmiä pitäis kyllä mammalomalla kehittää kun alakerta tulee olemaan yhtä kaaosta taaperon, vauvan ja kahen koiran kanssa. Kun se on yks yhtenäinen tila ja siellä pääasiassa vietetään aikaa koko lössi. Kaikki esikoisen lelut, vauvajutut, koiranpennun lelut ym. ja monet eri "toiminnot" on siinä samassa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Nyt ois kaikki tarpeellinen kasassa. Kirpparilöytönä vielä bonuksena löyty rintareppu. Saa nähdä onko toimiva. Ei nyt ainakaan rahat menny hukkaan, kun makso vaan 2,5 euroo :D Turvakaukalokin nyt hankittu. Vois sitten rueta sitä kaukalopussia askartelemaan...
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. SyLi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Mä nyt jotenki ressaan vaunuja kun yritän seurata torista hyvää diiliä.
  Tiistaina sain kaverilta heidän tytölle pieneksi jääneitä vaatteita ja kaikkea muuta pientä (liivisuojia, mobile killuttimia ym.) Nännivoidekin sai heti korkkauksen ku harjasin tukkaa vähän ohi :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Vadelmiina Peruskäyttäjä

  Nyt tuli ostettua nxt60 koko pakettina. Jospa niillä nyt pärjäisi niin ettei tule käytössä haiku muiden vaunujenperään. Viimeksi oli britaks b-dual kolmepyöräsenä ja kaupaungissa liikkuessa tuntu, että oli runko kokoajan liian leveellä. Kaukalon ajattelin hankkia vähän käytettynä, se vielä ja jotain pikku tarviketta, lämpöpussi, rintapumppu, pinasängyn lakanoita, toppa haalari...
 5. SyLi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Kävi flaksi torissa ni saatiin tosi hyväkuntoiset emmaljungat 50e, ei tarvii niitäkään ressata enää. (Mun vanhemmat vaati jostain syystä emmaljungia, muuten mulle ihan sama)
  Sit seuraavaks pohdintaan turvakaukalo, joka pitänee ostaa uutena. Hoitopöytä ja kantoreppu torissa hakusuosikkeihin lisättynä kans ni sitte lienee isoimmat. Turvis ainoo pakollinen, muut ehtii kyllä myöhemminkin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. JMT Rakastunut foorumiin Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2018

  Esikoisen vauvan vaatteita käyty läpi ja ei kyllä tartte ostella uusia :rolleyes: tai no terällisiä yöpukuja pitää jotkut ostaa pienessä koossa. Muuten alkaa jo kaikki olemaan. Vielä kun jaksaisi laittaa vauvalle hyllyt valmiiksi hoitopisteen päälle. Hoitopiste tällä hetkellä täynnä tavaraa niin täytyy kattoa mihin saan kaiken survottua :rolleyes:
 7. Fiufau Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Me käytiin eilen ostamassa ikeasta pinnasänky, kun ei ole löytynyt torista käytettynä se mikä haluttiin. Vielä ois turvakaukalo hankittava. Sitterin ajattelin myös hommata, mutta sillä ei ole niin kiire.
 8. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Onko teillä vaunukopan päälle sopivaa sadesuojaa? Ja jos on, onko ollut tarpeen ja millainen se on? Meillä on Thulen juoksuvaunut ja niihin sopiva sadesuoja oli kyllä sellainen muovipussi, että jäin miettimään, saako vauva henkeä sellaisen läpi. :confused: Mietin, että laitanko palautukseen sen...
 9. Dreamy18 Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Meillä oli Britax Go vaunuihin sopiva sadesuoja esikoisen vaunuaikana jossa oli edessä sellainen avattava läppä ja sivuilla aukot. Kyllähän se tarpeeseen tuli jos vettä tuli ulkona ja olo pakko lähteä ulos. Jos ei oo kauheesti sateella ulos menossa niin ei oo kyllä välttämätön hankinta.
 10. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Googlettelin eilen noita sadesuojia ja näköjään joissain on just kuvaamasi luukut ja aukot. Meillä on yhtenäinen, umpinainen suoja, niin en ainakaan itse sellaisen alla tykkäisi köllötellä :grin Laitan palautuksena takaisin ja ostan vaikka sellainen yleismallisen suojan pahimpiin keleihin. :)
 11. Dreamy18 Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Joo ei mustakaan yhtenäinen ilman aukkoja oo kovin järkevä jos ei ilma pääse kunnolla kiertämään..
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Fiufau Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Kysymys ammeesta: oisko hyvä olla jo ennen vauvan syntymää? Ja tarviiko se sen tuen?
 13. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Meillä tais anoppi tuoda ammeen kun kävi ekan kerran kattomassa esikoista kotona (alle viikko synnytyksestä). Nyt saan ammeen mun äidiltä joten varmaan on meillä jo ennakkoon.
  Meillä ei ole ollut tukea, siis sitä kylpytukea vauvalle eikä jalkoja ammeelle.
 14. Fiufau Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Joo siis sitä kylpytukea vauvalle tarkoitin :D en edes ajatellut että tuki voisi myös tarkoittaa ammeen jalkoja :D
 15. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Ite ostin nyt ammeen ja kaupantekijäisenä tuli se kylpytuki. Turhakkeelle vaikuttaa ainakin näin äkkiseltään...
 16. JMT Rakastunut foorumiin Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2018

  Me käytettiin esikoisella varmaan alle kymmenen kertaa sitä kylpytukea. Toki ihan alussa kiva kun ei vielä luottoa omiin kykyihin vauvan käsittelyssä :)
 17. Fiufau Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Okei, eli amme voisi hyvä olla jo vaik valmiina, ettei tarvi sitä alkaa metsästää pienen vauvan kanssa, mutta erikseen en osta sitten sitä kylpytukea ellei sitten tule valmiina mukana :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Me ollaan mietitty samaa. Amme hommataan ihan piakkoin jo ja tukea ei nyt aleta ainakaan alkuun ostamaan.
 19. Jigi Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020 Maalismammat 2018

  Me mietittiin jos olisi pärjännyt pesuvadilla ja käymällä suihkussa vauva sylissä kun jotkut aikaisemmin neuvoivat ettei oo välttämätön toi amme. Meillä on todella pieni kylppäri, niin toivon mukaan pärjättäisi näin. Muuten mies saa mennä ostoksille heti sitten kun on todettu eitoimivaksi. :D
 20. Nautilus Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Meillä oli viimeksi stokken flexibath ja tuki, tuki oli meille kyllä hyvä ison vauvan kanssa ahtaassa kylppärissä.. Nyt ajattelin kokeilla tota pesuvatitekniikkaa ja katsoa sit tarviiko sitä ammetta ylipäänsä..

Jaa tämä sivu