Hankinnat - turhat ja tarpeelliset

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti Viuhti--, 11 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Mitä aiotte ehdottomasti hankkia ja mitä taas harkitsette vielä? Meillä ehdottomia mm. hyvät juoksurattaat (mitkä mielellään niin muunneltavat, että riittäisivät kaikkeen käyttöön) ja pinnasänky. Harkinnassa taas mm. hoitopöytä, amme ja kantoreppu.

  Kokeneet konkarit, jakakaas tekin kokemuksianne! :bookworm: Mitä jättäisitte hankkimatta ja mitä taas ehdottomasti hankkisitte?
 2. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Nää on niin yksilöllisiä. Meillä jäi hoitopöytä tarpeettomaksi, mutta esim harsoja sai olla reippaasti esikoisen vauva-aikana. Nyt pitäis vaan kaukalo hommata, muut onki jo aika hyvin säästössä. Baby balance sitteri oli kyllä hyvä. Leikkikaari vähän isommalle kans hyvä niin jaksaa vähän aikaa lattiallaki maata. Manduca tulee taas käyttöön (kantoliinat kans hyviä jos niistä tykkää) :)
 3. Ultsi Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuunmammat 2015

  Niinku JMT sano ni todella yksilöllistä mitä kukin perhe tarvii. Meillä vaunut pitää hommata, muuta isompaa ei tarvita. Jonkin verran vaatteita pitää ostaa. Harsoja onneksi on paljon, niitä kyllä on kulunut kahen kovasti puklailevan vauvan kans. Jos ei oo esim. Kodinhoitohuoneessa pöytötilaa tai hoitotasoa ei saa pyykkikoneen päälle ni hoitopöytä tulee huonoselkäselle tarpeeseen, on just sopivassa korkeudella pukea ja hieroa vauvaa.
 4. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Nää on tosiaan niin ihmiskohtasia. Meille jäi sitteri täysin turhaksi. Meillä oli BB Balance ja oki hyvä kyllä, mutta toi esikoinen antoi vähän vauhtia. Tosin, esikoisen aikaan se oli tarpeellisempi.

  Mulle henkilökohtasesti ihan ehdoton on kantoliina :Heartred Nyt ei oo ku kaks liinaa pinossa. Sit mulla on toi kantovälinelainaamo josta löytyy Manduca.


  Mutta oikeestihan vauva ei tartte mitään kun muutaman vaatekertuuden ja vaippoja aluksi. Tietty sit turvakaukalo, joka meilläkin on hommattava kun edellisestä meni jo päiväys umpeen ja nakattiin roskiin.
 5. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Vaunuja meille ei varmaan tule ollenkaan, kerkesi myydä 2/2016 lapsen vaunut pois, kun käytettiin ehkä 20x niitä. Tyttö ei suostunu olemaa niissä niin kannoin aina ulkona. Ja kannan siis edelleen
 6. Little My Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Me ei olla hankintoja vielä pahemmin mietitty :D Varmaan pitää ensin katsoa saadaanko miten käytettynä lähipiiristä ja sitten lähteä katsomaan mitä pitää ostaa.. Vaunut ja auton turvaistuin varmaankin yhdet kalleimmat hankinnat, kodinhoitohuoneessa meillä on mahdollista vaipanvaihtotila tehdä, joten erillistä pöytää ei sitä varten varmaankaan tule hankittua..
 7. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Ja ostakaa kaappiin ITSELLENNE kuukautissuojia. Jälkivuoto voi olla massiivistakin vielä kotiutuessa. Ja suklaata. Paljon suklaata. (sitten vaan toivotte ettei vauvan vatsa reagoi, mikäli imetätte)
  • Hauska Hauska x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Mialiina85 Peruskäyttäjä

  Vaunut pitää hommata, muuten ei varmaan hankintoja tarvi tehdä.
  Kaukalo on ja pinnasängyn päälle vaipanvaihtoa varten sellainen taso.
  Kantoreppu oli esikoisen kans hyvä, sitä varmaan tulee käytettyä nytkin :)
 9. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Meillä tarpeellisia ollut esim manduca, turvakaukalon lämpöpussi, (joka oli todella kätevä, suosittelen, kun ei tarvi pukea autoon). Harsoja meni meillä myös paljon. Hoitopöytä oli meillä tarpeellinen myös, hoidin jopa mun esikoista varmaan 1v8kk ikäisenä vielä siinä, kun hän ei pahemmin kääntyillyt ja helpotti selkävaivoja. Yhdistelmärattaita käytetään edelleen. Matkarattaat on näppärät reissussa ja kaupungilla, varsinkin kun liikkuu bussilla.

  Ja tosiaan niitä yösiteitä sai alkuun käyttää jälkivuotoon, otin myös parit niitä jättivaippoja sairaalasta, joita siellä käytettiin, hitsit sitä tuli paljon sitä vuotoa!

  Mut nämä meillä. Tuttipullot jäi käyttämättä kun imetin. Tuttiakaan ei juurikaan huolinut, mutta oli meillä niitä silti aika paljon käytössä, kun aina oli hukassa kaikki. Varmaan tulis paljon muutakin mitä tulis mieleen, ei vaan ehdi enempää kirjoittaa. :D
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Vanha Vanha x 1
 10. Mialiina85 Peruskäyttäjä

  Toupie; kiitos vinkistä, turvakaukalon lämpöpussi voisi olla tarpeellinen/kätevä :happy:

  Aivan kun ekaa kertaa odottaisi, kun edellisestä raskaudesta niin monta vuotta :O
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. NassuRessu Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Syysäidit 2020 Helmikuunmammat 2016

  Joo. Toi lämpöpussi kaukaloon on kyllä hyvä!
 12. Ultsi Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuunmammat 2015

  Se on kyllä ehoton! Pitemmillä automatkoilla vaan saattaa hiostaa aika paljon vaikka olis auki mutta just lyhemmille matkoille tosi hyvä.
 13. Dreamy18 Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Meilläkin Manduca ollut hyvä varsinkin aivan alussa kun oli masuvaivoja ja nukahtamisvaikeuksia niin se auttoi :wink
  Meillä on hoitopöytä lastenhuoneessa sekä hoitoalusta kylpyhuoneessa vaipanvaihtoa varten. Sitteri oli myös hyvä, värinä auttoi rentoutumaan ja masuvaivoihin. Jos on myös lastenhuone erikseen niin kätevänä pidän itkuhälytintä (meillä esikoinen nukkui 6kk ikäisestä omassa huoneessa).
  Mä yllätyin silloin maidonnoususta ja siitä järjettömän kiristävästä tunteesta rinnoissa niin lähetin heti ensimmäisenä iltana miehen ostamaan rintapumppua :hilarious: jos imettää ja tarvitsee maitoa pakkaseen niin sähköinen rintapumppu on kätevä!

  Noi on mun mielestä sellaisia jotka on helpottanu mun elämää erittäin paljon.
  Tietenkin vaunut, pinnasänky, harsot, muutama vaatekerta, vaippoja ja muut perusjutut on hyvä olla.
  Tuttipulloja meillä oli monta ja ne kaikki jäi käyttämättä kun imetän.
 14. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Meilläkin pitää toi lämpöpussi kaukaloon hommata. Esikoisesta tajus sen helppouden niin myöhään ettei kannattanut enää ostaa. Toki seki et synty kesäkuussa niin ei ollu alkuun tarpeellinen. Nyt kun syntyy jo maaliskuussa niin saa olla jo melkein synnärille mukaan ku kotiin lähtee :)
 15. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Esikoinen kun on kyseessä niin ei oikeasti ole mistään mitään käsitystä... Se ollaan kuitenkin päätetty, että kovin paljoa ei muutamien pakollisten tarpeiden (turvakaukalo, vähän vaatteita, vaippoja, harsoja tms.) hommattas ennen syntymää. Moni on sanonut, että ehtii sitten hiljalleen ostella tai lainata, kun havaitsee jonkin tietyn tarpeen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Jaffa93 Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Meillä hoitoalusta edelleen käytössä pesukoneen päällä 1v7kk esikoisella aina aamuisin ja iltaisin :) En osannut ikinä esikoisen vauva-aikana vaihtaa vaippaa sängyllä/sohvalla kun selkä tuli kipeäksi. Ja tosiaan ISOJAsiteitä itselle :D Ja toi lämpöpussi kaukaloon oli super hyvä ainakin jouluvauvalla kun ei tarttenut pukea alle kuin normi sisävaatteet.

  Jotkut ei tarvii pinnasänkyä kun vauva nukkuu kokoajan vieressä mut meillä se on ollu ainakin ehdoton! en osaa yhtään nukkua vauvan kanssa ja musta se on vaan hyvä että osaa alusta asti nukkua itekseen. Toki siis välillä nukku meidän välissä ja otettiinkin aina aamuyöstä viereen muutamaks tunniks ennen herätystä.

  Rintapumppu, maidonkerääjä ja tutti pullot oli musta hyvä olla valmiina vaikka imetinkin esikoista 8kk.

  Kaikki sano aina että älkää ostako koossa 50cm vaatteita!! mut meillä vaikka vauva olikin 52cm syntyessään niin oli ihanaa kun vaatteet oli just hyvän kokosia eikä liian isoja! Isoissa vaatteissa vaikea käsitellä vauvaa. Kyllä ne sen pariviikkoa mahtui :)

  Meillä taitaa kaikki tarvittava jo olla paitsi tuplavaunut ja kantoliinan ajattelin hommata. Tietty jos tulee poika niin sit pitää ostaa kaikki vaatteet uusiks kun esikolta löytyy vaan vaaleenpunasia :D

  mitähän muuta.. täytyy tulla kertomaan jos jotain muistuu mieleen!
 17. Mialiina85 Peruskäyttäjä

  Joo sen mäkin muistan kun sanottiin ettei niitä ihan pieniä vaatteita tarvi, mutta olis ne ollu kivempia kuin ne ylisuuret.
  Joten niitä kyllä jostain kirppikseltä tulee varmaan hommattua :)
 18. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Vaatteiden tarvekin mietityttää. Miten paljon pieni vastasyntynyt tarttee vaatetta? Pärjääkö alkuun vaikka äitiyspakkauksen (ja lahjaksi saaduilla) vaatteilla? Monesti kuulee sitäkin, että on tullut hankittua liikaa vaatteita ja osa jääkim käyttämättä.
 19. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Meillä tais pyöriä joku 5-8 bodya ja puolipotkareita. Sai kyllä joka päivä pestä pyykkiä, mutta ei kyllä ihan mahottomasti tartte olla. Ne mitkä oli omasta mielestä parhaimmat (kangas, leikkaus tms) niin pyöri käytännössä vaan käytössä :)
 20. JMT Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Toukokuunmammat 2015

  Ja siis ihan liikaa oli hommattuna ja säästin vaan be mitkä oikeesti oli käytössä :)

Jaa tämä sivu