Hampaat

Kyllä kieltä täällä mutusteltiin jonku verran, ja alahuulta imeskeltiin kans paljon.
 
Nyt pilkistää jo hampaan kärki ikenestä läpi :wink En muuten ole huomannut mitään kiukkuisuutta tai muuta... Tänään ei ole maito maistunut nimeksikään, ottaa ehkä 40ml ja sen jälkeen ei suostu tuttipulloon koskemaan. soseita syö hyvin ! Ehkä se helpottaa sitten kun hammas tulee kokonaan läpi ja maitokin maistuis.
 
Tutkiskelin pojan ikeniä ja ehkä pilkisti ikenen alta pikkusen valkosta, jospa se oli eikä vaan ehkä, selittäis viimeaikasia juttuja paljon..
 
Tutkailin uudelleen pojan suuta. Näköjään tulossa toinenkin hammas eteen alas :D tänään ollut hieman kärttysempi, edelleenkään päivällä ei meinaa maito maistua. Eilen illalla ja yöllä joi kyllä hyvin. Soseet uppoo hyvin kuhan ei ole lämmintä.
 
Vähän näyttäisi siltä että täällä tehdään lisää hampaita. Yöllinen huutoitkukohtaus n. puolen yön aikaan on tullut takaisin ja yölevottomuus muutenkin, kuolaa tulee runsaasti edelleen ja sormia työnnetään vähän väliä suuhun. Yläetuhampaat tulevat varmaan seuraavaksi.
 
Kyselen varmaan tyhmiä, mutta onhan se ihan normaalia et noi hampaat näyttää siltä ku ne kasvais vähän vinoon ? :eek: :D
 
Sitä lopullista suoruutta/vääryyttä on aika mahdoton sanoa kunnes se hammas on kokonaan tullut sieltä ja siinä on kaikki muut hampaat ympärillä. Jos näyttää et kasvaa vinoon niin ei oo syytä huolestua tässä vaiheessa. Lisäks ne on kuitenkin vasta maitohampaat ja ne monesti on enemmän vinossa kuin rautahampaat (korjatkaa jo olen väärässä! ) :)
 
Onko muilla vauva alkanut hirveästi huutamaan tissillä? Eilen illalla ihan selvää kipuitkua ja pullolle sama. Annoin sit sosetta kun en muutakaan keksiny ja puol bonapurkkii uppos. Neiti tosiaan vasta 2,5kk ni ei soseita koko ajan viittis antaa. Ikenet on kiukutellu jo pitkään ja vieläkään ei oo puhennu, moni hammas tuntuu kyllä olevan ihan pinnassa. Pahentunu on ainaki tuo itkeskely.. Plaah :sad001
 
Mannikka, teillä saattaa mahdollisesti olla 3 kk rintaraivarit lähestymässä. Kannattaa tutustua aiheeseen. :rolleyes: Hampaatkin on tietty hyvin mahdollisia mahdollisia kiukun aiheuttajia, vaikka teillä aika pikkuinen vauva vielä onkin.

Meillä tehdään kyllä hampaita työllä ja tuskalla. Ihan kaikkea pitää järsiä, itkuja tulee ja hermot kireällä (vauvalla siis). Ylhäällä kaksi keskimmäistä hammasta kuultaa jo ikenen läpi, alhaalla keskimmäisten viereiset hampaat myös sama juttu. Kunpa puhkeaisivat pian niin voisi vähän meininki rauhoittua hetkeksi.
 
Joo on rintaraivariakin aika usein, huutaa ja hakkaa tissiä syödessä, mut se kipuitku on kyllä niin lohdutonta ja sit ei kelpaa kyl mikää. Tosi punasena on alakulmahampaitten kohat ja yläetu. Nyt osaa jo omalla sormella hieroa ientä ja pureskelee noita pienimpiä puruleluja. Jo 6vko neuvolassa nvltäti sanoi et kohta varmaan puhkee, no eipä oo vieläkään puhennu :sad001
 
Tyttö täyttää torstaina 6kk ja yön aikana oli hammas puhjennut alas ja viereen tulee puhkeaa seuraava varmaan vuorokauden sisään. Eilen ei vielä mitään merkkiäkään näkynyt hampaista. Aamulla vauvauinnissa huomasin kuinka valkoista paistaa tytön suusta, juuri kun olin todennut toisille vanhemmille, ettei meille varmaan vielä pitkään aikaan hampaita tule, kun ei ole mitään muutoksia ikenissä.
 
Meil on kans alas kaksi puhjennut nyt ja vähän itkettävät öisin, mutta tyttö oli aika innoissaan kun puri paloja pehmeästä omenasta... :D
 
Iltatissittelyn jälkeen tyttö nappas mun sormesta kiinni ja haukkas oikein kunnolla ja silloin minä sen tunsin. Ensimmäinen hammashan se siellä äitin sormea vihlaisi. Ja kyllä se valkoinen hampaankärki siellä suussa tosiaankin jo killitteli kun sitä yhdessä isukin kanssa yövalossa ihmeteltiin :)
 
Kyllä oli veikeän näköistä, kun illalla otettiin iltarutiineihin hampaiden pesu. Hammasharja olisi pitänyt saada omaan käteen ja kieli oli koko ajan tiellä. Pitää huokaista helpotuksesta, että ainakin nuo ensimmäiset hampaat tulivat noin huomaamattomasti ilman kipuiluja. Siis yksi jo puhjennut ja toinen on ihan pian läpi.
 
D-vitamiinin anto oikeasta lusikasta ja kalahdus kuulu, ja tämä äitihän oli riemuissaan ku pojalla hammas pilkistää ikenestä! :joyful:
 
Meillä 7kk poika eikä vielä yhtään hammasta! Kyllä sitä ikenillläkin tietty voi näykkästä :)
 
Nyt taitaa meilläkin olla ekat hampaat vihdosta viimein tulossa, kun typy on tosi ärtynyt ihan ilman syytä, ei halua syödä muuta kuin jääkaappikylmää ruokaa ja sitäkin vain vähän. Jo se kun neidin istuttaa syöttötuoliin saa aikaan huutoitkun (ennen rakasti syöttötuolia ja syömistä). Lisäksi hirmuinen ikenien hierominen tutilla ja leluilla on koko ajan käynnissä. Käytiin lääkärissäkin kun typy oli niin ärtynyt ja itkuinen koko ajan, mutta mitään muuta syytä ei lääkärikään meille osannut antaa kuin hampaat.
 
Takaisin
Top