Hampaat

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti velvetia, 14 helmi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Heh. Tytöllä on ollut kaksi alahammasta 6 kk vanhasta asti. Ne tuli ihan huomaamatta ilman itkuja. Nyt on kaikki kytänneet ja kyselleet sitten, ja kaikki tytön käytös on aina johtunut siitä, että "se tekee hampaita". Mitään ei kuitenkaan oo tullu ja oon ite lakannu ajat sitten tuijottamasta likan suuhun jatkuvasti.

  Toissapäivänä oltiin kaveripariskunnalla miehen kummipoikaa onnittelemassa, poika totesi vauvan kuolaavan ja mietinkin ääneen, että kappas kun muuten kuolaakin, onkohan ne hampaat lopultakin lisääntymässä. Neuvolassa terkka seuraavana päivänä pohti ikenien kutiamista kun tytöllä sormi suussa, mä tomerasti vastasin vaan et tuskin, aina sillä sormi suussa on eikä mitään oo kuulunu melkein 3:een kuukauteen... Kotona mies sit totes huomanneensa uuden hampaan neuvolassa, onneks ei sanonu mitään ääneen :D

  Nyt sitten äsken mäkin hampaat näin, ja joo, sille on tullu nyt kaksi uutta lisää. Alhaalla on nätti neljän rivi hampaita, ylös ei oo viel tullu mitään :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Antsku Peruskäyttäjä

  Minä odotin että koska niitä hampaita mahtaa tulla ja juuri 7-8 kk ikäisenä tuli yhtaikaa kaksi alahammasta keskelle ja nyt tuo pikku jätkä tekee neljää hammasta yhtaikaa ylös, mää en kestä!!!!!
 3. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meil tehdään 3 ylähammasta yhtä aika ja huuto on sen mukainen. Nyt hampaiden kulmat on jo puhjenneet läpi ja tää päivä on ollu vähän vähemmän kiukkuinen.
 4. riSa Peruskäyttäjä

  Täällä tehdään alas poskihampaita ja oi että kuolan määrää! Hirmusesti pullottaa kyllä ikenet että varmasti tuntuu ilkeältä.
 5. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Onko meidän poika ainoa jolla ei ole vielä yhtään hammasta? :D ikää 9 kk ja risat.
 6. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Ootteko muut huomanneet, että hampaiden tulo väsyttäisi? Meillä nukuttiin viime yönä yhdellä syötöllä 12 tuntia ja nyt neiti on nukkunut kohta pari tuntia päikkäreitä :O. Kuumetta ei ole tai muutenkaan kipeän oloinen, ainoastaan yläien valkoisena ja turvoksissa, sekä kuolan määrä järkyttävä.
 7. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meillä tuntuu ainakin väsyttävän! Just bongasin viidennen hampun, ja lähipäivinä nukkunut tosi hyvin! Aamustakin aina pidempään + pidempiä päikkyjä.
 8. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Meillä on ollu alhaalla neljä hammasta jo hetken, nyt lopultakin näkyy kaks yläetuhammasta. Nää tulee aina täysin pareittain näköjään :D
 9. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meillä jännästi tullut ylös aina pareittain mutta alas yksitellen :)
 10. Idapa Peruskäyttäjä

  Poika saanu hirveitä raivareita (ei ennen ole saanut raivareita) tässä muutaman päivän ajan, mutta on kyllä nukkunu iha super hyvin.
  Näyttihä tuossa yläikenissä että neljää hammasta meinais puskee nytte :S buranaa saanu hieroa ikeniin, että helpottas ees vähäse..
 11. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Meillä toinen yläetuhammas on nyt kokonaan puhjennu ja toinen siis ihan puhkeamaisillaan. Totaali saldo 4 :D Orvava :D
 12. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä kans tehdään kovalla tahdilla hampaita. Ylös puhjennut kaksi vähän aika sitten ja vielä näkyy että ainakin kaksi tulossa...
 13. Stork Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Hammas nro 7 puhki.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Onko meidän mukula ainoa hampaaton? :D tuntuu välillä että tullaan kehityksessä aina monen kuukauden viiveellä muihin verrattuna asiassa kuin asiassa... Vaikka silti ilmeisesti normaalisti. Oon mä silti hampaita syyttänyt joka toisesta itkusta ja unettomasta yöstä - ihan varalta :D
 15. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  No meillä on jo seitsemän, kahdeksatta odotellaan :) Mutta meillä ei vieläkään liikuta kunnolla. Pikkuhiljaa alkaa asiaa tajuamaan. Että nou hätä, kaikki aikanaan :)
 16. Idapa Peruskäyttäjä

  Vuhuuuu!!! Pojalle tuli VIHDOIN eka ylähammas läpite!! Nyt on 3 pikku hampulia suussa :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 5
 17. riSa Peruskäyttäjä

  Täällä tehdään nyt toiselle puolelle poskihammasta, toiselle jo tuli joku aika sit läpi. Nää hampaat on kyllä ollu työn ja tuskan takana! Etuhampaat tuli hirveän kuolavanan ja pureskelun saattelemana mutta ei muuten haitannut. Nyt on yöt ollu rauhattomia molempien poskihampaiden kohdalla. En kyllä ihmettelekkään, ovat hiukkasen isommat kun nuo litteät etuhampaat. Kovasti tunkee sormia suuhun ihan yökkälyyn asti ja kaikki muukin menee salamana suuhun. Eli hamppi nro 10 tulossa täällä, tosin yläpuolelle en ole päässy kurkkaamaan kun neiti ei taho että suuta räpelletään kauheesti.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meille tuli tytölle viime viikolla kolmas hammas ja sekin alas. Eihän tuossa ollutkaan väliä toisen ja kolmannen hampaan välissä kuin lähes 5kk. Onneksi mitään oireita ei hampaiden tulo aiheuta, vierestä katsonut kuinka kipeä ystävän juuri 1v täyttänyt kärsii kivuista hampaita tehdessä. Nyt voisi sinne ylöskin tulla hampaita, niin olisi vähän helpompi pureskella.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Täällä odotellaan vielä sitä ensimmäistä hammasta... Luulen kyllä että nyt se vihdoin on tulossa, ien on hieman turvoksissa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Neljäs hammas tuli edellispäivänä, sekin alhaalle. Nyt odotetaan, että ylöskin tulisi hampaita. Varmaan viikon sisällä sinnekkin alkaa niitä putkahdella, sen verran hyvin tuntuvat jo ikenen alta.

  Meillähän on lähestulkoon kaikki yöt nukuttu hyvin, mutta viime yö oli yhtä pyörimistä ja itkua, jos tutti lähti suusta. Yleensä tyttö nukahdettuaan sylkäisee tutin pois ja nukkuu tyytyväisenä. Vasta, kun puolilta öin annoin kipulääkettä, niin rauhoittui nukkumaan kolmeksi tunniksi. Syytän nyt täysin noita hampaita huonosta yöstä. Kolme ensimmäistä, kun ei ole mitenkään oireillut.

Jaa tämä sivu