Elokuiset 2020

Keskustelun 'Elokuiset 2020' aloitti Talvitintti, 1 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Helvira Aloittelija

  Mulla on kyllä tullut jokaisessa raskaudessa vähän lisää raskausarpia, ja nyt taas huomaa et ne alkaa näkyä paremmin kun maha kasvaa. Ekalta koitin muistaa rasvailleet, mutta se vaa unohtu. Mutta eipä nuo arvet oikeestaan ole haitannut, vähän löysäilevät eiraskausvatsallao_O:happy119

  Kyllä piti säikähtää aamulla, kun istahin 2,5v sylissä tyhjän päälle. 4v vetäs tuolin alta kun tarvitsi sitä itse eikä huomannut et olin siihen istahtamassa. Otti niin kipeetä häntäluuhun, että piti itkeä. 4v alkoi nauraa et äiti on lapsi kun itkee. Nyt on sitten häntäluu hellänä. Säikähin et jos masuasukille sattuu jotain, lueskelin et harvemmin käy kuinkaan jos pyllylleen kaatuu. Sylissä oleva kopsautti päänsä kaapin oveen mut onneksi ei sen pahemmin käyny.
 2. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Mullakin molemmista odotuksista jäänyt arpia, eikä ne mua niinkään ole häirinnyt. Nyt kolmatta odottaessa mietin ehkä eniten tätä rasvailua, kun on jo ikää enemmän ja olis kiva, että nahkan sais jotenkin palautumaan tämänkin lapsosen syntymän jälkeen :wink

  Mulla on siis nyt jotenkin ihan älyttömän kuiva iho, verrattuna normaaliin. Ostin ceridal öljyä ja sillä olen läträillyt kosteusvoiteiden lisäksi.
 3. Susuka Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Mä tunsin liikkeitä! :happy093Tai ainakin luulen tunteneeni, en ihan tiiä miltä niitten pitäisi tuntua, mutta väittäisin melko varma olevani. Tai sitten oli eka kerta kun näin paljon ilahdun vatsassa kiertävästä pierusta :p

  Aloittelin tällä viikolla rasvailut. Jos ei muuta, niin onpahan kerrankin syy hieroskella kasvavaa vatsaa.
  • Tykkää Tykkää x 4
  • Hauska Hauska x 3
 4. Nepu88 Peruskäyttäjä Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Mäkin olen ollut tuntevinani pari kertaa liikkeitä :love7 Terveydenhoitaja sanoi että on hyvin mahdollista, etenkin uudelleensynnyttäjällä. Liikkeitä tai ilmaa, niin onnelliseksi ne pienet sipaisut tekee :rolleyes:

  Meinaan ehkä jossain vaiheessa alkaa rasvailla masua, esikoisen kanssa käytössä oli kookosöljy. Ekassa raskaudessa tai imetyksessä ei tullut arpia masuun eikä rintoihin, mutta sain oikean pakaran sivulle kolme ”tiikerin raapaisua” pystysuoraan, kun kasvava masu sieltäkin venytti ihoa. Tämä oli musta ihan hauska kunniamerkki äitiydestä :wink Enää näitä hienoja arpia ei kyllä näe, ellei kirkkaassa valossa tarkkaan katso.

  Olen ajatellut että erityisesti jos saadaan tyttö, niin aion esitellä sille mahdolliset raskausarvet suurella ylpeydellä, että tämmöisiä muistoja kehoon jäi siitä ajasta kun rakkaat lapset oli masussa. Ne symboloi kuitenkin mulle äitiyttä, joka on musta maailman hienoin tehtävä.

  Jotten vaikuttaisi tekopyhältä, niin toki toivon ettei arpia tule paljon ja kyllä se varmasti harmittaa jos keho kovasti muuttuu.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Laskettu aika 22.8 tämä on ensimmäinen lapseni ja täysin yllätys, sillä elin uskossa, että lapsia en kykene saamaan. Vähän jännittää, kun taloudessa 2 isoa aktiivista koiraa, että miten niiden kanssa jaksaa sitten kun vauva syntyy
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 6. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Onnea! :Heartred

  Mulla samat mietinnät kahden rhodesiankoira uroksen kanssa :nailbiting::nailbiting::nailbiting:
  Kaksi edellistä lastani olen saanut ennen koiria ja silloin mietin, ettei lapsia enää tulisi, mutta toisin kävi.
  Joudun lenkittämään koiriani yksi kerrallaan ja nyt todellakin huomaa jo raskauden siinä määrin, että lenkit alkaa tuntua välillä todella raskailta. Riistaviettisten koirien kanssa kun vapaana lenkittäminen on haastavampaa, niin sitä pääsee aika harvoin toteuttamaan.
  Lisäksi tietysti jännitän sitä, etten kaadu koiran kanssa nyt raskaana ollessa ja mietin sitä miten hoidan metsäsamoilut sitten kun vauva on syntynyt o_O

  Puolitoista vuotta sitten kaaduin toisen koirani kanssa kun lähti pupun perään yllättäin ja mursin kylkiluuni.. sen takia erityisesti mietin kaatumista :nailbiting::grumpy:
 7. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Niin ja piti kirjoittaa vielä noista vauvan liikkeistä...
  Välillä en tunne niitä useampaan päivään ja on vaikea kuvitella, että mahassa on jotain elävää.
  Voi kun ne alkaisi jo tuntua kunnolla!:love7

  Mulla on istukka edessä, niin ilmeisesti se vaikuttaa aika paljonkin niiden tuntumiseen. Aiemmissa raskauksissa ei ollut näin ja liikkeet tuntuivat kyllä paljon paremmin :shifty:
 8. Niittipyssy Ihastunut foorumiin Eloäidit 2020

  Vauva kantoliinaan tai -reppuun :) toki sitten saa olla ekstravarovainen kaatumisen varalta :nailbiting:
 9. Edz Rakastunut foorumiin Eloäidit 2020 Kesämammat 2018

  Meillä kyllä valitettavasti koira jäi lapsen syntymän jälkeen aika vähälle huomiolle ja huomasi, että vähän röyhkeästikin tuo koira lapseen suhtautui. Koira on siis tosi kiltti, mutta niin seurallinen, että "kilpailija" on kova pala sulatella ja varsinkin se, kun on pahnan pohjimmaisena tietty. Nyt kun esikoinen tykkää silitellä ja heittää tälle palloa, keppiä tms., niin huomaa, että koirakin on vapautuneempi. Se vaihe, kun lapsi ei ihan vielä tiennyt, että miten eläimiä pidetään hyvänä, oli koiralle aika raastavaa, kun ottaa itteensä heti komentamisesta, vaikka komennus oli tarkoitettu lapselle. Koira luikki aina loukkaantuneena karkuun, kun luuli tehneensä pahaa. Tietty siis koiraakin huomioitiin tuolloin vauvavaiheessa, mutta kun sille ei olisi mikään riittänyt. Aina kun vauvan kanssa oli, se kyttäsi surkeana vieressä "täysin hylättynä ja laiminlyötynä" ja se kävi jopa välillä tosi ärsyttäväksi.

  Meillä onneksi iso piha ja koira saa juosta vapaana sekä fysioterapeutti kielsi hihnalenkit epämääräisten ontumisten vuoksi, niin se on pelastanut paljolta päävaivalta liikuttamisen suhteen.
 10. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Joo itsekin mietin kantoreppua. Edellisen vauvan kanssa oli manducan kantoreppu ja sen kanssa tein paljon kauppareissuja jne. Mutta mies sanoi heti, että koiralenkille et lähde vauva kantorepussa :joyful:
  Paitsi tietty sit jos vois pitää koiria vapaana.
  Muuten on ehkä pakko kulkee reittejä joihin pääsee vaunujen kanssa.
 11. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Muakin mietityttää kovasti toi koirien suhtautuminen vauvaan :nailbiting:
  Varmasti toinen ottaa vauvan hyvin vastaan, mutta toisen kanssa todennäköisesti tulee ongelmia. Se on oikein mamman poika ja haastavampi näistä koirista. Ei tykkää vieraista lapsista yhtään, vartioi mua ja varmasti on myös mustasukkainen mun huomiosta ääääh :dead:
 12. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Kiitos:Heartred Saatko kuitenkin apua koirien kanssa?

  Mulla itselläni kaksi dobermannia ja tosiaan ne tuli aikoinaan hankittua, koska lasten saaminen oli jotain niin kaukaista ja ajattelin, että sellaista päivää ei tule(luulin etten saa edes). Mietityttää hirveästi itseäni juurikin se miten jatkossa onnistuu koirapuistoilut, koska lapsia sinne ei saa viedä ja millaiset rattaat pitäisi hankkia jne. Toisaalta ei tässä ole kuitenkaan ainut kenellä lapsia ja koiria samassa taloudessa, joten eiköhän kaikki mene ok :)
 13. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Oi dobberit on ihania! :Heartpink

  Sepä se, muutkin ovat selvinneet niin eiköhän mekin! :grin Tosin paljon siinä on jokatapauksessa mietittävää ja suunniteltavaa, miten toimia missäkin tilanteessa.

  Joo, kyllä mulla apua on! Miehen kanssa yleensä lenkitetään koirat yhdessä, mutta miehen vuorotyön takia on välillä itse lenkitettävä molemmat peräkkäin. On mulla myös yksi kaveri jolle kumman vaan koiran luotan lenkkikaveriksi :) Lisäksi saan välillä koirat hoitoon exälle, kenen kanssa ne olen hankkinutkin :smug:
  No, tuleepahan pakkoliikuntaa nyt raskaanakin!! :laughing001
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 14. Edz Rakastunut foorumiin Eloäidit 2020 Kesämammat 2018

  Mulla oli alkuun oletuksena, että ilman muuta koira "ottaa vauvan suojelukseensa" tai laskee lapsen "perheeksensä", mutta nyt oonkin enemmän siltä kantilla, et ihan varmaan tuo olis ihan mielihyvin kiikuttanut muksun jonnekki, josta sitä ei olis koskaan löydetty, jos vauva ei olis kokoajan ollut mun valvovan silmän alla :D

  Itellä oli vauvavuosi lenkkeilyn ja muutenkin liikkumisen kannalta kaikista helpoin, nyt kun poika on 1v8kk, harrastamisesta ei tahdo tulla yhtään mitään. Lenkkeilykin kaatuu siihen, että poika mänttää ja huutaa rattaissa, kun haluaisi pois rattaista ja sitten kun päästää pois, sinkoilee vaan paikasta toiseen tai juoksee karkuun. Ärsyttävää. :D
  • Hauska Hauska x 1
 15. Nooruska & Paavobertta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Apua! :excited001 En edes halua vielä ajatella tota taaperon ja koirien yhdistelmää :stop :laughing002
  En tiedä milloin uskallan vauvaa ja koiria päästää edes samaan tilaan. Varmasti katsovat että mikä riista siinä vipeltää viimeistään sitten kun lapsi on konttausikäinen.
 16. Emarie Aloittelija Eloäidit 2020

  Koiran suhtautumista mietitty täälläkin. On aivan ihana ja kiltti, ei isokaan koira, mutta vain muutamat ihmiset hyväksyy osaksi laumaa ja heiltä sitten kovin mustasukkainen huomiosta. Lapsista koiralla ei oikein ole kokemusta, viimeksi kun oli alle vuoden ikäisen kanssa tekemisissä, olisi ominut lapselta lelut itselleen.. :rolleyes:
  Mutta katsotaan. Ajan kanssa, ja voihan olla että kaikki meneekin tosi hyvin! Lenkkien kanssa en usko tulevan ongelmaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Jacinta Peruskäyttäjä Eloäidit 2020

  Esikoista odottaessa koiramme oli 3v. Jännityksellä odotin vauvan ja koiran ensitapaamista vaikka koiramme hyvin kiltti onkin. Kaikki meni kuitenkin tosi hyvin :) ei ollut mustasukkaisuutta, enemmänkin suojeli vauvaa ja hakeutui viereen nukkumaan. Saas nähdä mitä vanha rouva nyt tuumaa kun vauva ajasta on se 5 vuotta aikaa :grin ainakin tällä hetkellä on koko raskauden ajan hakeutunut viereen masua vasten :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Nepu88 Peruskäyttäjä Eloäidit 2020 Elomammat 2017

  Tunsin just muutaman aivan selvän potkun! Makaan vielä sängyssä, esikoinen nukkuu päällä ja masussa hyppelee pieni, niin parasta :Heartpink
  • Tykkää Tykkää x 5
 19. Blueberry17 Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Tammimammat 2017

  Esikoinen hyppäsi illalla mun syliin vauhdilla ja polvi edellä mun mahaan. Kävi aika kipeästi ja kyllä säikäytti. Naikkarin päivystyksestä ohjeistivat että neuvolassa käynti tänä aamuna riittää. Tarvin sen jonku vasta-aine pistoksen. Neuvolasta eivät kuitenkaan nyt suostuneet mua ottamaan, vaan käskivät mennä sairaalaan tarkastukseen. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan huolta....:wideyed: Esikoisen kanssa oon yrittänyt puhua että pitää olla varovainen äitin mahan kanssa, mutta eihän kolmivuotias sitä kovin kauan muista.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 20. Blueberry17 Tuttu foorumilla Eloäidit 2020 Tammimammat 2017

  Ilmeisesti kaikki hyvin. Eivät naikkarilla ultranneet, koska on niin varhaiset viikot vielä ja sikiö pitäisi siksi olla hyvin suojassa. Pistoksen sain, ja jos jotain oireita tulisi niin sitten mentävä uudelleen päivystykseen. Mutta hoitaja oli sitä mieltä, että tuskin enää tulee mitään. Hyvillä mielin siis jatketaan odotusta :):Heartred
  • Tykkää Tykkää x 7

Jaa tämä sivu