BBT - basal body temperature

Keskustelun 'Kuumeiluklubit' aloitti mannikka, 12 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Mrs.Smith Rakastunut foorumiin

  ImageUploadedByVau Foorumi1539504769.148893.jpg
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Ketju on suht hiljainen mutta jos joku sattuisi lukemaan: Laitatteko kuumemittarin mihin kohtaan suussa kielen alle? "lämpötaskuun" sanoi apteekkari muttei kertonut mikä se on... Olen saanut 36,31-36,79 ja 36,08-36,55 riippuen siitä missä kohtaa mittaria yrittää pitää.. Ja noista pisteparvista ei kyllä mitään dippejä pystyne tunnistamaan. Laitatteko keskemmälle vaiko lähemmäs ientä - (mahdollisimman syvälle tietysti)? Samaan kohtaan se varmaan pitäis laittaa. Pidättekö kädellä kiinni? Mulla mittarin vaikuttais olevan vaikeaa pysyä paikoillansa.
 3. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Moi! Itse kun maakulteni otan lämmöt suusta, tyrkkään mittarin aina kielen vasemmalle puolelle, tai oikestaan kielen alle vasemmalle. Siellä mittari pysyy. Alkoi kiinnostaa minuakin tuo apteekkarin mainitsema lämpötasku!
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Tää on mulla eka kierto mistä mittailen. Jos kierto on niin pitkä kuin oletan, voi olla että olen onnistunut mittaamaan järkeviä tuloksia kuitenkin, vaikka kierron aluksi mittasin monta arvoa peräkkäin. Tikutan samalla, mutta sekään ei ole ihan hyvä - aamupissasta ja kellonaika hieman vaihtelee. Ei mitään toivoa että päivällä pystyis odottaan 4h vessakäyntien välillä ja tekeen testin pahimmillaan töissä :D.
 5. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Mulla on tullut aamun tokasta pissasta todella paljon vahvemmat viivat vaikka pidätystä ei ole ollut kuin 1-2h :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 6. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Jahaa, hyvä tietää. Tyhjiä tikkuja tuijotellessa tulee juu mieleen että pitäiskö kuitenkin keksiä toinen kellonaika... Kyllähän ne sanoo että lh-hormoni on päiväsaikaan (kellonaikavälikin luki jossain) korkeammalla jolloin se kannattaa testata, mutta oon vaan aatellu kyllä se näkyy... :D

  Heh, mitäköhän ne töis tuumais jos vessas olis kuivumas lavuaarinreunalla ovistikku :D.
 7. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Klo 10-20 välillä luki useammassakin ohjeessa :) Ja joku foorumilla sanoi että lääkärinsä oli suositellut klo 14 joka päivä.

  Kai ne töissä olettaisivat raskaustestiksi ja pistäisivät vedonlyönnit käyntiin että kuka mahtaa olla pieniin päin:laughing001
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Gadian Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Haha, mä tikuttelin töissä koska mulla oli paras pidätys just siinä puolenpäivän mais. Oli se kyllä aika ankeeta joten en mä kovin montaa kiertoa sit jaksanu tikutella, ehkä jonku 3 kiertoa niin että näin miten se asettuu käyrien kanssa ja sit luotin vaan pelkästään lämpöihin ja kierron säännöllisyyteen.
  • Hauska Hauska x 1
 9. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Mut miten hoidit ohjeen "älä koske tikkuun 10minuuttiin" ??? Mä en voi asua toiletis ihan niin kauaa :D.

  Bbt on kyl kätevää ja no, vuorotyö häirittee säännöllisyyttä mutta kaitpa käyrästä jotai selviää.

  Onko teillä kaikilla tuo ovisdippi ja sitten heti seuraavana päivänä korkeampi lämpötila jossa lämpö pysyy? Kun mulla ovisen aikoihin kuoppa oli hyvin maltillinen ja oviksen jälkeen lämpö on kohonnut pikkuhiljaa eikä yhdessä yössä. Mielenkiinnolla odotan paljonko se sitten nousee. Tosin tänään ollut kuuma taas että varmaan pudonnutkin lämpötila jo (tai sit töis tuli riehuttua lämpimäs ympäristös).
 10. Gadian Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Hankikanto, mä tein sillee et otin näytteen vessas pieneen purkkiin ja dippasin tikun vasta omas työhuonees. Olihan se hankalaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Paha jos joku pölähtää paikalle kriittisellä dippaushetkellä :D.
 12. Gadian Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Joo, oli kiva pälyyllä olan yli et näkyykö ketää ja muutenki vähä ällötti sitä kusipurkkia siinä pöydällä vekslata. Ja sit koittaa viritellä jotai kansiota siihen liuskan eteen ku se kehittyy ettei kukaa nää jos sattuu tulemaan. Ettei se kyllä kovin hauskaa ollu mut mulla on monesti niin usein pissihätä iltapäivällä ja illalla ettei olis saanu sit kovin kummosia pidätyksiä et kotona olis voinu tehdä. Ja toi toimi kuitenki hyvin et sain ovikset bongattua.
  • Hauska Hauska x 1
 13. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Tänään oli muuten tilastohäiriö eli alempi lämpötila kuin eilen... Nukuin huonosti tyyliin " joko nyt saa mitata" ja mittasin lopulta eri aikaan kuin aiemmin. Töissä on niin kuuma etten tiedä johtuuko se meikäläisestä vaiko ympäristöstä... Tämä menee kyllä jännittäväksi. Oletan että kiinnittymisdippi näkyy useampana päivänä?
 14. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Millä testasit jos dpo8:n hujakoilla sait plussan? Siis tiedän, tämä on vanha, mutta jos sattuisit vielä lukemaan :).
 15. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Oli Pregcheck liuska :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Tiedän ja muistan koska tämä on yksi tapauksista joissa pc on ollut ihan ykkönen raskaustesteistä ja aloin niitä itsekin käyttämään :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Vaiana Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Niinkuin sinulle vastattiinkin, niin pregcheck liuskalla! :)

  T. Vaiana ja 3kk pieni neiti
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Gadian Rakastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Mä muistelin että mitä kattelin niitä kiinnittymisdippikäyriä fertility friendin galleriasta niin dippi oli vaan yhden päivän. Ja kaikilla ei tosiaan välttämättä tuu sitä ovisdippiäkään mutta itellä ainakin on ollu semmonen nähtävis. Ja oviksen jälkeen lämpö voi tosiaan nousta asteittain useamman päivän ajan, joillain progesteronipitoisuus nousee vähän hitaammin niin lämmönnousukin jatkuu useamman päivän.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 19. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Onnittelut! :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Miriam_88 Peruskäyttäjä

  Onko antaa mittarista suositusta? Ilmeisesti olis hyvä, että näkyisi pari desimaalia? Mulla on itellä niin vanha digitaalinen, että näyttää vaan yhden desimaalin tarkkuudella, joten vois olla hyvä hankkia uusi.

Jaa tämä sivu