Avuttomien ensiodottajien tyhmien kysymysten palsta

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Rouva L., 1 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. vispipuuro123 Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Bio Oilia en laittaisi, koska siinä on hajustetta ja eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt voivat aiheuttaa ihoärsytystä.. Olen itse käyttänyt Ceridal ihoöljyä, saa nähdä kuinka käy. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Mä itseasiassa mietinkin, että sehän voi olla ihan van liitoskipuja, jotka muutenkin nyt kamalia. Pitänee parin viikon päästä neuvolassa mainita :hilarious:
 3. Tähtimieli Aloittelija

  Oletteko syöneet kypsentämättömiä ituja raskausaikana? Niiden syömisestä tuntuu olevan vähän ristiriitaista tietoa, eikä virallisissa suosituksessa sanota niistä mitään raskaana olevien kohdalla, vaan kaikkia aikuisia neuvotaan syömään tuoreina. Mitenkäs te muut olette toimineet?
 4. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Iduissa on ymmärtääkseni listeria riski kohonnut. Itse vältin raskausaikana, liekö ohjeistus siitä taas muuttunut? Viimeinen lapsi meillä on syntynyt 2017.

  Edit. Tarkistinkin vielä asian ja useammassa lähteessä mainitaan kohonneesta riskistä saada salmonella.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
  Last edited: 31 maalis 2020
 5. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Mä kerroinkin tästä tuolla huolet ja murheet-osiossa, mutta kysytään nyt täältä, kun sen verran huolestuttaa:sad001

  Eilen oli ensimmäinen neuvolalääkäri(19+4) ja lääkärillä tuntui kestävän ikuisuus löytää syke. Mä olin itse ihan paniikissa ja itku silmässä, koska pelkäsin pahinta. Sykkeet lopulta löytyivät pitkän etsinnän jälkeen. Sikiön syke 149.lääkäri sanoi vain ok, mutta jäi tosi epävarma fiilis.

  Kysymys: onko ihan normaalia ettei sykettä löydy heti? Luulin, että tässä kohtaa sikiö olisi sen verran iso ettei olisi ongelmaa. Neuvolassa muutama viikko sitten syke löytyi heti.

  Rakenneultra ensi viikolla ja hirveä stressi. Selkeitä potkuja en vielä tunne tai en edes tiedä mitä tunnustella, kun eka lapsi kyseessä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Luova Luova x 1
 6. Heispanen Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Mulla viikko 27 ja tuntuu, ettei sykkeitä ikinä löydy tosta noin vaan. Neuvolassa on aina sanottu,et johtuu siit et istukka on just siinä eessä, niin en oo osannu tästä huolestuu, enkä sinunakaan turhaan murehtis :happy: pääasia, että löytyvät ja ennen kaikkee et ovat normaalit!
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 7. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Okei ihana kuulla:love7hetkellisesti siinä vaan eli pelossa ettei sykettä löydy
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Aiarana Tuttu foorumilla

  Mulla myös oli istukka edessä ja joskus sikiön sykkeen löytäminen kesti. Välillä sekoittui minun sykkeeseen, joka kuului herkemmin. Kun maha kasvoi reilusti yli puolen välin jälkeen, alkoi syke löytymään helpommin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Vauvan asento voi myös vaikuttaa sykkeen löytymiseen ja noilla viikoilla voi olla vielä vaikka miten päin. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Ja edellisten lisäksi sekin, et kuinka paljon lääkärillä on kokemusta doppleroinnista vaikuttaa. :)

  Multa ei muutamalla neuvolakerralla kokenut terkkakaan meinannut löytää sykettä, niin sit käytiin eka kattomassa ikivanhalla ultralla vauvan asentoa ja sykettä ja sit vielä doppleroitiin, jos halusin :) Ihanasti otti huomioon mun pelon vauvan menettämisestä :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Ensiraskaus Aloittelija

  Missä vaiheessa ootte ruvennu ostelee vaunuja ja muita tavaroita vauvalle? Mulla on rv 19 menossa ja kaverin kaa oli puhetta et kannattaa hyvissä ajoin ostaa
 12. liljatar Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Joskus viikolla 17-18 ostettiin vaunut ja kaukalo, ku saatiin hyvällä hinnalla :grin Pinnasänky myöhemmin, ehkä joskus viikolla 30. Sit pitkin matkaa jotain pientä. Oliskohan paria viikkoa ennen laskettua aikaa ollu ”valmista” :) Ekan ”lelun” ostin plussaamista seuraavana päivänä :hilarious: Oltiin Kanarialla ja ostin sieltä sellasen roikkuvan haikaran, joka kantaa korissa sammakkoa :love017
 13. Heispanen Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Vaatteita, hoitopöytä ja äitiyspakkaus on jo hommattuna mut isommat jutut aateltii jättää vast viikoille 30+. Nyt alko viikko 28 ja vaunui ois kyl pikkuhiljaa kiva päästä kattoo mut tää korona vähän asettaa haasteita, ku haluttais käydä ihan paikan päällä testaamas :shifty:
 14. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Olen samoilla viikoilla menossa ja varmaan kesällä vasta teen isommat hankinnat. En halua hirveästi tuhlata rahaa, joten pitää vielä kysellä lähipiiristä ilmaisia tavaroita. En osaa vielä täysillä nauttia raskaudesta, koska viikkoja ei nyt niin hirveästi ja sen takia myös tuntuisi oudolta ostaa mitään.
 15. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Onpas ollut hölmö lääkäri, jos ei ole sanonut että ihan normaalia. Mulle sanottiin juurikin ekalla neuvolalääkärikäynnillä ennen kun kuunneltiin, että älä pelästy jos ei heti kuulu koska sikiö on vielä niin pieni että pitää arvata missä mennään. Myös noi lääkäreiden kokemus neuvolapuolella on aika huonoa, ite hämmennyin suuresti kun kävin viikolla 12 päivystyksessä kipujen takia ja lääkäri yritti kuunnella sykettä NAVAN korkeudelta. :hilarious: Onneksi itse tiesin ettei kuulu sen takia ja lähdin neuvolaan tarkistukseen. Siellä syke löytyi samantien.
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. Pingviiniemo Addikti

  NT-ultran jälkeen tuli vaunut ja muuta tavaraa taisi tulla lahjana jo rv10. Sänky tuli ostettua joskus rv 18 paikeilla. Suhteellisen ajoissa olin. Aattelin, että jos jotain ikävää kävisi, niin lapsi tänne talouteen joka tapauksessa jossain vaiheessa tulee...:)
 17. Estelle_ Aloittelija Eloäidit 2020

  Lainaan omaa viestiäni mutta istukka edessä ja sen takia ei kuulemma kuulunut sydänäänet niin hyvin.
 18. NewMoon Naimisissa foorumin kanssa Syysäidit 2020

  Kai aloe veraa sisältävää voidetta uskaltaa käyttää. :bag:

  Kun sisäisesti ei kaiketi raskaana mut siis ihonhoidossa..
 19. Kyfi1461110 Aloittelija

  Tää varmasti vaihtelee. Mulla rv23 eikä olla hankittu mitään. Äitiyspakkaus, turvaistuin ja kärryt on asia joilla itse oon aatellut pärjätä ensi kuukaudet.

  Mulla on esikoinen tulossa ja järkeilee asiaa niin, ettei oo käryäkään millaiseksi arki pienen kanssa muodostuu. Että nukkuuko lapsi öisin mieluiten vieressä, ja muina aikoina vaikka äitiyspakkauksen laatikossa. Vaipan vaihtokin varmasti onnistuu sängyllä ja sohvalla ym. Että hankitaan tarpeiden ja arjen sujuvuuden mukaan!
 20. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Äitiyspakkauksen vaatteilla aika harva pelkästään selviää, ellei halua joka päivä pestä paria vauvan vaatetta. Pakkauksessa kun vaatekokoja on 50-70cm,jolloin yhden koon vaatteita on vain muutama kappale.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu