Jos lapsettomuuden oletetaan johtuvan siitä, että munasolut ovat iän takia viallisia, ei siihen pistokset tai letrozolit auta. Jos taas kierrossa on vikaa tai nainen ei ole vielä nelikymppinen, määrätään lääkkeitä senkin vuoksi, että kierrossa voi kuitenkin olla vikaa vaikka sitä ei testeillä havaittaisi. Minullahan kierrossa on ollut vikaa koko elämäni ajan.
Munasolujen viallisuuteen ei auta letrozolit eikä pistokset. Alkiodiagnostiikalla voi munasoluista yrittää löytää edes yhden kelvollisen, mutta jossain vaiheessa ei löydy edes yhtäkään, ja silloin ainoa vaihtoehto on lahjamunasolut.
IVF:n etu on se, että kerralla saadaan monta munasolua. Jos vaikka kerralla saadaan 10 kypsää, on se yhtä paljon kuin kymmenessä kuukaudessa tuottaa itse munasoluja ilman IVF:ää. Ja jos tehdään useampi IVF, voi nyt saada pari kymmentä munasolua yritykseen, tämän hetkisellä munasolujen laadulla, kun taas jos luomuna yrittää parikymmentä kertaa, heikkenee munasolujen laatu koko ajan. Aikaa ei ole hukattavaksi.