Noudatan pääsääntöisesti kyllä. Asun Saksassa, ja osin Saksan ja Suomen suositukset ovat jopa ihan päinvastaisia. Esimerkiksi Suomessa yrttitee on kiellettyä, Saksassa sitä taas suositellaan (tosin tiettyjä yrttejä pitää vältellä ja kannattaa vaihdella eri yrttien välillä). Siinä asiassa noudatan Saksan suositusta. Mutta muuten taidan noudattaa aika hyvin molempien maiden suosituksia. Ei alkoholia, ei raakaa lihaa/kalaa, ei pastöroimatonta maitoa tai siitä valmistettuja tuotteita, ei lakritsia/salmiakkia (siitä ei Saksassa mainita kyllä mitään) jne. Kofeiinia kohtuudella, mutta kahvin juominen on aiemmissa raskauksissa alkanut tökkiä ihan itsestään.
Tuon artikkelin kohtaan juustoista haluaisin tarkentaa, että
Ruokaviraston tämänhetkinen suositus on:
"Yleisesti ottaen tuorejuustoja (kuten raejuusto, leipäjuusto, salaattijuusto) ja kuumana rasioihin pakatut levitettävät tuorejuustot ja sulatejuustot, joiden pakkausmerkinnöissä on maininta ”pastöroitu maito” voi nauttia myös kuumentamattomina. Halloumi-, mascarpone-, mozzarella- ja ricottajuustoja voi nauttia kuumentamattomina, jos ne on valmistettu pastöroidusta maidosta ja ne nautitaan tuoreina, hyvissä ajoin ennen parasta ennen päivää (kaksi kolmannesta säilyvyysajasta on jäljellä)."
Pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeät juustot eivät siis ole kokonaan kiellettyjä.