Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Noudatan pääsääntöisesti kyllä. Asun Saksassa, ja osin Saksan ja Suomen suositukset ovat jopa ihan päinvastaisia. Esimerkiksi Suomessa yrttitee on kiellettyä, Saksassa sitä taas suositellaan (tosin tiettyjä yrttejä pitää vältellä ja kannattaa vaihdella eri yrttien välillä). Siinä asiassa noudatan Saksan suositusta. Mutta muuten taidan noudattaa aika hyvin molempien maiden suosituksia. Ei alkoholia, ei raakaa lihaa/kalaa, ei pastöroimatonta maitoa tai siitä valmistettuja tuotteita, ei lakritsia/salmiakkia (siitä ei Saksassa mainita kyllä mitään) jne. Kofeiinia kohtuudella, mutta kahvin juominen on aiemmissa raskauksissa alkanut tökkiä ihan itsestään.
Tuon artikkelin kohtaan juustoista haluaisin tarkentaa, että Ruokaviraston tämänhetkinen suositus on:
"Yleisesti ottaen tuorejuustoja (kuten raejuusto, leipäjuusto, salaattijuusto) ja kuumana rasioihin pakatut levitettävät tuorejuustot ja sulatejuustot, joiden pakkausmerkinnöissä on maininta ”pastöroitu maito” voi nauttia myös kuumentamattomina. Halloumi-, mascarpone-, mozzarella- ja ricottajuustoja voi nauttia kuumentamattomina, jos ne on valmistettu pastöroidusta maidosta ja ne nautitaan tuoreina, hyvissä ajoin ennen parasta ennen päivää (kaksi kolmannesta säilyvyysajasta on jäljellä)."
Pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeät juustot eivät siis ole kokonaan kiellettyjä.
Voi juoda raskaana ollessa:Yritän parhaani mukaan, mut tuntuu että joka päivä tulee tietoon joku uusi juttu.
Just noi yrttiteet on tällä hetkellä ollut vähän kysymysmerkki, yritän löytää et mitkä ois ok, kun palelen niin pirusti.
Jadine, mitä yrttejä saksassa ei suositella ja mitkä on ok?
Toi rooibos olikin niin iso yllätys, kuin joissain lähteissä sanottiin ettei suositella, mut hyvä et on siellä sallittu!
Mut enpä tiennyt et vadelmanlehtiteetä suositellaan vasta lopussa!
Noudatan kanssa kyllä suht tarkasti. Sen verran onneksi lyhyt aika ja hyvän asian puolesta Vaikein tulee olemaan lakut ja salmiakit, mutta eipä tule sitten loppuvuonna syötyä karkkia
Voisko joku vääntää rautalangasta mitkä nämä ”pehmeät” juustot on joita pitää välttää? Ilmeisesti homejuustot ainakin, entä mitä muuta hirveesti tekis mieli ostaa sellanen Gouda köntti ja Manchegoa mut en tiedä oliko sallittuaNoudatan kyllä.. Juustot harmittaa, mutta mutta.. Kai sen kestää ja onneksi on kuitenkin melko paljon niitä, itä on luvallista syödä, myös juustoissa :)
Mä lähinnä vältän kaikkia ns. kittijuustoja. Pastöroitujakin, jos ei ole kuumennettu kunnolla.. Eli pastöroidusta maidosta valmistetut home- ja kittijuustot (esim. brie, gorgonzola, chévre, vacherol ja taleggio) käytetään vain kuplivan kuumaksi kuumennettuina.Voisko joku vääntää rautalangasta mitkä nämä ”pehmeät” juustot on joita pitää välttää? Ilmeisesti homejuustot ainakin, entä mitä muuta hirveesti tekis mieli ostaa sellanen Gouda köntti ja Manchegoa mut en tiedä oliko sallittua
Kiitos vastauksesta! hämmentävää kun monissa lähteissä tuntuu olevan keskenään ristiriitaista tietoa mulla ei nyt vielä ole tullut mitään hysteriaa näistä ja luulen että maalaisjärjellä pärjää kyllä aika pitkältiMä lähinnä vältän kaikkia ns. kittijuustoja. Pastöroitujakin, jos ei ole kuumennettu kunnolla.. Eli pastöroidusta maidosta valmistetut home- ja kittijuustot (esim. brie, gorgonzola, chévre, vacherol ja taleggio) käytetään vain kuplivan kuumaksi kuumennettuina.
Kespro (kesko) sanoo sivuillaan seuraavaa: "Pastöroimattomasta maidosta valmistetut kovat kypsytetyt juustot, kuten cheddar, edam, emmental, gouda, gruyère ja parmesaani ovat turvallisia sellaisinaan myös raskaana oleville ja pikkulapsille, sillä niiden valmistustavassa pinnalle syntyy niin vähän jäännösvettä, että bakteerit eivät pysty elämään niissä." Tiedä näistä sitten...
Valio myöskin mainostaa juustojaan seuraavasti : https://www.valio.fi/hyvinvointi/valion-juustot-raskausaikana/