Suomen suosituksissa on juustoista kielletty vain home- ja kittijuustot sekä pastöroimattomasta maidosta valmistetut juustot.Voisko joku vääntää rautalangasta mitkä nämä ”pehmeät” juustot on joita pitää välttää? Ilmeisesti homejuustot ainakin, entä mitä muutahirveesti tekis mieli ostaa sellanen Gouda köntti ja Manchegoa
mut en tiedä oliko sallittua
![]()
Pehmeitä pastöroituja juustoja saa siis syödä (ja lähes kaikki pehmeet on aina pastöroitu), pehmeitä juustoja on siis sellaset joita voi voidella tai helposti käsin murentaa tai vaik lusikalla leikata (tuorejuusto, mozzarella, feta). Pastöroituja kovia juustoja saa myös syödä. Lisäksi kaikki juustot on sallittuja kuplivan kuumaksi kuumennettuna. Eli esim. vaikka pizzassa.
Täällä viralliset suositukset: https://www.ruokavirasto.fi/henkilo...isen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/
Suomen suosituksissa ei ole virallisesti annettu lupaa noille koville pastöroimattomille juustoille. Kaipa on helpompaa kieltää kaikki, kuin eritellä, et mitkä on ok?
Eli kunhan ei home- ja kittijuustoja syö, niin sepä oikeestaan riittää. Ja niissäkin riski on hyvin hyvin pieni. Eli perusjuustotiskillä suuuuurin osa juustoista on ok raskaana oleville. Noi mainitsemasi gouda ja machego esim. oikein jees

. Kahvi on suurin haaste, mutta en aio stressata tästä liikaa. Hyvin ainakin nyt alkuun olen pysynyt max. kahdessa pienessä kupissa per päivä. Kala on mulle myös haaste, sillä en pidä kalasta, mutta ajattelin, että nyt olisi hyvä aika alkaa skarapata sen suhteen, kun sitä muutenkin ruokavalioon suositellaan. Lasketaanko kalapullat ja -puikot
? Pitäisi varmaan tutustua omega-3-rasvahappoon.