Palautetta ja ideoita!

Minäkin toivoisin muutamien reaktioiden palautusta. Ylä peukku voisi olla tykkää kuten ns muuallakin (fb jne), pidin tosi paljon optimistinen reaktiosta, sympatiasta ja myös voittaja oli hyvä. En muista olenko koskaan käyttänyt alapeukkua, sinällään tämä uusi alapeukku on toimiva. Voisiko tämän ihana sydämen kaveriksi tehdä toisen joka merkitsisi sympatiaa? Sinänsä molemmat olisi tosi käytettäviä, ellei valikoimaa tosiaan haluta pitää noissa muutamassa. Enemmin tosin karsisin sitten ton tsemppiä valikoimasta.

Jos halutaan houkutella uusia käyttäjiä, lähtisin puhtaasti karsimaan foorumin eri osioita, yhdistelemällä niitä. Esim yleistä keskustelua osion voisi hyvin niputtaa kaikki samaan - se tuskin on osio johon uusi käyttäjä ensimmäisenä hakeutuu ja se kuitenkin tarjoutuu ensimmäisenä. Olen myös samaa mieltä ylempänä olevan kommentin kanssa siitä, että ylläpito aloittaa ehkä hiukan turhan paljon uusia keskusteluja ja ns pidempiä seurattavia keskusteluketjuja saattaa syntyä vähemmän. En tosin tiedä onko tämä käytännössä näin.
 
Samaa mieltä edellä olevien kanssa. Varsinkin menetyksen kokeneiden osastolla käytettäväksi ei ole nyt oikeastaan yhtään sopivaa reaktiota! Jos joku on kokenut keskenmenon, ei siihen vaan voi laittaa mitään mitalitsemppiä. Meitä on kuitenkin käsittääkseni monta, jotka seuraamme joitakin keskusteluja vähän taustalla, eikä tunnu mukavalta kommentoida aina erikseen, kun asia hoitui ennen sillä reaktiolla, jolla pystyi osoittamaan kuitenkin tukensa toiselle. Vai oliko tarkoituskin, että reaktiot vähenee? Itselläni ainakin vähenee sitten myös osallistuminen, mikä taas ei liene se tarkoitus meidän vanhojenkaan keskustelijoiden osalta. Ainakaan minulla se, että sopivaa reaktiota ei ole, ei johda kommenttimäärän lisäämiseen, vaan ikävämmin siihen, että keskusteluun ei tule enää osallistuttua millään tavalla. :sad001

Toki kaikki aikuisina ihmisinä ymmärrämme uudistustarpeen, ja sen että uusia käyttäjiä halutaan houkutella. Ja kyllähän uudistuksia pitää tehdä. Mutta jos vanhat käyttäjät kokevat käytön muuttuneen epämiellyttäväksi, tuskin tulee suositeltuakaan paikkaa, valitettavasti. Ja tuollainen merkitysten muuttaminen yhtäkkiä ei vaan kyllä toimi, kuten edellä on tuotu ilmi. Mielestäni nykyiset reaktioiden selitykset tuntuvat jotenkin keksimällä keksityiltä tai jopa hiukan lapsellisilta (anteeksi jos tämä jotakin loukkaa). Tämä on kuitenkin ollut niin hyvä, asiallinen ja ”aikuismainen” sivusto jossa on ollut mukava pyöriä :)
 
Mä myös toivoisin ainakin sympatiaa, voittaja ja optimistinen-reaktionappien palauttamista. Myös informatiivinen-oli hyvä. Mutta etenkin tuo sympatiaa-reaktio on ollut todella tärkeä. Yhdyn edellisten kommenteihin, että nyt surua, vaikeuksia ja menetyksiä kokeneille ei ole reaktionappiansa.

Myös emojivalikoima on erikoinen, ei löydy oikein mitään sopivaa kuvastamaan tunnetiloja. Ja moni emoji näkyy tuplana. Esim joku ihan tavallinen hymynaama puuttuu tai hämmennystä/epävarmuutta kuvastavat emojit.
 
Kiitos palautteesta. Otamme sen ilman muuta huomioon :) Osittain tämä käytäntö on syntynyt jotta foorumilla olisi elämää - jos viimeisin viesti on viikon vanha se ei houkuttele ketään. Optimaalisin tilanne tietenkin olisi että valtaosa ketjuista olisi käyttäjien aloittamia. Mutta jos näitä ei liiemmin ole, emme halua antaa koko foorumin kuivua kokoon.

Mitä keskustelujen laatuun tulee, yritämme jatkossa panostaa siihen enemmän. :) Jostain syystä vain nämä kyselyhenkiset ketjut on vetäneet keskimäärin paremmin kuin vakavammat. Viimeisimpään vakavampaan aiheeseen oli esimerkiksi tullut viime näkemältä kaksi vastausta. Onneksi osa vakavammista aiheista onnistuu herättämään keskustelua. Osittain on siis kyse kysynnän ja tarjonnan laista. Uskon että niin kevyillä kuin vakavammilla aiheilla on paikkansa. Kumpiakin tullaan siis varmasti jatkossakin näkemään.

Tehdään siis yhdessä foorumista sellainen missä te viihdytte. ^^ Paras tapa saada mielenkiintoisia keskustelunaiheita on aloittaa niitä ja jos keskustelua syntyy ilman että ylläpito sitä luo, meidän ei ole tarpeen sitä tehdä. :wink

Ei aiheiden mielestäni tarvitse olla vakavia että ne aiheuttaisivat kunnon keskustelua. Ja paino tosiaan sanalla keskustelu, niin että pystyisi vastaamaan myös muiden käyttäjien viesteihin ja vaihtamaan ajatuksia puolin ja toisin. Nyt nuo kyselyhenkiset aloitukset ovat useimmiten sellaisia, että kukin käyttäjä vastaa niihin vain kerran, keskustelu hiljenee ja taas täytyy aloittaa uusia ketjuja.

Mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin käyttäjiäkin, mutta itse en tykkää siitä, että ylläpidon kirjoittama aloitusviesti on vain litania kysymyksiä, ilman että kirjoittaja jakaa mitään omia kokemuksiaan. Siitä tulee vain tunne, että tässä on nyt väkisin väännetty joku aloitus kun siitä palkkaa maksetaan, eikä mahdolliset vastaukset oikeastaan edes kiinnosta. Etenkin niissä vakavissa aiheissa tarvitaan avautumista puolin ja toisin. Mulla on jäänyt mieleen jokin aika sitten kirjoitettu keskusteluavaus adhd:stä. Se oli just tuollainen kysymyspatteristo, ilman mitään omia kokemuksia aloittajalta. Mun lapsilla ei ole adhd:tä, mutta vaikka olisi en olisi mistään hinnasta vastannut tuohon ketjuun. Siitä tuli vain tunne että nyt halutaan kyylätä ja vähän materiaalia omaan sosiaalipornon nälkään. Varmasti tämä ei ollut tarkoitus, mutta sellainen tunne siitä jäi.

Ymmärrän tavoitteen pitää keskustelut aktiivisina, mutta aloitusten määrään ja laatuun pitää tosiaan kiinnittää huomiota. Tällaisenaan mulla on ainakin vähentynyt into käydä yleisissä keskusteluissa.
 
Kiitos kaikille uudistuksia kommentoineille! Pyrimme uudistamaan foorumia siten, että se samalla olisi sekä kutsuva ja helposti omaksuttava uusille käyttäjille että palvelisi pitkäaikaisten käyttäjiemme tarpeita mahdollisimman hyvin. Ei aina ihan helppo homma!

Uudistuksia tehdään tällä hetkellä osa kerrallaan "leanisti" nimenomaan it-osastomme toiveesta: näin huomaamme mahdolliset ongelmat varhaisessa vaiheessa ja niiden korjaaminen on vielä helppoa, verrattuna tilanteeseen, jossa iso uudistus läväytetään pöytään kerralla ja sitten huomataan että "ois muuten pitänyt..." Tämä kysyy teiltä, hyvät käyttäjämme, hiukan kärsivällisyyttä! Kommenttinne ja kokemuksenne myös auttavat meitä kehitystyössä, vaikka aivan kaikkien toiveita emme voi luvata täyttävämme – paras ratkaisu on aina tavalla tai toisella kompromissi.

Tavoitteenamme on saada VAU.fi foorumi rakennettua paikaksi, jossa keskustelu pysyisi vilkkaana. Siihen tarvitaan myös uusia käyttäjiä, ja tässä tavoitteessa myös te voitte olla kanssamme samassa joukkueessa: sana leviää parhaiten juuri teidän avullanne :) Vinkatkaa siis foorumista sopivan paikan tullen niin, että mahdollisimman monet yrittäjät, odottajat ja perheelliset tänne löytäisivät. Me olemme kaikki samassa joukkueessa foorumin tulevaisuuden suhteen!

Uudistusprosessi etenee seuraavien päivien ja viikkojen aikana siten, että esimerkiksi hymiövalikoima on tarkoitus saada kattavammaksi – tämä kuitenkin vaatii taustalleen rakenteellisen uudistuksen foorumijärjestelmässä, joten tuo pieni kattaus oli vain testaamassa, että emojit ylipäänsä toimivat (ja aluksihan ne eivät toimineet...). Kun saamme päivityksen rullattua, valikoima laajenee, mutta tämä ei ole vain meidän käsissämme, vaan mukana on paljon palveluntarjoajia ja kolmansia osapuolia. Suhtautukaa siis lempeydellä ja jopa huumorintajulla nykyvalikoimaan: tämäkin tulee olemaan vielä juttu, joka myöhemmin naurattaa!

Kaikki palautteenne on edelleen arvokasta ja tervetullutta, ja tietysti haluaisimme kuulla myös niistä onnistumisista! Eli plussat ja miinukset, risut ja ruusut reippaasti vaan jakoon, ja me koitamme tehdä kokonaisuudesta hyvän lopputuloksen :)

Haastakaa myös hiukan itseänne: mitkä uudistuksista ovat sellaisia, että tuntuvat vierailta vain uutuuden vuoksi, mitkä puolestaan pienen totuttelun jälkeen tuntuvatkin ihan toimivilta?

Jäämme kuulolle! Kiitos kun olette mukana kehitystyössä :Heartred
On tosiaan hyvä että reaktioiden määrää karsittiin mutta 100% samaa mieltä edellisten kanssa että niiden merkitystä ei olisi pitänyt muuttaa näin radikaalisti. Etenkin sympatiaa-sydän olisi pitänyt jättää ja itse en oikein meinaa enää löytää sopivia reaktioita muiden päivityksiin kun sympatiaa, samaa mieltä, optimistinen ja voittaja - reaktiot hävisi. Myös informatiivinen on ollut paljon käytetty.
Ihanaa - reaktiolle olisi ehkä voinut lanseerata jonkun muun symbolin tai vaikka ihan erivärisen sydämen.

Ja tämä ei ole nyt vaan sen vuoksi että tuntuisi uutuuttaan oudolta vaan uudet reaktiot eivät vaan yksinkertaisesti tunnu toimivilta.
Asiasta olisi voinut tai voisi järjestää vaikka kyselyn mitä vanhoista reaktioista olisi käyttäjien puolesta haluttu säilyttää jos se on mahdollista?

Hymiöt/emojit voi kyllä uudistaa mutta miettikää vielä tätä reaktio-nappien osuutta.
Värimaailmaa voisi myös pehmentää niinkun aikaisemminkin kirjoitin, moni tuntuu sanovan että tämä ottaa silmiin ja sama juttu itsellä, toisin sanoen vähentää myös käytettyä aikaa foorumilla ainakin omasta puolesta.
 
^ Samaa mieltä, käyttäjiltä olisi tosiaan voinut kysyä mitä reaktioita käyttäjät haluaisivat säilytettävän.
Nyt tuntuu ettei uudistusta tehdä käyttäjiä ajatellen vaan ainoastaan uudistamisen vuoksi.

Uskon että suurin osa käyttäjistä ei ole varsinaista uudistusta vastaan vaan sitä, että se uudistus tapahtuu hölmöllä tavalla ja väärissä paikoissa.

Miksi niiden reaktioiden merkitystä piti ylipäätään muuttaa?
 
Hmm. Ok, tarkastelin hieman enemmän reaktioiden käyttöä riippuen vuodesta. Luvut on kerätty kaikista minulle näkyvistä viesteistä tällä foorumilla.

Reaktioiden väliset suhteet.png


Tässä kuvaajassa on kuvattu, esim. kuinka monta tykkäystä minkäkin vuoden viesteissä on, per 1000 viestiä. Eli kun vuosina 2015 ja 2016 sininen viiva roikkuu tuolla 1400 nurkilla, tarkoittaa se, että sinä vuonna kirjoitetuissa viesteissä oli noin 1400 tykkäystä per 1000 viestiä.

Kuten kuvaajasta näkyy, reaktiot ovat tulleet käyttöön joskus vuonna 2013, ja vuoteen 2018 asti pelkkä tykkäys oli suurella marginaalilla suositumpi reaktio kuin yksikään muu reaktio. Kuitenkin viimeisen kahden vuoden aikana muiden reaktioiden määrä on lisääntynyt huomattavasti, eikä näin isoja eroja reaktioiden välillä enää ole. Yksi mahdollinen vaikuttaja reaktioiden käytön monipuolistumiselle on se, että Vaun kännykkäsovelluksessa oli vain tykkäys, eli sovellusta käyttävät käyttäjät eivät voineet antaa muita reaktioita kuin tykkäyksiä -- ja sovellushan poistettiin käytöstä pari vuotta sitten.


Reaktioiden väliset suhteet 2020-2021.png


Viimeisimmän puolentoista vuoden viesteissä Tykkää-reaktioita oli 34 % kaikista reaktioista, Sympatiaa-reaktioita 26 % kaikista reaktioista, Optimistinen-reaktioita 14 % kaikista reaktioista, Olen samaa mieltä -reaktiota 12 % kaikista reaktioista, Voittaja-reaktiota 8 % kaikista reaktioista, jne.

Tältä pohjalta minusta olisi järkevintä säilyttää reaktiot Tykkää, Sympatiaa, Optimistinen, Olen samaa mieltä, Voittaja, Hauska ja Informatiivinen, koska niitä on käytetty eniten viimeisten 1,5 vuoden aikana, ja noista lähes kaikilla on toisistaan poikkeava merkitys. Ainoastaan "Tykkää" ja "Olen samaa mieltä" ovat jokseenkin samankaltaiset merkitykseltään, joten jos kovasti tahtoo karsia, voisi myös "Olen samaa mieltä" jäädä pois.

Huomion arvoista on myös se, ettei näissä eniten käytetyissä reaktioista ole yhtään negatiivista reaktiota, vaan ne ovat kaikki positiivisia. Jos välttämättä haluaa mukaan yhden negatiivisen reaktion, voisi valita joko En tykkää tai En ole samaa mieltä, toisaalta esim. Facebook on tarkoituksella pitänyt omassa reaktiolistassaan vain positiivisia reaktioita, koska negatiiviset reaktiot tuovat huonoa fiilistä.

Eli ehdotan uusiksi reaktioiksi siltä vanhalta reaktiolistalta näitä:

Tykkää (peukku)
Sympatiaa (sydän)
Optimistinen (sateenkaari)
Voittaja (mitali)
Hauska (naurava hymiö)
Asiapitoinen (infopallo)

Muoks. Nimeäisin uudelleen informatiivinen -> asiapitoinen, koska informatiivinen on vähän kökköä suomea.

T. datanörtti
 
Muokattu viimeksi:
Värimaailma meni kyllä nyt metsään uudistuksessa. Aivan liian kirkas valkoinen ja vihreä. Puhelimen näyttö on melkein tapissa himmennyksen suhteen ja silti tämä iskee takaraivoon asti. Migreeni-ihmisenä ei todellakaan hyvä juttu. Silmiä ja päätä alkoi särkemään ensimmäisen minuutin aikana. Valkoinen pohja on liian kirkas. En edes yritä lukea hämärässä, kuten ennen uudistusta. Valitettavasti joudun poistumaan foorumilta, jos tämä on lopullinen. Confused Face

hymiöistä.. vanhat oli paremmat. Ne oli erilaiset, hauskat.. nyt on samanlaista kuin muuallakin. Mitä kukaan tekee kahdella tusinalla vauvan kuvia?

ehdottomasti samaa mieltä, että käyttäjiä olisi pitänyt arvostaa sen verran ja kysyä ja esittää paremmin vaihtoehtoja.
 
Komppaan edellisiä reaktioissa, erityisesti sympatia, optimistinen ja samaa mieltä nappeja kaipaan! Myöskin emojit on melko oudosti valikoituja, ei löydy mitään ns.perus emojeita vaan samaa tarkoittavia (ja hieman vähemmän käytettäviä) useampia. Joitain emojeita ei ole listalla, mutta ne tulee kuitenkin tietyistä merkeistä kirjoittamalla.

Ja mitä tulee tuohon ryhmien aktiivisuuteen, ainakin itse koen että tuolla suljetulla puolella on hyvinkin aktiivista keskustelu, ja menetysten kokeneiden joukossa sydämen vaihtuminen "ihanaksi" tuntuu erityisen karulta.

Väreistä kyllä itse tykkään :)
 
Ehdottaisin, että sydämen merkitys palautettaisiin sympatiaksi ja uudeksi ihanaksi tulisi esim. hymynaama, jolla on sydämet silmien tilalla. Nyt niin monet kipeät asiat kuten keskenmenot, lapsen vakavat sairaudet ja hankalat parisuhteet ovat muuttuneet "ihaniksi", että se vasta uutta lukijaa hämmentääkin.

Välillä olen kaivannut surunaamareaktiota. Mielestäni se olisi käytetympi kuin peukku alaspäin. Toivon myös optimistisen sateenkaaren ja voittaja mitalin paluuta valikoimaan.

Itse käytän foorumia kännykällä. Uusi värimaailma on niin raju ja kirkas, että joudun säätämään joka kerta valoisuuden pois päältä että pystyn edes lukemaan viestejä ja silti saan päänsäryn. Ennen luin foorumia öisin kun imetin, mutta nyt valvon muiden sivustojen parissa, koska ei tätä voi lukea pimeässä. Hillitymmät värit ja vähemmän kontrastia on todellakin perusteltu toivomus.
 
Muokattu viimeksi:
Ja sitten kommentti uudistuneesta teemasta. Tykkään fontista, lisääntyneen valkoisen tilan keveydestä ja värimaailman raikkaudesta.

Vaaleat turkoosit valkoisella pohjalla ovat kuitenkin vaikeaa luettavaa, joten jos niitä saisi tummennettua aavistuksen, olisi foorumia helpompi lukea.

Lisäksi vanha teema kummittelee mm. viestin väleissä olevissa tunkkaisen vihreissä viivoissa, sekä lainauksissa, joiden alussa on vielä se sama tunkkainen vihreä pyöristetyillä kulmilla, ja sama vanha tunkkainen oranssinruskea tausta. Vaikka uudessa tyylissä selkeästi on mukana kellertävä korosteväri, voisi näihin lainauksiin sopia paremmin sininen/turkoosi tausta -- ja tuo edellisen tyylin mukainen yläpalkki siis päivitettävä vastaamaan nykytyyliä.

Screenshot_20211003-093344.jpg


Samoin joka sivulla olevissa numeronapeissa, joilla siirrytään sivulta toiselle on myös numeroissa kummittelemassa tunkkainen oranssinruskea, joka selkeästi ei istu nappien taustaväriin ollenkaan.
Screenshot_20211003-093453.jpg

Ja sitten vielä tuo rich text editor (redactor) on unohtunut teeman muokkaajilta kokonaan, jo edellisessä teemanvaihdoksessa pari vuotta taaksepäin. Samoin kuin liitetiedostolaatikot ja moni muukin palikka, nekin ovat edelleen vanhaa sinistä, vanhantyylisillä palkeilla. Sinisessähän ei sinänsä olisi mitään vikaa, jos se edes mätsäisi tuohon sivun yläreunan VAU.FI-palkin siniseen, mutta ei.
Screenshot_20211003-094404.jpg

Screenshot_20211003-095950.jpg


Teemassa on siis vielä paljon jämiä aikaisemmista tyyleistä, ja nämä jämät saavat tämänhetkisen teeman näyttämään sillisalaatilta, joka on jätetty puolitiehen. Tulee juuri tuo aiemmin ketjussa mainittu fiilis, että meille tarjotaan joku hutiloiden tehty versio, jota ei ole lainkaan tarkistettu tai testattu.
 
Muokattu viimeksi:
Hmm. Ok, tarkastelin hieman enemmän reaktioiden käyttöä riippuen vuodesta. Luvut on kerätty kaikista minulle näkyvistä viesteistä tällä foorumilla.

View attachment 106943

Tässä kuvaajassa on kuvattu, esim. kuinka monta tykkäystä minkäkin vuoden viesteissä on, per 1000 viestiä. Eli kun vuosina 2015 ja 2016 sininen viiva roikkuu tuolla 1400 nurkilla, tarkoittaa se, että sinä vuonna kirjoitetuissa viesteissä oli noin 1400 tykkäystä per 1000 viestiä.

Kuten kuvaajasta näkyy, reaktiot ovat tulleet käyttöön joskus vuonna 2013, ja vuoteen 2018 asti pelkkä tykkäys oli suurella marginaalilla suositumpi reaktio kuin yksikään muu reaktio. Kuitenkin viimeisen kahden vuoden aikana muiden reaktioiden määrä on lisääntynyt huomattavasti, eikä näin isoja eroja reaktioiden välillä enää ole. Yksi mahdollinen vaikuttaja reaktioiden käytön monipuolistumiselle on se, että Vaun kännykkäsovelluksessa oli vain tykkäys, eli sovellusta käyttävät käyttäjät eivät voineet antaa muita reaktioita kuin tykkäyksiä -- ja sovellushan poistettiin käytöstä pari vuotta sitten.


View attachment 106944

Viimeisimmän puolentoista vuoden viesteissä Tykkää-reaktioita oli 34 % kaikista reaktioista, Sympatiaa-reaktioita 26 % kaikista reaktioista, Optimistinen-reaktioita 14 % kaikista reaktioista, Olen samaa mieltä -reaktiota 12 % kaikista reaktioista, Voittaja-reaktiota 8 % kaikista reaktioista, jne.

Tältä pohjalta minusta olisi järkevintä säilyttää reaktiot Tykkää, Sympatiaa, Optimistinen, Olen samaa mieltä, Voittaja, Hauska ja Informatiivinen, koska niitä on käytetty eniten viimeisten 1,5 vuoden aikana, ja noista lähes kaikilla on toisistaan poikkeava merkitys. Ainoastaan "Tykkää" ja "Olen samaa mieltä" ovat jokseenkin samankaltaiset merkitykseltään, joten jos kovasti tahtoo karsia, voisi myös "Olen samaa mieltä" jäädä pois.

Huomion arvoista on myös se, ettei näissä eniten käytetyissä reaktioista ole yhtään negatiivista reaktiota, vaan ne ovat kaikki positiivisia. Jos välttämättä haluaa mukaan yhden negatiivisen reaktion, voisi valita joko En tykkää tai En ole samaa mieltä, toisaalta esim. Facebook on tarkoituksella pitänyt omassa reaktiolistassaan vain positiivisia reaktioita, koska negatiiviset reaktiot tuovat huonoa fiilistä.

Eli ehdotan uusiksi reaktioiksi siltä vanhalta reaktiolistalta näitä:

Tykkää (peukku)
Sympatiaa (sydän)
Optimistinen (sateenkaari)
Voittaja (mitali)
Hauska (naurava hymiö)
Asiapitoinen (infopallo)

Muoks. Nimeäisin uudelleen informatiivinen -> asiapitoinen, koska informatiivinen on vähän kökköä suomea.

T. datanörtti

Kiitos kuvaajista, nää oli mukavan havainnollistavia :)

Pakko sanoa, että oon eri mieltä tuosta informatiivinen-reaktiosta. Mun mielestä se ei ole ollenkaan kökköä suomea. Koen myös, että informatiivinen tarkoittaa myös tässä vähän eriä kuin tuo "asiapitoinen". Jos sen haluaa muuttaa, olis mun ehdotus esim. "hyödyllinen". Sitä on kokemukseni mukaan käytetty nimenomaan silloin, kun joku on kertonut jotain uutta, hyödyllistä ja opettavaista tietoa. Tuo "asiapitoinen" kuulostaa mun mielestä enemmän komppaukselta.
 
Muuten, jos kirjoittaa englanniksi vauva eli baby isolla etukirjaimella, tuo vauvan pää hymiö tulee automaattisesti. Esim.jos kirjoittaa brändinimen BabyBjörn, se vauvan pää tulee nimen ekaan osaan.

baby kirjoitettu pienellä etukirjaimella
Baby kirjoitettu isolla etukirjaimella
 
Muuten, jos kirjoittaa englanniksi vauva eli baby isolla etukirjaimella, tuo vauvan pää hymiö tulee automaattisesti. Esim.jos kirjoittaa brändinimen BabyBjörn, se vauvan pää tulee nimen ekaan osaan.

baby kirjoitettu pienellä etukirjaimella
Baby kirjoitettu isolla etukirjaimella
Tämä pitäisi kyllä korjata! Aikaisemmissa hymiöissä hymiöiden "koodi" alkoi yleensä kaksoispisteellä, jolloin hymiöitä ei tullut tekstiin vahingossa. Eihän tämä niin voi mennä, ettei voi kirjoittaa sanaa baby isolla alkukirjaimella ollenkaan ilman että se muuttuu aina automaattisesti hymiöksi.

Vanhat koodit taitavat toimia edelleen? :laughing021
Jep, näkyvät toimivan, tämä naureskelija on
: laughing021 (ota pois välilyönti kaksoispisteen ja tekstin välistä).
 
Aiemmin jo mainitsinkin, että tämä väriyhdistelmä ei toimi ja tekee foorumin käytöstä epämukavampaa. Nyt olen jo tämän takia vähentänyt foorumin käyttöä.

Lisäksi vanhoja hymiöitä kaipaan, siellä oli toki joitakin mitä ei tullut käytettyä, mutta suurin osa mielestäni olivat ihan toimivia. Samaa mieltä olen myös edellisten kanssa reaktioista, erityisesti sympatiaa ja olen samaa mieltä olisi kiva saada takaisin. Ihana-reaktio on sinänsä kiva, mutta ei korvaamassa sympatiaa. Haluaisin myös tavallisen tykkää -painikkeen mieluummin tämän nykyisen peukun tilalle.

Mielestäni itse olen aina ollut ihan myönteinen uutta kohtaan, mutta joskus on yksinkertaisesti niin, ettei uudistus toimi. Mitä voidaan siitä oppia, mitä voidaan tuoda vanhasta takaisin ja mitä voidaan jättää uusista ideoista käyttöön?

Haluaisin kuitenkin vielä ottaa kantaa täällä aiemmin sivuttuun ylläpidon "turhien" keskustelunavauksien tekoon. Itse olen pitänyt niistä. On ollut kiva käydä vastaamassa johonkin kysymykseen kevyesti vähän "ystäväkirja" -tyyppisesti. Minusta enemmän keskustelua aikaansaavat ja henkilökohtaisemmiksi menevät keskustelut eivät kuulu julkiselle puolelle, tai siellä en itse niihin mielelläni osallistu.
 
Reaktioiden muutos on kyllä minullakin tehnyt foorumin käyttämisestä ikävää. :sad001 Toivon kovasti, että reaktioiden merkitykset vaihdetaan entiselleen, ja sitä ennen en oikeastaan halua käyttää reaktioita ollenkaan (ainakaan sydäntä ja mitalia, joiden vanha ja uusi kuvaus ovat ihan erilaiset).
 
Kiitos kaikille ajatuksistanne, ne ovat meille tärkeitä! :Heartred Liittykää foorumilla teitä kiinnostaviin keskusteluihin ja aloittakaa rohkeasti uusia ketjuja, ylläpidolta voi myös toivoa aloituksia vaikkapa yksityisviestillä, kuten moni toisinaan on tehnytkin. Näin toivottavasti jokaiselle löytyy jotakin. :)

Uudet hymiöt ovat yhä tulossa, pyrimme saamaan kännyköistä tutut emojit foorumille vanhojen tilalle. Haluamme ehdottomasti taata jäsenillemme viihtyvyyden jatkossakin, palautteidenne pohjalta reaktiot on nyt muutettu takaisin entiseen suuntaan ja vähiten käytetyimmät poistettu. Tehdään yhdessä foorumista paras paikka saada vertaistukea ja viihtyä. :)

Terveisin ylläpito
 
Kiitos kaikille ajatuksistanne, ne ovat meille tärkeitä! :Heartred Liittykää foorumilla teitä kiinnostaviin keskusteluihin ja aloittakaa rohkeasti uusia ketjuja, ylläpidolta voi myös toivoa aloituksia vaikkapa yksityisviestillä, kuten moni toisinaan on tehnytkin. Näin toivottavasti jokaiselle löytyy jotakin. :)

Uudet hymiöt ovat yhä tulossa, pyrimme saamaan kännyköistä tutut emojit foorumille vanhojen tilalle. Haluamme ehdottomasti taata jäsenillemme viihtyvyyden jatkossakin, palautteidenne pohjalta reaktiot on nyt muutettu takaisin entiseen suuntaan ja vähiten käytetyimmät poistettu. Tehdään yhdessä foorumista paras paikka saada vertaistukea ja viihtyä. :)

Terveisin ylläpito
Eikö vanhatkin hymiöt voisi laittaa takaisin? Niissä oli niin hyviä ja tänne foorumille sopivia hymiöitä :Heartred *tanssiva banaani*
 
Kiitos kaikille ajatuksistanne, ne ovat meille tärkeitä! :Heartred Liittykää foorumilla teitä kiinnostaviin keskusteluihin ja aloittakaa rohkeasti uusia ketjuja, ylläpidolta voi myös toivoa aloituksia vaikkapa yksityisviestillä, kuten moni toisinaan on tehnytkin. Näin toivottavasti jokaiselle löytyy jotakin. :)

Uudet hymiöt ovat yhä tulossa, pyrimme saamaan kännyköistä tutut emojit foorumille vanhojen tilalle. Haluamme ehdottomasti taata jäsenillemme viihtyvyyden jatkossakin, palautteidenne pohjalta reaktiot on nyt muutettu takaisin entiseen suuntaan ja vähiten käytetyimmät poistettu. Tehdään yhdessä foorumista paras paikka saada vertaistukea ja viihtyä. :)

Terveisin ylläpito
Eikö vanhatkin hymiöt voisi laittaa takaisin? Niissä oli niin hyviä ja tänne foorumille sopivia hymiöitä :Heartred *tanssiva banaani*
 
Takaisin
Top