• Foorumilla on huoltokatko, joka on alkanut 30.5. klo 21.00 ja päättyy 31.5. klo 5.00.

Vaunu pohdintoja

Onko emmaljungan edge duo kopassa kantokahvoja?
Meidän vanhojen Edge-rattaiden kopassa on kyllä niin lyhet hihnat, että juuri ja juuri saa kannettua, mutta ei se kivaa ole. Kahvojen lyhyyteen on syynä ilmeisesti kuristumisvaara. Koppa on myös painava ja me päädyttiin ostamaan erillinen pehmeä kantokassi, joka mahtuu edgen koppaan. Ihmettelin sitä kuinka kahvat voivat olla niin onnettomat ja törmäsin ainakin yhteen keskusteluun tältä vuodelta, missä sanottiin että uusista edgeistä kahvat onkin jätetty pois.
 
Heidun, noissa Brioissa oli ainakin säätövara aisassa hieman pienempi (oli sit teleskooppi tai nivelaisa), kuin joissakin muissa merkeissä, eli jos ootte tosi pitkiä, ei välttämättä paras valinta :). Ja Ozissa kun noita Happyjä kokeilin, ni Hartanin Topline X:ät tuntus liukuvan selkeästi sujuvammin. Muuten vaikutti Briot ihan hyviltä vaunuilta, mut sit ihastuttiin kumminkin toisiin :)

Muistaakseni useammalta löytyy Briot (Happy tai Smile) jo entuudestaan, eli te muut osaatte varmasti vastata paremmin käyttökokemuksen pohjalta?
 
Muokattu viimeksi:
Meidän vanhojen Edge-rattaiden kopassa on kyllä niin lyhet hihnat, että juuri ja juuri saa kannettua, mutta ei se kivaa ole. Kahvojen lyhyyteen on syynä ilmeisesti kuristumisvaara. Koppa on myös painava ja me päädyttiin ostamaan erillinen pehmeä kantokassi, joka mahtuu edgen koppaan. Ihmettelin sitä kuinka kahvat voivat olla niin onnettomat ja törmäsin ainakin yhteen keskusteluun tältä vuodelta, missä sanottiin että uusista edgeistä kahvat onkin jätetty pois.

Tuota olen miettinyt kans, että jos ostais käytetyn tai jonku edullisen kantokassin siihen, kiva tietää että edgen koppaan mahtuu :) millanen/minkä merkkinen se teidän kantokassi on?
 
Meillä on brion happyt. Me ollaan molemmat pitkiä ja saadaan siinä sopivalle kohdalle molemmat työntöaisa, eli siinä ei ongelmaa :) oon ite 174cm ja mies pidempi.

Vielä ei juurikaan oo käytännön kokemusta eli vaikea sanoa miten sitten pitkällä käytöllä toimii. Olen tuttavan samanlaisia työntänyt ja oli hyvän tuntuiset :)
 
Sakababy, hyvä, että teille molemmille on sopinut ne :). Varmasti tosi makuasioita. Ainakin kannattaa liikkeessä kokeilla, miltä tuntuu ja kuinka korkealle haluaa sen aisan, sillä musta tuntui että korkeusmaksimit tuli turhan nopeasti vastaan ainakin teleskooppiaisassa.. ite oon alle 170cm, mutta mies lähemmäs 190cm, ja hänkin meinaa välillä työnnellä, ni koettiin ettei säädy tarpeeksi hyvin molemmille.

Kannattaa rohkeasti testata niitä ja muutenkin mahdollisimman monia vaunuja, sillä jokin, mikä ei toiselle sovi, voikin olla toisen lemppari, ja kaiken huomaa vain itse testaamalla! :)
 
Niimpä :) meille noi tosiaan oli alusta asti ykkösvaihtoehto ja kiva että on meille hyvät :)

Ja tosiaan kantsii kokeilla niin monia kun vaan jaksaa/viitsii testailla :-) vaunuja on niiin paljon että niissä on kyllä valinnan varaa :D
 
Ninni22, meidän kantokoppa oli Emma-merkkinen kirpparilta. Minusta Edgen koppa on niin iso, että melkein mikä vaan kantokassi mahtuu :grin
 
Eli meillä ostettii vauvaa varten jo ihan alussa brio happy classic 2014 kneejoint ja vähä aikaa sit kokeiltiin niitä ton reilu 3v. kans ja ne on just nii parraat meille ku voi olla. Molemmat niitä pukkaavat on alle 160cm niin toi aisa on super, valtava tavarakori, iso ja leveät renkaat, joustavat, pitkä ratasosa( 100cm poika mahtui nukkumaan), iso pehmeä kantokassi (samainen poika mahtui siihen), joustava runko, vaunuissa itsessään olevat heijastimet, luukut, sääskiverkot, aurinkolippa ja erittäin helppo kääntää pukkaussuunta vaikkei ole heittoaisaa
 
Täälä päädytty ostamaan ne Stokken Trailzit, vaikka kalliit ovat... Tuntuneet parhaimmilta ku kaikkia mahdollisia oltu testaamassa ja nyt oli Baby Stylessä hyvät alet ni saa sentää -20%...
Vähän turhan aikasta ehkä vielä ostaa, ku ei oikee kunnon säilytystiloja oo, mut säästää kuitenki melkee 300€ ni pakko...
 
Pystyykös mihin tahansa vaunuun liittämään seisomalaudan, vai onko niitä vain tietyillä merkeillä? Ja ovatko merkkikohtaisia?
 
Tuolta huhtikuisista tulen tänne kyselemään, kun hyvä ja ajankohtainen ketju vaikuttaisi olevan. :) Esikoinen mahassa (la 2.4) ja vauvatarvikkeet hepreaa, nyt sitten pari päivää tuskailtu vaunuviidakossa.. Etsinnässä laadukkaat, taajama- ja maastokelpoiset eikä liian kolhot vaan ketterä menopeli. Auto on farkkumallinen, mutta koiria kolme, joten takapenkille mahtuvuus olisi plussaa jos koko konkkaronkan kanssa reissuun joutuu.

Yhdistelmävaunuja mulleki suositeltu, ja nyt kiinnostus heräsi noita Brion Smileja kohtaan. Kovasti niitä on kehuttu ja katsoin niistä esittelyvideonkin, joka vakuutti; näppäriltä kyllä vaikuttivat! Ja mikä tärkeintä, hintakaan ei nyt mikään ihan järkyttävä ole. Kysymys kuuluukin, että pärjääkö Smilen kanssa ilman kovaa koppaa eli jos olisi autoistuin ja sitten lisänä se pehmeä koppa, joka kivasti videolla näkyy asettuvan siihen "ratasistuimeen"..? Onko kokemuksia?
 
Smilet on kyl tosi kehutut vaunut. Niissä vissii on aika jäykkä jousitus(?) ettei ihan mihinkä tahansa maastoon sovi. Oon jostai lukenu. :) mut pärjää varmasti jos taajamassa kulkee ja välillä jotain lenkkipolkuja, mut ite en hankkis jos enemmän liikkuu hiekkateillä. :)
 
Kysymys kuuluukin, että pärjääkö Smilen kanssa ilman kovaa koppaa eli jos olisi autoistuin ja sitten lisänä se pehmeä koppa, joka kivasti videolla näkyy asettuvan siihen "ratasistuimeen"..? Onko kokemuksia?

Tarkennetaan vielä eli tätä videota tarkoitan (3:22 kohdalla asentavat "pehmeän kopan": https://m.youtube.com/watch?v=KU4_SdlnCUk

Ja tätä "pehmeää koppaa" eli kantokassia: http://www.lastenturva.fi/tuote/brio-happy-pehmeä-kantokassi-2014/7321591362593/

Lähinnä siis mietin säänkestävyyttä (aika hyvinhän näyttäisi noiden rattaiden "sisään" sujahtavan?) jos ulkona nukuttaa, keväällä tosin varmasti on jo suht lämmin ja syksyn tullen tulokas on ehtinyt kasvaa kuitenkin. Niin ja kuinkakohan nopeasti jää pieneksi, pituus 73cm..?
 
Muokattu viimeksi:
Meillä on Brion Kombi yhdistelmät joissa pehmeä kantokassi joka on lähes vastaava kuin tuo Happyn kantokassi.
Hyvin pärjättiin esikoisen kanssa ( joka syntyi elokuussa ) sillä talven yli, oli käytössä siis elo-helmikuu. Kovemmilla pakkasilla oli lämpöpussi kantokassin sisällä.
Puolivuotiaana alkoi käydä pieneksi kun poika oli jo yhtä pitkä kuin se koppa :)
 
Kiitos tiedosta! :) Kyllä nuo Smilet taitaa meidän vaunut siis olla, läheltä löyty vielä se 11kk käytössä ollut hyväkuntoinen ratasrunko perustarvikkeineen kohtuuhintaan. Taitaa olla aika tykätty tuote, koska käytettynä noita löytyy tosi vähän myynnistä.
 
Huhtikuisista kommentoin vielä yhden merkin, joka voi kiinnostaa pitkiä ihmisiä. Kaveri (yli 180 ja mies lähes 200) niin pitivät paljon iCOO merkkisestä - kun aisa riitti hyvin pitkille ja helppo säätää vaikka se 20cm pituusero. Ja sit heillä oli koiria, joiden kanssa kärryt toimivat hyvin (kääntyvät, muistakseni lukittavat, isot etupyörät)
 
Marjo86: Tuttavan kokemusten ja kuullun perusteella lenkkeilyvaunuiksi en Brion Smileja valitsisi. Sen sijaan kuulemma kaupunkikäytössä ovat tosi hyvät. :)

Itse halusin vaunut, joista on niin kunnon lenkkeilyyn koirien kanssa kuin kaupungissa shoppailuunkin. Vaunuiksi valitsin Gessleinin F6 yhdistelmävaunut, joista kuullut hyviä kokemuksia. Mukana niin isot pyörät kuin kääntyvätkin pyörät eli halutessaan voi vaihdella. :) Vielä vähän auki miten pakkaan koirat ja vaunut auki.. Pitää miettiä sitten kun saapuvat, varmaan veräjällä rajaan osa takakontista vaunuille ja pienen osa koirille ja sitten ainakin yks koira matkustaa vöissä.
 
Takaisin
Top