Vauvojen taidot ja kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2013' aloitti Mininen, 16 helmi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Kuulostaa kivalle noi hampaat ja kaikki muutkin liikejutut :)
  Meinasinkin juuri kysellä hieman noista tämän hetken öistä... Meillä on ihan mieletön jumppa-rumba kokonyön ja sitten herätään jo toosi aikaisin, tänään n. 05.00 ja virtaa oli niin kovasti, että oli noustava sängystä..
  Sitten nukkumaan meno on myös aika hyörimistä.. Kuulostaako tutulta, kuinka jeesaatte pieniä parempaan ja rauhallisempaan yöhön vai onko tämä ohi menevää.... Meillä kestänyt jo n. 3 vko.
  9.6 neiti täyttää 6kk :) aika mennyt super nopeesti ja uutta juttua opitaan koko ajan, mahtavaa :)
  Meillä ei näy vielä hampaita on kuulemma tosi tulollaan jo, eikä vielä täysin ryömitä. Nyt on opittu jo konttaus asento, saas nähdä kuin käy, hoksaako konttaamisen ennen kunnon ryömimistä.
  Yösyömisen pikkuinen jätti pois ihan itekseen reilun viikko sitten, eli ei tarvinnut 6kk iässä lopettaa pakolla, helpotus sinäänsä.

  Ihanaa kesän alkua kaikille!
 2. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Mä sain jonkun hammasesitteen jossa ohjattiin aloittamaan harjaaminen heti kun hampaat puhkeaa (4kk tuli) ja ostamaan 0-2v tarkoitettua vähäfluorista tahnaa (löysin vain muumi merkkistä) ja laittamaan sitä vain hipaisemalla harjaksia tuubin suulle, siis tosi tosi vähän. Siinä oli että sitten kun lapsi osaa sylkeä, niin sitten riisin jyvän kokoinen määrä. 2 kertaa päivässä pitäis harjata. ahkerasti on harjattukin, mutta nyt on pop änkeä kieltä eteen ja kääntää päätä pois..
  sit suositeltiin antaan kiinteiden ruokien jälkeen murunen xylitolpastillista, herra hakkarainen tms. en kyllä oo antanu ku ei tuo kyllä vielä sellasta osaa syödä..

  ja oli viel joku mis oli näitä estä karieksen tarttuminen- ohjeita, ettei mitään vauvan suuhun menevää saa laittaa omaan suuhun tai antaa vauvalle omalla lusikalla tai omasta lasista jne ja et noista pitäis muistuttaa myös vauvaa hoitavia, koska ennen oli tapana antaa esim omalla lusikalla vauvallekin maistiaisia yms niin saattaa esim isovanhemmat tehdä niin ajattelematta.. Mut kyl tuntuis vähän hassulta alkaa luennoida tollasta kenellekään..

  Typy nousee konttausasentoon mutta ryömii vaan navan ympäri ja peruuttaen. 6kk jo tänään!?! o_O
 3. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Ai niin tääl kans ollu nyt yöt ihan mahdotonta unissapyörintää ja nukkumaan vaikea rauhoittua, herätys klo 5.. Taitaa olla joku Vaihe :D Ei oo oikein mikään auttanu. On kans liikuttavaa kun vaavi on oppinut käsielkein pyytämään syliin :love7
 4. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Samaa pyörintää täälläkin! Yön aikana saa ties kuinka monta kertaa kääntää mahalleen vääntyneen vauvan takaisin selälleen. Meillä meni pari viikkoa tosi hyvin unien kanssa, kun poika lopetti yösyömiset ihan itsenäisesti. Nyt on sitten taas tosi levotonta tuon hyörimisen takia, vaikkei poika enää maitoa kaipaakaan. Vaipanvaihto ja pukeminen tuottavat myös tuskaa, kun kaveri ei pysy sekuntiakaan selällään.

  Meillä ei vielä ole hampaita näkyvissä, mutta ostin jo varmaan kuukausi sitten tuota vähäfluorista Muumi-hammastahnaa (miten niin yli-innokas äiti? :rolleyes:).
 5. Mary^ Jostain jotain jo tietävä

  Meillä oli myös todella levottomia ja katkonaisia öitä pitkän aikaa ja aloin olla jo ihan poikki. Syötinkin useamman kerran yöllä laiskuuttani, kun tiesin, että sillä saan tytön nukahtamaan. Noh, nyt muutama yö sitten tyttö oli nukahtanut vatsalleen ja on sen jälkeen nukkunut kaikki yöt pääasiassa vatsallaan. Levottomuus loppui siihen ja yösyötötkin on saatu takaisin yhteen tai kahteen. :) ilmeisesti siis rauhallisempi nukkua vatsallaan. Ihanaa kun on monen viikon jälkeen saanut nukkua pidempään kun kolme tuntia putkeen. :)

  Sent from my HTC Incredible S using Vau Foorumi mobile app
 6. jemppu Puuhakas puhuja Lokakuunmammat 2015

  Mulle olis luksusta jos saisin nukkua sen kolme tuntia putkeen! Meillä heräillää tunnin tai kahden välein eikä nukahda ennen ku äiti ottaa syliin:eek: Tätä jatkunut jo pitkäääääään! Ens viikolla mennään tapaamaan neuvolan kautta tätiä joka vetää unikoulua. Jospa hänellä ois vinkkejä antaa miten saada meijän pikkunen nukkumaa, ku ei sitä vielä unikouluun voi laittaa...
 7. Mariya_ Hyväntuulinen höpöttäjä

  Huhhuh..hullua miten toi 6kk kun tuli täyteen pari viikkoa sitten, on kehityksessä tapahtunut ihan huikeasti! ^_^
  Koko ajan pitäisi olla istumassa, äidiltä silmä kun välttää ni ollaan ryömitty pari metriä sinne tänne, puhetta riittää tolkuttomasti ja sanojakin pystyy erottamaan, kuten "äiti", "vauva" ja "isss…" (iskä).
  Viikko oltiin maalla sukuloimassa, niin neiti ei ollut hetkeäkään hiljaa vaan höpötti taukoamatta uusille naamoille.

  Tyttö syö viisi ateriaa päivässä ja todella suuria määriä. Ennen kun kerkiää uutta lusikallista ottamaan niin suu on jo auki kun pienellä linnunpoikasella :D :D silti paino pysyy visusti miinuksella. Toisaalta toi jatkuva touhottaminen ja pälättäminen varmasti kuluttaa…ihanaa kun meidän pikkusista alkaa tulemaan "ihan oikeita ihmisiä" :P
  Kohta ne jo kävelee ja osaa kertoa mitä haluavat. Hyvää viikonloppua kaikille! :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä

  Onkos täällä jo konttaajia? Meillä on noustu jo jonku aikaa kontilleen (ikää tänään 6kk) mutta vielä valuu jalat taakse päin eikä hirveen pitkiä aikoja sitten kontillaan pysy. Ei ryömi mutta ketterästi liikkuu kyllä kieputtelemalla, peruuttamalla ja kääntyilemällä :)
 9. Käkkiäinen16 Jostain jotain jo tietävä

  Ajattelin juurii tänään huhuilla, että onkohan täällä enää ketään...

  Meidän poitsu on ryöminyt parisen viikkoa ja nousee konttausasentoon. Hyvin asennossa pysyy ja laittaa kankkua lattiaan. Mutta ei vielä konttaamalla etene -onneksi. Ryömii huoneesta toiseen eli liikkuu aika pitkiä matkoja. Viihtyy nykyään lattialla itsekseen todella hyvin -äiti ehti tänään jopa leipoa pojan tutkaillessa lattialla kaikkea mielenkiintoista.
  Istuminen ei vielä luonnistu, selkä on edelleen pyöreä. Neuvolatäti sitä tänään testaili kun oli 6 kk neuvola.
 10. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Joo käyny hiljaseks :) Meillä ei kontata eikä edes ryömitä. Pyöritään vaan ympyrää ja raivotaan ku ei pääse eteenpäin kunnolla. Täällä taas tyttö tosi huonosti viihtyy itsekseen. On kyllä ollu tosi kiukkunen viimeaikoina..johtuu varmaan noista kahdesta hampaasta jotka pilkottaa :) Tyttö kyllä istuu jo tosi hyvin. Pysyy itte pystyssä ja voi puuhailla niitä näitä. Tukea vasten osaa jo seistäkkin ja se onkin kivointa hommaa tällähetkellä :) ei vaan toki jaksa kauheen pitkään jaloillaan vielä. Lempparihommaa myös on sanomalehtien repiminen.

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 11. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Meillä oli myös vaihe, ettei poika viihtynyt itsekseen juuri yhtään, mutta nyt on taas parempi tilanne, kun pääsee vähän liikkumaan. Ei siis ryömiä osaa, mutta pystyy kierimään paikasta toiseen, jolloin pääsee tutkailemaan uusia juttuja. Istumistaidot ovat vähän parantuneet ja poika saattaa pysyä jopa pienen hetken ilman tukea lattialla (mä olen toki takana varmistamassa), mutta ei kylläkään itse osaa mennä istumaan eikä vaikuta siltä, että olisi semmoista taitoa lähiaikoina oppimassakaan.

  Muutoin kaveri on kyllä todella hurmaava tapaus, oikein sellainen hymypoika ja flirttailija. Räpsyttelee pitkiä ripsiään ja muutenkin keimailee erityisesti naisihmisille (miehiä yleensä vähän vierastaa alkuun) ja osaa antaa myös pyydettäessä pusun poskelle. :cool01 Keneen lie tullut?
 12. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä neiti nyt 6,5 kk ja peruuttelee :) elikkäs ei ryömitä eteenpäin ( tylsää) haluan jo konttaamaan, joten nyt nousee itse konttausasentoon, nähtäväksi jää meneekö ryömimisen edelle :)
  On istunut jo hyvin lattialla ilman tukea pari viikkoa ja tykkää tosiaan leikkiä myös istualteen, eli sekin varmasti hidastaa tuota ryömimisen taidon opettelua. Aivan huippu juttu on tuollainen nallepuh auto, siinä on paljon ääniä ja kaikkea mitä on kiva itse soitella ja körötellä kyydissä :)
  Täällä kanssa neiti pääasiassa iloinen ihana pakkaus. Ensimmäinen vierastuskausi taisi juuri loppua, oli aika hurjia vierastuskohtauksia :/
 13. P_K Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä jätettiin ryömimisvaihe kokonaan ja tyttö alkoi reenaan suoraan konttaamaan. Hyvin nousee jo konttausasentoon ja jaksaa pitää sen ja nitkuttelee siinä edestakas. Saa nähdä millon hoksaa, et käsiä ja jalkoja pitäis liikuttaa, yritystä on ollut jo, mut toistaiseksi tasapaino katoaa heti, jos liikuttaa kättä tai jalkaa kesken pidon. Liikkumaan neiti pääsee kierimällä, sitä on tehty nyt 3 viikkoa eli siitä 6 kk iästä asti.
 14. P_K Hyväntuulinen höpöttäjä

  Pöh, meillä mitään jätetty välistä...vaan 7 kk iässä lähdettiin ryömimään. Vauhti on nyt jo ihan mahoton, pylly ylhäällä, jalka periaatteessa ilmassa, varpailla vauhtia työntäen, kädet vetäen ja vuorotahtia mennen.
  Myös istuminen lattialla ja siitä hallitusti lähteminen sujuu jo kivasti, ei vielä ihan täysin , mutta kyllä se kohta :). Ja parhain hellepäivän puuha onkin ollu meillä istua punkassa tai lasten uima-altaassa ja lätsytellä ja räiskytellä vettä :p.
 15. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Neiti 7kk 1viikko lähti konttaamaan ja niin vaan oppi samantien meneen itse istumaan, tänään nousi myös tukea vasten polvilleen tuntuu, että 1kk aikana pikkuinen oppinut vaikka mitä uutta.
  Ihania kesäpäiviä kaikille
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  :) hymiöt ei tullu läpi viestissä :) :)
 17. jemppu Puuhakas puhuja Lokakuunmammat 2015

  Meillä, kun tuli jäpällä 6 kk täyteen, lähdettiin ryömimään ja nyt 6,5 kuukautistena meno on jo ihan hurjaa. Nyt noustaan jo tukea vasten seisomaan ja otetaan askelia tukea vasten. Tasapaino ei oo sieltä parhaimmasta päästä ja kokoajan ollaan kumossa. Olis kyllä mamin mielestä voinut vähän kauemmin viihtyä lattiatasossa! Nyt saa olla kokoajan vahtimassa, ettei poitsu kolhi itseään pahasti... Ei meinaan pysy enää alhaalla ollenkaan, vaan kaikkea vasten pitää nousta. :confused:
 18. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  sama homma, koko ajan ylös mutta ei mitään tolkkua ja pitää vahtia ettei kolhi pahasti .. konttaamaan tosin lähti vasta 7kk. ja pitää koittaa kiivetä vaikkamihin ja suin päin pää edellä syöksyis alas.. saa kyllä tosiaan olla silmät selässäki!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  ..
  Last edited: 14 touko 2015