Vauvojen taidot ja kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2013' aloitti Mininen, 16 helmi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Juu istutaan jo syöttötuolissa. Meillä pikkunen kyllä viihtyy vielä sitterissäkin, ku se on semmonen missä voi istua suht pystyssä ja polkea jalalla vauhtia :D siinä kyllä nykyään lähinnä katotaan vaan telkkaria sen hetken, että saan syötyä tms. Pikkunen on nyt oppinu vähän jo istumaan niin, että pitää käsillä tukea maasta. Aika horjuvaa se on, mutta onnistuu kuitenkin :) ne kääntymiset sunmuut on sit vaan nii tylsiä, että päätti hypätä niiden ohi ja alkaa tota istumisjittua suoraan :wink oppi kääntymään, mut eipä paljon kiinnosta kääntyillä...

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 2. TMJ Näppärä viestien naputtelija

  Moi pitkästä aikaa! :)
  Meillä ei vielä ainakaan istuskella syöttärissä. Sen verran pyöreeks jää selkä vielä Onnilla ni en oo vielä kiirehtiny. Sitteri on semmonen meillä että saa hyvään asentoon syödessä. Muutenkin vielä viihtyy sitterissä toisinaan isoveljen touhuja seuraamassa.

  Onni kääntyy selältään mahalleen ja takaisinkin jo. Ryömii satunnaisesti muutamia senttejä eteenpäin :D Mukavampaa on olla mahallaan ja nostaa kädet & jalat ilmaan ja huojua puolelta toiselle niinkuin supermies konsanaan. Hassun näköistä touhua. Tosi hyvin viihtyy muutenkin lattilla Onni.

  Neuvolassa tuumaili täti että Onni on ikäistään näppärämpi käsistään, pinsettiotetta kovasti haetaan jo. Esikon neuvolakortissa näytti lukevan 8kk kohdalla maininta että pinsettiote tulee.
 3. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Täällä taas just ei voida sietää sitä lattialla olemista. Jonku ehkä 5-10 min heti aamulla pirteenä saattaa jaksaa, mut sit niin menee hermot :D Pakko vaan päästä istumista kokeilemaan. Nyt on tosin pikkunen ollut kipeenä kuumeessa niin ei oikeen mikään huvita :sad001
 4. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Täällä on viihtyminen lattialla ym parantunut huimasti kun oppi siinä kaikkea puuhailemaan, alkuun ei ollut juuri minuuttiakaan muualla kuin sylissä. Sitterissä vääntäytyy kanssa ylös, ei ole oikein koskaan suostunut siinä montaa minuuttia olemaan. Toisaalta sitä vääntäytymistä tekee tyytyväisenä ja suostuu oleen sitterissä kauemmin kuin ennen, että ehkä sekin on lihasjumppaa.. Lattialla kääntyy molemmin päin ja kiertää navan ympäri, vähän saattaa edetä tai peruuttaa mutta ei varsinaisesti ryömi. Syö vapaita ja mahalla leikkii leluilla, j sellqnen kömpelö pinsettiote on kans, viihtyy aika hyvin leikeissän pienellä viihdyttämisellä ja voi jo katella yhdssä kirjaa ym. Sitten vaan kun yrittää päästä eteenpäin, jalat viuhtoo kauheesti ja tekee selkiä ja melkein pääsee konttausasentoon mutta ei ihan täyteen ja kun ei pääse eteenpäin, niin niissä treeneissä harmistuu helposti. Äänellä kans tykkää leikkiä ja nauraa.. ihan älyttömästi on helpottunut arki taitojen myötä vaikka päiväunet on ihan minejä nyt hampaita tehtaillessa! sylissä istuu tukevasti eli hallitsee yläselän mutta muuten kaatuu vielä holtittomasti ja 5kk neuvolassa suojaheijasteita ei ollu vielä tullu, eli istuttaminen niin ettei pääse kaatuun mutta istuu ite kuormittais vielä selkää liikaa. Kasattiin kyllä jo syöttötuoli odottamaan että alaselkä osoittqis kanssa merkkejä vahvistumisesta.. vaikka kai harvoin alle 6kk vielä on niin tukeva, toivossa on hyvä elää! kova juttu sylissä on nykyään seisominen, koko ajan pitäis seistä..
 5. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  kosketusnäyttö ei ole ystävä.. miten voi aina tulla noin paljon virheitä :P
 6. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Juu no neuvolatäti sanoi, että ei haittaa vaikka syöttiksessä pitää, vaikka ei ihan hallitse istumista vielä. En sitte tiiä... Hurjasti se istuminen on kyllä kehittyny sen myötä. Alkuun tuettiin sitä selkää laittamalla pyyhe selän taakse , mutta nyt ei sitä enää tartte.

  Mäki odotin, että olis ruvennu viihtymään lattialla kun sen kääntymisen oppi ja ois alkanu opetella uusii juttuja, mut ei. Ei yhtään kiinnosta opetella edes mitään siinä. Kaippa se pikkuhiljaa ku sinnikkäästi vaan yrittää.

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 7. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on jo jonku aikaa käännytty mahalleen ja takaisin. Kiertää kans navan ympäri ja vahingossa liikkuu muihinkin suuntiin, kun tarpeeksi sätkii ja hyörii :D Mahalla ollessa nojaa suoriin käsiin ja vähän jo nostelee peppua välillä (mutta ei siis molempia yhtä aikaa). Sylissä ollessa pitää kans olla koko ajan joko istumassa (hallitsee yläselän jo hyvin) tai sitten "seisoskella". Varpaat on suussa vähän väliä ja muuten sitten päristellään. Sylissä kun pitää istumassa niin vähän jo hoksaa että voi nojata eteenpäin omiin käsiin, mutta kyljelleen kyllä kellahtaisi jos ei pitäisi kiinni.

  Lattialla olo sinänsä sujuu hyvin, mutta lelut saa aikaan hirveää turhautumista. Yrittää tunkea niitä suuhun ja sitten menee hermo... Eli viihtyy oikeastaan paremmin jos ottaa kaikki lelut pois :D Sitterissä istuskelee ne hetket kun esimerkiksi syön, mutta siinäkin viihdyttävintä on ilmeisesti rimpuillaan sen minkä kerkeää :)

  Pallottelee jo hyvin tavaroita käsissä eli näppärästi jo vaihtaa kädestä toiseen lelun ja hypistelee ja kääntelee pieniäkin tavaroita.

  Ei ehkä juttele niin ahkerasti kuin ennen, mutta nyt naureskellaan jo paljon.
 8. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Aivan mahtava huomata kuinka pieni oppii niin paljon uutta :)
  Neiti on nyt 5,5 kk ja eilen aloitettiin ruokailut syöttötuolissa, ryhti pysyy hyvin ja selkä suorassa. Tänään vaihdettiin kuuma vaunun koppa ratasosaan :)
  Pikkuisen ryömitään myös ja lattialla olo on kovasti mielenkiintoisempaa nykyään.
  Tuntuu oikeesti, että tuo syöttötuoli tekee vauvasta jo niin ison... Kohta 6kk ja vastahan sitä oltiin synnärillä :)
  Neiti tosiaan viihtyy syöttiksessä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ei minun mielestä viestissäni ole mitään tyhmää..
 10. Mininen Päivystävä dosentti Kesäkuunmammat 2015

  Mirkkuli: Ei munkaan mielestä. Taitaa olla vahinko tuo "tyhmä".
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. jemppu Puuhakas puhuja Lokakuunmammat 2015

  Voi kauhee! En tosiaan oo tarkoittanut laittaa tyhmää! Tätä tää kosketusnäytöllä selaaminen tekee... Sorry Mirkkuli! :eek:
 12. Aaria Keskustelujen kuninkuusravaaja Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  joo kosketusnäyttö on paha! mä latoin kerran et kukahan on laittanu tohon hyvään viestiin "olen eri mieltä" ja hups - sehän olinkin minä! mulle on tullu "palautetta" ainakin huonosta kielestä :D Vaikka kosketusnäytöllä kirjoittaminen saa kyllä aikaan ennätysmäärät kirjoitusvirheitä.. mutta siinä viestissä ei ollut niitäkään. Huomaamattaan painelee noita "arviointeja" kun yrittää selata sivua.. samoten mun nakkisormilla ainakin tuntuu olevan ihan mahdotonta saada klikatuksi haluamaansa kuvaketta.

  Joko teidän lapset ryömii? Tuo on jo pitkään "mikä hetki vaan" ollu lähtemässä liikeelle eteenpäin mutta puoli vuotta tulee justiin ja vieläki on peruutusvaihde päällä!
 13. Mirkkuli Hyväntuulinen höpöttäjä

  Hihii jemppu, niin mä arvelinkin :D mä kanssa joudun tosi tarkasti aina kattoo mistä painan noita arviointeja :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. aarnikratti Satasella mukana keskusteluissa

  Joo ensviikolla täälläkin 6kk ja ryömintä on kans ollu pitkään tuloillaan, mut ei...ei vielä.

  Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 15. S_uski Puuhakas puhuja

  Täällä ryömitään ja ensimäinen hammaskin on jo tullut! Mietinkin tässä et milloin niitä hampaita pitää alkaa pestä? Tai siis olisko jo pitänyt aloittaa? :eek:
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Cherry87 Näppärä viestien naputtelija

  Täällä kans pari nastaa suussa :grin. Neukku sano, että heti vaan alottaa hampaiden pesun. Pelkällä harjalla ilman tahnaa.

  Pikkasen myös poitsu ryömii ja kääntyy selältä mahalle, muttei koskaan takasin päin :).
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Mary^ Jostain jotain jo tietävä

  Meillä ryömittiin eilen ensimmäiset pikkumatkat. Kierii myös molempiin suuntiin. Kovat on halut liikkua. :) tytöllä on nyt kaks hammasta tullut. Mää oikeestaan alotin harjaamaan jo ennen kun ne puhkes. Totutin hammasharjaan ja se tuntu ilmeisesti hyvältä kutiavissa ikenissä. Ja nyt tosiaan ihan vaan ilman tahnaa oon harjannut aamuin illoin. Tosin olen myös kuullut, että tahnaakin on suositeltu käytettäväksi alusta asti. Tiedä sitten mikä on taas oikea tapa. :wink

  Sent from my HTC Incredible S using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Käkkiäinen16 Jostain jotain jo tietävä

  Meidän poitsulla puhkes alahampit pääsiäisenä eli ikää oli silloin 3 kk 4 vko. Neuvolassa (4kk) kehoitettiin harjaamaan hampaita kaksi kertaa päivässä ja tahnan kanssa. Tahnaa laitetaan pikkurillin kynnen verran ja tahnassa oltava mahdollisimman matala fluoripitoisuus. Näin ollaan sit tehty, paitsi joskus kyllä harjaus unohtuu.

  Poitsun selkä jää vielä pyöreäksi, joten istuminen vielä odottaa. Sylissä kyllä istuu kun selkää tuetaan kun ei suostu muussa asennossa olemaan. Lattialla hyörii ja pyörii. Liikkuu 360 astetta ja välillä pyörii masulta selälleen ja täten saavuttaa esim. dvd-soittimen. Yrittää kammeta sängyssä istumaan tai jotain hän härvää kun sängyssä äheltää. Yöt olleet hieman levottomia ja syö tissiä kerran tai kaksi yössä. Poika siis edelleen maitopoika (allergian takia) ikää 5 kk 1 vko.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä myös tulleet molemmat alaetuhampat ja terkka ohjeisti harjaamaan tahnan kanssa (fluoria 500 yksikköä) ja kuulemma nuppineulanpään verran saisi laittaa.

  Vielä ei täällä ryömitä mutta niinkuin muillakin niin hilkulla ollaan ja näppärästi kyllä jo hyörii muuten tuossa leikkimatolla. Toisaalta neiti on alusta asti tuntunut haluavan nousta pystyyn ennemmin kuin päästä eteenpäin.

  Meillä ollut nyt aika levottomia öitä kun koko ajan käännytään unissaankin vatsalleen ja havahtuu siihen.
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. annushka Hyväntuulinen höpöttäjä