Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti HoosiAnna, 26 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Kiva, että lisämaidon määrä on noin maltillinen ja paino nousee mukavasti.
 2. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Eilen oli pojan 2kk nla. 5360g ja 60,1cm oli mitat, painoo +1kg vähä päälle ja pituutta jotai +4cm vähä päälle muistaakseni kuukauden takaiseen. Sietääki kasvaa ku kokoajan roikkuu tissillä.
  • Tykkää Tykkää x 4
 3. Windfall Peruskäyttäjä Lokamammat 2017

  2 kk nla tänään, pituutta tuli kahdessa viikossa 1,5 cm, painoa 220 g. Ei tuolla painokäyrällä vielä hurrata mutta onpahan sentään loivassa nousussa. Mitat siis tänään 60,5 cm ja paino 4610 g. Lisämaitoa mennyt vaihtelevasti 90-120 ml päivässä, yritys on lisätä yksi ruokintakerta, eli noin 150 ml menisi päivässä.

  Poika hymyilee paljon ja ääntelee ja ottaa katsekontaktia ja kääntyy jo toisinaan mahalta selälleen :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 4. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  3 kk neuvola takana. Hienosti kasvaa. 5,6 kg (4,3), 60,3 cm (55,5). Suluissa 2 kk mitat. Rokotteet saatiin ja lähete fyssärille toispuoleisuuden takia. Kuukauden päästä sitten lääkärineuvola.
  • Tykkää Tykkää x 4
 5. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Kiva, että pääsee fysioterapiaan heti kun vähänkin tarvetta ilmenee. Se vaan, että saako aikaa kuin nopeesti on toinen juttu.
 6. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Tänään yrittivät jo soittaa sieltä mutta oltiin just kerhossa silloin. Koitin sit soittaa takas mutta ei vastannut eikä ole toiste soittanut. Jospa sitten viim ma soittoajalla soittavat uudestaan tai sitten soitan itse. Täällä toimii erikseen lasten fysioterapeutti ja sille pitäis kyllä saada aika suht nopsaa. Esikoisen aikaan pari v sitten saatiin aika hyvin pian, oliko peräti seuraavalle viikolle.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Me käytiin 4 kk lääkärissä lasten polilla. Pirpana kasvaa hyvin omalla käyrällään. On siis edelleen tosi pieni. Painoa oli tullut ihan kivasti vaikka purpana pääsi laihtumaan flunssan takia. Nyt mitat 57cm ja 5,6 kg.
  Lääkäri kehui kovasti liikunnallisia taitoja ja veikkasi, että kohta lähtee vauva liikkeelle.
  Ei löytynyt mitään huolenaiheita, mutta saatiin ylimääträinen aika pituuskasvun seurantaan toukokuulle.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Käytin tänää tota poikaa lääkärillä, jos ois saanu selvyyttä kaarella huutamiseen.. Mut oikee mitää irronnu muutaku et jos miettis maitoproteiini-allergiaa.. konsultoi lastenlääkäriä ja aiko soittaa takas mut ei oo kuulunu. Et kai tässä sit vaa ootellaan ihmettä tapahtuvaks et tuon kaareilut helpottaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 9. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Kävittekö tkssa? :sad001
 10. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Vai neuvolassa?
 11. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Tk lääkärillä ku ei täältä muuta löydy. Soitti sit joskus 17 jälkeen et ei katota maitoproteiinijuttua ku ei oo iho-ongelmia. "Diagnoosi" oli et syö vaa ittensä nii täytee et sen takia huutaa. Useinha toi tissillä on, eikä juurikaa ite lopeta. Pitäs siis rajottaa syöntiä, mut ei sitä kitinää ja huutoa jaksa kuunnella jos oottaa et kuluis aikaa edellisestä syönnistä.
 12. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Meidän tyttavaperheen lapsella oli todella pahat allergiat eikä mitään iho oireita. Äitiä ei kuunneltu neuvolassa, todettiin vaan, että kaikki lapset itkee.
  Yksityisellä selvisi itkujen syyt.

  Mulla oli yksi vauvoista sellainen, että söi itsensä ähkyyn, oksensi ja jatkoi syömistä mahan täyteen ja taas oksennus. Tutti ei kelvannut ollenkaan, mutta imeä piti jotain. Ei ollu mitän selkä kaarella huutoa.

  Meillä pirpana itkee ihan hirveesti jos on röyhtäys jumissa ja väsyttää, mutta ei saa unta kun kuplat jumittaa jossain. Itku loppuu kun röhtäys tulee ja saa edes hetken nukuttua.
 13. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Kannattaisi ehkä käyttää vielä yksityisellä lastenlääkärillä. Tkssa vaikuttavat vähättelevän noita(kin) ongelmia :sad001 just tuo loistava vastaus että no vauvat vaan huutaa :hungover: niinhän ne huutaa mutta ei kaikki itku ole normaalia itkua. Facesta löytyy allergialapset ryhmä, jos mahdollista niin kannattaa siellä käydä pyörimässä, voi löytyä kohtalotovereita.
 14. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Ite en ehkä allergiaa epäile kanskaa.. Mut enemmä refluksia ja ilmavaivoja. Väsyä kans ku ei tää nuku kunnolla päivällä. Röyhyt ja kakka kulkee ihan hyvin.
  Kiinteät saattais auttaa mut en silti haluais vielä 4kk iässä alottaa jos vaa kasvu hyvää ämmällä.
 15. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Juu ei ne iho-oireet aina allergiasta tuu. Joten se nyt on huono perustelu ns sulkea pois. Käyttäisin itsekin tapauksessasi ihan yksityisellä, just in case. :)

  Mähän kyselin meidän terkalta et mikä ihme kun meidän jäpikän kakka on aina haissut todella imelälle/makealle :wtf: Ja kakkaa riittää. Ei oo mitään ilmavaivoja kyllä. Itse kun pohdin jotain herkkyyksiä niin totesi että kyllä vauva muutenkin sitten reagoisi mm ihottuman muodossa.
  No pojalla on vähän atooppinen iho.. Aion ottaa asian puheeksi vielä tk lääkärissä.
  Ei meillä siis muuta oiretta oo mutta kakka haisee ihan tosi, tosi pahalle ja kyllä sitä tuleekin.
 16. Jenniida Aloittelija

  Tänään tytöllä oli 3kk neuvola. Painoa 6700g ja pituutta 61cm, kasvanut hienosti, keskikäyrillä mennään. Muutenkin kehitys ikätasoista :) kyselisinkin nyt teiltä, et onko teillä tullu 3kk rokotuksista jotain oireita ja jos on, niin kuinka kauan kestänyt?
  Last edited: 2 helmi 2018
 17. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Me jätettiin rotaviirusrokote kokonaan välistä ja muut otetaan vähän myöhemmin. Meillä oli alku niin kankeeta ja vaivalloista tän lapsen kohdalla, että en halunnut enää lisää huolia rokoteteaktioista.
 18. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Ekana iltana 3kk rokotteista nousi 38,5 kuumetta mutta meni ohi nestemäisellä panadolilla ja oli myös normaalia väsyneempi sen illan. Pari seuraavaa päivää vähän tavallista itkuisempi.

  Ekan rotan jälkeen on ilmestynyt kirkasta verta kakkaan eikä ole vieläkään loppunut vaikka sai rotan jo 12.1. En tiedä haluanko enää antaa niitä loppuja rotarokotteita. Miten muut on tehneet?
 19. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Hui, onko toi veri ihan "normaali" juttu mitä se rotarokote voi aiheuttaa? Mä säikähtäisin kyllä niin paljon, että en todellakaan antais seuraavia annoksia.
 20. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Soitin siitä terveyskeskukseen kun meidän neuvolaan ei voi soittaa arkisin kuin yhden tunnin ajan. Käskivät seurata vointia eikä muuta joten mentiin yksityiselle. Siellä vauva tutkittiin eikä mitään kummaa löytynyt. Sanoivat että rota voi aiheuttaa kaikenlaista. Ei ole verta ihan joka kakassa ja on kirkasta niin eivät pitäneet kovin pahana. Pitäisi loppua viimeistään kun alottelee kiinteitä. 4kk neuvolalääkärissä tutkivat jos vielä tulee.

Jaa tämä sivu