Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti HoosiAnna, 26 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meillähän esikoisella tuli ihan muuten vaan, ei tiettävästi rokotteesta johtuvaa verta kakassa. Tutkittiin yksityisellä jossa lastenlääkäri sanoi että veriviirut on normaalia. Käski seurailla ja että pitäisi mennä muutamassa viikossa ohi. Toki itseä säikäytti kun ikinä ollut kuullutkaan tuollaisesta.
 2. Lemonia Tuttu foorumilla Huhtikuiset 2021 Lokamammat 2017

  Meille ei tullut rotasta eikä yhdistelmästä oikeastaan mitään oireita, viikon verran oli sellasia räjähdysmäisiä niskakakkoja mutta ei tuntunut tyttöä haittaavan kuitenkaan. :)
 3. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Meillä ei tullu mitää rokotteista. Tai en tosin tiiä syyttäisinkö ekaa rotaa et vei ainoat päikkärit pojalta.

  Eilen käytin osteopaatilla vauvaa, jumeja oli. Sano et niittenki takia vetää kaarelle. Ens viikolla uus aika, jospa ne jumit lähtis.
 4. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meilläkin on ensi viikolla osteopaatti :) vauva vetää itseään kaarelle ja neuvolassa sanoivat että on ylijäntevä ja pistivät fyssarille joka ei oikeestaan tehny muuta ku neuvo uusia kantoasentoja, jotka tiedettiin entuudestaan ja olleet käytössä.
  Osteopaatti auttoi vauvan huutoitkuihin joulukuun alusssa ja oli silloin jumissa niin testataan sitä nyt tähänkin vaivaan.
 5. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mistä tietää, että vauva on ylijäntevä?
 6. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meillä vetää itseään kaarelle hermostuessaan, röyhtäytyksen yhteydessä yms.
 7. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Meilläki tota kaarella huutoa, sitä koittanu nyt selvittää ja yks äiti suositteli osteopatiaa. Toivon nii et auttas ja itkuisuus vähenisi.
 8. Maryshka Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2016 Lokamammat 2017

  Kyl meidänkin poika vetää ihan kaarelle jos hermoo. Ja mm. venytellessään heräämisen jälkeen on ihan jousena. Onko se ylijäntevyys siis paha asia ja miksi? Mitenkä asiaa pitäisi sit helpottaa?
 9. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Ilmeisesti se hidastaa liikkeelle lähtöä yms.
 10. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Onko tää ylijäntevyys jotain semmosta mihin neuvola/lääkäri kiinnittää huomiota, vai jääkö se oman valveutuneisuuden varaan?
 11. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  No meillä neuvolatäti sano et laittaa lähetteen fyssarille.
 12. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Meillä nlassa kyl oikee osannu mitää sanoa tuohon kaareiluun muutaku että on siinä iässä et itkee paljon. Joskus tais sanoa jänteväksi. Mut oisha toi kaareilu kiva saaha pois ku hankala käsitellä ku jäykistelee.
 13. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Meille osteopaatti sano et (en muista oikeita nimejä) toinen "nikama" vääntää toiseen suuntaan ja toinen toiseen ni siks vetää kaarelle ja saattaa aiheuttaa kipua.
 14. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Eilen käytiin 4 kk lääkärineuvolassa ja kaikki kunnossa. Mitat (suluissa 3 kk) 6120 (5613) g, 62,8 (60,3) cm ja 40,5 (39,5) cm. Painoa tullut vain 490 g mutta kumpikaan, lääkäri tai hoitaja, ei asiasta sanonut kuin että hyvin kasvaa ja että on ok odottaa vielä kiinteiden kanssa.

  Imetystä meinasin nyt tehostaa kun karsin herkkuhiilareita tästä viikosta ja maito heruu selkeästi huonommin. Vauva jaksaa nyt syödäkin useamman tissin toisin kuin aiemmin, eli varmasti on maidontulo muuttunut. Toivottavasti painonnousu pysyy edelleen kuitenkin hyvällä tasolla, ei huvittaisi sitä namivuorta ottaa enää takaisin ruokavalioon :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 4
 15. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Tsempit Nuppu ruokavalion uudistukseen! :)
  Toivotaan ettei tarvi namivuoreen koskea. :wink

  Mullahan vhh aiheutti sen että maidontulo alkoi olla tosi tiukassa o_O En tiedä oisko se siitä helpottanut ajan kanssa, vaan löysäsin ruokavaliota.
  Kertoilehan itse sitten mitä havaitsit ja toimikos imetyksen tehostaminen.
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 16. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Meidän Pirre on nyt 5kk. Kasvaa tasaiseen omalla miinuskäyrällään. Pitutta on vasta vähän vajaa 60 cm ja painoa 6,3 kg. Pirre on aika huvittavan näköinen kun on niin pieni, mutta taidot kuitenkin ikätason mukaiset.
  Terkkari kehui kädentaitoja ja sillkistä ihoa. Terkkari sanoi myös että kohta voi laittaa jo istumaan tuettuna kun pirrellä pyöristyy selkä enää ihan vähän kun sen laittaa istumaan. Mutta enpä taida vielä ennen puolta vuotta sitä edes miettiä.
  • Tykkää Tykkää x 6
 17. Siiru Rakastunut foorumiin Huhtiäidit 2020 Lokamammat 2017

  Tuohon ylijäntentevyyteen, meilläkin neuvolassa kiinnitettiin siihen huomiota ja laitettiin lähete fysioterapiaan. Ja liikkeelle lähtöön on tosiaan vaikuttanut.

  Tänään 8 kk neuvolassa mitat oli 71 cm ja 8415 g.
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Me käytiin ylimääräisissä mittauksissa neuvolassa. Pirre on niin pieni pirpana vieläkin, vajaa 66 cm ja 8 kg. Saatiin lähete verikokeisiin ja sitten niiden tulosten tultua päätetään tehdäänkö tarkempia tutkimuksia. Nyt otetaan jotain kilpirauhasia ja keliakiatestejä sun muita. Pirrehän syntyi kasvuhäiriöisenä mun viallisen istukan vuoksi, eikä ole tullut sitä saavutuskasvupyrähdystä.
  Onneksi muussa kehityksessä ei ole vikaa ja kiva näin oman mielenrauhan vuoksi kun pirre osaa pinsettiotteen, seisomisen ja leikkii sitä tavaroiden tiputtelua ym. Ei olisi kivaa jos pirre olisi matti myöhänen taitojen oppimisessa kun koko ajan saisi pelätä onko jotain muutakin vikaa kuin tuo pieni koko.
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 19. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Hyvä juttu HoosiAnna, että tutkivat tarkemmin jos on tarvetta. Hienoa myös, että leikkii ja muuten motoriikka kehittyy kuitenkin ihan hyvin, niin en usko, että kauheasti olisi huolen aihetta. Toivotaan hyviä testituloksia! :)
 20. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Oltiin tänään siellä verikokeessa. Ne otti sen käsitaipeesta. Tsiisus kun se neula olikin paksu ja pitkä, huh! Neljä putkea verta ottivat ja pirre huusi ja rimpuili ihan kuin päätä olis irrotettu. Rauhoittu onneksi kun ottivat neulan irti ja itku loppui kokonaan siihen kun laastari oli laitettu.
  Toivotaan tosiaan ettei ole mitään häikkää. Tosin jos noista ei löydy mitään, niin sitten varmaan tutkitaan lisää jotain muuta. Ensi viikolla kuullaan tulokset ja jatkosuunnitelmat.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2

Jaa tämä sivu