Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti HoosiAnna, 26 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Avaan uuden keskustelun vauvojen neuvolakuulumisille. Painot, pituudet, kehitys ym.
  Meillä tulee neuvolan terveydenhoitaja kotikäynnille torstaina. Odotan jännityksellä miten pirpanan paino on noussut. Lähtölukemat kun olivat vain reilu 2.2 kg.
  • Tykkää Tykkää x 10
 2. Hellu<3 Tuttu foorumilla

  Meillä kävi neuvolantäti tänään. Ollaan oltu 5 päivää kotona ja painot nousseet siinä ajassa 155 g ja 235 g. Eli on tytöt olleet ruoka-aikaan kotona :wink Sairaalasta sanottiin, että 150 g/vko olisi hyvä tahti.
  • Tykkää Tykkää x 14
 3. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Hienoa kuulla Hellu, että kaikki on hyvin! :) Itse olen myös ollut nyt vauvan kanssa kotona viisi päivää (viime torstaina päästiin sairaalasta). Vauvan painonnoususta en kyllä osaa sanoa yhtään, onko noussut, kun ei ole oikein kunnollista vaakaa. Jospa neuvolantäti huomenna sitten punnitsisi :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 4. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Neuvolatädin kotikäynti oli tänään. Vauvan syntymäpaino oli 2890g, kotiutuessa 2745g ja nyt tänään punnituksessa 2970g. Kotiutumisesta tulee huomenna kuluneeksi viikko. Pituudesta ei ole nyt tietoa, ei olla itse ruvettu mittailemaan, eikä neuvolatätikään mitannut.

  Silmissä on hieman vielä välillä keltaisuutta, tänään huomasin asian itsekin, mutta muutama päivä tässä menikin niin, ettei keltaisuutta silmissä ollut. Iho ei oireile mitenkään, eikä näytä keltaiselta/punaiselta. Muutenkin kaikki tuntui olevan ihan ok :) Neuvolakäynti on sitten tässä jossain vaiheessa taas. Ensimmäinen ulkoilukin voisi olla ehkä kohtapuoleen, kun täällä ei tarvitse tavata ketään ihmisiä, joten vaunujen kanssa voisi lähteä pienelle ulkoilulenkille, kunhan pynttää vauvan tarpeeksi hyvin viileyttä vastaan.

  Neuvolatäti kehotti minua lepäämään enemmän, ja nukkumaan päivisinkin, kun en meinaa malttaa tarpeeksi niin tehdä. Tietenkin se kostautuu sitten öisin, kun poika on aktiivisempi olemaan hereillä ja on enemmän tissillä kuin päiväsaikaan. Pitää ottaa neuvosta vaarin sitten tässä, tänään kyllä nukuin ruokaperäset pojan kanssa, ja se teki kyllä hyvää.

  Neuvolatädin mukana oli opiskelija, minusta oli ihan kiva että oli. Tuli rutinoituneen tädin kysymykset, ja opiskelijakin esitti omia kysymyksiään. Toivat mukanaan kunnan tervehdyksen, hopeisen Pitkos-nimisen Kalevala-korun, sain valita joko sen tai Siivet-riipuksen. Lisäksi tuli myös paikallisten MLL:n ja SPR:n osastojen tervehdykset (isomman lapsen kangaspipo, unipussi ja brodeerattu huopa). Oli kyllä mukavat "lahjukset" :)
  • Tykkää Tykkää x 12
 5. Hellu<3 Tuttu foorumilla

  Hienosti on Kaari teillä paino noussut! Ja ihania lahjuksia saitte, meillä ei tullut mitään.
  Mäkin sain luvan pienelle ulkolenkille loppuviikosta ja aionkin sen vkloppuna toteuttaa. Aatella, ihan jännittää miten vauvat suhtautuvat. Kuitenkin ihan eka vaunuttelu!
  • Tykkää Tykkää x 7
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Niiinu Tuttu foorumilla

  Ihanaa kun täällä osa on päässyt jo vauvojen kanssa kotiin ja pyörittämään vauva-arkea :happy:
  Hyvin on noussut paino vauvalla Kaari! Muistaakseni meilläkään ei esikoisen kohdalla neuvolan kotikäynnillä pituutta otettu, kun se otetaan siinä ihme tason päällä sitten ensimmäisellä neuvolakäynnillä.
  No jo teillä on kivoja lahjuksia saatu, meilläkään päin ei kyllä mitään jaella.
  Hellu, mä muistan että meidän esikoinen ainakin simahti heti raittiiseen ulkoilmaan ensimmäisistä ulkoiluista lähtien, taisi olla shokki kohdun lämmön jälkeen :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Onpa teillä Kaari hyvin paino noussut pienellä! :happy:
  Ja muutenkin mukavia kuulumisia. Onpa kivoja lahjuksia myös. :rolleyes: Ei meillä vaan tuommoisia oo.

  Hellun pienillä myös upeasti paino noussut! :)

  On näitä kyllä ihana lukea, kun toisilla on se vauva-arki jo alkanut ja omaansa vain odottelee kuumeisesti.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Lemonia Tuttu foorumilla Huhtikuiset 2021 Lokamammat 2017

  Ihania kuulumisia Kaari ja Hellu! :Heartred En osaa jotenkin yhtään hahmottaa että kohta ne neuvolat ja vaunulenkit on itsellekin todellisuutta, tuntuu että muut täällä vaan saa vauvoja. :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Hellu<3 Tuttu foorumilla

  Mun vauvat on tänään kolmiviikkoisia, silti mäkään en pysty hahmottamaan neuvoloita ja vaunulenkkejä. Millonkohan sen tajuaa, että on äiti?? :D
  • Tykkää Tykkää x 5
  • Hauska Hauska x 2
 10. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Meilläkin kotikäynti takana. Paino noussu kotona kolmessa päivässä 60 g. Terkkarin mukaan ei ihan niin paljon kuin olisi suotuisaa. 25 g päivässä saisi nousta. Ei kuitenkaan ollut huolissaan sillä syntymäpaino on jo ylitetty. Lisäämme siis ruuan määrää. Tavoite oli, että tiistaina menis kolmen tunnin välein 60 ml, mutta täyttyy vähän nostaa annoksia aiemmin.

  Mekään ei saatu mitään lahjoja, mutta eipä ne olikkaan niin tärkeitä. Sairaalan teholta saatiin pieniä kivoja lahjoja, vaatteita ja lelu.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Susqi Tuttu foorumilla

  Meillä tänään 2vko neuvola takana, hyvin kasvaa ja kehittyy poika! :Heartred Syntymäpaino tosiaan 3660g ja tänään 3960g.
  • Tykkää Tykkää x 13
 12. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Täällä myös 2vk neuvola takana, vaikka ensi lauantaina poika onkin jo 3-viikkoinen :)

  Vauvan paino on noussut aikalailla, viime viikon keskiviikkona paino oli 2970g ja nyt 3305g. Syntymäpituus oli 46,5cm, nyt 49cm. Päänympärys syntymän jälkeen 33,5cm, nyt 35cm. Taitaa vauva siis saada vähintäänkin tarpeeksi ruokaa :O

  Kyllä sitä itsekin juuri eilen mietin, että poika on kyllä kasvanut sen verran, että sen huomaa todella :) Kohta se ei enää olekaan se pienehkö äitin hippiäinen, vaan kunnon potra poika :wideyed:
  • Tykkää Tykkää x 14
 13. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Kaari, Voi hurja miten hienosti teidän poika kasvaa! :)Ja melkoista ajatella että ikääkin pian jo se 3 viikkoa mittarissa.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Juu Miitu, aika on loppujen lopuksi mennyt aika nopeasti :)

  Kysyin kyllä neuvolantädiltä, että onko jo liikaa painonnousua tässä kohtaa, mutta ei vissiin sitten ollut, kun ei sanonut mitään. Jospa se siitä tasoittuu, laskettu aikahan olis nyt tulevana lauantaina, josko ottaa kasvuspurtin nyt sitten ehkä jotenkin siihen kuvitteelliseen painoon, johon olis kasvanut, jos olis saanut vielä masussa kasvaa ainakin laskettuun aikaan asti.
 15. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Eikai liiallista painonnousua ookkaan :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Nuppu_1 Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Ei kai tissivauvoilla ainakaan..?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Tania Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016 Lokamammat 2017

  Tissivauvat ei voi kasvaa liikaa! :) 4-6kk iässä tulee useimmille notkahdus painonkehityksessä kun alkaa liikkumaan joten sitäkään ei kannata pelästyä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Hellu<3 Tuttu foorumilla

  Osaako kukaan kertoa onko näköhäiriöt normaali asia synnytyksen jälkeen? Itse olen yhdistänyt väsymykseen? Eli näkö tavallaan sumenee hetkellisesti ja mm. teksti näkyy kahtena. Ei liity migreeniin.
 19. Aaria Addikti Toukoäidit 2020 Syyskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Onks hajataittoa/ piilokarsastusta? Mulla käy tommosta jos oon oikein väsynyt, piilokarsastuksen takia.
 20. Hellu<3 Tuttu foorumilla

  En oo koskaan ainakaan tiennyt että olisi, mutta mullakin tää alkoi ensimmäisten valvottujen öiden jälkeen eli yhdistän väsymykseen.

Jaa tämä sivu