Vauvantuoksuista arkea

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2015' aloitti Lottie, 4 helmi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Lottie Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Miten kotona elämä lähtenyt sujumaan uuden vauvan myötä?
 2. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  No nukutaan ja syödään ja vaihdetaan vaippoja. Uppis herää ja kränää kun nälkä iskee. Sitte laitetaan maito lämpiämään siks aikaa ku vaihdellaan vaippa. Poju syö hirrrrrrmu määriä. Kyllä saa 80-90 ml pulloon tankata muutaman tunnin välein, niin ei tarvii heti tunnin perästä mitään väliruokia. Eilen illalla sain pumpattua vähän omaaki maitoa. Taidetaan korvikkeella ja pumppumaidolla mennä. En kokenu tissitystä mun jutuks joteki vaan mielummin pullotellaan ku isimieski tykkää osallistua syöttöhommiin. Viime yönä herättiin varikkokäynnille 2 kertaa. Aamulla poika nukkuu pidempään, ihan niinku masuaikaanki. Tänään hengailtiin hereillä vähän pidempi tovi ja ihmeteltiin toisiamme varmaan tunnin verran ennenku taas syötiin vähän ja pistettiin nukkumaan. Sellasia 3 tunnin pätkiä kaveri yleensä nukkuu. Illalla ajateltiin kokeilla vähän kylpemisjuttua :joyful:
  • Tykkää Tykkää x 24
 3. mmm Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Täälläkin aika pitkälti nukutaan, syödään, vaihdetaan vaippaa, syödään, syödään, syödään... Neiti nyt siis kolme päivää vanha, ja meillä yhteisenä äiti-tytär -projektina meneillään "operaatio maidonnostatus" jotta päästään lisämaidoista eroon. Viime yönä ei montaa hetkeä ollut, ettei tyttö olisi ollut rinnassa kiinni. Mutta koska maito ei ole vielä noussut, joka syötön lopuksia annetaan pullosta vielä vähän korviketta, jotta paino jatkaa nousuaan ja keltaisuus katoaisi kokonaan. Tänään käytiin jo neuvolassa kylässä, kaikki heijasteet kunnossa, iho hyvänä, paino alkanut nousemaan, maanantaina uudestaan sinne.

  Isosisko on myös varsin innoissaan, ei meinaa malttaa syödä kun pitäisi leikkiä vauvan kanssa. Ja kun vauva on äidin sylissä, pitäisi hänenkin sinne päästä. Pullosta haluaisi antaa maitoa, otteet on vaan vähän kovakouraiset. Ja duploja jo kävi pistämässä vauvan mahan päälle, että vauva voisi osallistua leikkiin. :) Aivan ihana neiti, pitää vaan vähän koko ajan vahtia ettei loukkaa vauvaa vahingossa. Tahallista kiusantekoa ei ole onneksi ainakaan vielä näkynyt, vaikka alussa olikin aika shokissa. Ja halusi itselleen yhden vauvan tuttipulloista, josta juo nyt vettä. Ei ole siis tuttipulloa käyttänyt enää piiitkään aikaan. :)

  Äitikin on lähtenyt hyvin toipumaan. Suurimpana ärsytyksenä synnytyspäivänä alkanut flunssa! Voin sanoa, että niistäminen/aivastaminen/yskiminen synnytyksen jälkeen ei ole kaikkein kivointa puuhaa kun tuntuu tosiaan tuolla alapäässä asti. Onneksi ei ole mitään repeämiä tms. muutoin varmaan itku tulisi niistäessä. Rinnat on myös aivan tulessa joka imetyksen alussa, ja vessakäynnit on kivuliaita, mutta muutoin kaikki raskauden ajan lonkkavaivat/selkävaivat ovat hävinneet, ja sekös on ihanaa!
  • Tykkää Tykkää x 19
 4. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Eka kylpyhetki suoritettu. Onneks oli isi apuna, sen verran kävi se asento tämmösen toipilaan voimille. Ja Uppiksen voimille. Tuli iso harmitus ku sillai lotrattiin pientä miestä eikä sen jälkeen jaksanu edes maitoannosta kokonaan nauttia vaan nukahti kesken syönnin :smug:
  • Tykkää Tykkää x 3
 5. manna Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Voi pientä! Onko teilllä Mashnu amme lattialla vai jollain jalustalla? Ite mietin vaan että kumpi olis kätevämpi kun on se leikkaushaavakin sit.
 6. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Me nostettiin se amme ihan tohon keittiön pöydälle. Eipä sinne tuu ku sen 10 cm vettä ja mies sen täytti ja tyhjäs keittiön lavuaarissa. On tohon jotku jalatki, mutta en mä silti olis niin alas taipunu.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Ruppuruusa Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Meillä kanssa nukutaan, syödään, kakataan, syödään, kakataan jne pojan kans joutuu opettelee näihin pissasuihkuihin. On ollu pissat useemman kerran lattialla ja pojan vaatteilla, ehkä mä vielä opin :D

  Tänään jo käytiin neuvolas vaik eilen kotiuduttiin, kun oma terkkari ens viikon lomalla. Paino oli eilisestä noussu 75g joka tosi hyvin kun vast tänään illal maito kunnolla nousi rintoihin
  :)

  Esikoinenkin on suhtautunu ihan hyvin tulokkaaseen. Kovasti ois pussailemas ja silittelemässä pikkuveikkaa. Ois lainannu keinuaankin veikalle. Pari kertaa kyllä selkeesti ilmassu et veikka vois lähtee pois, mut ymmärtäähän sen et 2-vuotiaalle iso muutos ja odottaminen ei ole aivan vahvinta osaamista.

  Mullakin toipuminen lähteny hyvin käyntiin. Mut huomaa kyllä et voimat on viel hakusessa kun neuvola reissun jälkeen oli ihan veto veks. Useemman kerran päivässä tulee sellanen olo.et on vaan pakko päästä istumaan hetkeks ja syömään jotain et taas jaksaa.
  • Tykkää Tykkää x 10
 8. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Neuvolatäti kävi tänään kattomassa pikkuherraa. 180 grammaa oli tullu lisää painoa kotiintulon jälkeen. Keltaisuutta vielä häivähdys kasvoissa. Sai kovasti kehuja kun oli niin rauhallinen ja virkeä siinä ku täti pyöritteli. Se oliki päivän ainoa "meno" meillä tänään. Muuten ollaan vaan oltu, syöty, nukuttu ja vaippailtu. Tänään saatiin nukkua puol kymmeneen saakka :joyful: Ja puol kymmeneltä laitoin eilenillalla iteki nukkumaan. 3 varikkokäyntiä oli yön aikana. Ei huono. Aamupalan jälkeen kokeiltiin vähän sitterissä oloa. Siinä poika hengaili ja ihmetteli maailmaa puolisen tuntia ennenku uni tuli. Pääsi kissat ja koiratki siinä vähän nuuskuttelemaan pientä sitte. En tiiä mimmosia noi tommoset vauvat yleensä on, mutta meillä ainaki sujuu helpommin ku mitä mä odotin.. :)
  • Tykkää Tykkää x 18
 9. Samsam Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Ihana kuulla, Mashnu, että teillä menee noin hyvin. :hello2 Ootte kyllä sen ansainneetkin kaiken sen sairaalassa tapahtuneen jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 10. Happy79 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2015

  Koti on paras paikka vauvalle, äiteelle ja koko perheelle!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 6
 11. Mirkusta tulee äiti! Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Todellakin olette ansainnu!!! Mun ystävä sanoi että tuskan määrä on vakio. Nyt se tasoittuu teidän kohdalta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Pikkusisko Peruskäyttäjä

  Näitä lukiessa toivoo vaan vielä enemmän, että omakin vauva jo syntyis :joyful::p
  Ei uskois, että vaipparallia ja yövalvomisia kaipaa :love7
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. MinniV Peruskäyttäjä

  Poitsu 5pv vanha ja sama meno täälläkin kuin muillakin: Syödään, nukutaan ja kakataan. Poitsu pärjää rintamaidolla, mutta sen verran ahkerasti syö, että varsinkin vasen rinnanpää on tosi arka. Oon saanut maitoa jo maidonkerääjistä pakastimeenkin saakka. Mies on syöttänyt vauvaa lääkeruiskulla, kun ei haluta tisseilyn kaveriksi tuttipulloja.

  Tänään jaksanut pikku-ukko olla hereillä tunnin pätkiä kerrallaan ja jaksoi masullaan päätäkin hieman kannatella. Syö 2-3 tunnin välein kellon ympäri. Kylvyssä käytiin eilen. Ensimmäinen kerta ei poitsua hirmusti ihastuttanut.

  Samanlainen helppo vauva kuin muidenkin vauvat tässä ketjussa tuntuvat olevan. Nyt on vedellyt unia jo 2,5h.
  • Tykkää Tykkää x 15
 14. niinushka Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015

  Me päästiin tänään kotiin ja hyvin on menny.
  Heti ensimmäisenä kun kotiin päästiin, niin piti lähtee kauppaan hakeen ruoka täydennystä ja sen jälkeen ollaankin vaan nukuttu, syöty ja vaippaa vaihettu.

  Nyt sitten iski mulle hirvee siivous vimma, vaikka täällä olikin isot siskot siivonnu kun oltiin sairaalassa. Lähinnä toi pyykki vuori hirvitti mua ja pullot piti keittää kun en sitten ennen lähtöö viittiny keitellä niitä :)

  Siskot täällä ihan täpinöissään pikku neidistä ja ovat hirveen huolehtivaisia ettei kukaan huuda et vauva saa nukkua :)
  Eläimet toisaalta sekos ihan täysin. Koira alkaa vinkuun kun pikkunen kitisee, kissat puolestaan tuijottaa ihan hädissäään vauvaa kun vähänkin alkaa heilumaan.

  Mutta eiköhän tää arki tästä ala rullaamaan kunnolla, kun nuo muut sopeutuu kunnolla vauvaan, ettei tarvi joka hetki olla kattomassa kaikkien perään. Onneks mies on kotona apuna :)
  • Tykkää Tykkää x 13
 15. Janna75 Naimisissa foorumin kanssa

  Mikä nykyään on suositus, koska saa ruveta kylvettämään? Kun mä muistelisin aiemmista että pitäis odottaa että napatynkä on irronnut ja napa parantunut kunnolla.
 16. Touhotin Peruskäyttäjä

  Näin sanottiin mullekkin nyt laitoksella et sit kylpyyn kun tynkä irronnut. Tosin tärkeintähän on että navan saa kuivaks kunnolla ettei tulehu jos aikasemmin kylpee.
 17. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Meille sanottiin että saa kylvetellä jo ku sitä kotiinlähtöpäivänä kätilöltä kysyttiin. Tynkä se on tuolla hemmolla vielä jäljellä kans. Uskoisin että ihan näinä päivinä mokoma mokkula irtoaa kyllä...
 18. Lottie Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Mä oon kuullu että kunhan se tynkä ei lillu siellä vedessä..
 19. Mashnu Addikti Helmikuunmammat 2015 Elomammat 2018

  Meillä on poika siinä kylvetystuen päällä niin ei se siellä vedessä kauheesti lillu :p Ja koska tuo ei tykkää nakuilla niin ei kylpyhetket turhan kauaa kestäkään :grin
 20. Mörri-Möykky Ihastunut foorumiin Helmikuunmammat 2015 Maaliskuunmammat 2015

  Muistelisin, että sai kyllä kylvettää tyngänkin kanssa, mutta piti vain olla huolellinen sen kuivauksen kanssa. Se ei saanut jäädä yhtään kosteaksi, ettei jää mitään pöpöjä sinne muhimaan.
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu