Vauvaneuvola

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2011' aloitti pisces, 19 huhti 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ninnukka Aloittelija

  Meillä oli myös eilen eka neuvola, eli siis terveydenhoitaja tuli kotona käymään. Poika 12 pv vanha ja painoa tullut jo hienosti 3440g, kun syntymäpaino 3300g ja laitokselta lähtiessä 3035g. Tosi hienosti siis lähtenyt kasvamaan, ja ihan rintamaidolla mennään :) kyllä tuli hyvä fiilis, kun esikoiselta ei imetys sitten sujunut ollenkaan. Nyt on niin ihana kun saa imettää ja poika hyvin osaa syödä (ja nopeaa, yleensä alle 10min syö). 

  Iho yms. siistit, napatynkä ei vielä irronnut. Vähän sammasta meinaa kielen päälle tulla ja sitä nyt sitten koitetaan puolukan ja veden avulla hoitaa, siitä tainnut tuo puklailu johtuakin (puklaa siis 1-2h syönnistä silloin tällöin). Huomenna pitäisi d-vitamiinit aloittaa ja hainkin apteekista gefilus + d-vitamiini tippoja, jos niillä koittaisi aloittaa...
 2. AkinnA81 Peruskäyttäjä

  Meillä oli viimeviikolla Pikku-Ukon lääkärineuvola. Ennen lääkärille menoa terveydenhoitaja otti taas noi perus mittauksensa. Ukkelilla painoa huimat 5805g(synt 3350g), pituutta 55,9cm(synt 49cm)ja pää 39,8cm(synt 36,5cm).
  Tuota painoa oli tullut viikossa ja päivässä 610g lisää!! Siis ihan järkyttävän huimaa kasvua! Siinähän sais itsekkin mässäillä ihan vaan kunnolla, että tuolla vauhdilla kasvattais massaa :D Ja prosentuaalinen kasvu olisi kuitenkin täysin eri luokkaa!

  Lääkärikin totesi vauvelin terveeksi. Sai lekuri jopa pikku-ukolta hymyn kiitokseksi :)
 3. Tiina^ Tuttu foorumilla

  Tänään oli 1 kk neuvola, ikää 1kk ja 2 päivää.

  Pituus 53,3cm (synt. 49cm) ja paino 4740g (synt. 3390g) :D
  Eli mukavasti kasvaa :P Päänympärys oli 39,3cm (synt. 36,5cm)

  Kovasti nostelee päätään jo ja kääntyy selällä olessaan toiselle kyljelle..
  Eli aina kun rupee vaippaa vaihtamaan niin poika onkin kyljellään :)
  Kovasti myös seurailee ja ensimmäinen hymykin saatiin viime viikolla.. emoticon
 4. enkuli85 Peruskäyttäjä

  Meillä oli eilen typyn toinen neuvola. Ensimmäinen oli kun neiti oli 6 päivän ikäinen ja silloin oli syntymäpaino saatu takasin ja päälle 35 grammaa ja pituutta oli tullut silloin 1 sentti :)

  Nyt 2 päivää vajaa 3 viikon iässä oli paino 3530 grammaa (syntymäpaino 3150g) ja pituus 51,5 cm (syntymäpituus 49 cm). Hyvin kasvaa! Päänympärys oli nyt 36 cm, syntyessään 35. Vaikkakin terkka epäili tuota. Meni kuitenkin 1,5 tuntia salissa ennen kun tytöltä otettiin mitat ni terkka sano että se pää on aina synnytyksen jälkeen turvonnut. Eli tiiä sit mikä oli syntymä-päänympärys :P

  Kovasti kehui kauniiksi ja ihoa kehui myös. Kaunis ja terhakka pieni tyttö, näin kirjasi :) Sit typyn maatessa siinä pöydällä terkan tutkiessa, hän katsoi minua kun istuin siinä ja suu levisi niin että :) Siihen terkka sanoi että "nauratko sinä siinä? Et sinä vielä sais nauraa" :D Mut en menis sanoo et oli mikään hymy, varmaan vatsanväänne koska sen jälkeen alko kitinä :)

  Niskaa nostelee tosi paljon varsinkin kun makoilee mun rintakehän päällä. Todella sulosta kun toinen tillittelee ihanilla isoilla silmillään siinä kovinkin tutkivasti <3
 5. Jolane Peruskäyttäjä

  Nostellaanpas tämäkin aihe täältä:)

  Toissapäivänä käytiin 5kk neuvolassa, mitat oli 6340g ja 63cm pipo 40,8cm. Pituus menee alakäyrällä joten sitä seuraillaan, mutta enpä nyt mitenkään olis huolissani, kun en itsekään mikään jättiläinen ole. Tyttö menee sillä samalla "omalla käyrällään" millä meni jo mahassa:) Piikkejä pikkasen itkettiin, mutta muuten oli oikein reipas tyttö. Ihmeissään oli lääkäri kehityksestä, kun niin hienosti kämmennojaan nousee ja kääntyilee jo mahalta selälleen ja toisinpäin sekä myös liikkuu ryömien. 
 6. pisces Peruskäyttäjä

  Meillä oli eilen 6kk neuvola, rokotteet sai, mutta hyvällä tuulella oli illan ja hyvin nukkui yön :)
  Mitat oli 7.765kg ja 67.5cm ja pipo 44.6cm.
  Motoriikka on hyvä, seisoo tukevasti ja tasaisesti. Näkö tarkka ja pinsetti otetta harjoittelee.
 7. sanko Naimisissa foorumin kanssa Heinämammat 2014 Toukomammat 2017

  6kk neuvolassa käyty. Mitat 70cm ja 7478g, pipo 43,3cm. Ei vaan meinannu äiti uskoo noita mittoja, tottunut et pituutta tulee kk:ssa 3-4cm ja painoa 0,5-1kg. (5kk oli 69cm ja 7010g)
  Ruokaa lisää, eli 4-5 ateriaa päivässä. Saas nähdä "keritäänkö" syömään niin usein...
  "Touhukas, eläväinen vauva. Liikkuu jo eteenpäin omalla tyylillään".

  Seuraava käynti oliskin sit 8kk lääkärineuvola.
 8. khariNe Peruskäyttäjä

  Kertoilinkin jo tuolla syyskuun pinossa noita neuvolakuulumisia, mutta laitetaas nyt sitten tänne "viralliseenkin" ketjuun...

  Elikkäs neiti kasvaakin nyt tohinalla, kun kiinteät on aloitettu. 5kk mitat: 6625g (5940g) ja 65,4cm (62,6cm), suluissa siis 4kk mitat.
 9. Evy80 Peruskäyttäjä

  Meillä oli tänään 5kk neuvola, pari piikkiä saatiin. 3kk neuvolassa annetaan yleensä pneumakokki rokote joka oli meillä jätetty antamatta joten se lisänä nyt.

  Edelleen kasvetaan tissimaidolla tarpeeksi joten kiinteitä ei ole tarvetta alottaa jos ei itse halua alkaa maistattamaan. Eli mitat 5kk (4kk) 8460g (7768g), 68,5cm(66cm) ja py 43,6cm(43cm). Anto meille vielä kuukauden aikaa harjotella seltä mahalleen kääntymistä, jos ei opi niin käynti fyssarille tiedossa.
 10. Tiina^ Tuttu foorumilla

  5kk mitat, otettu 16.9 (Suluissa 4kk mitat)

  Paino 8290g (7690g)
  Pituus 64,4cm (62,8cm)
  Päänympärys 45cm (44cm)

  Kääntyy selältä mahalleen helposti, molempien puolien kautta.
  Yrittää vetää itteään eteenpäin, nostelee takapuolta ylös ja kiljuu :D
  Osaa välillä mennä myös mahalta selälle
 11. sista81 Tuttu foorumilla

  Neuvolasta on nyt jo jonkin verran aikaa, mutta tässä meidän pojan 5kk-mitat, 4kk-mitat suluissa.
  Paino 7840 g (7420 g)
  Pituus 69 cm (66,2 cm)
  Päänympärys 44 cm (42,1 cm)

  "Kääntyy, ryömii, nousee jo konttausasentoon. --- Kaksi hammasta alhaalla." :)

  Tuossa vaiheessa oltiin pari kertaa maisteltu kiinteitä, nyt syödäänkin jo 2-3 kertaa päivässä jotain, vaikkakin määrät ovat pieniä ja kaikki syödään maidon päälle. Paino menee/meni reilusti miinuskäyrällä, mutta koska poika on niin liikkuvainen, niin se ei ole huolestuttavaa. Tuo siis ryömii ja pyörii ja pönkeää koko ajan korkeampaan asentoon.
 12. khariNe Peruskäyttäjä

  Tiina^, kuulostaa ihan meitin neitin touhuilta! :D Paitsi tuon masulta selälleen kääntymisen kanssa...

  4kk neuvolassa lääkäri kysyi, kääntyykö selältä mahalleen ja toisin päin. Vastasin tuolloin, että selältä mahalleen kyllä, vaan toisin päin ei ole mennyt kuin "muutaman" kerran ja nekin näyttäneet enemmän tai vähemmän vahingoilta. Lääkäri totesi siihen, että ei vielä pitäisikään (?). No, saatte arvata tasan kerran, mitä meillä tuon neuvolareissun jälkeen tehtiin. Siis ihan samana päivänä. Kyllä vaan. Käännyttiin masulta selälleen niin monesti, ettei niitä enää voinut parhaalla tahdollakaan lukea vahingoiksi. Mietittiinkin juuri likan kummin kanssa, että minkä taidon voisin mainita uupuvan seuraavassa neuvolassa, jos likka vaikka sitten päättäisi näyttää äipälle, miten se homma hoidetaankaan... emoticon

  Ääh... lisäys:
  Piti vielä sanomani, että meillä syödään periaatteessa 5 kertaa päivässä kiinteitä: aamulla puuroa, lounaaksi / välipalaksi / päivälliseksi soseita ja iltapalaksi puuroa. Tietysti se maito (korvike) näyttelee jonkinlaista osaa noilla aterioilla, ei tosin kaikilla. Ja puuromäärät on kyllä vielä melko maltilliset, enemmänkin kuin ne pari maistelulusikallista (ruokalusikallinen) menisi... Ehkä sitä tohtisi määrää nostaa, kun ei ole mitään ihmeoireita kehittänyt ainakaan tuo kaura?

 13. Vesimeloni Tuttu foorumilla

  Noniin,
  Seven 6kk mitat: 7700g, 66cm. Otettiin polilla, neuvola meillä on vasta viikon päästä, mut nää tosiaan otettiin päivää ennen ku täytti puoli vuotta. :)
 14. Jolane Peruskäyttäjä

  Pikkutättärän 6kk neuvola takana. Paino 6590g, pituus 65,2cm ja pipo 41,8cm. Pituuskasvu nyt tasottunut, kun edellisellä kerralla oli notkahdus. Painoa toki olis nyt saanut tulla enemmän, kuukaudessa tullut 250grammaa. Huomenna lääkäri katsoo, onko tarvetta seurailla mittoja 7kk iässä vai mennäänkö sitten vasta 8kk normaalisti. 
  Kaikki muuten hyvin, kehitys normaalia, heijasteet normaalit, kuulo ja näkö ok. Ei ihmeitä.Minivauva <3
 15. Vesimeloni Tuttu foorumilla

  No niin, nyt meillä oli sit taas neuvola.

  6kk2viikkoa mitat: 7,9kg, 67,2cm ... Jee, meidän pätkä alkaa olla jo aika pitkä!! :)

  "Reipas poika, ketterästi peruuttaa matolta pois ja leikkii leluilla, vie suuhun. Neocate maistuu ja kasvaa hienosti. Prepulsid menee. Jokeltelee ja hymyilee. Mustikka sopii. Vierastelee hieman. Suloinen poika. =)"

  Ja sivuheijasteita ja etuheijasteita jo oli kun kokeiltiin...
 16. sista81 Tuttu foorumilla

  Meidän pikkuisen isot mitat reilun 6 kuukauden iässä: 8610 g ja 70,9 cm emoticon 800 g poika oli kerännyt painoa kuukaudessa! Ei ole ihme, että äidistä tuntuu kuin tuo vain söisi koko ajan!
 17. Tiina^ Tuttu foorumilla

  Tänään oli 6kk neuvola, ikää pojalla 6kk ja 10 vrk.
  Suluissa 16.9 otetut mitat

  Pituus 67,2 cm (64,4)
  Paino 8670 g (8290)
  Py 46 cm (45)

  Vähän yli kuukaudessa tullut painoa vain 380g eli nyt on tasoittunut toi painon tulo.. parhaimmillaan ollaan menty +25 käyrällä, nyt +13 :P

  Terkkari oli tyytyväinen poikaan, joka keskustelee ja jokeltelee valtavasti.. ja voi jestas poika sai hepulin ku sitä piti punnita :D terkka vahti ettei ota käsillä kii mistään ja kun kädet oli ok, niin otti jalalla tukee.. ja aina kun huomattiin niin hekotti ihan vääränä ääneen! :DD
 18. Kiana Aloittelija

  Meilläkin 6kk-neuvola nyt takana ja neidin strategiset mitat tällä hetkellä 7160g ja 67,5cm. Hienosti menee käyrillä ja kaikki muutenkin hyvin. On se vaan mukava aina käydä neuvolassa ja saada uudet mitat. Edellisellä kerralla saatiin käyrätkin kotia mukaan ja niistä onkin kiva seurata että minkä kokonen neiti on missäkin vaiheessa jos kasvu jatkuu samaa tasaista tahtia. :)
 19. sista81 Tuttu foorumilla

  Ainiin, ja meillä on tosiaan vierastus alkanut. Poika oli hiljaa ja totinen aina, kun näki terkkarin. Ei mitään hymyjä, jokelteluja tms. Heti kun terkkari lähti kauemmas pois näkökentästä, alkoi iloinen juttelu ja hymyily. Koko ajan piti nähdä äiti/isi, muuten meinasi tulla itku.
 20. khariNe Peruskäyttäjä

  Nyt on sitten 6kk neuvola takana päin. Minulla taitaa olla kotona viritetty mittanauha, kun sain pituutta sentin enempi kuin neuvolatäti

  Strategiset mitat ovat siis 6kk (+3pv) iässä: 7230g ja 67cm, jäntevä vauva (painoa tullut siis n. +600g ja pituutta hiukan maltillisemmin +1,6cm). Terkka kehui likkaa myös iloiseksi ja energiseksi <3 Ei tuputtanut influenssa-rokotettakaan, josta olisimme kuitenkin kohteliaasti kieltäytyneet.

  Seuraava käynti, 8kk neuvola lipsahtikin ensi vuoden puolelle. No, ei haittaa, voipi sitten hyvillä mielin vaikka miettiä jotain ohjelmaa joulun välipäiville, ilman että neuvolakäynti sotkee kuvioita... ;)

Jaa tämä sivu