Vauvaneuvola

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2011' aloitti pisces, 19 huhti 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. pisces Peruskäyttäjä

  Jossaki muistaakseni luin jotta joku oli ehdottanu että vauvojen neuvoloille tehään oma lokeronsa? oonko aivan väärässä :)

  Montako kertaa teillä kävi terveydenhoitaja kotona? :) meillä siis kävi 2 kertaa.. että onkahan joka paikas sama homma..

  Mä nyt kirjoittelen tähän meidän ekasta neuvolääkäristä... komeasti nukuttiin pommiin, mutta onneksi ehdittiin vielä tänään vastaanotolle.. :) mutta hiukan kyllä nolotti soittaa että hups täällä vielä nukutaan... :s
  Eli meidän neuvolareissu meni hyvin, Paukku on flunssas mut kaikki oli ok. Paino 4420g eli huimat 600g tullut 2 viikon aikana.. huh onneksi, murehdin jo vähän että saako poika varmasti riittävästi rintamaidosta.. Pituus oli 56.3 eli reilu 4 cm tullu lisää pituutta :) 38.4 päänympärys. Me mennään kuulemma +1 käyrän yläpuolella...
  Neuvolatäti epäili napatyrää, kun Paukun hermostuessa napa pulleampi ja ulompana. mut rauhoittuessa napa vetäytyy takaisin. Lääkäri tuumasi että korjaantuu useinmiten itsellään.. ja jos ei niin sitä ilmeisesti jotenkin korjaillaan - mutta vannottivat ettei ole mitään vakavaa, eikä tarvitse murehtia. luotan siis siihen :) Iho siisti, jäntevä, hyvin otti kontaktia ja refleksit on hyvät.
  Neuvolatäti lykkäsi mielialakyselyn joukkoon joka käydään läpi ens kerralla. onko teille muille sellainen annettu? kuulemma joku uus juttu jälleen... Kuukauden päästä uudestaan neuvolaan.
  Ja täytyy tuota meidän terveydenhoitajaa vähän ylistää kun se on mukava, ja sillä on itsellä lapsia niin onneksi ymmärtää sen että kaikki ei mee oppikirjan mukaan vaan jokainen lapsi kehittyy omalla tavallansa omaa tahtia :)
 2. AkinnA81 Peruskäyttäjä

  Meillä ei neuvolatäti missään vaiheessa ehdottanut kotikäyntiä.
  Tasan viikko sektion jälkeen itse menin autolla neuvolaan poistattamaan hakaset haavasta ja samalla oli poitsun punnitus ja eka neuvola.
  Vähän olin ihmeissäni, ku jotenkin kuvittelin, että mun ei olisi vielä tossa vaiheessa tarvinnut lähtiä kotoa mihinkään, siis ei itseni eikä kyllä viikon ikäisen vauvankaan takia...No mut mitäpä tuosta, hyvin pärjättiin, molemmat ;)

  Kahden viikon ikäisenä oli Ukkelilla toinen neuvola. Nyt seuraava neuvola käynti onkin vasta, kun Pikku-Ukko täyttää 5vkoa.

  Mut voi hitsit miten nopeesti vauvat oikeasti kasvaa!! Ei sitä vaan näköjään muista, että miten nopeesti he muuttuvat ja voimistuvat! <3
 3. Tukka Aloittelija

  Meillä piti olla noin viikko siitä kun kotiuduttiin niin neuvola täällä kotona, ja kun kotiuduttiin la (9.4.) niin sopiva aika saatiin siitä seuraavan viikon torstaille. Noh, torstaina neuvolan täti soitti että hänen auto on huollossa ja neuvolan auto on jossain maailmalla menossa että voidaanko tulla sinne. Mentiin sitten tytön kanssa (silloin 8 vrk.) käymään sitten siellä ja meiltä nyt ilmeisesti jäi se kotikäynti kokonaan välistä. Hyvin oli paino noussut, silloin 8 vrk ikäisenä oli jo paino 3185g kun syntymäpaino oli tosiaan sen 3125g. Seuraava neuvola tytöllä sitten 1 kk ikäisenä.
 4. Ultimate Peruskäyttäjä

  Meillä oli ensimmäinen kerta kotikäynti. Nyt oli sitten ensimmäinen, tuo 1kk, käynti neuvolassa. Pituutta oli 53,5cm ja painoa hurjat 4140g! Melkein kilo tullut syntymäpainoon ja pituutta.. Noh, mä en ihan usko että toi tyty oli syntyessään 51cm. Eikä äitikään, joka on ammatiltaan kätilö. ;) Mut eniveis. Näin meillä lyhyesti - neiti pyytää luokeen joten taas mennään!
 5. Jolane Peruskäyttäjä

  Meillä on kaks ekaa neuvolaa kotikäyntinä, eka n. viikon iässä ja toinen sitte kahen viikon. Siitä eteenpäin kuukauden välein me mennään neuvolaan kunnes vauva puoli vuotta. Mut meillä kun se paino laski sairaalassa liikaa niin eka neuvola oli jo tän viikon tiistaina. Punnitsivat tytön ja paino oli 3030g, noussut sunnuntaista 140g mikä oli kuulema tosi hyvin. Eli ei oo painon suhteen ongelmia. Sit kattelivat heijasteet ja tutkivat tytön muutenkin perusteellisesti ja multa painelivat kohdun ja kattovat vuodon. Ja hirveesti tuli kaikenmoista tietoa ja esitettä ymsyms.. Puoliakaan en enää muista :D mutta pääasia että tytöllä kaikki hyvin :)
 6. AkinnA81 Peruskäyttäjä

  Meillä oli eilen pikku-ukkelin kanssa se "1kk" neuvola. Ukkelilla tosin ikää tasan 5viikkoa. Pipin koon olinkin unohtanut tuonne syntyneisiin pistää, mut se oli syntyessä 36,5cm ja nyt neuvolassa 39.  Pituus oli 54,1cm, eli inan päälle 5cm on tullut lisää syntymäpituuteen. Ja painoa, heh, sitä oli 5195g!! Kolmessa viikossa on jätkä kerännyt painoa huimat 1,4kg!!
  Nyt voi sanoa, että todellakin on potra poika ja tissit toimii!! :D
 7. sista81 Tuttu foorumilla

  Meillä oli eka terkkarineuvola. Ens viikolla sitten mennään "oikeeseen" neuvolaan. Sain "sairaskertomukseni" synnytyksestä. Synnytyksen kesto oli siis 5 ja puoli tuntia. 1. vaihe eli ilmeisesti supistukset 5 tuntia, 2. vaihe 20 min ja 3. vaihe 10 min. Ei tuo tunneilta tuntunut ponnistusvaihe kestänytkään siis kuin 20 min.. :D Ja epiduraalipuudutusta tuli siis kahteen otteeseen kuudelta ja seitsemältä. Yhdeksän maissa pikkukaveri siis sitten syntyi.
  Painoa oli kertynyt tasan 2 viikon iässä syntymäpainon päälle 250 g.  Enää ei siis tarvi herätellä sälliä yöllä syömään. Saa nukkua, jos nukuttaa :)
  Tänään ostin myös tutin. Ja oi mikä ihana rauhallinen ilta tänään on ollut! Turhaan me sitä oltiin pantattu.. Poika on selvästi tyytyväisempi nyt.
 8. Mesore Aloittelija

  Sista81: Meilläkin oli tutti otettava käyttöön heti samana päivänä kun laitokselta kotiuduttiin, vaikka huonoa omaatuntoa siitä vähän koinkin. :) Syynä oli kyllä lähinnä se että poika tahtoo muuten imeä sormiaan.. Valillä on suussa sekä tutti että sormet. Ja pakko myöntää että kyllä se kummasti rauhoittaakin. Oikea äänenvaimennin. :)

  Me käytiin eilen pojan kanssa neuvolassa napaa kontrolloimassa, kun kotikäynnillä piti laittaa laapista. Navalla ei tarvinnut enää mitään tehdä, ja painoa oli laitokselta lähdön jälkeen kahdessatoista päivässä 500 grammaa, nyt on siis painoa 3920g. On tuo kyllä syönytkin. :)
 9. Tiina^ Tuttu foorumilla

  meillä takana nyt kaksi terkkarin kotikäyntiä. 18.5 sitten 1kk neuvola.
  painoa tullut pojalle mukavasti, syntymäpaino oli 3390g, viime to punnituksessa 3710g ja eilen 4020g :D mä oon turhaan miettiny, että syökö/saako tarpeeksi ravintoa, mutta vissiin saa! ;)
  Heijasteet ja muut ok, silmä vähän rähmää, mutta usein vain putsattava.
  Pikkusen on vattavaivaa pienellä, mutta voi kokeilla maitohappotippoja.. eilen aloteltiin myös devisolin d-vitamiinitipat :)
 10. Annik@ Peruskäyttäjä

  Meidän Poikanen on tänään 2 vkoa "vanha". Äitiysneuvolan terkka kävi tasan viikko sitten kotikäynnillä ja tänään oli vauvaneuvolassa (eri terkka) ensimmäinen käynti. Ihanaa kun vauvaneuvola on kävelymatkan (15min.) päässä!

  Pojan paino tippui laitoksella 7% ja nyt on 2 viikossa tasannut tilanteen niin että painoa on 20g enemmän kuin syntyessä (nyt 4180g) Pituutta oli tullut 2cm lisää (?) kahdessa viikossa mutta mittaaja ja tilanne on toki eri emoticon

  Mullahan ei tullut maitoa heti sektion jälkeen ja senverran nihilistiporukkaa oli äippäosastolla että sain melkein "kerjätä" lapselleni vastiketta, kun ensin huusi nälkäänsä pari yötä. Nännin päät meni rikki ja vuoti verta ekoina päivinä ja siksi imetyksessä piti pitää huilia, ja sen perään imettää nännikumien kanssa. No, jotta kaikki ei olis ihan yksinkertaista niin tietty sain jonkun allergisen reaktion siitä nännikumista ja tissit oli vereslihan lisäksi täynnä näppyjä...

  Nyt mennään jo ½ rintaa ½ vastiketta eli hienosti on oma tuotanto lähdössä käyntiin. Olen sitä jo tarpeeksi murehtinutkin. Ja tissitkin parani joten uudella innolla! Meillä on tutti ollut käytössä nukkumaan mennessä. Enkä koe siitä lainkaan huonoa omatuntoa -miksi pitäisi?

 11. outi222 Peruskäyttäjä

  Meillä kävi neuvolatäti kun poika oli viikon ikäinen. Ja eilen kävi toinen neuvolatäti kun poika oli eilen tasan 2 viikkoo vanha. :)
 12. sipriina Peruskäyttäjä

  Meillä eka neuvolakäynti oli kotiin. Meillähän paino kanssa tippui laitoksella kun ruokaa ei meinattu ensin antaa ollenkaan. Siis samat jutut kun Annikalla. Meillä kyllä heti annettiin rintakumi käyttöön ja sitten ruiskulla pistettiin maitoa rintakumin alle, jotta poitsu tajuaisi homman nimen. Mutta tämä siis vasta kun oltiin ensin pidetty toista nälässä :( Eli ilmeisesti normaalikäytäntö.Mutta aika ikävä sellainen. Vasta kolmantena päivänä mulle tuotiin pumppu, että sain maidontuotannon käyntiin.
  Paino siis syntyessään 3270 ja nyt 2 viikkoisena neuvolassa 3610. Eli ihan hyvin tullut lisää. Painokäyrillä mennään kuitenkin -9%, johtuu siis myös alhaisesta syntymäpainosta. Mutta ei vielä mikään hälyyttävä. Ja minkäs toinen voi, jos oli niin kovin pieni syntyessään.
  Seuraava neuvola sitten 4 viikon ikäisenä jos ei tule mitään erityistä ennen sitä.
 13. kesä75 Aloittelija

  Meillä oli myös eka käynti kotona viime viikolla ja tänään oltiin sitten neuvolassa ekaa kertaa käymässä. Paino on noussut hyvin ja ollaan jo melkein 200 g yli syntymäpainon. Myös pituutta oli mittauksen mukaan tullut 2 cm lisää. Hurjaa kasvua, mutta hyvä niin koska meillä paino laski laitoksella liian pitkään ja yhteensä sen 10 % jota pidetään maksimina, jota ei sais ylittää.

  Meillä ei kyllä ollut mitään ongelmaa laitoksella tuon lisäravinnon kanssa vaan alusta asti luovutettua maitoa hörppyytettiin lääkemitasta ja myös ruiskulla noita tippoja tiputeltiin rintakumiin, mutta lähinnä avuksi rintaraivareihin, joita meidän tempperamentikas tyttö sai rinnalla kun ei tarpeeksi nopeasti lähtenyt maito nousuun. Kun sitten toisena päivänä peräkkäin paino laski ja minä aloin olla totaalisen rikki rinnalla raivoavaan pikkuiseen otettiin mukaan myös lisäsyöttö pullosta. Ennen imetystä annettiin 5-10 ml, jonka jälkeen pikkuinen malttoi jo imeä rintaakin. Varsinkin öisin oli kyllä aika rankaa noiden raivareiden kanssa ja voin kuvitella, että huonekaveri ei ollut kauhean onnellinen kuunnellessaan meidän neidin raivoamista. Ei ollut mitään hentoista vastasyntyneen itkeskelyä vaan ihan kunnon karjuntaa joka kerta kun tissiä yritettiin tarjota.

  Onneksi kotiin tultaessa nuo raivarit on kadonneet kun maitoakin nyt kasvusta päätellen tulee tarpeeksi.  Lisäruoka jätettiinkin sitten kotona kokonaan parin kerran jälkeen pois ja toistaiseksi on hyvin pärjätty. Täytyy toivoa, että pärjätään jatkossakin, sillä aika rankkaa oli kaikkien hormonimyrskyjen keskellä kun ei imetyskään lähtenyt käyntiin.

  Seuraava neuvola sitten kahden viikon päästä. Toivottavasti neiti jatkaa kasvuaan.
 14. Annik@ Peruskäyttäjä

  Tänään annoin ekan DeVitol-tippasen ja nyt alkuillasta kipristi ja kiukutti (ja paukutti) oikein urakalla kunnes poikanen vihdoin nukahti.
  Suositelkaa D-vit. merkkejä ja kertokaa myös onko Disflatylistä tai vastaavasta ollut apua.
 15. kesä75 Aloittelija

  Meillä on nyt vajaa viikko menty Devisol tipoilla. Mahaa jonkun verran kipristellyt mutta ei pahasti. Pieruja tulee paljon myös. Neuvolassa sanoivat, että kestää hetken ennenkuin vatsa tottuu tohon D-vitamiiniin, joten ollaan jatkettu pienistä vaivoista huolimatta. Toisaalta meillä noita kipristelyjä oli ennen vitamiinin aloittamistakin, joten ei välttämättä johdu niistä. Aloitettiin 2 tipalla ja kasvatetaan vähitellen siihen 5, jotta ei tulis kerralla isoa muutosta. Aloitettiin samaan aikaan myös rela-tipat, mutta en osaa sanoa onko niistä ollut hyötyä. Neuvolasta sanottiin, että niiden vaikutus alkaa n. viikon sisällä näkyä.

  Disflatyliä ei oo kokeiltu, mutta ennen ton D-vitamiinin aloittamista kokeiltiin Cuplatonia, mutta sen myötä kyllä vatsavaivat mun mielestä vaan paheni. Lisäksi se oli aika työlästä antaa kun pitäisi suosituksen mukaan antaa ennen joka syöttöä ja meillä tällä hetkellä tankataan aika ahkerasti....

  Hankalalta mun mielestä tuntuu tunnistaa mistä vatsavaivat loppujen lopuksi aiheutuu ja mikä niihin auttaa jos auttaa. Meillä onneksi nyt siis vähentyneet, viime viikolla oli aika kovia vaivoja ja se tuskainen itku on kyllä äidin ikävä kuunnella ja katsella. Luulen, että suurin vaikutus on ollut sillä, että jätin itse pois mm. paprikan, sipulin ja ruisleivän sekä hiilihapolliset juomat.
 16. satuj Peruskäyttäjä

  Meillä käytetään rela+D3 tippoja, ja vatsavaivoja on jkv enemmän kuin aiemmin, mut vaikea sanoa johtuuko niistä?

  Meitin neiti oli syntyessään 49cm ja 2984, 2 vko neuvolassa 51,5cm ja 3290 eli kasvanut aivan hvurjasti, ja ihan pelkällä rintaruoalla.  Meillekään ei sairaalassa lisämaitoa annettu, mut tyttö oli ihan tyytyväinen, eli kaipa se vähä mitä tuli riitti. Vaik paino laskikin 200g..

  Seuraava neuvola vasta 6 vko vanhana....
 17. sista81 Tuttu foorumilla

  Me saatiin neuvolasta noita Devisol-tippoja. Ajattelin kyllä hankkia seuraavaksi sellaisia, joita saa säilyttää huoneenlämmössä. En meinaan oo muistanut antaa noita joka päivä, kun ovat siellä jääkaapissa.. Vatsavaivoja on ollut, mutta ei juuri enempää kuin ennen. Luulen, et ilmavaivat johtuvat muusta kuin d-vitamiinista, koska mulla on itselläkin ilmavaivoja.. Siirtyvätköhän ne maidon kautta pikkuiseenkin?! Lopetin tässä vähäksi aikaa rasvahappokapselit ja rautatabletit, jos niillä olisi jotain tekemistä tän kanssa.
  Meillä oli eilen toinen neuvola, tällä kertaa ihan lastenneuvolan puolella. Mittaa oli tullut 3,5 senttiä (nyt 54,5 cm) ja painoa reilut puoli kiloa syntymäpainoon. Pikkuinen on nyt siis 3 viikkoa vanha. Seuraavana meillä onkin sitten lääkärineuvola 1.6. 6 viikon iässä ja kotikäynti on sitten kesäkuun puolessa välissä.
 18. Jolane Peruskäyttäjä

  Onpa kyllä jännä miten eri lailla noita neuvolakäyntejä on :o

  Meillä oli eilen 1kk neuvola ja kaikki oli vallan hyvin :) paino tasan 4kg, eli 900g noussut syntymästä ja pituus 53,5cm, 5cm kasvanu, ihan hurjan paljon, huh.. 

  Meillä on tosiaan ne gefilus+d3 tipat. Vatsavaivoja tuli aika paljon, joten pidettiin nyt ihan pidempi tauko ja tänään taas aloteltiin yhdellä tipalla ja kasvatellaan pikkuhiljaa sinne viiteen tippaan 

  Sista81: kyllä ne ilmavaivat juu siirtyy lapseenkin äidinmaidon kautta. Pahimpia ovat kuulema sipulit, suklaa, palkokasvit(herneet, pavut ym), paprika, voimakkaat mausteet. Myös kahvi ja punanen liha runsaasti nautiskeltuna voi tehdä ilmavaivoja pienelle. Meillä lakut ja salmiakki ovat myös pahoja enkä nyt meinaa kyl niitä syödä. Eli tosiaan kannattaa miettiä mitä syö, jos vauvan maha kovin oireilee.
 19. Mesore Aloittelija

  Meillä myös nuo neuvolasta saadut Devisol-tipat ovat huudattaneet pikkuista nyt muutaman päivän. Viime yönä ei poika oikein edes nukkunut, ähisteli ja huuteli ja heräsi syömäänkin tavallista useammin. Yleensä on nukkunut reilusti sen kolme tuntia kerrallaan, nyt heräili vajaan kahden tunnin välein... Luulen että syö vähän tuohon mahakipuunsa enemmän kuin nälkäänsä, mutten raaski olla syöttämättäkään kun toinen huutaa pää punaisena. Vaikka tiedän, että liian usein syöminen vaan pahentaa niitä mahavaivoja. Tänään käytiin ostamassa vesiliukoisia d-vitamiineja, josko niistä sitten olisi apua. Meillä on valmiiksi jo käytössä sekä Cuplaton että rela-tipat, mutta niistäkään ei tunnu enää olevan apua. Tuo Cuplaton kyllä auttoi huomattavasti niihin masunväänteisiin, joita pojalla oli jo ennen d-vitamiinin aloitusta, ja rela-tipat aloitin oikeastaan oman antibioottikuurin takia.

  Ja vähän aiheestakin, eli tiistaina neuvolassa näytti puntari pojalle painoa 4200g ja pituutta 54,2 cm. Meillä on seuraava neuvola sitten vasta kahden kuukauden iässä, mutta tässä on välissä vielä neuvolalääkäri.
 20. Kaisa79 Peruskäyttäjä

  Meidän eka neuvola oli tänään. Pojalla ikää 9 vrk:tta ja kasvaa hurjaa vauhtia! Paino oli nyt 3900 g (synt. 3675 g) ja pituus 53,5 cm (synt. 50,5 cm). Kävin itsekin vaa'alla ja paino oli tippunut rapiat kahdeksan kiloa. Vielä olisi noin 10 kg jäljellä lähtöpainoon. Uskon kyllä että jos ruoka maittaa pojalle samaan malliin kuin tähänkin asti niin pääsen tavoitteeseen. Sektion takia en ole vielä päässyt oikeen liikkumaankaan normaaliin malliin. Itseltäni poistettiin myös tikit. Varmaan pääsen sitten kohta jo saunomaankin emoticon .

Jaa tämä sivu