Vauvan nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika elokuussa 2013' aloitti Kiips, 8 maalis 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. @sukki Tuttu foorumilla

  Mun on pitänyt jo pidempään kirjoitella tänne, mutta en ole ehtinyt. Mulla on sellainen epätavallinen huoli, että nukkuuko meidän likka liikaa :eek: . Normaalisti yöllä mennään nukkumaan 19-20 ja heräillään 7-8 aikaan. Lisäksi meillä usein tyttö nukkuu päikkyjä 10-12 ja 15-17, joskus myöhemmin. Onko toi normaalia, että taapero nukkuu noin paljon? Onko toi paljon? Olen miettinyt, että pitääkö tosta soitella neuvolaan. Kuitenkin hereillä ollessaan tyttö on ikiliikkuja ja painaa ihan täysillä. Ruoka-aikoja on välillä vaikea yrittää tunkea noihin hereillä olon aikoihin ja tyttö syökin about 4 ateriaa päivässä. Silloin kun syö niin vetelee kyllä kunnon annoksia eikä nirsoile mistään. Auttakaa te viisaammat ensikertalaista hädässä :oops: .
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  En usko että nukkuu liikaa :) Esikon hoitokaveri nukkuis edelleen neljän tunnin päikkäreitä, jos sais ja tosiaa kuulemma nukkuu n.12h yössä ja on melkein 4-vuotias kyseessä. Se unentarve on vaan niin yksilöllinen :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3
 3. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Ei kannata @sukki olla yhtään huolissaan, kaikki lapset on erilaisia ja erilainen unentarve :) Meillä on muksut olleet tässäkin suhteessa ihan erilaisia, esikko on ollut oikea unikeko ja tämä nuorempi taas paljon vähäunisempi. Molemmat nukkuvat tällä hetkellä saman määrän tunteja vuorokaudessa vaikka ikäeroa on 2,5 vuotta :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3
 4. Kiips Tuttu foorumilla

  Meneekö muilla muksut miten päivä-/yöunille? Meillä vaihtelevasti.
  Välillä oikein hienosti, mutta välilä on päiviä, kun keksii kaikki maailman temput, kun pitäs rueta nukkumaan. mm. nousee pystyyn ja jos siitä nostaa takas makuulle alkaa nauramaan. Mitä tuossa tilanteessa pitäs tehä?
  Muksu on selkeesti väsynyt, muttei vaan malta rueta nukkumaan. Toinen mikä nyt flunssan jälkeen on tullu on et herää keskellä yötä ja ei millään meinaa rueta takas nukkumaan. Toissayönä meni 2h et poika oli uuestaan unessa. Sit kun nukahtaa nukkuu aamuun asti. Ennen flunssaa alko nukkua täysiä öitä. Toivottavasti on pian ohi tää yökukkumiskausi.
  :/
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 5. Eloveena Tuttu foorumilla

  Meillä tuntuu olevan tällä hetkellä melkein kaikki mahdolliset uniongelmat! On yöheräilyjä suunnilleen joka toinen yö, liian aikaisin heräämistä melkein joka yö ja sitten uusimpana nukahtamisvaikeus illalla. Ja typy ei todellakaan naureskele, vaan huutaa. :sad001 Jotenkin tuntuu menneen ihan sekaisin yöunirytmi, joka oli jo niin hyvin kunnossa muutaman kuukauden. Todella turhauttavaa, kun ei tiedä mikä auttais, ja koko ajan vähän huono omatunto, kun toinen joutuu huutamaan niin paljon... Ja sitten hän on väsynyt ja kiukkuinen päivällä, koska nukkuu liian vähän yöllä. Ainoa mikä edelleen toimii, on päiväunet. Niitäkin saattaa tosin protestoida vähän aikaa.

  Tuleehan sille tosiaan hampaita, mutta ei kai sillä aina ihan kaikkea voii selittää...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 6. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Meillä kanssa on yöt hankalia. Ehkä yks kolmesta yöstä on ok, mut silloinkin syödään 1-2 krt. Levottomina öinä heräillään vähän väliä, tulee itkukohtauksia ja joutuu nousta sängystä seisaalleen hyssyttelemään poikaa ja sitten pyöritään levottomasti koko ajan. Nyt on kyllä jokunen hammas tullut ja iho kutiaa, kun atopia näemmä pahenee ilmojen myötä, mut itekin mietin välillä onko ok. Jospa se poika nukkuis sit kaks vuotiaana. Ensin luulin siis, et nukkuis yks vuotiaana täysiä öitä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 7. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Ei Tyynekää viel täysiä öitä nuku. Tai no viime yö meni suht hyvin, heräs vast vähän ennen kuutta yskimään, ja jatko unia seittemään asti. Mut muuten on heräilly ja pyöriskelly monena yönä sillee et väkisin itelki unet aina katkeaa. Esikkoki alko nukkuu täysiä öitä joskus puoltoistavuotiaana, tosin silloin vast saatii vierotettua yöpullosta :oops:
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Meillä nukutaan täysiä öitä, ellei mikään häiritse unta. Esim. hampaiden puhkeaminen saattaa itkettää öisin ja nyt, kun on ollut flunssaa niin saattaa se räkäisyys ja yskä itkettää, mutta siihen annan aina sitten vettä ja sit nukkuukin hyvin. Viime yönä annoin kerran pienelle yskijälle vettä, niin helpotti. Jos ei mikään vaivaa, niin poika menee nukkumaan siinä about 20.30-21.30 välisenä aikana ja heräilee noin 7.30-8.30. Ja aina mahtuu poikkeuksia sekaan kellonajoissa. Poika myös siirtyi itsekseen yksiin päikkäreihin, enkä edes nyt muista, et kauanko se on nukkunu vaan yhet päiksyt? Mut siinä 12-13 välillä menee nukkumaan ja nukkuu pari tuntia. Jälleen poikkeukset vahvistaa säännön. Jos sattuu yö menemään tosi huonosti, niin saattaa nukkua kahdet päiksyt ja se on ihan hyvä.. pääasia, et pikkunen jaksaa hyvin. :)
 9. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Meillä on yöunille nukutus ruvennut menemään vähän pelleilyksi, muuten tyttö nukkuu suht hyvin. Mä vähensin jo puoli tuntia päikkäreistä mutta se ei auttanut. Tyttö vaan on vielä ihan pirteä kun yöunille pitäisi mennä. Hän on pienestä asti tarvinnut suht vähän unta. Nyt meinaan vähentää vielä toiset puoli tuntia päikkäreistänja katsoa oliskos sillä mitään vaikutusta Nukkumatin tuloon
 10. Eloveena Tuttu foorumilla

  Meil on nyt yhtäkkiä alettu nukkumaan 12 tuntia yössä ilman herätyksiä. Vaikea vielä uskoa todeksi, mutta on tätä jo toista viikkoa jatkunut. Mies myöhästyy joka päivä töistä, kun meidän ennen niin varma "herätyskello" on mennyt "rikki". :grin Samalla on siirrytty yksiin päiväuniin, kun eihän noiden yöunien päälle voi aamupäikkäreitä enää nukkua. :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 11. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Meil kans nukutaan pääsääntöisesti hyvin yöt. Joskus saattaa hampaat kiusata tai tulla liian kuuma tms. Viime yönä sille oli tullu kuuma, mut helpotti kun kävin antamassa vettä. Sitten rauhoittui takaisin nukkumaan. Mut meil on nykyisin rytmi sellainen et siinä klo 21.00 nukkumaan ja heräillään siinä klo 8.00. Sit päiväunille noin klo 12.00-13.00 ja nukkuu yleensä 2-3 tuntia. Tos yks päivä nukkui neljän tunnen päikkärit ja mut yleensä tosiaan sen reilu kaks tuntia ainakin. Eilen kolme ja puol tuntia taas.. :D Et kyl ihan minulle passaa hyvin. Oon ehtiny tehdä koulutehtäviä hyvin päiksyjen aikaan ja joinakin päivinä jopa keittää itelle vaa sumpit ja maata sohvalla jonkin leffan parissa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Ja tää mun poikahan ei nukkunu mitään pitkii päiksyi koskaan vauvana.. lyhkäisiä pätkiä vaan ja pisimmilllään oli joitain 45min pätkiä ja yöt kolmen tunnin pätkissä.. :)

  Nyt se pieni ihanuus kattelee tos Muumeja ja sit polkastaa fillarilla perhekerhoileen. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 13. Eloveena Tuttu foorumilla

  Meillä noi päikyt kestää 2-3 tuntia. Aika paljon tulee kyllä unta vuorokaudessa, yhteensä 14-15 tuntia... Ehkä tää on taas vaan joku vaihe. :)
 14. @sukki Tuttu foorumilla

  Meillä on nyt yöt menneet viime aikoina levottomiksi. Kerran yössä herättään ainakin ja unille meno on välillä tosi hankalaa. Eilen annoin tunnin nukuttamisen jälkeen supon, niin tyttä simahti vartissa. Hampaat vissiin vaivaa sen verran, että ei saa nukahdettua. Yöllä nukahti kuitenkin ilman suppoo 5 aikaan ja nukkui tänään aamulla klo 8 saakka.
 15. Eloveena Tuttu foorumilla

  Jos menee yöt oikein pahoiksi, niin kannattaa tarkistuttaa korvat. Meillä oli korvatulehdus, vaikka en olisi muuten osannut arvata! Antibioottien jälkeen on nukuttu hyvin...
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. @sukki Tuttu foorumilla

  Nyt on yöt taas helpottaneet. Laitoin viime yöksi tytön pinnikseen ja nukkui koko yön heräämättä. Ehkä tuo on vielä liian pieni omaan sänkyyn.
  • Tykkää Tykkää x 4
 17. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Meil nukuttiin pari päivää ja yötä huonommin mut selkeä syy: flunssa ja se, et oltiin miehen porukoilla kylässä niin vaikka paikka on tuttu ja poika selvästi aina muistaa kaiken, niin ei se nukkuminen siellä ole ihan sama asia kuin omassa sängyssä. Eli nuhan kourissa nukkui mun ja miehen välissä. Sit tuli ekaa kertaa meillä raivoamista nukkumaan menosta. Kahtena iltana ja yhdet päiksyt. Sai niin kauheet raivot, et huhhuh... karjui ja heittelehti sängyssä pari minuuttia. Ja mä kun en tykkää lasta huudattaa, niin nostin pois sängystä ja lähdettiin katteleen pojan lempparipiirrettyä alakertaan. Puoli tuntia ja koitin uudestaan ja sinnehän se sitten nukahti. Tosin toi meidän ipana ei vieläkään nukahda itekseen, eli istun aina tuolilla siinä sängyn vieressä sen aikaa, kun jätkä nukahtaa.. mut ei kai sil oo nii väliä. Luin vaan tuolitekniikasta, et pitäis pikkuhiljaa siirtyä kauemmas sängystä istumaan, mut mulla elää toivo, et oppii se ilman mitään tuolin hinaamistakaan... :D Onneksi nukkui nyt taas koko yön läpi vaikka välillä yski jonkin verran nuhan vuoksi.. sain nukuttua vähän paremmin itekin ja jaksoin nousta aikaisin tekeen kouluhommia...
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Jozzuuh Tuttu foorumilla

  Lohdutuksen sana Sinbbu, Miehen siskon poika, 9 vuotias, nukkuu vieläkin mummon ja papan kanssa samassa huoneessa vierekkäisissä sängyissä. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Kääk! :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Hauska Hauska x 1
 20. Suviii Ihastunut foorumiin Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Mäkin nukuin mökillä aina parvessa mummun ja taatan kanssa omalla patjalla vielä ties kuinka vanhana! :grin
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu