Vauvan nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika elokuussa 2013' aloitti Kiips, 8 maalis 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kiips Tuttu foorumilla

  Aloitanpa tälle aiheelle oman ketjun. Täällä vois siis höpistä niin päikkäreistä kuin yöunienki sujumisesta.

  Meillä asuu pieni ikiliikkuja ja yöt on alkanu olla melkosta hulinaa sen jälkee, kun oppi konttaamaan ja seisomaan tukea vasten. Näitä taitoja harjoitellaan sitten aina kun yöllä herätään. Samantien kun herää kiepsahtaa mahalleen ja siitä sit alkaa könytä itteeään pystyyn. Sit ei enää nukahda helposti uudelleen.

  Aikasemmin nukku hyvin. Illalla kun vei sänkyyn, hetken ehkä höpötti ja nukahti ittekseen. Nyt ei voi laittaa sänkyyn vaan on rauhotettava syliin, koska kääntyy heti mahalleen ja lähtee konttaamaan, kun sänkyyn laittaa.

  Päiväunet nukkunu hyvin ja nukkuu nykyään kahdet päikkärit 1,5h-2,5h pätkiä.

  Jos jollain on vinkkejä, kuinka ikiliikkujan saa nukkumaan yöt paremmin, vinkit on tervetulleita :)
  Alkaa meinaa tätä äiteetä väsyttää, ku useempi yö nyt menny näin. :sleep002

  Kuinkas tää vaihe on muilla menny? Etenki teillä joilla on jo kokemusta enempi?
 2. Keni Peruskäyttäjä

  Kiips, meillä mennään samalla kaavalla myös. Poika on päivisin ihan hillitön menijä ja yrittää kovasti nousta jo ylös vaikka ei konttaaminen vielä suju! Karhukävely asennossa viihdytään ihan yhtälailla ku konttausasennossa. Saapa nähä onko mulla karhunpentu :)

  Mut yöt on liikkeelle lähdön jälkeen ollu tosi levottomia ja nyt vielä tulee hampaitakin :/ itku ja kitinä alkaa heti kun vähä havahtuu. Ja meillä syödään yöllä vielä 2-3 kertaa. Ekan kerran jo 23.30-02 iso satsi maitoa tai velliä (200ml) ja sen jälkeen parin tunnin päästä (100ml) ja yleensä loput maidot pikkuhörppyinä tunnin välein. Uni on tosi levotonta eikä tahdo millään rauhoittua ilman maitoa enää aamuyöllä. Tuttia ei oikein opittu syömään vaikka yritin opettaa. En tiiä pitäiskö koittaa noihin aamuöiden itkuihin antaa tuttia..Aikaisemmin yöllä jos itkuilee niin yleensä asennon parantaminen auttaa tai löytää ite paremman asennon. Meillä saattaa olla öitä että poika herättää mut tunnin välein. Alkaa olla aika poikki. Koka kerta en edes nouse mutta havahdun niin herkästi kaikkiin ääniin.

  Eli neuvoja kaivattas täälläki kovasti!!! Koitanko tuttia? Jätänkö kaikki yösyötöt pois? (Poika on 7 1/2kk) mikä vois rauhoittaa nukkumista?


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. ~Jäde~ Naimisissa foorumin kanssa

  meillä alko viime yönä kolmen jälkee ne heräilyt,tai ei herännyt mut havahtuu kun tutti tippuu suusta ja sit ite pitää laittaa se takasin.neljä herätystä siis viime yönä.
  meillä ei oo ollu yösyöttöjä aikoihin,eilen illallakii tytsy veti 190 millii maitovellii,mistä siis 140millii oli velliä,sillä pärjäs aamu kuutee.

  voithan sä keni koittaa sitä tuttia,mut onko sekää sitte hyvä jos tutti tippuu suusta ja sitä joutuu laittamaa sit ite takas jos poika ei ite sitä saa?
 4. Tiutsi Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Miten vauvat syövä ruokaa? Neuvolantäti puhui, että kaikesta uskomuksesta huolimatta yön uniin vaikuttaa koko päivän syömiset eikä pelkästään se illan viimeinen ateria.

  Mutta totuus on se, että kun vauva oppii uusia asioita ne tulee uniin ja sekin on tärkeää. Unessa vauva käsittelee oppimiaan uusia asioita niin, että ne jäävät pysyvään muistiin. Ne on ohimeneviä vaiheita, kunnes taas opitaan jotain uutta joka pitää käsitellä unissa. Toiset on niille herkempiä kuin toiset.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Kiips Tuttu foorumilla

  Viime yönä oli kaks valvomis pätkää eka oli 1h kun poika vaan itki ja kiukkus. Ja siis ihan selkeesti on kiukkua, koska heti kun kiepsahtaa mahalleen alkaa hymyillä ja höpöttää ja könytä pystyyn. Toinen valvomispätkä oli 1,5h, sillonki kiukkus, jonka jälkeen nukku 1/2h enne ku herättiin sit aamupuurolle. Näkee et on väsyny, mut silti pitää taistella unta vastaan. Nyt on nukkunu partsilla päikkäreitä jo 1,5h. Mietin vaan et riittääkö tuo uni toiselle, kun niin kovasti pitää taistella unta vastaan?

  Keni: Meijän pojat on samanikäsii, mikäs päivä teijän poika on syntyny? Meijän on 18.7.
  Meilläkin tulee myös hampaita, ylös kulmahampaat kasvamassa.
  Tuttia ei myöskään kauheesti syö, välillä huolii nukkumaan mennessä. Eli aika satunnaisesti, enkä oo kauheen innokas sitä tarjoomaan, koska kohta pitäs sit siitä vierottaa kuitenki jo pois.
  Meilläkin syö vielä n. 2krt yöllä, mut koitan pikkuhiljaa pidentää syöntivälejä ja jättää sit pois yösyönnit.
  Syötän yleensä kun ekan kerran herää, et tankkais vielä yötä vasten ja sit vasta aamulla. ( nukkumaan menee n.20.00-21 välillä, ekan kerran herää 23-00 aikaan, toisen kerran tarjoon sit maitoa vasta 4-6 välillä vaikka heräis tuossa välissä tunnin välein. ) Sitä en osaa sanoa et onko siitä apua tuohon yökukkumiseen. Täällä kun selkeesti nuo uudet taidot häirihtee unia ei niinkään nälkä.

  Tiutsi: Poika syö 4 välillä jo 5 ateriaa päivässä. Illalla puuron kanssa sosetta ja sit vielä maitoo. Toki ymmärrän et tulee uniin nuo uudet asiat ja sen takia nukkuu levottomasti, mutta itte alkaa vaan olla aika väsy kun monta yötä nukuttu lyhyissä pätkissä. Mun unia ei häirihtis jos poika heräis tasasesti 2h välein. Nukkuu tunnin, valvoo kaks, nukkuu kolme tuntii, valvoo tunnin rytmi ei oikeen riitä tälle äiteelle.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 6. Tiutsi Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Voi kuule Kiips, ymmärrä hyvin tuon väsymyksen. Muistan nliiankin hyvin kun meillä herättiin 1,5h välein pahimmillan, ja saattoi mennä tunti ennenkuin ite sai uudestaan unta. Voi luoja sitä väsymystä!! Mutta mä luulen, että noihin heräämisiin ei auta oikein muu kuin aika. Jos siis kyseessä on tuo uusien taitojen oppiminen. Yritä jos iskä vois hoitaa vkl:na yönä heräämiset ni sais ite nukuttua ees yhen kunnot yöunet, se auttaa jo paljon! Kyllä äiti jaksaa, vaikka tuntuu ettei jaksa :Heartpink
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Keni Peruskäyttäjä

  Meidän poitsu synty 31.7. Meillä syödään kans 4-5 ruokaa ja hyvin syö. Ja maidot päälle. Eikä sillä iltapuuron määrällä oo tosiaan suurta vaikutusta, syö vähä tai paljo nii silti yölläki syödään.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 8. Kiips Tuttu foorumilla

  Tiutsi: Sillähän kyselinki just, miten muilla on menny tää vaihe yöunien kanssa. Iskä kyllä osallistuu hyvin pojan hoitoon. Viime yön just hoiti et tää äitee sais nukkua, onkelma vaan siinä, kun en saa nukuttua siltikään. :sad001 No, kunhan iskä ja poika herää niin taijan kammeta päikkäreille tai ainaki yrittää nukkua. Väliaikastahan tää on, millonkahan sitä sais nukkua 8h putkeen. :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Keni Peruskäyttäjä

  No niin. Nyt tämä perhe päätti alottaa unikoulun ens yönä. Viime yönä nimittäin herättiin jo ennen 23 syömään ekan kerran. Ja syötiin vielä 2 kertaa yön aikana. En oikein tiiä kumpi ois parempi: kaikki syönnit kerrasta pois vai jättää aamuyölle yks syönti. Tarkoituksena on pärjätä ilman maitoa ainaki 4 asti. Vois sit parin viikon päästä jättää viimeisenki syönnin pois. Onneks isä on ihan täysillä kans mukana tässä! Tassuttelua mukaan niin eiköhän sitä pärjätä. Onko muilla kokemusta tassuttelusta/ yösyöttöjen pois jättämisestä?


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 10. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  On.. sain yhteen syöttöön siirrettyä ja syö aamuyöstä. Mut vaatii kyl aika tuhdin iltaruoan, eli reilusti puuroa ja tissimaidot ennen nukahtamista. Mut sitten onnistun tassuttelulla siirtämään yösyötön aamuyöhön. Noin neljään, viiteen. Jospa se jossain vaiheessa venyisi kokonaan pois. Oon nyt viikon koittanu venyttää sen syötön, mut jos se ei vaa onnistu ja jätkä alkaa huutaan, niin sit syököön. Sit syö seuraavan kerran vasta herättyään uuteen päivään.
 11. Tiutsi Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meillä taasen tuhti iltapala ja tissimaidot päälle siirsi miljoonat yösyötöt siihen kertaan aamuyöhön ihan itsestään. Juuri myös tuohon neljän-viiden aikaan syödää. Toivon, että josko sekin kasvaessa jäis itsestään pois. Jos ei niin sitten ajattelin tehdä niin että pikku hiljaa hivuttaa sitä syöttöä pidemmälle aamuun ja lopulta kokonaan näin ollen pois...
 12. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Nii nukkui poika taas tunnin ja heräsi kovaan huutoon ja itkuun. Ei mitään tehoa tassuttelusta yms unikouluhömpötyksestä. Syliin oli otettava ja hyssytettävä rauhalliseksi.. himmeä lamppu päälle, että itkuinen lapsi näkee että isi ja äiti on lähellä. Päästi väsyneen hymyn ja vaipui nyyhkyttäen syliin. Nyt nukkuu taas pinniksessä, mut saapa nähdä miten. Voi pientä parkaa... pitäs iteki koittaa saada unesta kii, mut jotenki aina nii hankalaa... Erityisesti tällaisen jälkeen. :sad001

  Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 13. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Nii siis narinasta ja kitinästä yltyi huutoon ja itkuun.. yritin ensin unikoulun temppuja, mut ei toiminu tänä iltana.

  Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 14. Tiutsi Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Sinbu meillähän oli yhdessä kohtaa se vaihe kun herättiin tasan 45minuutti yöunille käymisen jälkeen kitinää ja yltyi joko huutoon tai nukahti samantien. Kesti noin kuukauden päivät. Mutta tekin olette reissussa ni jos ei ookkaa ihan tutut äänet ja tuoksut ni havahtuu hieman siihen..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 15. Keni Peruskäyttäjä

  Meillä suju yö yllättävän hyvin! Odotin ainaki paljo pahempaa.

  Poika nukkumaan n. 20.15 nukahti omaan sänkyyn itse niin ku on nukahtanu jo pitkään. Heräs 00, 00.03 menin tassutteleen, kähinä muuttu itkuksi, kiukuksi mutta ei ollu vielä hysteeristä. Eli silittelin vain ja rauhoittui aika nopsaa ja unessa takaisin 00.13! Seuraavan kerran keräs 03.03, sama homma, unessa 03.13! Sit heräs kyllä jo 03.23, unessa 03,43. Heräs 04.20 sai maitoa ja otettiin viereen jolloin nukkui 7.22 asti :) kylläkin vähän pätkissä ja maitoa sai lisää n. 6.30. Maitoa meni 200ml tuon yön aikana.

  Kyllä me onnistutaan tässä, ainaki poika rauhottu niin nopiasti :)


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkää Tykkää x 5
 16. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Ei tullu mitään viime yöstä. Toinen itkukohtaus ja mä luovutin. Poika nukkui vieressä koko yön. Kahden aikaan narisi ja kitisi muutaman minuutin kovaa, mut sain rauhoiteltua pojan ilman tissiä. Viiden aikaan annoin sit tissiä, mut ei syöny ku pari huikkaa ja jatkoi unia. :p pakko välillä luovuttaa et saadaan miehen kanssa nukuttua kans.

  Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 17. Tiutsi Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Just kirjoitinkin tuonne äidin jaksamiseen, että ei mennyt meidänkään yö hyvin.
  Nukkumaa 21. Tissiä annoin kaks kertaa, muistaakseni siinä 03 aikoihin ja 06 aikoihin ja 7 nousiin ylös. Aamupuuro 08 ja 8.45 tissiä ja aamu-unille. Yöllä herättiin noin tunnin välein, tutilla ja syliin ottamalla rauhoittui. Pari kertaa auttoi kun vaan tassutteli. Mutta tätä mammaa kyllä nyt väsyttää!!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 18. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Mä oon kans vakiona kokoajan väsyny.. mut kyl tääkin vaihe menee ajallaan ohi. Täytyy vaa jaksaa... huhuijja..

  Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 19. ~Jäde~ Naimisissa foorumin kanssa

  mä taisin käydä yöllä kerran tytön luona,en tiiä kävikö mies ollenkaa.sit herättiikii kaikki puol kuus.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. hillevi Naimisissa foorumin kanssa Tammimammat 2017

  Mäkin alan jotenkin jo tottua tähän väsyneeseen oloon. Silmät koko ajan luimussa ja raskas olo kehossa. Meilläkin herätään aina tunnin jälkeen nukahtamisesta ja nyt kun alan olla niin väsyny, niin otan kans aika nopeeta viereen nukkumaan. No ainakin me yritettiin pinnikseen siirtymistä. Katellaan sitä taas joskus. Varmaan joudutaan menee sit oikein johonkin unikouluryhmään :rolleyes::grin

  Mut viime yövalvomiset johtuivat meillä kyllä ihan toisen hampaan puhkeamisesta.

Jaa tämä sivu