Vauva

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Suski.81, 11 joulu 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. NindeOut Peruskäyttäjä

  Niin ja pitkään on tartuttu varpaisiin vaan tänään ne ylsivät jo suuhun asti. :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Täällä on menty kokoajan vauhdilla eteenpäin kuvaannollisesti ja kirjaimellisesti :D 11 vkoa alettiin kääntymään mahalleen, 3kk neuvola aamuna alettiin tutkimaan varpaita ja illalla ne oli suussa, 3,5kk menty eteenpäin pieniä matkoja (niin ettei ite tajunnut) ja nyt n. 4,5kk on ryömitty ihan tietoisesti ja alettu harjottelemaan istumaan nousemista ja konttaamista. Nyt tosiaan mennään huoneesta toiseen ja joka paikassa päällään, välillä kopsahdellaan istumisharjoitusten kanssa ja matka taas jatkuu. Nyt on alkanut kiinnostamaan asiat vähän ylempänä, liekkö tuo kohta koittaa punnertaa pystyyn (esim. sitteriin koittaa jo tukea välillä ottaa lattialla ollessa, mutta alaruumis ei pysy matkassa). Ja ensimmäinen hammas puhkes kunnolla tällä viikolla, kyllä se sitä vähän kiukuttelikin :D Sunnuntaina tulee 5kk tytöllä!
  • Tykkää Tykkää x 4
 3. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  JuustoNaksu, tuohan kuullostaa ihan miehen isäpuolelle joka lähti kävelemään 7kk iässä!!
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Tytön isänisä on kävelly 6kk iässä, toivotaan ettei ihan noin vauhdikkaasti menisi :D EI kärsi nytkään kovin pitkään esim. paskalla istua, jos tuo liikkuminen vielä tuosta nopeutuu niin pitää varmaan vessareissun ajaksi hommata valjaat ja sitoa johonkin kiinni :facepalm::grin
  • Hauska Hauska x 1
 5. NindeOut Peruskäyttäjä

  No sehän on reipas vauveli! :D
 6. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Oho :grin vauhdikasta touhua tosiaan!
 7. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meillä on molemmat sekä vauva että isoveli aivan hirveässä räkätaudissa, paksua räkää nenät täynnä ja hengitys vaikeaa sen takia. Ollaan tähän päivään saakka käytetty perus nenäfriidaa, josta jotain apua, mutta nyt löyty kyllä aivan täydellinen apuväline nuhanenien hoitoon ja ajattelin vinkata kanssamammoille :grin Eli Baby vac joka liitetään imuriin. Johan sai räät oikeasti kyytiä!! Helppoa ja nopeaa, oi miksi löydettiin tää vasta nyt!

  https://www.nenaimuri.fi/
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 8. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mua nauratti jo esikoisen aikana imuriin liitettävä nenän niistin :D. Meillä mies kiskoo ihan tavallisellakin niin, että ei kyllä jää. Tai jos niin sitten se on jo sellaista tukkoisuutta, että siihen ei auta..
 9. NindeOut Peruskäyttäjä

  Tänään opittiin liikkummaan etiäpäin! :D
  • Tykkää Tykkää x 4
 10. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meillä ihan hirvee yritys ja tahto päästä eteenpäin, mutta toistaseksi peruutellaan ja pyöritään :D Liikkuu paljonkin lattialla, mutta ei ehkä sinne suuntaan minne ite olis matkalla. Tänään huomattiin eka hampaan tynkä :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä noustaan seisomaan tukea vasten :nailbiting: Ikää 5kk ja 3vkoa, äiti hermoraunio.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 1
 12. NindeOut Peruskäyttäjä

  Tällä oli myös paljon sitä "lentämistä" eli kädet ja jalat ilmassa ja suututti ku ei ylettyny leluun. :D ihan yks kaks sit tajus ruveta käyttää niitä raajojaan oikein. :D Meillä on kaks söpöä hammasta alhaalla :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Täällä myös liikkeellelähtö kiinnostais. Jalat sätkii ja joko on pää ylhäällä tai peppu... Eli vähän on vielä hiomista tyylissä! :) liikkuu kyllä, mutta ei täälläkään ehkä sinne minne oli matkalla. Sisko oppi ekana konttaamaan 10kk iässä, et kyllä uskoisin, et nyt lähdetään ryömien aiemmin. Hampaista ei tietoakaan. Poika nyt 6kk ja 1,5vkoa. Siskolle (ja mulle) tuli ekat hampaat noin 11kk iässä. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Tammimammat 2018

  Meillä kans yritys on kova! Keikutaan mahallaan kädet ja jalat ilmassa ja jalat potkii niin pirskatisti yläviistoon. Akselinsa ympäri osataan jo jonkin verran pyöriä mutta muuten ei kauheesti liikuta mihinkään . Meillä ikää 5,5kk
  • Tykkää Tykkää x 3
 15. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Mitäs vauvojen ja mammojen kesään? Meillä Oulussa ainakin alkaa oleen pikkusen liian tukalaa jo:grin Tyttö otti monta harppausta miehen kesäloman aikana. Pidettiin unikoulu ja oppi nyt nukkuun omassa sängyssä ilman äitiä ja tissiä! Ihana pihalla ottaa arskaa lasten päiväunien aikaan:dance011 Ryömitään hullua vauhtia ja yritetään seisomaan ja konttaamaan. Istumaan osataan myös mennä. Alkaa elokuun alkupuolella 8kk jo siintää:Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. NindeOut Peruskäyttäjä

  Meilläkin täällä Pohjois-Savossa on tukalaa. :D Ja edelleen ryömitään, välillä pyllistelee itteensä niinkuin haluais istumaan siitä, ja toisinaan menee konttausasentoon ja heijaa itseään siinä edestakas. :D Kaksi alahammasta on puhjennut aikoja sitten, tällä viikolla puhkesi ylös ensimmäinen ja toinen siinä vieressä on puhkeamaisillaan. :) Tukka näyttää vaalentuvan pojalla, ja alkaa kasvaa myös kivasti. :) Osaa olla kiukkuinen jos ei pääse eteenpäin lattialla (lähinnä siis jos minä estän kulun :D)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Hyväähän meille tänne tytsyille kuuluu!
  Pikkuinen on nyt 7kk ja 4 päivää. Kesäkuun lopulla oppi ryömimään ja konttaus asentoa hakee, kunnes sitten tupsahtaa nenilleen ja suuttuu siitä. Istuu hyvin tuetta, mutta ei osaa vielä itse käydä istumaan. Jos istuessaan kaatuu niin menee aina kylen kautta mahalleen, ei onneksi satuta itseään eikä säikähdyksestä huuda.
  Kaksi alahammasta puhkesi jossain vaiheessa, kerran vain huomasin pimun purastaessa sormestani jotta jaahas. Ei siis ole mitään kiukkuja sen takia ollut.
  Nyt on viikon verta huonommin maistunut kiinteät, johtuneen varmaan tuosta tukalasta ilmasta ulkona. Onneksi sisällä on viileää ilmalämpöpumpun vuoksi. Pihalla voipi olla aamupäivästä ja illemmasta sitten uudestaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Snifu Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Täällä poika reilun 7kk, ryömimään oppi 6kk:n iässä ja nyt viikko sitten nousi ekaa kertaa tukea vasten sekä istumaan että seisomaan. Konttausasentoa haetaan myös ja siinä hytkytään. Kova on pyrkimys ylös ja liikkeelle.
  Neljä hammasta on puhjennut alas, ylhäällä ei vielä yhtään.

  Vierastaminen myös tuntuu olevan tällä hetkellä päivän polttava sana ja toivon että se alkaisi jo pian laantua mutta sitä varmaan saa hetken odottaa. Aikamoinen äitin syliapina välillä...
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Meillä poika oppi pari viikkoo sit ryömiin ja tällä viikolla oppi itse istumaan. Konttausasentoon menee kyllä, mut tipahtaa vatsalleen aika nopeesti.

  Pinnasängyn pohja on pakko tiputtaa alas, kun tänää eka kertaa nousi siellä seisomaan. Onneksi mies oli vieressä eikä mitää tapahtunu.

  Hampaita on sekä ylhäällä että alhaalla 2 kpl ja alas taitaa kohta olla tulossa toiset 2. Kovasti tykkää pureskella kaikkea. Ostin korppuja niin niitä on kiva jyrsiä.

  Pieni vierastus tuntuu olevan. Etenkin kun tultiin parin viikon kesälomalta niin tuntu et pitäs koko ajan olla äitin sylissä. Onneksi vähä alkaa taas helpottaa.

  Nukkuminen on edelleen ongelmallista, mut niin oli esikoisella 2,5v asti... mut välissä on vauva nukkunu jopa 6h putkeen yöllä. Mut näillä helteillä syö kyllä paljon. Etenki öisin.

  Päiväunia nukkuu 4kpl. Yleensä 3 kertaa n 30 min ja kerran 1h 15min - 2,5h. Mutta pitkien päikkäreiden välissä syödään kerran tai 2..

  Kuumuus ahistaa. Enemmän kyllä mua ku lapsia..
 20. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meillä unikoulun myötä loppu yötissittelyt kokonaan, annan vasta kuuden maissa kun silloin lasken olevan jo aamu. Sitten nukkuu vielä pari tuntia. Tyttö nukkuu nyt isänsä kanssa, eikä yleensä herää öisin.

  Taas kovasti harjoteltu konttaamista, muutaman konttausliikkeen jo ottaa, mut sit vaihtaa ryömimiseen kun se on vielä nopeampi liikkumistapa.

  Ja neiti on monta kertaa sanonu äti :grin
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu