Vauva

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Suski.81, 11 joulu 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Meillä säännöllisintä päivässä taitaa olla ilta-/yöitku. Nyt varmaan 2 vkoa vauva on itkeny siinä 22-01 välillä, usein melkein koko ajan. Ei auta syöttäminen, sylissä pitäminen, oman tilan antaminen, vaatteiden vähentäminen/lisääminen... huutaa vaan. Sitten jossain vaiheessa vaan simahtaa ja nukkuu noin 4 tuntia, syö, ja nukkuu loppu yön 2-3 tunnin pätkissä. Ei tunnu itse edes heräävän syödäkseen, kun pitää silmät koko ajan kiinni, eikä ole koskaan jäänyt hereille yösyötön jälkeen. Päivät on ihan uskomattoman vaihtelevia. Yhtenä päivänä nukkuu tasaisesti päiväunia ja syö n. 3 tunnin välein, toisena päivänä taasen ei nuku ollenkaan niin hyvin (vaikka olisi selvästi väsynyt), itkee paljon ja haluaa jatkuvasti rinnalle - tosin ei välttämättä syödäkseen.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. NindeOut Peruskäyttäjä

  Meillä on vakiintunut nukkumarytmi niin, että nukkumaan mennään n. klo 21-22, nukkuu sinne 2-3 asti ja syö. Sitten herää 5-6 aikaan, syö taas ja herää noin 9 aikaan. Päivällä valvoo selvästi enemmän kuin aiemmin, ja päiväunet ovat lyhyempiä. Yhdet pitkät päikkärit ottaa jos ottaa. :)

  Katlera, meilläkin vauva huusi kaksiviikkoisesta n. kuukauden ajan eteenpäin silloin tällöin iltaisin (max 3krt/vko) ja juurikin aloitti sen siinä 22-23 ja lopetti 01-02. Mitään syytä ei keksitty, vaikutti että oli yliväsynyt. Koitettiin kyllä nukuttaa häntä muttei nukahtanut. Sitten sitä vaan kannettiin sylissä pystyasennossa, jos nyt muistan niin siitä saattoi olla hetkittäin hyötyä...

  Mutta nyt täytyy kehua, meidän poju vetäs toissayönä melkein 8h putkeen unta! :D
 3. Snifu Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Meillä ei vielä mitään kovin selkeää rytmiä ole päivissä, tuntuu vaihtelevan muutaman päivän sykleissä. Välillä päiviä kun nukkuu paljon ja syö n. 3h välein ja sitten päiviä kun nukkuu useita lyhyitä pätkiä ja syö n. 1-2h välein ja saattaa olla kärttyisempi. Ikäänkuin pojalla olis aina kerta viikkoon parin päivän tiheänimunkausi. Välillä jo mietin, että onko maidontuotantoni niin huonoa, että vaatii vauvalta jatkuvaa tiheän ja vähemmän tiheän imuttelun vaihtelua että pysyy yllä:meh:. Kylläpä hänellä kuitenkin paino nousee hyvin ja maitoakin välillä pumpattava kun meinaa tissit poksahtaa eli ehkäpä sitä kuitenkin ihan hyvin tuotan. Pakkasessakin jo ihan hyvin maitoa varastossa.

  Yöunille meillä rauhoitutaan yleensä 21.30-22.30 ja pääasiassa eka unipätkä on 4-5h ja siitä seuraavat sitten 2-3h. Vaihtelevasti noustaan aamulla ekan kerran ylös 6-7 aikaan jolloin syö, vaihdetaan vaippa ja seurustellaan hetki ja minä syön aamupalaa, jonka jälkeen mennään aamu-unille vielä. Tai sitten unta saattaa riittää 8-9 asti ja sitten noustaan ylös.
  Mutta on myös öitä jolloin ei ollenkaan tuota pidempää unipätkää vaan herää 2h välein syömään, mutta näitä onneksi ollut vain satunnaisesti.
  Itse kärsin silti unettomuudesta, vaikka vauva nukkuiskin hyvin. Todella ärsyttävää, mutta kai ne on ne hormoonit:meh:.
 4. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Pikku neiti röhissyt muutaman päivän ja käytii tänää sit lääkärissä ja rs-virus todettiin. Kuumetta ei ole ollut, mutta tänää nous 37.9. Meille ei muilla ole mitään, mutta heikoimpaahan tuo iskee. Kauheesti sitä on kuulemma liikkeellä. Toivottavasti paranee pian
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 5. Nipanderi Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Röhinä ja nuha kestää pitkään, meillä mennään jo toista viikkoa. Mut pahin on ohi 3-5 päivässä:)
 6. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Meillä mennään jo kohta kolmatta kuukautta tukkosen vauvan kans...
 7. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Tammimammat 2018

  Meillä aamuisin röhisee. Taitaa johtua vain makkarin kuivasta huoneilmasta.. päivän aikaan helpottaa aina kun ollaan pois makkarista
 8. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä ei pojalle onneksi tullut kuumetta ollenkaan rs-viruksen aikaan. Sitä yskää kyllä oli varmaan joku 3viikkoa. Ventolinea saatiin hengitettäväksi, et lähti lima irtoamaan.
 9. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Oi, oispa meki saatu jotain.. ne vaan sano että imeä sitä pois. Tuntuu ettei se koskaan lopu..
 10. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  No joo, mekin mentiin ekan kerran lääkäriin ja saatiin ohjeeksi nostaa sängynpäätyä... No, se kyllä oli jo nostettu. Kiva kuitenkin, että saatiin tuostakin käynnistä maksaa 115€! Sitte valittiin toinen lastenlääkäri ja häneltä saatiin se Ventoline, kun yskä ja lima oli niin tiukassa, et tuntui, et pieni tukehtuu. Siitä se toipuminenkin lähti kahden viikon yskimisen jälkeen.
 11. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Me saatiin esikoiselle ventolinea silloin aikanaan, eikä siitä tuntunut mitää hyötyä olevan. Määräys oli silloin 1-2 suihketta 4 kertaa vuorokaudessa. Hän oli silloin noin 2 vuotias. En tiedä mikä olisi näin pienen annostus, olikohan tuolloin annostus sit liian vajaa?
 12. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meidän annostus oli 1 suihke 4x päivässä tai tarpeen mukaan sai antaa enemmän. Siinähän on aika laajat joustot noissa annostuksissa. Kummitytöllä (13v) on infektioastma ja hänellä yläraja taitaa olla siinä, et henki aukeaa.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 13. NindeOut Peruskäyttäjä

  Meilläkin vauvalla alkoi reilu viikko sitten flunssa. Oikeestaan hänellä oli vain nenä tukossa ja kuulosti flunsssaiselta, mutta nyt näkyy olevan pahin vaihe jo ohi. Eikä joka päivä ole edes tarvinnut niistää vauvan nenää... että onneksi tämmöinen helppo flunssa... :D
 14. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  meilläkin pahin ohi! röhisee ja tuhisee ja nenää saa pari kertaa päivässä putsata. mutta maitoo maistuu taas ja hymyä ja tohinaa riittää samalla tavalla kuin aiemminkin.
 15. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Mitäs äideille ja vauvoille kuuluu? Meillä tuli tyttösellä eilen 3kk täyteen :happy: Ensi viikolla taas neuvola. Ihanaa, että kevättä kohti mennään ja valon määrä lisääntynyt, itselläkin eri tavalla energiaa. Odotan niin kovasti, ettei tarvi tätä pukemisrumbaa suorittaa lapsille aina ulos lähtiessä!
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Snifu Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  No täälläkin tuli eilen 3kk mittariin ja samoin myös neuvola ensi viikolla:). Poika on oppinut tarttumaan leluihin ja tutkiikin kaikkea nyt käsillään ja suullaan. Yöt sujuu aika mukavasti ainakin tällä hetkellä ja on ihana katsoa kun toinen kasvaa ja kehittyy. Me kans ootellaan kevättä ja kovien pakkasten loppumista. Vähän ensi viikon neuvola jännittää kun pistellään ekat rokotukset:wideyed:.
  Itse voinut kans ihan hyvin, koirien kanssa käyn ahkeraan lenkillä metsässä aina kun mahdollista. Viime viikolla saatiin myös vanhemmiltani lainaan reki johon vaunukopan saa liinoilla kiinni niin pääsee koko perheen kanssa lenkille kunhan sää sallii.
 17. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Tammimammat 2018

  Aika kivasti menee. Pikkumies kasvaa hyvää vauhtia ja joka päivä on jotain uutta :) meillä ollaan vasta 2,5kk, yläkehoa on opittu pitämään käsien varassa ilmassa pitkänki aikaa ja ai että kun hymyjä riittää ^__^ jutteleekin jo ihan kivasti:Heartred
  Ja tosissaan toi valon määrä ja auringon paiste on lisänny energiaa. Hormonit on kans tasottunu ihan täysin.
  Öisin herätään pari kertaa syömään ja aina viimeistään 7aikaan aamulla poitsu pakottaa nousemaan sängystä. Kaikesta aamuväsymyksestä huolimatta kyllä aamu piristyy kun yks on itse aurinko :D
  Mutta ootan kyllä että sais jossain vaiheessa nukkua edes 6h putkeen ^_^
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. NindeOut Peruskäyttäjä

  Huomenna ollaan täälläkin tasan 3kk. Juttua pojalla on kyllä aivan hirveesti kerrottavana, varsinkin yön jälkeen. :D Meilläkin noustaan jo 7 jälkeen yleensä ku on maidot syöty, poju alkaa hymyilee ja juttelee ja heilumaan minkä kerkeää, ei siinä enää äippä saa unta.

  Toissapäivänä opittiin kunnolla NAURAMAAN! Minä tottakai itkin kun se oli niin ihanan kuulosta. :D tuli aina pieni kiljaisu ja perään hehehee. :)

  Unirytmi on sitä että nukkumaan mennään 21-21.30 ja herätään syömään n klo 4. Sitten 7 seuraava syöttö ja noustaan ylös. Nyt on tosin ollu muutama päivä takapakkia, eli herätty joskus klo 2 ekan kerran syömään :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 19. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Täälläkin kohta 3kk täynnä, mahalleen ollaan jo menty ja nyt varmaan sen seurauksena levottomat yöt kovasti uneksien. Kovasti tutkitaan omia käsiä ja tavaroita käsissä, suuhunkin tungetaan kaikki mitä vaan irti lähtee!
  Kovasti jutellaan ja kiikataan ja kuristaan ja päristään, naurettukin on muutamia kertoja ihan kunnon räkänauruja, mutta vielä on ne harvemmassa - pieniä kikatuksia senkin edestä :grin

  Toivotaan, että nuo yöt vähän rauhottuis, oli jo niin ihanan seesteiset ja rutinoituneet unet mutta vissiin niin vauhdilla tulee asioita niin meinaa olla öisinkin se rrauhoittuminen olla hakusessa :happy:

  19. pvä meillä on 3kk neuvola ja rokotukset, mielenkiinnolla ootan miten on kasvanut, ainakin tuntuu, että 62 koon vaatteetkin alkaa olemaan hyvästikin nafteja/pieniä. Pääasiassa nyt 68 käytössä :wideyed:
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Meillä neiti ensi viikolla 3kk ja silloin neuvola.
  Nauretaan, hymyillään ja höpötetään. Se on ihana kun nauraa joskus unissaankin. Unet menee hyvin klo 21-22 nukkumaan ja 6 jälkeen ekaa kertaa syömään ja sitten taas nukutaan 8-9 asti. Minä kyllä herään silloin 6 aikaan ja syön jo rauhassa aamupalan, esikko herää 7-8.
  Rs- virus tosissaan oli ja viikko sitten helpoitti. Pientä tukkoisuutta ja yskää vielä löytyy. Silloin kipeenä ollessaan söi tosi huonosti. Vähän jäntskättää siispä neuvolan puntari...
  Korvikkeella mennään ja odotan jo kun päästään kiinteitä aloittelemaan. Kakkaa tulee vain joka kolmas tai neljäs päivä. Ennen tuli monta kertaa päivässä.

Jaa tämä sivu