Vauva

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Suski.81, 11 joulu 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Ehkä jonkinlainen rytmi on, mutta ei mitään vakiintunutta. Nukkuu lyhyet unet parin tunnin välein, ja pitkät päikyt samalla kun esikoinenkin. Kaikki unet nukkuu mun sylissä, kun on niin kii tississä kun ei se tutti tosiaan kelpaa...
 2. NindeOut Peruskäyttäjä

  Meillä menee about niin, että herätään n klo 7. Ekat n 30min päikkärit on 10 hujakoilla. Sit tykkää nukkua vaunuissa n. 12-13 alkaen sellaset 2-3 tuntia. Sen jälkeen illalla on vielä parit 30-45 min päikkärit. Yöunille mennään siinä klo 20 jälkeen.
  Ainakin noi pitkät päikkärit se tuntuu haluavan nukkua; siihen aikaan jos on sattunu olemaan jotain menoa, niin kiukkuaa selkeesti enemmän ku haluais varmaan sinne vaunuihin vaan koisimaan. :D
 3. Snifu Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Ei meillä ainakaan mitään kovin selkeää rytmiä ole ainakaan ajallisesti, mutta muuten jokseenkin samaa kaavaa päivät toistaa. Aamulla herää klo 6-8.00 välisenä aikana, yleensä yhdet lyhyet päikkärit (n. 30min-vajaa tunti) nukkuu aamupäivästä. Ulos vaunuissa pidemmille päikkäreille (n. 2-3h) menee yleensä klo 11-13 välillä. Sitten illasta joko yhdet tai kahdet lyhyet päikkärit, mutta välillä voi olla ettei nuku illasta päikkäreitä ollenkaan. Illalla yleensä nukahtaa 21-21.30 mutta poikkeus vahvistaa säännön eli esim. toissapäivänä nukahti vasta 22.30 jälkeen. Ja tietty jos on mitään erikoisempaa ohjelmaa tai menoa niin nukkuu sitten milloin sattuu jos nukkuu. Nyt kulunut viikko ollaan vietetty lomaillen eräkämpällä ja täällä rytmit on olleet aikalailla samat koko ajan kun mitään varsinaisia menoja ei ole. Hyvin sitä nähtävästi pärjää vauvankin kanssa kämppäilyn ilman juoksevaa vettä tai sähköä. Tämä eräily kun on meidän intohimo niin saa poikakin tottua jo pienestä tähän :p.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Tai no joo kyllä meilläkin tyttö nukkuu vaunuissa kun ulkoillaan pojan ja koiran kanssa , jos vaunut on kokoajan liikkeellä, mutta kyllä se vaan aina herää kun liike pysähtyy :rolleyes:

  Snifu vau! Rohkeaa eräillä vauvan kans, musta ei ois siihen :grin
 5. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  On meillä selkeä rytmi! Mutta onhan se helppoa kun on kaksi muksua...
  6 jälkeen heräillään, 8-9 lähdetään ulos koiran kanssa ja nukkuu vaunuissa semmoisen tunnin. Sitten ollaankin hereillä puolille päivin ja otetaan 20-30 min tehotirsat sohvalla/keinussa. Tehotirsojen jälkeen hetki hereillä ja 14-15 uudestaan ulos ja sit nukkuukin sen 3h. Illalla menee nukkumaan 19.30-20. Yön nukkuu ilman heräilyä.
 6. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Meillä on vähän jotain sinne päin. Aamulla herätään siinä 7aikaan ja ”aamupala” syödään siinä 8-8.30. Tästä menee n.puoltoist tuntii kun alkaa väsymään niin vien sänkyyn. Nukkuu aikalailla aina päikkärit 30min. Paitsi jos sylissä saa nukkua niin sit saattaa mennä tuntikin. Yhdet sylipäikkärit otetaan päivittäin. Muuten on aikalailla joka ruokailun jälkeen se puoltoist tuntii ja sit puolen tunnin päikkärit.
  Nukkumaan mennään 19.30-20.30.
  1yöruokailu on jäänyt kokonaan pois ja ensimmäiseenkin pitkittynyt nyt kun soseita alettiin maistelemaan. Muuten on varmaan uus kehitysvaihe päällä kun itkeskelee öisin vähänväliä, kuitenkaan edes varsinaisesti heräämättä.
  Oli yks yö tossa kun nukku ekan pätkän jopa 7,5h söi ja nukkui 3h, söi ja vielä tunnin nukkui. Sen jälkeen ollutkin yöt pelkkää itkeskelyä, viime yönäkin taisin itse nukkua jopa tunnin...:confused:
 7. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä on rytmiä varmaan niin paljon, kun sitä tuleekin. Heräilee noin klo 10 aikaan ja noin kolmet päikkärit 10min-2h ja illalla nukkumaan klo 19-20. Meillä päivien sisältö ja menot vaihtelee paljon, eikä siksi ole niin säännöllistä. Parhaiten päivällä nukkuu autokaukalossa. Ei tarvitse juurikaan minkäänlaista nukuttamista, nukahtaa hyvin helpolla... Ainakin vielä. :)
 8. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Millaisia teidän vauvat on nyt, mitä ne osaa? :) Meillä tänään 5kk, ja kovasti yrittäis liikkeelle lähteä. Pyörii maassa akselinsa ympäri ja yrittää jaloilla vauhtia potkia. Myös istumaan pyrkii sylissä ja sitterissä ei oikein voi pitää kun pungertaa sieltäkin ylös. Lelut kiinnostaa kovasti, ja osaa jo itseään viihdyttää jonkin aikaa. Isoveli on ihan paras, ja aina hymy huulessa ja juttua riittää kun veljeltä saa huomiota. Soseita maistellaan kerran päivässä, muuten mennään tissillä. Huomenna neuvola ja rokotuksia tiedossa.
 9. Hyle-Emo Aloittelija

  Meidän neidistä on tullut varsinainen haisunäätä soseiden maistelun myötä. On sen verran tuhti haju tullut pieruihin. :hungover: :hilarious: Kakkaaminenkin harventunut ja kertoja ei pysty enää yhtään ennustamaan. (Yritetty siis vvv:tä) Soseet muutenkin maistuisi jo isompinakin määrinä, sellainen linnunpoika tullut kun lusikan näkee.

  Pyörähtää jo vaivattomasti mahalleen molempien kylkien kautta ja merkkejä eteenpäin ryömimisestä on alkanut olla. Kohottaa vähän päätään selällään, etenkin sitterissä. Moisesta touhusta tulee mieleen vatsapunnerrukset. :grin
 10. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Meillä kääntyy molempiin suuntiin, pyörii ympyrää ja vähä saa likkutettuakin itteensä.. neuvolassa tänään annettiin lupa ’istua’ ku selkä on suorana ja hallitsee jo väistörefleksit tms mitä lie onkaan.
  Super nauravainen poika on. Etenki isoveljellensä, mutta esim bussissa myös vieraille ihmisille.

  Ollaan maisteltu kaikenlaista, mut hiljalleen...
 11. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Meidän herra 4,5kk ei vielä mahalleen käänny vaikka kova on yritys. Mahallaan ollessaan taas kauheesti yrittää eteenpäin ja jos kitkaa on jaloilla niin vähän liikkuukin. Istumaan on koitettu pungeta jo kuukauden verran ja 4kk neuvolassa annettiin lupa ”istua minkä itse jaksaa”, eli ei sa istuttaa mut jos esim sylissä punkee istumaan niin istukoon, tietenkin sen verran pidettävä ettei kippaa mihinkään suuntaan.

  Soseita on maisteltu kuukauden verran, 2kertaa päivässä 0,5dl ennen maitoa. Hyvin maistuu oikeestaan ihan mitä vaan tarjoaa. Iltasin n. puolet ”iltapala”-maidosta riisivelliä. Yöllä herätään vain kerran syömään ja yöunilta herätään siinä 6.30-7.00. En tiedä nukkuisko tuosta pidempää jos vaan antais pöperön sängyssä ja laittais takaisin. Tosin välillä on kyllä semmonen rupattelu menossa että ihan hereillä ollaan :D

  Itekseen viihtyy välillä pitkiäkin aikoja. Esim tänään kun aamupäikkäreille meni siinä 8.30 niin klo 10.20 menin katsomaan (yleensä nukkuu tasan puoltuntii päikkäreitä kerrallaan) niin siellä hän itekseen huito menemään :D
 12. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Meillä on kyllä iloinen ja reipas tyttö. Kääntyy molempien kylkien kautta niin mahalleen kuin takaisin selälleen. Tykkäisi istua ja sitä kovasti yrittääkin.
  Miellä on aamu ja ilta puuro, ja päivällä 2 kertaa syödään soseita. Lihaa ei olla vielä annettu vaikka jo saisikin. Kaikki lihat me ostetaan maustamattomina ja maustetaan itse, mutta kun ikinä ei muista ottaa erilleen vauvalle.... No kerkiäähän sitä.
 13. Snifu Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Meilläkin poika tänään 5kk. Selältä mahalleen kääntyy kummankin kyljen kautta, takaisin selälleen kääntymistä vielä reenailee. Mahalla ollessa peppu nousee jo tosi ylös ja potkuttelee minkä kerkiää, akselinsa ympäri pääsee kääntymään jos alusta sopiva. Istumaan on punkenut jo yli kuukauden ja tällä hetkellä tykkää leikkiä paljon niin että häntä pitää istumassa tai seisomassa käsillä tuettuna. Innolla odotan koska poika oppii ryömimään, vaikka eiköhän siihen vielä pari kuukautta mene.
  Meillä syödään kiinteitä kerran päivässä ja vieläkin aika pientä määrää. Poika kyllä mielellään varmaan söis enemmänki ja kaikki on tähän mennessä kelvannut oikein hyvin. Nyt varmaan pikku hiljaa lisätään että saa pari kertaa päivässä kunhan itsellä maitotiehyttukoksesta toipuminen varma. Kiva kun saa jo alkaa viljoja ja lihaakin antaa.
  Viikon päästä sitten neuvola ja rokotukset.
 14. NindeOut Peruskäyttäjä

  Hei joko täällä kenenkään vauvoilla on tullut hampaita? Meillä eka puhkesi vähän ennen 5kk päivää. :)
 15. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Eilen meillä käännyttiin ekaa kertaa mahalleen!!! Ja miä sain sen videolle!!! 8-D ei paljo malta selällää sit ollakkaa enää xD ja nyt ollaan siis viikon vajaa 5kk. Kyllä sitä pitkään yritettiinki :) ja peppu nousee täälläki tosiaan korkeelle! Vielä kun hiffaa käsiä käyttää niin liikkuu vähän helpommin eteenpäin :D tällä hetkellä, jos ei oo liikaa kitkaa, laahaa nassua eteenpäin xD
 16. Nuukis Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Täällä tuli ekat 2,5kk iässä :grin Alhaalla edessä siis kaksi, nyt vähän näyttäis, että vois siihen viereen olla tulossa seuraavaa...
 17. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meillä tyttö kuolaa ihan hirveesti, saa nähä oisko pian hampaita tulossa. Hampaaton hymy on toistaiseksi:grin
 18. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Meillä on kuolattu ja syöty käsiä ahkerasti jo pari kuukautta, mutta mitää ei näy vielä. Osaa kyllä purra ikenilläänkin niin kippesti rintaa että hampailla ei oo kiire kiitos !
 19. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Jostain luin että pääasiassa kuolaaminen ainakaan ei liity hampaiden tuloon. Muutenhan ikenet voi kutista monta kuukautta ennen kuin hampaita puhkeaa, mutta kuitenkin useimmiten se hinkkaaminen on jotain muuta kuin hampaiden tuloa.
  En nyt siis halua tyrmätä ihmisten odotuksia hampaista, kyllähän ne jossain vaiheessa tulee kuitenkin :D Tää vaan siis tuli luettua jostain artikkelista.
  Mutta meilläkin on ikeniä hinkattu jo pari kuukautta eikä mitään näy. Kuolan määrästä en osaa edes sanoa onko jotenkin normaalia enemmän tai vähemmän :P
 20. NindeOut Peruskäyttäjä

  Meilläki tosiaan hinkkailtii reilut pari kk ennenku toi eka hammas puhkes. :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu