Vauva

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Suski.81, 11 joulu 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Tähän vois kirjotella jo syntyneistä mietintöjä, ajatuksia yms.

  Meillä vauva puklaa. Itelle se on vähä uus juttu ku esikoinen ei puklannu ei sit yhtään.
  Ja pakko myöntää et kyl nää ekat yöt on suht rankkoja ennenku vauva löytää rytminsä.. ny viimiset 2 yötä se on nukkunut suht hyvin klo 1.30-8, mutta siis puol kahteen mennessä mä en oo nukkunu silmänräpäystäkään. Onneks meillä naisilla hormonit toimii, että jaksaa :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 2. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Mites muilla menee arki vauvelin kans? Vähentyny nää keskustelut selvästi.

  Meillä poika nukkuu useat päikkärit koska keskimäärin niiden kesto on 45min. Yöunet on klo 20-21 - 07. Nukkus varmaan pidempäänkin mutta esikoinen pitää huolen siitä et me herätään kans.

  Esikoinen vaikutti alussa että kaikkion hyvin ja mikään ei muutu, mutta viimeinen kuukausi on kyl yhtä tappelua sen kanssa. Yrittää saada huomiota keinolla millä hyvänsä. Eli välissä tavaraa lentää päin yms...
 3. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meillä vauva ollut rauhallinen, tyytyväinen ja vähäitkuinen, joskin mallia sylivauva:dummy1: yhdellä kädellä pitänyt esikoisen hoito ja kotihommat opetella tekeen, kun ei oikeen manducassakaan vielä viihdy. Muuten kyllä sujahtanut oikeen vaivattomasti meidän perheeseen mukaan. Esikoinenkin 2v lepertelee ja hellii pikkusiskoa. Vauvan syntymän myötä vaan uhma puski oikein kunnolla päälle että siinä varmaan tällä hetkellä suurin haaste :grin

  Päivällä vauva nukkuu melko vähän, mitä nyt tissillä torkkuu. Jos yritän laskea nukkumaan jonnekin, niin yleensä herää. On oikea tissitakiainen! Yöllä nukkuu hyvin ja joka ilta sängyssä makoillen tankkaillaan ja nukahdetaan yöunille. Herää yleensä kerran syömään. Ite en oo kyllä tässä vauva-aikana joutunut unen puutteesta kärsimään joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaiken kaikkiaan ihana vauva :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Kruuna Aloittelija

  Täällä vauva parin päivän päästä 2kk :)
  Meillä tullut tämmöinen unirytmi;
  Yöunille mennään aikavälillä 22.30-23.30.
  Aamulla herätään ekalle syötölle aikavälillä 5.00-7.00. Sitten nukutaan taas ja heräillään syömään about klo 9.00. Sitten naureskellaan ja lähden vaunulenkille noin klo 11 aikoihin, tyttö nukahtaa vaunuihin ja reippaan tunnin lenkin päälle nukkuu vielä ulkona vaunuissa johonki klo 14-15 asti. Sitten taas syödään, ollaan hereillä ja nukahdetaan hetkeksi aikavälillä 16.30-18. Sitte taas syödään, ollaan hereillä hetkinen, saatetaan nukkua vielä pätkä ennen syöntiä ja yöunille menemistä.
  Satunnaisina iltoina meillä on ollut iltaitkuja, itkeskelee mahaansa, eikä mikään kelpaa.. Kunnes nukahtaa sitten huudosta väsyneenä syliin.
 5. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Meillä siis yöunet nukutaan parin kolmen tunnin pätkissä, eli syödään se 3/4 kertaa yössä. Esikoinen veti 6 kertaa, ni tää o paljo parempi :) mielellään nukkusin pidemmänki pätkän, ku en o kohta 3 vuoteen nukkunu kunnolla mut tähän alkaa tottumaan :wink
  Päivällä nukkuu pari kolme tuntia jos ollaan liikenteessä ja vaunut liikkuu. Tai kotona nukkuu kans sisällä vaunuissa, ku alku yli 1kk meni pääasiassa mun sylissä. Nukkuu sisällä myös pitkään jos jaksan heiluttaa vaunuja vähän väliä...

  Jännä lukea et syötätte lapsen n 5 kertaa päivässä.. meillä söis siis ennen ja jälkeen unien ja ne o n 45 min kestoset, ja tunnin max on välissä hereillä.. eli söis sen 10-15 kertaa päivässä...
  Alkaa mietityttään et onks mulla laiha maito tms, mut ku kummatki lapsoset on kyl hyvin kasvaneita.. ehkä ne vaan tykkää syödä :) ja tää tapaus ainaki kakkaa sen 5 kertaa päivässä ja puklaa paljo ni ehkä sitä pitääki syödä paljo..
 6. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä on nyt alettu pikkuhiljaa yöllä veteleen pitkiä hirsiä, päivällä syödään sitten tasaisen tappavasti 2h välein ja osa välistä torkutaan ja osa valvotaan. Kunhan kelit paranee niin jos sais vaunuissa vähän parempaa rytmiä päiväänkin (pidemmät päikkärit).
  Yöunet tulee 1-3 kerran pätkissä n. 10-12h
 7. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meidän poika vetelee siskonsa lailla sellaisia minitorkkuja. Ei siis kotona ollessa yksiäkään kunnon päikkäreitä, kun vaan jotain vartin unia. Ja siis mielellään sylissä. Kuten myös herättyään... Mielellään sylissä. Kovasti jo juttelee ja naureskelee (10vko). Niin ja siis liikkeellä ollessa kyllä voi nukkua pidempään kaukalossaan. Pistin eilen kantoliinan tilaukseen, jos sais tehtyä kotona jotain muutakin kuin vaan köllöttelyä vauvan kanssa! :)
  Monena yönä on syönyt klo 22,02,06 ja 09, mutta parina yönä on herännyt ekalle maidolle vasta 6-7 aikaan!!! Juo sakeutettua korviketta ja se on auttanut hurjasti hänen pulautteluun. Ennen tämän sakeuttajan käyttöä söi noin 1,5h välein ja puklasi oikeastaan koko väliajan. Samantien kun aloitettiin toi, ruokavälit venahti noin 3-4h.
  Tosi kiva, kun on alkanut tosiaan juttelemaan ja naureskelemaan. Seurailee jo leluja mitä sisko tauotta esittelee :) Pääkin pysyy jo hienosti ilman tukea pystyssä. Meillä on siis vauva eikä rääpäle enään!!! :Heartred
  Sisko, tänään 3v, on edelleen hyvin innoissaan vauvasta. Toki huomaan, että vauvan saama huomio pistää välillä kiukuttamaan, mutta parhaamme tehdään, että hän saisi myös osansa huomiosta. Monesti kyllä, kun ehdotan jotain kaksin tekemistä, ei tyttö haluakaan, kun haluaa myös pikkuveljen mukaan. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Tammikuunmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Meil on kans alkanu yön syöttövälit pidentymään ainakin hetkeksi. Mutta mitään kelloa en sinällää ole seurannut niin en sen tarkemmin osaa sanoa. Pojalla ikää 1kk ja 2pv tänään. Iltasin on nyt nukahtanut noin klo 21-21.30 välissä. Sitä ennen aikamoista huutoa ja tyytymättömyyttä päivästä riippuen jo puol viidestä asti tai vasta puol kaheksasta asti. Silloin ei kelpaa mikään muu ku mun syli. Monesti oon saanu nukahtamaan jumppapallon päällä pomputellen ja sit siitä siirtänyt sitteriin. Sänkyyn suostuu jäämään unille vasta kun minäkin jään. Ja jos nousen vielä siitä itse ylös niin vartin päästä kuuluu makkarista hätäitku. Selvästi herää tarkistaa oonko siinä vieressä vai en.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Meillä iltaruokailu sijoittuu yleensä 21-23välille. Sen jälkeen kun vaihdetaan yövaippa ja yökkäri päälle ja mennään sänkyyn niin alkaa aikalailla heti nukkumaan ja nukkuu 3-5h ennen seuraavaa syöntiä.
  Yleisesti meillä siis ruokailuvälit on n3-4h. Joskus harvoin menee vaan 2,5h väliä. Mut järjestäin 6-7ruokailua vuorokaudessa. Ja tosissaan pelkällä korvikkeella ollaan.
  Korvikkeena käytetään herkkävatsaiselle tarkoitettua Nutrilon Omneoo. Ei masuvaivoja vaikka piereskelee minkä kerkiää :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Meillä tipahtaa 22.00 ja herää 9 kieppeillä. Nukkuu sen 3-6h välissä ja syö yleensä kerran tai kaksi yössä. Päivällä nukkuu 14-17 ja se on esikoisenkin nukkuma- aika (tosin ei ihan niin pitkään nuku). Tää passaa meille, sillä kun molemmilla on sama nukkuma-aika niin ollaan aina kotosalla siihen aikaan. Vauva on kans tarkka, että tuo päivän pidempi pätkä unta on just tossa kohtaa. Muuten sit saattaa välissä sammahtanut hetkeksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Siis nukkuu vaan tyyliin yhdet päikkärit?? Meil nukkuu ehkä 6 kertaa.. yleensä yhdet pidemmät ja muuten 45min. Ei tää jaksa olla hereillä paria tuntia enempää koskaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Enska88 Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Mäki oon miettiny et teijän vauvat nukkuu hirveen vähän. :D Meillä nyt ei oo mitään vakiota mutta kyllä ottaa 3 torkut ja nukkuu yölläki hyvin.
 13. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Joo meillä ei ainakaan vielä oo yhtään mitään päikkärirytmejä ja sylissä tosiaan vaan yleensä pätkiä nukkuu, harvemmin pidempiä unia. Jaksaa hyvin valvoa monta tuntia, varmaan 6-7 tuntiakin valvonut putkeen. Kompensoituu yöllä kuitenki ja nytki 12h nukkunut. Kerran söi vähän kolmen aikaan ja seiskan jälkeen ku ite heräsin nii söi vähän ja jäi nukkuun ku me pojan kanssa lähdettiin aamupalalle. Ulkonakaan ei vaunuissa viihdy, niin ei sinnekään vielä oikein voi nukuttaa. Mutta näin muistelen että oli pojankin kanssa, alkuun päivällä valvoi hirveesti kunnes jossain vaiheessa vakiintui ne aamu-unet ja normipäikkärit iltapäivällä.
 14. pikkis80 Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meidän vauva on nyt 10 viikkoinen. Jaksaa olla valveilla hyvällä tuulella noin tunnin ja sen jälkeen täytyy alkaa nukuttamaan tai huuto alkaa. Päivällä nukkuu pääasiassa sylissä 45-60min kerrallaan. Joitakin yksittäisiä kertoja olen onnistunut siirtämään vaunuun sisällä niin, että jatkaisi unia muutamaa minuuttia pidempään. Ulkona nukkuu vaunuissa vaihtelevasti 0-3 tuntia, mutta se nukutus vaunuihin on yhtä huutoa. :/ Päivällä syö yleensä 2 tunnin välein ja yöllä sama tahti, joskus voi nukkua 3 tuntia syömättä. Täysimetyksellä mennään ja on tämä esikoiseen verrattuna helpompaa, kun söi päivällä aina tunnin välein. Vähän kateellisena aina lueskelen noita korvikevauvojen unipätkiä. :)
 15. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Meidän vauva on myös täysimetyksellä ja yöllä nukkuu niitä 5-6h pätkiä, yö yhdellä syötöllä. Juuri eilen tuli 2kk mittariin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Saniais Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Meillä on ihan rintaruokinnalla, ja yöt nukkuu 6-8h ilman syömistä, sit vetää asmupalan ja unet jatkuu viel 1-3h. Oon yrittänyt yöllä kolmen aikaan vähän kysellä, jos tulis tissille mutta ei kiinnosta kesken unien (mun pitää siinä lypsää, ettei tissit räjähdä). Päivällä ei myöskään juurikaan nuku, paitsi vaunulenkillä/pihalla. Tää tipahtaa heti, kun alkaa ulkovaatteita pukemaan :D. Syö päivällä ensin 3h välein (täl on tosi tarkka mahakello!) ja sit noin klo 18 eteenpäin about 1-2h välein tai joskus oikeestaan koko ajan, lyhyitä torkkuja vetää välissä ja nukkumaan sit 23-24 aikoihin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ei suinkaan! Mutta meinasin, että tuo on se pisin ja selkein päiväuniaika. Joo muuten ottaa pienempää väliunta. Eli yleensä nukkuu noin 3-4 päiväunet. Kahdet noin reilu tunnin mittaiset ja välissä päivällä noin kolmen tunnin. Jaksaa olla hereillä tunnista kahteen tuntia. Ja siis yhteensä kun kerran katottiin ni vetää unta palloon 14-17 tuntia vuorokaudessa. Mies pisti huvikseen ihan sellaiseen sovellukseen kerran sen uniajat. Eli vetelee ihan kiitettäviä unia. Sillä vaan on tullut tosiaan aika vahva rytmi. Jos antaa nukkua liian kauan ja ei kerkee olla hereillä ennen päivän pitkää uniaikaa ni se suuttuu. Ja jos sitä ei nukuta heijaamalla sen uniaikaan vaan antaa olla hereillä ni suuttuu :D. Eli ollaan huomattu, että hänen kanssa on parempi pitää kiinni näistä summittaisista ajoista ja on siten paljon tyytyväisempi vauva :Heartred. Toki ne matkanvarrella varmasti muuttuu, mutta nyt näin.

  Ja meillä nukkuu päivän pisimmän pätkän (3-3,5h) omassa kehdossa ja välissä ne unet joko rattaissa, kantorepussa tai omassa sängyssä. Yöllä nukkuu sen 3-6h ja syö, sit taas unta. On täysin rintaruokittu. Päivällä imetän noin 2- reilu 3h välein
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 8 helmi 2018
 18. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ja vaikka kuulostais helpolta tuo meidän niin sanottakoon, että jos ei nuku tai ole tissillä ni hänessä on ihan työtä. Ei malta olla juuri pientä hetkeä pidempään missään matolla, sitterissä tms vaan sylivauva. Ja mielellään liikkeessä koko ajan. Eli kantoreppu ja käsivarsi kovilla vedetään sen kanssa. Ja monesti ei sammahda tissille. Tai siis kun hänet on aivan pakko nostaa röyhtäisemään joka välissä niin ei sitten nukahda siinä vatkauksessa. Mulla tulee niin paljon maitoa ja toinen ihan henkeään haukkoen syö ni ilmaakin menee. Tosiaan se saattaa päästää suupielestä imujen välissä maitoa pois kun vissiin on ihan työ niellä sitä :D
 19. Maikkis_ Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Me ollaan käytetty Bifibaby-lääkettä ja oon tehny sitä suihkutissihoitoa öisin. Suosittelen! Ja luin jostain, että äidin runsas magnesiumin käyttö voi auttaa vauvan ilmavaivoihin. Kolme päivää oon nyt syöny 350mg päivässä ja poika pieree huomattavasti vähemmän!! Ja nukkui viime yönä 6h tuntia putkeen, kun ei heränny vatsanväänteisiin!
 20. Ilmi88 Peruskäyttäjä

  Eipä oo tullut täällä foorumilla vierailtua pitkään aikaan. Ensimmäinen 1,5kk vauvan kans oli niin rankkaa, että hyvä kun syödä jossain välissä ehti. Alkuun vauva ollut tosi huono nukkuja ja itkuinen vauva, runsas pulauttelija. Kaikki yöt meni käytännössä valvoessa ja vauvaa syöttäessä/kanniskellessa. Päiväsaikaankin ollut melkoinen tissitakiainen, eli käytännössä jos ei nukkunut, oli syömässä. Tällä viikolla plakkariin tuli 2kk ja meno on nyt hieman rauhoittunut ja päivärytmiäkin alkaa hieman löytymään. Ja mikä parasta, vauva on alkanut nukkua yöllä 4-8h unia (tuntuu kun olis herännyt itsekin kuolleista)! Muuten meidän rytmit tällä hetkellä kuulostaa melko lailla samalta kuin Saniais:lla.
  Meidän ongelmia aiheuttamassa ovat ilmeisesti olleet suurelta osin vauvan kireät huuli ja kielijänne. Neuvolassa asiaan ei otettu mitään kantaa, niin kävin arvioittamassa tilanteen yksityisellä lääkärillä, joka totesi ne selkeästi kireiksi ja leikkas samantien. Osa oireista on nyt sen myötä helpottanut.
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu