Vauva-arki

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Leina, 15 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä kans nukahtaminen menny vaikeaksi. Myös yöllä herää tosi usein eikä meinaa millään nukahtaa uudelleen. :/
 2. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä likka päivällä nukkuu rattaissa oikein mallikkaasti, mutta illalla saattaa mennä se 45min ennenkuin nukahtaa. Ja auta armias jos mein täytyy poistuu huoneesta, huuto on taattu. Eli huoneessa täytyy olla niin pitkään että neiti nukahtaa.
 3. Tuffe Aloittelija

  Minkä verran teillä muilla muuten nukutaan? Meillä yöunet 10-11h ja päikkärit n. 2h. Yksillä päiväunilla on menty jo jonkin aikaa.
 4. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä saman verran, tuffe :)
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä yöunet 11-12h ja nyt vasta pari viikkoa menty yksillä päikyillä, mitkä jopa 2-3h kun aikaisemmin oli 2x 45min päikyt.
 6. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Meillä poika nukkuu 8-11h yöunet ja kahdet n. 1h-2.5h. päikkärit. Vasta siirryttii kolmista päikkäreistä kaksiin joten näin mennään jonkunaikaa.
 7. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Tyttö nukkuu 12-15h yöunet mutta päivällä vain yhdet unet mitä tahansa 15min-2h välillä. Yöllä kyllä heräilee 1-3 kertaa, vaikka jossain vaiheessa jo nukkui muutamia täysiä öitä. Huutaa yöllä kurkku suorana, yks yö kolme tuntia. Panadolia olen välillä iltaisin tai öisin antanut. Poskissa joka puolella hirveät möykyt niin odotan vain että puhkeis äkkiä että alkais taas nukkumaan.
 8. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä typy nukkuu yleensä 10-11h yöunet. Ekat päikyt on n.30min-1.5h ja tokat päikyt 1.5-2.5h. Illalla valot sammuvat lasten huoneesta siinä kasin pintaan ja typy nukahtaa yleensä n. Puol yhdeksältä.
 9. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  10-11h yöllä (sisältää heräilyä)
  Yhden päikkärin taktiikkaa poika on harjoittanut jo jostain heinäkuun lopusta saakka, 2-2,5h yleensä klo 12-14.00
 10. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  10-11 h yöunet. Tissillä ainakin kerran yössä joskus kolmen jälkeen. Päiväunet kerran 1,5-3h. Yleensä 2h. Todella pitkään menty jo yksillä päiväunilla.
 11. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Täällä kävellään koko ajan :Heartred ja kovasti tekis mieli juosta ja hyppiä isoveikan perässä:D vilkuttaa kun sanotaan heipat, heittää ylä ja alafemmat ja musiikin tahdissa jammaillaan ihan kunnolla:Heartred
  Tää viikko onkin mennyt tytön synttäreitten merkeissä. Synttäreistä 2/3 on jo vietetty. Paras synttärilahja typylle tähän mennessä on ollu brion rattaat sekä vauvanukke, tykkää ihan tosi paljon työnnellä niitä ja kurkkia että onhan se vauva edelleen siellä kyydissä:D
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. kirpsu Peruskäyttäjä

  Yömaidosta kun päästiin, niin nyt on sitten uusi ongelma. Yöt on ihan mahdottomia. Poika ei millään suostu nukkumaan yksin öitään. Tähän asti on viihtynyt ihan hyvin pinniksessä. Onkohan meillä ollut 3 kokonaista yötä koko aikana. Alkaa olla jo aika väsynyt ja kiukkuinen. Ei auta unikoulut, ei toisessa huoneessa nukkuminen, ei niin mikään. Onko muita huonounisia? Nukahtaa helposti mutta neljän tunnin unien jälkeen alkaa sellanen kitina ja huuto, että voi elämä..
 13. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kirpsu, meillä on sama homma. Tyttö nukkui jo pitkään omassa huoneessaan yöt kokonaisina, mutta nyt on sekä nukahtaminen vaikeaa, että ihan mahdotonta saada tyttöä nukkumaan koko yötä omassa sängyssään. Olen ajatellut, että taas on joku eroahdistuskausi ja siksi tarvii enemmän vanhempiaan tai vaihtoehtoisesti hurjaa vauhtia tulevat uudet taidot häiritsevät unta. Joka tapauksessa meillä nukutetaan tunnin huudon kanssa omaan sänkyyn, mutta yöllä sit otetaan viereen, kun ei siellä omassa sängyssä viihdytä (paitsi jos joku seisoo sängyn vieressä). Tätä on nyt jatkunu pari viikkoa unikouluista huolimatta, toivottavasti ei enää kauaa.
 14. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meilläkin on viimeinen kk ollut haastavampi taas yöunien suhteen ja usein löytänyt itseni sohvalta raivoavan vuosikkaan kanssa. Oli syy mikä tahansa tuohon käytökseen, nyt on kuitenkin muutama yö mennyt taas täysillä yöunilla. Yhtenä tekijänä pidän kyllä imetyksen loppumista. Lopetuspäätöksen tein, kun osana noita yöraivoamisia oli vauvan yritykset saada rintaa vaikka pari kk sitten yösyönneistä vierotin.
 15. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä yöt menneet ihan kaoottisiksi. Alle tunnin pätkissä nukutaan, ja rauhoitella saa pitkän tovin ennenkun typy jatkaa unia. Tähän päälle vielä esikoisen heräilyt, niin jee. Esikoinen nukkui ennen heräämättä omassa sängyssä, nyt pyrkii kokoajan aikaisemmin ja aikaisemmin viereen, ja herättää koko talon, jossei pääse :/
 16. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Jaa. Meillä on kyllä nuo kokonaan nukutut yöt niin harvassa että! Onneks on yleensä puolen tunnin sisään rauhoittunut yöllä itkut ja öhinät. Ja jos ei oo näyttäny rauhottuvan niin oon kyllä antanu surutta särkylääkettä, yleensä viimeistään se on auttanut.

  Vaan kylläpähän on meidänkin neidille omaa tahtoa kehkeytynyt! Isoveikan kädessä oleva lelu täytyisi saada itselle, mielellään heti. Yrittää jopa ottaa veikan kädestä ja jos Veikka lähtee karkuun niin likka lähtee huutaen perään! Ja jos mä satun menee väliin ottaa tytön veikan kimpusta pois niin siitäkös se selkä vasta sitten kaarelle meneekin.
 17. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä esikoinen heräili yöllä kaikkeen mahdolliseen ja unikoulu oli silti koko ajan tosi tiukka. Omassa sängyssä nukuttiin ja sylissä ei rauhoitettu paljon ikinä. Kättä pinnojen välistä tai selän päällä ja pinniksen vieressä patjalla nukkuminen oli ainoita asioita, joissa annettiin periksi. Ja tuttia laitettiin suuhun. Puoli vuotta meni (8kk-1v2kk) ja siihen mahtui neljä flunssaa, kaksi vatsatautia, kävelemään oppiminen ja iso kasa hampaita..plus sata miljoonaa heräämistä. Silti ehkä unikoulu toimi: 1v2kk oli yhtäkkiä terve ja tadaa, nukkui läpi yön. Ja seuraavan ja seuraavan. Edelleen flunssat ja muut herättää pojan helposti (kohta 3v), mutta muutoin ei turhia heräillä ja nyt meillä on kokemus myös vauvasta, joka nukkuu läpi yön pienessä nuhassakin. Kakkosen unikoulu tosin ollut vähän vahinkohuudatusta yksin-nukutusiltoina (oota, mä tuun ihan just kun saan tän toisen lopettamaan kiukkuamisen ja oho, ai ei se jaksanutkaan kauaa yksin siellä huutaa...).
 18. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä nukutaan hyvin. Välillä jos huuto ei lopu tutilla tai silittelyllä, olen ottanut tytön viereen nukkumaan ja hän on hyvin nukkunut loppuyön. Oma selkä ei vaan meinaa kestää sitä, että joka yö nukuttaisiin samassa sängyssä ja siksi yritetään opettaa nukkumaan omassa sängyssä. Siirrettiin tyttö myös pois pinnasängystä ja hän otti asian todella hyvin, ei karkaile tmv.

  Sisarukset tappelee leluista päivittäin. Meillä se on mennyt niin, että isoveli saa toruja jos vie pikkusiskon kädestä lelun, koska pienempi ei vielä ymmärrä ettei toiselta saa viedä. Silti näistä asioita saa vääntää koko ajan. Leikkivät mieluusti yhdessä ja tappelevat myös :D Ikäeroa 1v5kk.

  Vauvaahan meillä ei enää virallisesti ole, mutta edelleen puhun välillä vauvasta kun meidän tyttö on niin pieni kirppu eikä kävele. Nyyh, nyt se viimeinenkin vauva on sitten tehty. Tavallaan ihanaa ja samalla myös haikeaa.
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Mites teillä muilla suhtaudutaan vieraisiin? Meillä neiti vierastaa etenkin vanhempia ihmisiä. Itkemään ei kuitenkaan ala ellei vieraat tule liian lähelle tai meinaa ottaa syliin. Ja jos on vieraita ihmisiä lähettyvillä, niin neidin täytyy vähän väliä ainakin katseella tarkistaa että missäs se äippä oikein olikaan:D toisaalta varsin pidättyväinen ja varautunut vieraiden suhteen.

  Ja nyt taas pitkästä aikaa on typy alkanu enemmän lämpenemään iskällekkin! Jotenkin ollu toisaalta itsellä varsin 'kahlittu' olo tohon tyttöön. Mä jos jätän sen ni viimekskin se oli valittanu einyt suoranaista huutoa mutta kuitenkin koko sen 2h mitä olin esikoisen kanssa ulkona. Hmph... mietityttää jo valmiiksi hoitoon vienti! Esikoinen kun ei vierastanu ollenkaan.
 20. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä pahin vierastus on onneksi mennyt jo ohi. Edelleen äitiä haetaan katseella jos jää vieraamman ihmisen seuraan ja sit tarvittaessa pikku huuto jos oikein ahdistaa :wink
  Isään ja mummiin on Todella kiintynyt; "juoksee" aina vastaan kädet levällään ja heittäytyy syliin. Ja meidän isäntä kuitenkin on puolet viikosta reissutöissä niin silti tyttö ei jännitä millään tavalla isiä kun tulee kotiin, on vaan tosi innostunut.

Jaa tämä sivu