Vaivat

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti nuska76, 18 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. nuska76 Aloittelija

  Jaahas, mä voin alottaa.. Tarjolla on tablettihoitoinen radi, tablettihoitoinen raskaushepatoosi, vauvalla sydämen lisälyöntejä.. Kerran viikossa labrareissu ja joka toinen viikko äitipoli. Rv 25+1.
 2. ElinaMariah Aloittelija

  Itsellä ei mitään vakavaa, mutta sitäkin viheliäisempiä:

  Pahoinvointi

  Päänsärky

  Rytmihäiriöt

  Närästys

  Vatsan kutina

  Orastavat suonikohjut

  Turvotus ja suht massiivinen painonnousu.
 3. nuska76 Aloittelija

  Elina, kutiaako sulla mikään muu kuin vatsa? Mä oon aika herkkä noista kutinoista, ettei ole hepatoosi..
 4. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Ruokahaluttomuus, närästys ja pahat liitoskivut etenkin häpyluussa
 5. ElinaMariah Aloittelija

  Ainoastaan vatsa kutiaa ja siitä juuri neuvolassa lääkärille kerroinkin. Poissulki hepatoosin pois. Kuulemma kutina myös käsissä ja jaloissa niin kovaa että häiritsee unta.
 6. ElinaMariah Aloittelija

  Ainoastaan vatsa kutiaa ja siitä juuri neuvolassa lääkärille kerroinkin. Poissulki hepatoosin pois. Kuulemma kutina myös käsissä ja jaloissa niin kovaa että häiritsee unta.
 7. nuska76 Aloittelija

  Viidettä hepatoosia potevana väitän lääkärin olevan väärässä :cool: Yleensä jalkapohjat ja/tai kämmenet kyllä kutiaakin, mutta mun kutinat ei kyllä ole ikinä häirinneet unta, vaikka arvot ovat aikoinaan vaatineet jopa osastohoitoakin. Paljon nettiä aiheen tiimoilta tutkineena oon lukenut jopa täysin oireettomistakin odottajista jotka sitten valitettavasti ovat vauvansa menettäneet, koska hepatoosista ei ole tiedetty. Äärimmäisen harvinaista mutta siis mahdollista. Useinhan odottajan vatsa kutiaa ihan kasvun takia, mutta jos itseä epäilyttää ettei ole enään normaalia kasvukutinaa, niin lääkärin tai hoitajan velvollisuus on tehdä labralähete hepatoosin poissulkemiseksi, ihan jo äidin mielenrauhan takaamiseksi!
 8. saywhat Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Lievää ylävatsan kutinaa, univaikeuksia kun ei meinaa löytyä hyvää asentoa, sekä hetkittäin kovaa närästystä, mutta silti tuntuu että vähällä tässä on päässyt :)
 9. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Tammimammat 2018 Elokuun äidit 2019

  Enää ei ole paljon muuta kuin ajoittainen oikean puolen lonkkasärky, levottomat jalat välillä nukkumaan mennessä, kovakin närästys jos syönyt jotain ihanaa tulista ja rasvaista, vatsa kutiaa aina välillä paljonkin, mutta senkin olen yhdistänyt ajoittaiseen ummetukseen jolloin vatsa on ihan megapinkeenä, eli luultavasti vaan vähän nahka kiristää liikaa :) rasvaamalla loppuu aika nopeasti. Sokerirasituksessa en ole vielä käynyt niin siihen en voi vielä sanoa mitään.
  Kai noi jäätävät valkovuodotkin voi jollain tapaa oireeksi mainita.
  Loppujen lopuksi oon aika helpolla päässyt. Väsymys on kyllä aika jatkuvaa mutta ei kuitenkaan enää niin rajua etten saisi aikaiseksi mitään :)
 10. Sinikka Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Tällä hetkellä supistelut, kivut alavatsan sivuilla ja lantion ja haarovälin alueella vaivaavat kovasti. Oon joutunut hiljentämään tahtia ihan kunnolla ja töissä oleminen on aika hankalaa. Ei kuitenkaan niin hankalaa, etten pärjäisi. Mutta siis esim kävely on tooodella hidasta aina, kun sattuu - eli melkein koko ajan. :hilarious: Iltapäivisin alkaa aina supistelemaan. Lisäksi oon väsynyt.
 11. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Esikoisen raskaudessa myös hepatoosi, eikä kutinaa ollut kämmenissä eikä jalkapohjissa, vaan rinnoissa ja erityisesti nänneissä! Luin hepatoosista ja sanoin sitten neuvolassa että kutina on niin erilaista kuin normaalisti ja tuntuu että raavin itseni hengiltä. Pari kertaa sanoi että ei voi olla hepatoosia koska ei kutise kädet ja jalat. Sitten mulla meni hermot ja sanoin että nyt kutisee kämmeniä ja jalkapohjia ja pääsin verikokeisiin. Tulosten tullessa suoraan meno äitiyspolille ja lääkitys, joka johti lopulta käynnistykseen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mulla on nyt pari päivää tuikkien vihlonut vähän tonne vatsan sivuun aina vähän paikkaa vaihdellen. Tosi ikävän tuntoista vaikka vaan aina hetken kestää. Sit selkä alkanut kans kipeytyä ja rintakehästä välillä puristaa :D
 13. nuska76 Aloittelija

  Tää on ihanaa kun saa valittaa vaivojansa ::arghh:D mulla on kyllä muuten ollu tosi helppoa, noita edellämainittuja lukuun-ottamatta. Ei oo selkäsärkyjä eikä muita - Vielä ainakaan. Paino putos raskauden alussa 5kg, ilman pahoinvointeja tai muita, ja vieläkin paino pysynyt siinä mihin silloin putos. Eli grammaakaan ei ole tullut lisää :cool:
  Lisäys: lääkkeiden ansioista ainakin maksa-arvot tippunut normaaliksi, sappihappovastaus tulee vasta huomenna.
 14. nuska76 Aloittelija

  Tadaa, listalleni lisättiin juuri kilpirauhasen vajaatoiminta, ainoastaan tsh koholla. Ja lääkitys luonnollisesti alkaa heti.. Eihän multa puutu enää ku raskausmyrkytys.. :confused:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 15. Enska88 Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Unettomuus ja supistelu!! Kaikki siis aivan kaikki menee kyllä niin tunteisiin kun on väsyny!! Voisko tää olla jo ohi? Blaah...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Unettomuus on kyllä niin ärsyttävää, kun menee aina se seuraavakin päivä ihan piloille... Tänään on ollu ihan älytön selkäkipu ja ylävatsakipu. Tai siis "älytön" siinä mielessä, että on vaan kestäny yllättävän kauan, ei se niin kauheen kipeetä ota. Helpottaa onneks maatessa. Harkkasupistelujakin on ollu eilen ja tänään normaalia enemmän.
  Lisäksi oksensin aamulla taas pitkästä aikaa... en kestäny jääkaapissa olevan ruuan hajua (tuleepahan pysyttyä pois jääkaapilta).
 17. Ritariperhonen Aloittelija

  Raskausaikana todettu vaikeutunut migreeni ja masennus. Univaikeudet tuntuu pahentavan molempia. Lisänä lantion seudun kivut, joita onneksi hieronta tuntuu helpottavan. Neuvolassa käyn 1 x vko, kuten myös psykologilla. Perheneuvolassa ollaan nyt alettu käymään yhdessä miehen kanssa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 18. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Tammikuunmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Voimia :Heartred Toivottavasti saatte myös synnytyksen jälkeen riittävästi tukea arkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Liitoskivut lantionseudulla ja alaselässä paheni niin etten päässy sohvalta illalla ylös ja kävellessä piti ottaa tukea seinästä. Olin liikenteessä 13-18 ja melkein kokoajan jalkojen päällä sekä jouduin raahaamaan vaunut pysähtyneissä liukuportaissa kun ei ollu hissi toiminnassa eikä siis liukuportaatkaan toiminu joten tais olla vaan kropalle liikaa :sad001
 20. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Tammikuunmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Voi ei :sad001 Eikö kukaan sua auttanu siel liukuportaissa?

Jaa tämä sivu