Syyslasten neuvolat

No jopas Purrilla neuvolatäti..Meillä kyl katottiin, et osataan tarttua leluihin ja oli kuulemma hyvä..No mut jokapaikassa ja joka tädillä vähän omia juttuja:) Mut kivahan se vaan on, jos oppinut jo, ainakin mun mielestä..

emoticon 
 
Vesseli: Juu nii munki mielestä on hyvä :) Mut se tais sanoa, et hirveän moni nelikuinen ei kuulemma vielä tarraa kiinni hänen kokemuksensa mukaan? Jotain semmosta, en muista tosiaan tarkkaan enää, mut kyl se tosi oudolta musta kuulosti. Ja se on semmonen eläkeikää lähestyvä mummeli, et sallin sille noita omituisuuksia ;) Muuten on tosi mukava nainen :)
 
Purri: Ai ei tarraa...Jännä, ku meil just katottiin, et osataan tarrata lelusta :) Mut kaikkialla vähän eri tavalla:) EIkä sen kai väliä, kaikki kehittyy omaa tahtiinsa, mä oon sitä mieltä. Turhaa alkaa tuijottaa niit käyriä ym:)
 
Helmen 4kk neuvola takana lääkäreineen ja hienosti meni!

Tämänhetkiset strategiset mitat ovat seuraavat:

* pituus 62,6 cm (+ 3,4 cm 3kk),
* paino 6780 g (+ 1015g 3kk) ja
* pipo 41,6 cm ( + 1,4 cm 3kk).

"Kasvu hyvää. Reipas. Hyvä vuorovaikutus. Silmät , sydän, keuhkot, vatsa hyvä. Pään kannatus hyvää. Osaa jo kääntyä. Iho siisti."
 
jo viime viikolla käytiin 4kk neuvolassa

pituus oli 67cm
paino 7220g
pää 43,5cm

kaikki oli kunnossa ja ens kuussa tuleekin sitten kuulemma taas rokotuksia jos oikein muistan.
 
Jos minakin kerrakin laittaisin infoa pojan laakarikaynneita, vaikka taalla harvakseltaan siella kaydaan.  4kk laakari 4kk 1vk vanhana.

pituus 63cm   (51cm)
paino 6364g  (3615g)
pipo 42cm   (33,3cm)

Omilla kayrilla jatkettiin kulkua.

Rokotuksia saatiin taas liuta eli 3 piikkia ja rota tuli. Taalla annetaan enemman tehosteita kuin Suomessa, koska sama setti on tulossa 3. kertaa 6kk laakarissa.

Muissa tarkastuksissa kaikki ok. Tuli lupa laittaa 1% hydrokortisonia nilkan taiveihottumaan.

Keskusteltiin kiinteiden aloittamisesta ja tehtiin tarkistus fyysisista ominaisuuksita sen suhteen: kielella asioden ulostyonti refleksi kadonnut eli osaa kielellaan syoda, paan kannattelu hyva, esineisiin tartutaan ja viedaan suuhun, lisaksi yritetaan jo punkea istumaan. Viela meilta puuttuu kiinnostus ruokaa kohtaan eli meidan syomiset ei kiinnosta. Kuitenkin suositellaan 6kk taysimetysta, mutta jos sita aloittais 5kk jalkeen harjoittelun...

Meilla mennaan siis viela taysimetyksella ja nyt taytyy tarkkailla, etta omassa ravinnossa on tarpeeksi rautaa, silla vauvoilla tulee herkasti raudan puutetta 4-6kk iassa. Siksi taalla kiinteat suositellaan aloittamaan riisivellilla (puuro laimennetaan velliksi), mutta lusikalla syottamalla. (taalla korvikkeissa ja puuroissa on rautalisa)

Meilla on kuitenkin ummetusta eli kakataan n. 2krt viikossa, niin saa aloittaa esim kauravellilla ja luumusoseella, etta on enemman kuitua. Muutenkin sain neuvoja kiinteiden aloittamiseen ja valtettaviin tuoteisiin alle vuoden ikaisena.

Tihentynytta yosyomista saa tarkkailla viela kuukauden, mutta suositeltiin puuttumaan aikaisessa vaiheessa "huvisyomiseen". N. 5kk iassa voisi halutessaa kayttaa Ferberin metodia eli itketetaan nukkumaan yonsa kokonaan. Taytyy toivoa, etta yot paranisivat muuten kuin tuolla.

Olikohan viela muuta... vasyneet aivot ei enaan muista. Taalla jatketaan edelleen taiteilua kahden maan ohjeiden valilla.

Periaatteessa saatiin lupa istuttaa tuettuna esim syottotuoliin, mutta itseani pelottaa tuo istuttaminen. Mistakohan sais faktatietoa tuosta istumisen kehittymisesta ettei pilaa lapsensa selkaa etukateen. emoticon


 
Moi iines!

Kiva lukea noista kahden mantereen eroista.
Mutta tuosta istuttamisesta..varmaan faktatietoa saisi lasten ortopediltä tms...
Itse kuitenkin testaan onko istumisrefleksiä tullut vielä, että ottaako vastaan jos istutan ja annan "kaatua" l. ottaako käsillä vastaan.
(olipas sekava sepustus..).
Itse en ole istuttanut  (siis kunnolla) ketään lapsistani ennen kuin ovat itse istuneet ja pysyneet siinä kaatumatta.
Jaa- lisärautaa joudan minäkin hakemaan, kiitos muistutuksesta ;)
Meilläkin on jatkunut tuo yösyöminen, mutta kyllä tuolla tytöllä on ihan todellinen nälkä.
Olenkin tehnyt niin lasten kanssa, että jos ei enää syö (eli juuri tuota hupisyömistä) yöllä kuin ihan vähän, lopetan yöpalvelut. Tuttia suuhun ja nukkumaan takas..
Pidetään sormet ristissä, jotta molemmilla menee helposti totuttelu läpi yön nukkumiseen ;)!!
 
Iines On todellakin hauskaa kuulla kuinka siellä toimitaan :)
Meillä oli kakkaamisvali täysimetyksen aikana 5-6pvää, mutta siihen sanottiin että vauva imee äidinmaidosta kaiken joten kakattavaa ei vain yksinkertaisesti ole :)

Kaika No kappas kun laitoit juurikin asiasta! Poika on nyt viikon verran vain lupsutellut tissiä öisin, eli ottaa suuhun mutta torkahtaa hyvinkin pian, välttämättä ei kerkeä edes herumaan koko rinta (tai sitten alkaa suhiseen SSSHHHHH ja roiskimaan jokapaikkaan, jäbä vaan nukahtaa ja mä jään tissieni kanssa ihan pulaan) Jospa viikonloppuna koittaisin ihan vaan tutilla mennä yöt...
 
Niin se aika vierähtää --> 5 kk neuvolassa käyty! 

Paino: 8260 g
Pituus: 67,1 cm
Pipo: 43,4


Hyvin kasvanut poika! Pituuttaki tullu syntymästä lähes 20 cm lisää, painosta puhumattakaan, jota tullu +5175 g.. :) Miten pieni tuo mussukka onkaa ollu... voih! *haikeus* 


Inhottavat piikit taas toiseen pistettiin :'( Tällä kertaa itkua tuli vähemmän, mutta äitillä oli jännitystä sitäki enempi! Pulssi oli varmaan 200 :D Onneks pikkuinen oli isin sylissä..olis varmaan vaistonnut äitin "pelon" ja hätääntynyt itekki vielä enempi.. Onneks seuraavat piikit pikkuselle sit vast vuoden iässä. Mulla itellä rokotus eessä ens neuvolakerralla, täytyy ottaa ne hepatiittirokotukset kun sinne matkalle lähtee.. 

Enpäs muistanutkaan että neuvolakäynnit vähenee puolen vuoden jälkeen.. Minun puolesta niitä vois olla jatkossaki joka kuukaus, jotenki siellä vaan on niin mukava käydä (paitsi noi piikit!) :)
 
täälä kans 5kk neuvola takana ja mitat oli 7860g ja 67,1cm
ja piikeistä tuli itkua mut ei onneks niin paljon kun edellisellä kertaa. eikä näyttäny vauhtia hidastavan kun jalat vispaa eikä piikki kohdat arista.
 
Eilen oli 5kk neuvola...piikit saatiin ja ai että sitä huutoa :( Onneks rauhottu aika pian, mut kyl se oli silti kauheeta..

mut mittoja:

67,2cm
7220g
42cm

Eli meil on neidin pituuskasvu vähä hiljentyny ja samaten painoo ei oo nii rutkasti tossa tullu, mut ei vielä mitää paniikkia kuitenkaan...
 
Me tullaan kyllä melkoisesti jälkijunassa, kun meillä oli eilen "vasta" 4kk-lääkärineuvola!

Paino: 7920g (+1040g/kk!)
Pituus: 67,9cm (+2,9cm/kk)
Pää: 43cm (+1,2cm/kk)

Kovin pojua kehuttiin. Lääkäri tykkäsi kovasti, kun teki tutkimuksiaan, niin poju vaan naureskeli! Taisi lääkäri kutitella oikeista paikoista!

Tämä kuukausi oli pojulla selkeäsi massakuukausi, eli suhteessa tuli enemmän painoa kuin pituutta. Edellisellä kerralla oli taas toisin päin, eli suhteessa kasvoi enemmän pituutta.
 
mittoja:

5kk
6470g
66,5cm
41,6cm

Kaikki hienosti ja motoriikan kehitystä ihmeteltiin hyvässä ja
yöheräämisiä ei moitittu, kun näkivät, kuinka toinen liikkuu ja kerroin paljonko syö päivisin..

Kaikki hyvin siis.
 
5 kk neuvolan tulos: pituus 64,2 cm ( + 1,6 cm), paino 7300 g ( + 520 g) ja pipo 42,5 cm (+ 0,9 cm). "Helmi on iloinen vauva. Jäntevä tyttö. Tukee jalkoihinsa. Jokeltelee. Näkö ja kuulo hyvä."

Rokotuksista näytettiin hieman hapanta naamaa, mutta sekin harmi pian unohtui. =0)
 
5kk neuvola täälläkin nyt takana ja seuraava lukee kortissa: suloinen poika, kovasti jokeltelee ja seuraa, kova yritys kääntyä mahalleen. iho kuiva jaloista säännöllistä rasvausta.

Pituutta 65cm
painoa 7625g

Nyt on pianon nousu hidastunut ja minähän siitä olin heti että annankohan tarpeeksi ruokaa tuolla lapsellle! mutta väkisinhän se jossain vaiheessa tasaantuu täälläkin, ei mennä enää kilon kuukausivauhdilla =D
 
Eilen käytiin 5kk neuvolassa ja illalla olikin sitten aikas kiukkusta menoa rokotuksien takia.

Pituus 69.7cm
paino 8000g
pipo 44,5cm

painon käyrä hieman laski ja sanoikin että voisin lisätä hieman öljyä ruokiin. Kaikki kumminki loistavasti pojalla.
 
5kk neuvolan tulokset:

Paino: 8730g (+810g/kk)
Pituus: 69,5cm (+1,6cm/kk)
Pää: 44,1cm (+1,1cm/kk)

"Kasvaa hyvin. Osaa kääntyä."

Lisäksi rokotteet ja ohjeet poskien rasvaamisesta.
 
Eilen pyörähdetty neuvolassa..

Paino: 8 130 g (+490 g/kk)
Pituus: 67,5 cm (+1,5 cm/kk)
Pää: 44,9 cm (+0,9 cm/kk)

Rokotuksista pieni huuto, mutta hetken päästä jo naurettiin. Seuraava yö oli kyllä yhtä helvettiä..

"Touhukas hymypoika. Tarkasti seuraa ympärillä tapahtuvia asioita. Leluun tarttuu molemmilla käsillä, siirtää lelun kädestä toiseen. Mahalleen kääntyy, navan ympäri pyörii. Monenlaisia ääniä tulee."
 
6 kk neuvola:

paino: 6850g
pituus: 68,5cm
pään ymp.:42,1cm

Ja pituus menee tasaisesti käyrällään, paino laskussa ja pää tasaisesti käyrällään.

Kaikki oikein hyvin.

Jatkamme samaan malliin.
 
6 kk neuvola takana.  

Neiti keikisteli, jutteli ja leikki niin mielellään neuvolatädin kanssa. On se niin mukava paikka tuo neuvola.

"Helmi tarkkailee ympäristöä. Jäntevä tyttö. Tyytyväinen ja rauhallinen. Suojaheijasteet sivuille tulee esiin."

* pituus 64,6 cm (+ 0,4 cm)
* paino 7665 g (+ 365 g) ja
* pipo 43 cm (+ 0,5 cm).

Pituuskasvun seuraamiseksi käymme 7 kk neuvolassa, mutta taitaa äireeseensä tulla pituuskasvussa... ;0)

Parin viikon rappaamisesta huolimatta korvatkin ovat puhtaat, joten rappaaminen tulee joko hampaista tai kuivasta korvakäytävästä (pari viikkoa olemme suihkuttaneet Ceridalin ihosuihketta neuvolan ohjeen mukaisesti. - Hyvin toimii!).
 
Takaisin
Top