Jos minakin kerrakin laittaisin infoa pojan laakarikaynneita, vaikka taalla harvakseltaan siella kaydaan. 4kk laakari 4kk 1vk vanhana.
pituus 63cm (51cm)
paino 6364g (3615g)
pipo 42cm (33,3cm)
Omilla kayrilla jatkettiin kulkua.
Rokotuksia saatiin taas liuta eli 3 piikkia ja rota tuli. Taalla annetaan enemman tehosteita kuin Suomessa, koska sama setti on tulossa 3. kertaa 6kk laakarissa.
Muissa tarkastuksissa kaikki ok. Tuli lupa laittaa 1% hydrokortisonia nilkan taiveihottumaan.
Keskusteltiin kiinteiden aloittamisesta ja tehtiin tarkistus fyysisista ominaisuuksita sen suhteen: kielella asioden ulostyonti refleksi kadonnut eli osaa kielellaan syoda, paan kannattelu hyva, esineisiin tartutaan ja viedaan suuhun, lisaksi yritetaan jo punkea istumaan. Viela meilta puuttuu kiinnostus ruokaa kohtaan eli meidan syomiset ei kiinnosta. Kuitenkin suositellaan 6kk taysimetysta, mutta jos sita aloittais 5kk jalkeen harjoittelun...
Meilla mennaan siis viela taysimetyksella ja nyt taytyy tarkkailla, etta omassa ravinnossa on tarpeeksi rautaa, silla vauvoilla tulee herkasti raudan puutetta 4-6kk iassa. Siksi taalla kiinteat suositellaan aloittamaan riisivellilla (puuro laimennetaan velliksi), mutta lusikalla syottamalla. (taalla korvikkeissa ja puuroissa on rautalisa)
Meilla on kuitenkin ummetusta eli kakataan n. 2krt viikossa, niin saa aloittaa esim kauravellilla ja luumusoseella, etta on enemman kuitua. Muutenkin sain neuvoja kiinteiden aloittamiseen ja valtettaviin tuoteisiin alle vuoden ikaisena.
Tihentynytta yosyomista saa tarkkailla viela kuukauden, mutta suositeltiin puuttumaan aikaisessa vaiheessa "huvisyomiseen". N. 5kk iassa voisi halutessaa kayttaa Ferberin metodia eli itketetaan nukkumaan yonsa kokonaan. Taytyy toivoa, etta yot paranisivat muuten kuin tuolla.
Olikohan viela muuta... vasyneet aivot ei enaan muista. Taalla jatketaan edelleen taiteilua kahden maan ohjeiden valilla.
Periaatteessa saatiin lupa istuttaa tuettuna esim syottotuoliin, mutta itseani pelottaa tuo istuttaminen. Mistakohan sais faktatietoa tuosta istumisen kehittymisesta ettei pilaa lapsensa selkaa etukateen.