Syyslasten neuvolat

Heippa!

6 kk laakari takana ja aidille tuli vaan paha mieli. Eli valitusta tiedossa....

Meidan poju pelkaa aivan hirveesti voimakkaasti rapisevia asioita eli esim kaytetyn leivinpaperin rutistelu tai rapiseva muovipussi.(rakastaa omia rapisevia leluja) Paastiin laakarin huoneeseen, niin hoitaja alkoi vaihtaa hoitotason rapisevaa paperia. Tuloksena hysteerinen itku, jota ei ei menannut rauhoittua mitenkaan.

Hoitaja mittaa hysteeriselta pikkuselta pituuden: 27 inch. Pituus oli hypannyt ylakayrille, jota ihmettelin mielessani, koska mielestani ei kasvua ole niin paljon tapahtunut.

No paino... olin varman, etta kylla 2 paunaa on tullut. Mutta ei, 2kk:ssa oli tullu lisaa vain n.450g. (1pauna) :( Painokayra siis ei kovin nousu suuntainen. Aloitettiin kiinteet jo 1kk sitten, mutta ennen 6kk vaan maistellaan ja mennaan tissilla 95%.

Muuten kehitykseen oltiin tyytyvaisia, mutta MITA eiko se vielakaan nuku oitaan, kun ilmoitin imettavani yolla viela 2krt...MITA eiko se vielakaan istu, johon totesin, etta ei olla istutettu. Nyt sitten pitaisi harjoituttaa istumista. taytyhan 6kk vanhan jo istua... murrr!!!

Meille on tullu korvikkeesta vatsavaivaa, kun tein puuron siihen, joten aloin tekeen iltapuuron veteen. Nyt tuli kasky loytaa sopiva korvike, koska puuro taytyy tehda siihen ja antaa syoda ruokia niin paljon kuin napa vetaa. Itse siis olin aatellu, etta tarpeelliset ateriat kehiin ennen kuin liiaksi nostaa annoskokoja, mutta olen varmaan tyhmasti tamankin ajatellut. Meilla on vasta iltapuuro ja lounas. Tulossa ensi viikolla paivallinen mukaan. Yritetaan nyt tasta eteenpain sitten antaa lapselle tarpeeks ruokaa. :P

Piikkeja tuli taas vaihteeksi liuta ja niita huudettiin kunnolla, kun oltiin jo valmiiks hysteerisia ja laakari antoi odotuttaa itseaan 45min,joten ehti tulee nalka ja vasykin.

Tuo pituus mietitytti mua niin paljon, etta mitattiin poika ite. Saatiin 3 kertaa sama tulos 26 tuumaa eli hoitsu kylla mittas vaarin ja meidan poika menee ainakin pituuden suhteen kaurilla. Eihan se pituus niin tarkkaa ole 2,5 cm sinne tanne.... :P

Ei kauheesti huvita seuraava laakarikaynti, joka on 9kk iassa ja meidan kiva lastenlaakari vaihtaa praktiikkaa ennen sita.

Kaika: piti sinne toiseen topiciin jo ajat sitten vastata, etta haaveilen imetyksesta vuoteen asti, juuri naiden korvikeongelmienkin suhteen. Pureminen on nyt hieman onneks rauhoittunu.... *koputtaa puuta*

Hyvaa viikonloppua kaikille. Taytyy ehtia lounastreffeille!!


 
iines: kylläpä siellä on ihan eri tarkkoja noista asioista! kuulostaa jopa ihan oudolta...tokkiisa täälläkin löytyy noita hoitajia moneen makuun... entäs jos menet juuri tuolla omalla maalaisjärjellä esim. tuon puuron kanssa? keität veteen jos siltä tuntuu... jos niin ei tule mahavaivaa. (sain huomata miehen siskon lapsen kohdalla että mahavaivat voi johtua itse viljoistakin ku ovat semmonen kuitupaukku). eihän monet lapset nuku öitään vielä tässä iässä yhteen putkeen :) Toivottavasti mieli on parempi lounastreffien jälkeen! :)
 
iines- No voi tokkiinsa- nyt annat mennä toisesta korvasta ulos moiset pulinat- kyllähän sinulla on olkapäiden välissä suomalaisella maalaisjärjellä varustettu pää!
Ihme touhua siellä...
Mutta toisaalta, mun anopin ystävän lapsenlapsi laitettiin konttauskouluun täällä Suomessa- pohjanmaalla :-DDD Arvaa hekottelinko, kun kuulin, että neuvolassa oli täti ollut sitä mieltä, että 8 kk vanhan ON kontattava...vähän samaan malliin, kun että 6 kk on jo istuttava..
Oikeesti!
Kun tärkeämpää on lapsen kokonaisuus- onko virkeä hereillä ollessaan, ottaako kontaktia muihin, onko kiinnostunut ympäristöstä jne..- kuin yksittäinen taito.


 
6kk neuvola takana

pituutta 68cm
painoa 8060g

hienosti jo istuu selkä suorana ja suojaheijasteet eteen ja sivulle on.
saa kuulema antaa ruokaa enemmänki =D
 
Puolivuotisneuvola takana:

Pituus: 71cm (+1,5cm/kk)
Paino: 9340g (+610g/kk)

Tasaisesti kasvaa, joten ei ainakaan kasvuun ole mikään allergia vaikuttanut. emoticon Katsotaan, kuinka pitkälle vielä mennään pelkällä rintamaidolla. Just äiti sanoi, että oli täysimettäny nuorinta veljeäni peräti 8kk...
 
7kk neuvola takana. Neidille tuli 5-6 kk aikana mittauksen mukaan vain 4 mm kasvua, joten siksi kävimme poikkeuksellisesti myös 7 kk tarkastuksessa. Mikä lie mittahärö ollut edellisellä kerralla, sillä nyt mennään hyvin käyrillä, eli kriittiset mitat ovat

* pituus 67,7 cm ( + 3,1 cm 6 kk)
* paino 7865 g ( + 200 g 6 kk)
* pipo 44 cm ( + 1 cm 6 kk)

"Helmi kasvaa tasaisesti käyrillä. Ryömii. Tarkkailee ympäristöä. Näkö ja kuulo normaalit. Iloinen hymytyttö."

Seuraavan kerran 8 kk ja silloin olisikin jälleen neuvolalääkäri.
 
Maya:
Meillä oli kans neiti mukamas painunut 3 mm kasaan 5-6 kk välillä. Oli siis mukamas 6 kk neuvolassa 3 mm lyhyempi kuin 5 kk neukkulassa. Oli kyllä eri mittaajatkin noilla kerroilla. Silloin 5 kk neukkulassa oli joku ihme harjoittelija, joka ei meinannut edes uskaltaa koskea Anetteen. Pelkäs varmaan, että se menee rikki. Me ei kyllä saatu mitään kontrolliaikaa 6-8 kk väliin, koska vaikutti selkeesti mittavirheeltä. Ja nyt ihan omien kontrollien perusteella tyttö näyttää kasvavan normaalisti. Taas vein eilen kasan pieniä vaatteita varastoon... emoticon
 
Helmiäinen käväisi 8 kk neuvolassa / lääkärissä.

Painoa 8420 g ( + 555 g / 7 kk), pituus 69 cm ( + 1,3 cm / 7 kk) ja pipo 44,7 cm ( + 0,7 cm / 7 kk). Lääkärin käsialasta selvittäen: "Kasvanut hyvin. Hyvä vuorovaikutus. Keuhkot, sydän, iho ok.(???, ???????)-heijaste normaalit, ei karsasta. Vatsa ok. Vasen nilkka löysempi, naksuu, konsultoidaan ortopedi."

Nyt odotellaan sitten konsultaation tulosta, mutta mitään suurta huolta ei pitäisi olla. Taitaa neiti tulla "sukkuun niin kuin suo pettää" - tuppasi mummoni sanomaan, sillä sukumme naisilla on nivelsiteiden ja nivelten kanssa problematiikkaa kaiken ikäisinä. Pääasia on, ettei neiti vieroksu jalan käyttöä vaan touhuaa täydessä ruumiin ja sielun voimissa.
 
Tänään olikin kesätuuraaja-neuvolatäti. Sitä hieman vierasteltiin mutta vilkutettiin ja naurettiin pienen matkan päästä.

"Kasvu tasaista. Tavuja jokeltelee ja kävelee tukea pitkin. Kuulo ja näkö ok. Iho siisti." Paino 8605 g ( + 185g / 8 kk), pituus 70,5 cm (1,5 cm / 8 kk) ja pipo 45,5 cm ( + 0,8 cm / 8 kk). Pituus alakäyrällä - kuten tasaisesti tähänkin mennessä. Liekö tullut tappiin äitiinsä. Paino exact mitä tämän pituinen painaisi ja pipo on hienosti keskikäyrällä. On meillä hieno flikka! ♥
 
Meillä oli viime viikolla 10 kk neuvola:

Pituus kohta 78 cm, paino 12,320 (paino pysynyt nyt suht samoissa pari kuukautta - ONNEKSI!!! :D).

Kehitys edelleen normaalia, kuusi hammasta suussa ja kahta hammasta tekee taas lisää :) Kontata osataan, mutta ryömimällä pääsee nopeemmin ;> Tukia vasten kävellään ja horjahdellaan, kävelytuolilla (vai mikä nyt oikealta nimeltään tuo lasten vekotin onkaan) mennään tuhatta ja sataa!

Yöt meillä nukutaan edelleen yhdellä syötöllä, toissa päivänä ei tarttenu pulloa ollenkaan, että ehkäpä kohta saisi nukkua ilman syöttöjä :)
 
Meillä 1 vee- neuvola takana. Oli kivaa kun iskäkin tuli mukaan, oli oikein palaveria siirtäny että ehtii mukaan.

Tuli sitten tutkittua koko tädin huone, josta se totes vaan että normaalia 1-vuotiaan käytöstä. Eipä ollu mitään ihmeellistä lapsesta mutta äiti ja isä täyttivät alkoholiin liittyvän kyselyn, josta sitten vähän keskusteltiin... Kolma kamalaa rokotetta tuli, ihan hirvee tilanne kun täytyy pitää kiinni ja meinas ihan itellekki itku tulla. Kuumetta ei oo vielä mut nukkumaan meno ja yö oli vähän hankalaa. Näki varmaan painajaisia.
Muutamat askeleet menee ilman tukea.

Hyvin on kasvanu poika ja syö hyvin:
paino 10.350g (8.5kk 8540g, synt. 2710g)
pituus 78.2 cm  (71.9cm, 49cm)
pipo 46.6cm  (45cm, 34cm)
 
Onpas kiva lukea näitä kuulumisia- en malta odottaa meidän tättähäärän lukemia!
Sellaisen huomion tein, että kylläpä ovat kokoerot tasoittuneet vuodessa!
 
Meidän neiti oli 1v neuvolassa 77,7cm pitkä ja painoa 9,6kg pipo taisi olla 46,??. Rokotukset saatiin, paitsi tuhkarokkorokote mennään hakemaan vasta, kun ollaan virallisesti täytetty vuosi. Saatiin myöskin käsky syöttää neidille niin paljon ruokaa kuin mahdollista, kun paino ei oikein tahdo nousta ja hipoo alarajoja. Siirryttiin sitten kokonaan pois vauvasoseista ja neiti saa ihan tuhtia tavaraa joka aterialla. Äsken söi iltapalaksi 4dl puuroa, 2dl piimää ja puolikkaan ruisleivän oliiviöljyllä. Ruokahalua ei siis puutu laisinkaan, eikä inhokkiruokia oikeastaan ole tullut vastaan.
 
Pikku-ukon 1vee neuvolassa käyty aamusella. Hieman otti koville rokotukset, joita kyllä itkettiin pitkään.. reppana. Mutta muuten oli mukava neuvolakäynti, pikku-ukkokin oli niin touhuissaan aina niihin saamarin rokotuksiin asti.. :)

Tässäpäs tuloksia:

paino: 10100g (8kk 9220g)
pituus: 75.5cm (71cm)
pipo: 46.6cm (45.2cm)

Reippaaksi pojaksi kehuttiin <3


 
Meillä oli tänään 1v huolto ja
paino: 9120g
pituus:76,1
pipo: 44,8

Rokotuksista tuli itku, mutta oikein hyvin ovat likan asiat.

Se olis sitten seuraavaksi hammastarkastus. (mä olen käyttänyt kaikkia lapsia ihan pienestä säännöllisesti, jotta tottuvat käymään hammasHOITAJALLA ;)  on meinaa vissi ero käydäänkö lääkärissä vai hoitajan vastaanotolla)

Nii- ihanaa, että seuraavat rokotukset vasta 4v!
 
Edith oli 16.9 neuvolassa ja ja ja.. pituus oli 77,9cm, painoa 9470g (muistaakseni) ja rokotteita ei täl kertaa otettu, ku neiti on ollu nii nuhassa koko viikon. Edith puskee molempia yläetuhampaita esiin samaan aikaan, ni voitte vaa kuvitella sen kitinän... Pään ympärystä en muista, ja seki mitattii varmaa 3 kertaa, ku Edith ei millää meinannu paikoillaan pysyä :D

Mut muuten kaikki hyvin ja meilläki siis jo kävellää kovaa vauhtia ilman tukia. Tosin haluaa edelleen pitää kädestä kiinni, ku mennä touhottaa, mutta lähinnä siksi, et voi varmistaa, et tullaan perässä :D
 
Meillä oli tänään 1-vuotisneuvola ja ensimmäinen käynti uudella terkalla. Erittäin mukavan oloinen ihminen oli! :)

Pituus: 80cm (minusta se mitta näytti kyllä ainakin puoli senttiä enemmän!)
Paino: 11,86kg
Pipo: 47,7cm

Hyvin poika kasvaa omilla käyrillänsä, eli ei kai sitä ihan kauheasti ole metsään menty noiden ruokailujen kanssa... :D

Rokotuksia tuli kolme, tosin neljä kertaa jouduttiin pistämään, kun ensimmäinen MPR-yritys epäonnistui...ei mikään hirmuisen kiva juttu, kun poika oli siinä vaiheessa jo melko hysteerinen. Mutta onneksi itku kuitenkin loppui siihen, kun sai vaatteet päälle. Ehkä aavisti, että sitten ei tehdä enää mitään ilkeyksiä...
 
Syntymämitta Millalla oli

3,480g, 50cm, ja py 36cm
2kk ikäisenä
4,010g, 55,2cm ja 39,4cm
6kk ikäisenä
7,920g, 69,4cm ja 45,6cm
1v
10,190g 79,4cm ja py 49,1cm

Ihan hyvin on kasvanut. Vähän käyrän yläpuolella menee paino ja pituus, päänympärys oikeaa tahtia. Välillä on on tullut painoa enempi, välillä pituutta. Oppi kääntymään ensin mahalta selälleen, sitten vasta selältä mahalleen viiden kuukauden ikäisenä. istumaan nousi 8kk ikäisenä. Ensin ryömi taakse päin, siitä alkoi konttaamaan eteenpäin ja olikohan 11kk kun oppi nousemaan tukea vasten ja ottamaan askeleita tukea vasten. Nyt 14kk ikäisenä harjoitellaan askeleiden ottamista ilman tukea sekä seisomista ilman tukea. Vielä ei kävellä, mut mikäs kiire tässä on :) Oppi joku aika sitten kiipeämään, ei malta olla ollenkaan pois sohvalta. Ja osaa tulla jalat edellä kunhan pitää vähän muistuttaa siitä. Ei oo onneksi pää edellä tullut vielä kertaakaan (koputetaan puuta)

Imetys ei onnistunut ollenkaan, joko nukkui rinnalla vaikka kuinka yritin kutitella joka paikasta tai sitten huusi kuin syötävä joten menimme pullolla ja hyvin on kasvanut. Välillä on ollut jotain omituisia itkuja, luultavasti mahanpuruja. Terveyskeskukseen on vaikeaa päästä kun pitää ensin soittaa ja kysyä et onko paljon jonoja. Yleisin vastaus on et soita huomenna uudestaan.

Korvatulehduksia ja kuumetta ei ole ollut vielä ollenkaan. Mahakipuja ja hammassärkyä aina silloin tällöin. Iloinen tyttö ollut ja äidilläkin on kaikki hyvin nyt ainakin :)

Tulipa pitkä romaani. :D
 
Takaisin
Top