Syyskuun turinat

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Runoilijatar89, 2 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Kannattaa :)
 2. perhonenz Satasella mukana keskusteluissa

  kokeile nestemäistä
 3. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Mä oksensin nestemäisestä esikoisen aikana, tabletit ei taas imeytyny :D
 4. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mulla on aiemmissa raskauksissa meinannu hempat myös heilahtaa liian alas ja paristi ollaan jo lisäraudasta terkan kaa puhuttu. Oon kuitenkin päätynyt lisäämään ruokavalioon puolukkaa, persiljaa ym. Ja en tiedä ovatko toimineet ku lumelääke, mut joka kerta on saatu hemoglobiini pysymään ja nousemaan yli sallittujen rajojen. Nyt oon taas ottanut puolukkaa en nyt joka aterialla, mutta koittanut useasti viikossa lisätä lautaselle ja toivon, että hempat pysyy kurissa...noh maanantaina se nähdään :)
 5. Suzy91 Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Pysyy taas sisällä :D tai eilen ja tänää pysyny.. syön iltapuuron jälkeen sen niin saa masu rauhottavaa samalla. Aamulla yökityttää vähän mut rauhottuukun saa nopeesti ruokaa naamaan :D eiköhän tää tästä taas
  Last edited: 11 syys 2016
 6. perhonenz Satasella mukana keskusteluissa

  jjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee maaantaina alkaa toisenlaiset äidit :) hauska nähdä, itestäni tulossa yh äitija jos sais jotain kivoja juttuja ja miten muut on pärjänny etc :) toi huostaanotto jakso kiinnostaa TODELLA PALJON.
 7. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Onko teillä muilla flunssaoireet kovemmat kuin ei raskaana ollessa? Enpä muista tällaisessa flunssassa ennen olleeni. Koko tuleva äiti ihan tukossa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 8. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Elämä lapselle konsertti ja paketti nenäliinoja :) kevyttä tunneskaalaa taas havaittavissa :D
 9. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Joo, minäkin totesin juuri, että aina tää on koskettanu mut nyt entistä enemmän.
 10. KultaHippu Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Minä kävin neuvolalääkärin luona kun kipuilu lisäänty, halus nähä. Kaikki oli hyvin, pieni potki niin tomerasti. :) Ainoo miksi "epänormaaliksi" kivun syyksi sanoi että ehkä voi olla kun istukka on kohdunsuun vieressä että aiheuttaako se kipua, se on siis vissiin vaihtanut paikkaa. Siitä piti tulevassa ultrassa mainita et kahtovat miten tarviiko seurata. Mitähän se sit voi tehdä ja aiheuttaa jos siirtyy kohdunduunpäälle tai jotenki?
 11. -tuike- Satasella mukana keskusteluissa

  KultaHippu, minulla on istukka osittain kohdunsuun edessä ( kerran vuotanut reilusti verta, ei muuta), tosin saattaa olla noussut ylemmäs jo. Ultrannut lääkäri sanoi, että tavallisesti istukka kyllä nousee ylemmäs kohdun kasvaessa. Jos sinulla on kipuja, niin onhan sekin vaihtoehto soittaa Äitipolille jos he tutkisivat tarkemmin? Saisit mielenrauhan :). En sano, etteikö sinun neuvolalääkäri olisi tarpeeksi asiantunteva, mutta äitipolilta todennäköisesti saisit varmemman vastauksen.

  Mutta siis...minulle lääkäri sanoi, ettei (osittain) etinen istukka välttämättä aiheuta mitään oireita. Joillakin voi olla veristä vuotoa. Puolivälin tienoilla tavallisesti siis siirtyy ylemmäs ja JOS ei siirry, niin sitä seuraillaan ( kertoi, että siinä tapauksessa rakenneultran jälkeen ois 6 viikon päästä kontrolliultra). Jos istukka olisi kokonaan kohdunsuun päällä synnytyksen lähestyessä, täytyisi leikata. Osittaisesti jos olisi, niin silloin on suurempi riski verenvuodolle, vaikka voikin alakautta synnyttää
 12. KultaHippu Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Mitä ne siellä muuta voi tehdä? Lääkäri meillä neuvolassa on alan erikoislääkäri synnytys ja mikä se virallinen oli en muista, niin mietin vaan mitä enemmän äitiyspolilla voidaan tehdä että onko hyötyä vai samalla sisätutkimuksellako selvittävät.
 13. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Kävin kiertämässä täällä keskustan vaateliikkeet ja en kyllä voi kehua äitiysvaatteiden antia. Ei tarttunut mitään mukaan, kun yritin etsiä muutamia puseroita töihin. Oletteko muut tilanneet mistä äitiysvaatteita?
 14. -tuike- Satasella mukana keskusteluissa

  No sinulla on sit Kultahippu siellä asiantunteva lääkäri, et ei kai ne siellä äitipolilta enempää osaa auttaa..Omalla kohdalla neuvolalääkärit olleet jotain yleislääkäreitä, yksikin viime raskaudessa ( kun valittelin 30.viikola tiheitä suppareita), totesi, että kohdunkaulaa vain sentti jäljellä ja pehmeä. ..äitipolilta totesivat sen myöhemmin saman päivän aikana olevan täysimittainen ja pehmenemisestä ei tietoakaan :dead:
 15. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Minä olen löytänyt baabuska ihan H&M liikkeistä kivoja äitiysvaatteita. Myös kirppareilta sattunut mukaan muutama kiva vaate.
 16. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Mä oon ostanu yhtä kokoa isompia paitoja ja pari hm raskauspaitaa :)
  • Vanha Vanha x 1
 17. bjorkm Päivystävä dosentti Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Mä haluaisin kans vähän piristystä vaatevarastoon,mutta en tiiä raaskinko ostaa ihan uusina, kun suunnitteilla on, että lapsiluku jää sitten tähän kahteen. Ei viittis kauheasti sijoittaa vaatteisiin, joita ei kuitenkaan ehtisi pitää kuin muutaman kuukauden. Mutta kirppareita vois kyllä tutkailla :)
 18. V1lhelmiina Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Mä ostin esikoisen aikaan vaan pari äitiysvaatetta ja niillä olin ajatellut pärjätä. Opiskelukaveri kuitenkin kauppas naurettavan halvalla omiaan niin ostin vähän lisäystä :) mamalicious ja hm niissä merkkinä suurimmaksi osaksi.
 19. Overa86 Kommentoinnin ninja Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Ja meillä on mun kaverin kanssa vaatteiden ees taas roudausta, se sai esikoisensa kesäkuussa niin vein hänelle kassillisen äitiysvaatteita ja nyt se toi mulle takas pari kassillista :grin ei tarvii onneks pahemmin ostella kun lainaillaan puolin ja toisin :)
 20. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mä en myös raaski kalliita, juurikin kun uskon tämän olevan viimeinen raskaus. Ja näillä oloilla varmasti onkin :) mamaliciousksen vaatteita oon kurkannut ja jotain boobin vaatteita koittanut nettikirppiksiltä bongata, tosin hyvissä hinnoissa myös käytettynä....! Muutamaa paitaa juuri mietin, että hankkisi ja housuja on säästössä edellisistä raskauksista siihen vaiheeseen, kun ei normit mene päälle. Tosin jos mennään samoissa mitoissa kuin kaksi edellistä raskautta, niin ei tartte raskaushousuja miettiä edes :)