Synnytyspelko, alatie synnytys vai keisarileikkaus?

Keskustelun 'Laskettu aika elokuussa 2016' aloitti Anskimanski, 14 maalis 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Anskimanski Peruskäyttäjä

  Huoh, nyt sitte ressaan että mitä jos tää synnytys käynnistyyki ennen sitä leikkausta... :D jotenki ei oo vielä sisäistäny et ei oo enää ku muutama hassu viikko ja vauvan pitäis ollaa sylissä :eek:
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 2. Ouhi Aloittelija

  Eilen äpkl lääkäri lupaili että ensi tiistaina katsellaan jos vauvan keuhkot kypsät ja muutoin kaikki hyvin niin alettais käynnistelemään.. vauvan painoarvio oli eilisessä ultrassa jo 3,1kg joten ehkä alkaa olla pian jo aiheellistakin, en halua yrittää ensisynnyttäjänä ja pienenä ihmisenä yli 4kg vauvaa.. jännittää kyllä aikas kovasti!
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 3. Miimu81 Peruskäyttäjä

  Anskimanski, ihan sama juttu, eilen laskin että 6vko enää siihen kun esikoinen syntyi (=39+2).. Viikkoa!! Tähän astin laskettu kuukausia :D :D Onneksi ensi viikon torstaina on sektion ajanvaraus, sen jälkeen en toivottavasti enää jännittä..
 4. Anskimanski Peruskäyttäjä

  Apua, sit jos se synnytys käynnistyyki, nii mihin mä soitan? :Dd
 5. jennyhannele Naimisissa foorumin kanssa Syysmammat 2016

  Siis mua on alkanut taas ihan älyttömästi ahistamaan, entä jos en saakkaan sektiota. Sype kätilö kyllä sitä siis lupaili ja lohdutti että ketään ei pakoteta alatiehen ja että voin olla loppuraskauden huolehtimatta siitä. Lääkäriaika on 4.8 jolloin tulee täyteen rv 36+0. Voiko se lääkäri oikeesti todeta, että mun syyt ja pelot eivät ole tarpeeksi pätevät että saisin sektion? Vai uskallanko oikeasti luottaa siihen, mitä kätilö sanoi. Kanta.fi:ssä lukee sype käynnin tiedoissa "toiveena elektiivinen sektio" mutta ei muuta merkintää siitä. Ihan järkyttävä ahdistus päällä... Sairaalana siis Naistenklinikka.
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 6. jennyhannele Naimisissa foorumin kanssa Syysmammat 2016

  Olettasin, että leikkaavan sairaalan synnytyspäivystykseen! :)
 7. Ouhi Aloittelija

  Huh, täällä tuli vielä viikko lisäaikaa ennen kuin käynnistellään ensi viikolla! Hyvä niin koska tänään tuli kamala paniikki että entäs jos en kestäkkään kipuja tai vain jaksa punnertaa vauvaa ulos.. :-/
 8. Hankalampi Peruskäyttäjä

  Huhhui, mä olin ihan alatiesynnytyksen kannalla, kunnes tänään sit todettiin että lapsi on (edelleen) perätilassa. Nyt sit alkoi mietityttää että jos kääntöyritys ei onnistukaan, niin saanko sektion vai joudunko silti alateitse synnyttämään. Kammoan kyllä sektiotakin, mutta 4-kiloisen lapsen perätiesynnytyskään ei kyllä oikein houkuttele.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 9. RitRat Aloittelija

  Meillä on ensi viikolla (vko 36) lääkäriaika, jossa määritellään sektiopäivä. Toivoisin, että beibi syntyisi viikolla 38. Jännittää se ajatus, että synnytys käynnistyisikin ennen suunniteltua sektiota. Taitaa kuitenkin olla toiveajattelua, vai onko jollain tietoa miten paljon aikaisemmin sektiot yleensä tehdään?
 10. jennyhannele Naimisissa foorumin kanssa Syysmammat 2016

  Mulle sype kätilö naistenklinikalla sanoi, että normaalisti tehdään suunnitellut sektiot noin viikko ennen laskettua aikaa, jossain siinä rv 38-39! :)
  Muoks: Mulla 4.8 kans rv36 lääkärikäynti sektiopäivästä ja haluisin kans mielellään siihen rv38, ettei lähtis syntymään ittekseen. Katotaan kuin käy!
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Mariianen Tuttu foorumilla

  Mun käsittääkseni perätila on aina pätevä sektion syy, koska siihen liittyy riskejä, samoin kääntämisen yrittämiseenkään ei oo pakko suostua :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 12. Miimu81 Peruskäyttäjä

  Tsemppiä kaikille jännittäjille. Mä kävin tänään vimpan sype-käynnin, nyt varattiin sektioaika viikolle 39+0. Tyksissä kai aina viikolle 39 varataan, ei aikaisemmin. Kehoitti herkästä tulemaan sitten näytille, jos tuntuu että supisteluja tulee aiemmin, että ehditään sitten vielä rauhassa sektioon ilman kiirettä. Taidan viimeisen viikon levätä laakereillani, ettei vain käynnistyisi itsekseen :D
 13. Hankalampi Peruskäyttäjä

  Toivotaan näin. TAYS on ilmeisesti vaan tunnettu näistä perätilasynnytyksistä, ja siellä pyritään aina alatiesynnytykseen myös perätilassa.
 14. Mariianen Tuttu foorumilla

  Synnyttäjällä on itsemääräämisoikeus, eli sairaalassa ne ei voi pakottaa sua synnyttämään alakautta perätilavauvaa, jos et sitä riskien vuoksi halua :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Anskimanski Peruskäyttäjä

  Nonii, sektio päivä on nyt sitte 4.8 (la 6.8) ja oon jo sormelle auki ja lapivesikin oli vähäistä. Saapa nähä selvitäänkö yhtenä kappaleena tonne suunniteltuun asti :)
 16. Anskimanski Peruskäyttäjä

  Eli siis la 6.8. Nappaspa ärsyttävästi ton hymiön tonne :D
 17. jennyhannele Naimisissa foorumin kanssa Syysmammat 2016

  Antopa myöhäisen päivän! Mikä sairaala? Mulle sano kätilö naistenklinikalla, että vähintään viikkoa ennen laskettua aikaa tehdään suunnitellut sektiot :0
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Anskimanski Peruskäyttäjä

  Jennyhannele näin mullekki edellisellä kerralla sanottii. Oulaskankaan sairaala tämä. Nyt perusteli että ku on radi taustalla ja vaikka mulla on ollukki hyvät arvot (ei yhtää ylitystä) nii sen takia pistää mahollisimman lähelle laskettua ku radi vauvojen keuhkot kuulemma kehittyy hitaammin. Ja oassilla on ilmeisesti leikkaus päivät yleensä to ja pe. Mää olin valmentautunu et leikataan joko kuun lopulla tai elokuun ekana päivänä :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. jennyhannele Naimisissa foorumin kanssa Syysmammat 2016

  Hmph kurja juttu. Mutta pääasia, että saadaan terveet vauvat maailmaan :) mulla on just 4.8 lääkärin tapaaminen jossa sit saan sektioajan yms :)
 20. heili Aloittelija

  Synnytystapa-arvio takana ja nyt voi huokaista helpotuksesta! Jäbä sai vielä 3 viikkoa kasvun aikaa, kun vaikuttaisi normaalikokoiselta, sekä paino että vyötärö keskikäyrällä.
  Eli mitä todennäköisimmin pääsen synnyttämään alakautta sektion sijaan!! :smiley-bounce012

  Uuden ajan sain 39+1, jolloin voi olla että aletaan käynnistelemään myös.
  • Tykkää Tykkää x 4

Jaa tämä sivu