Synnytysoireita

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti M&S, 10 syys 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Mulla ei ehkä edes käynnistetä. Joka aamuinen verikoe kertoo että arvot on hyvät. Valkosolutkin oli laskeneet torstaisesta. Mä vaan ventttaan. Vähän että keltä kysyy niin saa eri vastauksen.. Joku sanoi että käynnistetään jossain vaiheessa mahdollisesti, toinen että ei. Toinen sanoo että menee viikoksi keskoskaappiin jos nyt syntyy ja toinen että ei.. :D
 2. Zoe Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Eiköhän se keskoskaappiin joutuminen riipu ihan vauvan kunnosta. Meille varoitettiin 36 viikolla syntyneestä ennen sektiota, että kannattaa varautua, että vauva joutuu lastenosastolle ja keskoskaappiin, kun oli vielä viikkojen lisäksi niin pienikokoinenkin vauva tulossa. Synnyttyään poika olikin kuitenkin niin hyvävointinen ja jaksoi heti syödä ja hengittää itse, että kävi vain vähän aikaa keskoskaapissa lämmittelemässä sillä aikaa, kun itse olin vielä leikkauksen jälkeen seurannassa ja pääsi heti mun kanssa vierihoitoon osastolle. Tietysti apujen tarve on todennäköisempää, mitä vähemmäm viikkoja on kertynyt, mutta eihän se täysiaikaisen vauvankaan kohdalla varmaa ole, etteikö vaikka sitä keskoskaappia tai muita apuja tarvisi syntymän jälkeen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Eppis. Tuttu foorumilla

  Tuttuni syntyi 4,7 kiloisena ja tarvitsi hetken aikaa keskoskaappia. Kuulemma hyvin hauska näky pikkiriikkisten vauvojen vieressä kun yks ei meinannut edes mahtua koko kaappiin :D
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 2
 4. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Lol Minivöö, repesin kunnolla :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Voi ei Hepsuli, ikävää kun ei tiedä mitä tapahtuu ja henkilökuntakaan ei osaa sanoa mitään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  hah, mä oon just tällainen tapaus. 4,6kg ja plösö tursuilee kaapin reunoja vasten ja vieressä niitä maitopurkin kokoisia sinttejä. :D
  • Hauska Hauska x 6
  • Tykkää Tykkää x 3
 7. neito141015 Peruskäyttäjä

  Minä kans tommonen keskoskaappilapsi, syntymämitat 4750g ja 54cm. Äiti sanoi, että olin näyttäny pelottavalta niiden ihan pikkuisten vieressä :D
  • Hauska Hauska x 6
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. Jaanuzka Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Meidän 32+4 syntynyt neiti ei ole ollut kaapissa, ei edes hengityskoneessa. Lisähappeakaan ei ole tarvittu, nasaali oli 12h keuhkojen ylipaineistuksen vuoksi. Kaikki riippuu niin vauvan kunnosta :) tsemppiä!
  • Tykkää Tykkää x 7
  Last edited: 12 syys 2015
 9. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  No vähän taitaa riippua sitten monesta asiasta ja varmaan vielä sairaalan käytännöstä. Nyt on alavatsassa menkkamaisia kipuja. Sydänkäyrä mitattiin yöllä kolmen aikaan kun eilen illalla sen löytymisessä oli vähän ongelmia. Nyt käyrä oli erinomainen ja minä sain huokaista helpotuksesta.. Sydänkäyrässä oli näkynyt yksi yksittäinen supistus mutta se välttämättä tarkoita mitään ellen sitten itse ala niitä tuntemaan. Menkkakipuihin sain avuksi lämmitettävän geelipussin. Kohta tulee aamun antibiootit suoneen. Täytyy ainakin esittää nukkuvaa :D kun sain illalla rauhoittavan tabletin. Että nukkuisin paremmin :) no olenkin nukkunut. Pissa hätä on vaan ainainen vaiva.
 10. Annelia Aloittelija

  Miten Hepsuli, saatko sitä antibioottia synnytykseen saakka vai miten? Streptokokkihan oli?
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Sitä sai 3 vrk:tta kanyylin kautta suoneen ja vielä tablettina suun kautta. Eli tänään aamulla tuli viimeiset. Nyt vauva on siltä suojassa kaksi viikkoa..mutta sehän voi uusia.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Nyt kun saisi nukkua kun kukaan ei tipan takia neljän tunnin välein käy herättämään ja sain rauhoittavan tabletinkin niin yö on mennyt menkkapoltteluissa ja vettä tulee runsaastikin. Supistuksia on nyt ollut 4. Väliä n. 20minuuttia. Yksi herätti minut jo aiemmin mutta nukahdin heti sen jälkeen. Hoitaja kävi lämmittämässä pari lämpöpussia ja makoilen nyt niiden välissä. "yritä nukkua". Supistus kestää noin puoli minuuttia menee ohi nopeammin jos hengittää syvään nenän kautta sisään suun kautta ulos. :) ..maha kurnii.. Lapsivettä on myös valunut runsaasti ilta kymmenestä asti. Ei nämä mitään välttämättä merkkaa. Voivat hyvin loppua aamuksi kokonaan.
  • Optimistinen Optimistinen x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Sussu83 Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Hepsuli, eikö tosiaan aleta käynnistelee vaikka vedet jo tullu? Voiko vaan ootella että synnytys alkaa itsekseen?
 14. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Ei. Vauva on paremmassa olossa mun mahhassa kuin olis keskolassa. Kannattaa lukea mun aiemmat viestit.ne kyllä edelleen pitää paikkansa. :) Voi elämä tää yö on ollut ihan #€%%&&**!!?! Alaselkää polttaa. Hoitajaa en ole uudestaan kutsunut. Äsken kävin lämpöpussit lämmittämässä. Paikat puutuu ku pitää olla kyljellään koko ajan. Seisoessa oli myös hyvä muuta mihin saan lämpöpussit? Supistanut siis koko yön:supistus 30s-nukun 15min-supistus 30s- jne. Kiitos ja anteeksi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Niin ja täällä kuulemma naisia joilla vedet menneet jo viikolla 23.. He saavat tietysti estoja jos alkaa supistaa enemmän kuin minä jopa 7 viikon ajan. Kuulemma estot ei aina auta lapsi voi sitten syntyä keskosenakin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Hepsuli laita lämpöpussit käyrävyön alle. Eiks ne vyöt ole ns henkilökohtaiset ja käytettävissä käyrien ottamisen välillä...?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  Last edited: 14 syys 2015
 17. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Tsemppiä Hepsuli! Lapsivettä jos tulee tarpeeksi, niin eiköhän se kohta etene. Muutoinhan lapsivettä kyllä tulee koko ajan lisää, niin siksi vesien meno ei välttämättä tarkoita pakkosynnytystä.
 18. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Koko yön vihloi makuullaan ollessa alaselkää ja suoli on tyhjentänyt itseään enemmän kuin tähän asti viikossa yhteensä :D. Pitäiskö ruveta jännittään?
  • Tykkää Tykkää x 6
 19. Sussu83 Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mä oon aina luullu että jos vedet menee niin vauvan täytyis syntyä siinä muutaman päivän sisällä.. Mistähän lie taas lukenu moista hömppää
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. alysha Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Hepsulille tsemppiä, etenkin henkiselle puolelle! Kyllä se fiilis on sitten mahtava kun saa pienokaisen syliin ja tietää ettei oo enää raskaana. :p

  Meille ohjeistettiin, että jos kotona menee vedet niin sairaalaan 12h sisään infektioriskin takia tai jos ei tiedä miten päin vauva on niin heti. Mutta varmaan tässä tapauksessa eri, kun on jo sairaalassa ja viikkoja vähän?
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu