Synnytyskertomukset

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Joulukuu14/17, 10 marras 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Tänne vois kirjoitella synnytyskertomuksia sitä mukaan kun niitä uusia tulokkaita maailmaan putkahtaisi! Tuo synnytys ketju on täynnä kaikkee muuta liipalaapaa ja vanhoja kokemuksia, ois kiva saada uudet kokemukset erilleen
  • Tykkää Tykkää x 6
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Alpp1s Aloittelija

  Kiitokset kaikille onnitteluista!! :Heartblue Meijän pikkuisella oli mittaa 44cm ja paino 2370g, viikkoja ehti tulla 34+0. Hänet lasketaan vielä keskoseksi ku täysiaikasuuden raja on 35vk.

  Vauva on naistenklinikalla tehohoidossa, keuhkot ei oo vielä ehtiny kypsyä ni saa hiukan apuja hengitykseen ylipainelaitteella. Mutta mitään hätää ei ole :) vaikka onhan se hiukan surkia kahtoa toista letkuissa ja ku ei oo saatu vauvaa sylitellä eikä käsitellä.

  Synnytys lähti tosiaan ihan yllättäin käynnistyyn ti iltana 7.11. Aamulla olin ekassa nyyttiryhmä tapaamisessa, koska hiukan jännitti tuleva koitos :D kotona hääräsin ja laitoin vauvan huonetta (juuri ollaan muutettu) ja parit päikkärit taisin myös ottaa ku tuntu että väsytti nii palijo..puoliso oli päivän töissä ja tuli vasta illalla kympin jälkeen kotiin ku oli venettä laittamasa illan talviteloille kaverin kaa..

  Kaheksan maissa illalla aloin kiinnittää huomiota supistuksiin ja siihen että oli menkkajomotusta ja alaselkää alkoi myös välillä särkee supisten aikana ja kympin seudulla soittelin äitin kaa ja hän meinas että pitäskö soittaa naistenklinikalle oman mielenrauhan vuoksi. Odottelin puolison kotiin ja sit kerroin hänelle supistuksista ja soitettiin yhentoista maissa. Käskettiin ottaa grammanen panadoli ja mennä sänkyyn pötkölleen ku olin päivän touhunnu ja seurata tunnin ajan vaikutusta ja soittaa uuestaan jos kipeytyy tai jotain muuta..

  Tilanne ei helpottanu vaan tunnin aikana supistukset ehti muuttua jo kivuliaiksi ja tuli jonku minuutin välein ja soitettiin uuestaan. Käski meijän lähtiä tulemaan ja sit nopiasti puoliso pakkas mulle jotaki vaatetta mukaan ja tässä vaiheessa vielä aattelin ite että kyllä sieltä hetken päästä takas tullaan, että ne antaa jotaki supistuksia estävää lääkettä :D

  Perille ku päästiin yhen jälkeen yöllä meijät otettiin tarkkailuhuoneeseen ja seurattiin vauvan sykettä ja supistuksia. En tiijä kauanko oltiin siinä huoneesa mut sit kävin lääkärin tykönä ja hän teki sisätutkimuksen ja olin avautunu 3cm ja sit kahto ultralla vauvan painoarvion. Mentiin takasi tarkkailuun ja sain kortisonia että vauvan keuhkot kypsyis ja luulin vielä että kohta mennään kotiin ku ne antaa niitä supistuksen estolääkkeitä.. noh, ei menty kotiin vaan siirryttiin synnytysaliin noin neljän aikaan aamulla ja supistukset oli tosi kovia ja tuli tiuhaan.

  Synnytysalissa sain ilokaasun heti käyttöön. Ja tosiaan, automatkalla ehin vähä kirjottaa siihen ”toiveita synnytykseen” lappuun kivunlievitystoiveita ja kätilöltä toivoin opastusta eri asentoihin, ne otettiin kyl tosi hyvin huomioon. Varmaan joskus viien maissa kätilö tutki mut ja olin avautunu jo 9cm ja sillo aattelin että täähä hoituukin nopiaa, että ennen ku yövuoro vaihtuu ni meillä on vauva sylissä :) kokeilin kivunlievitykseen tosiaan sitä ilokaasua ja lämmintä suihkua puolisen tuntia ja sit vielä tenslaitetta. Tenslaite tuntu hyvälle jonku aikaa mut sit jossain vaiheessa ei ollu enää hyvä. Ja aquarakkulat mulle laitettiin kans, neki autto oman aikansa.

  Homma ei sit oikeen edenny ku vauva ei ollu laskeutunu vielä kunnolla ja kalvotkaan mulla ei puhennu. Eri asennoilla sit koitettiin vauvaa saaha alaspäin..nojasin sänkyyn ja seisoskelin ja istuin jonku ämpärin päällä josaki välisä. Johonki väliin mulle laitettiin pudendaali puudutus emättimeen, en halunnu epiduraalia. Kalvot puhkastiin sit johonki aikaan ja ponnistamaan aloin joskus kympin jälkeen. Oksitosiinitippa mulle laitettiin kans supistusväli alko kasvaa ja ite supistukset alko lyhenee, mut kätilö sit meinas et liekö ehti se oksitosiini ees vaikuttaa. Ponnistusvaihe kesti vajaa tunnin ja klo 11.07 syntyi sitten pieni poika :Heartred

  Hyvä mieli jäi synnytyksestä ja mua kuunneltiin ja toiveet otettiin huomioon. :)
  • Tykkää Tykkää x 16
  • Voittaja Voittaja x 3
 3. Kruuna Aloittelija

  Ihana kuulla, että kaikki on hyvin eikä hätää pojalla,vaikka pikkuinen päättikin syntyä hiukan etuajassa:happy: Ja että synnytyksestäkin jäi positiivinen kuva sekä sinulla kaikki hyvin.
  Tiedätkö kauanko pienokainen joutuu olemaan tehohoidossa?
  Onnea hirmuisesti pikku prinssistä ja jaksamisia sinne!:Heartred
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Alpp1s Aloittelija

  Ei ole vielä tietoa kauanko pieni joutuu oleen täälä, mut ainaki siihen että on täysaikanen (ke 15.11). Kahtotaan hetki kerrallaan eteenpäin! Tänää saatiin jo vauvaa pitää kenguruhoidossa :Heartblue
  • Tykkää Tykkää x 12
 5. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Eikös keskosuuden raja ole 2,5kg ja 37 viikkoa?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. palmikko Peruskäyttäjä

  37+0 on täysiaikaisuuden raja, ainakin mulle tänään neuvolassa niin sanottiin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 5
 7. nuska76 Aloittelija

  Joo, 37 viikkoinen lasketaan täysiaikaiseksi. Sitä aiemmat on pikkukeskosia, keskosia, tai jotain isoja keskosia
 8. [nenna] Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meilläkin "iso keskonen", kun 36+5. Alustavasti kuitenkin riittää esimerkiksi neuvolassa tavallinen käyntirytmi muutamalla ekstra painoseurantakäynnillä lisättynä, jos ei ongelmia ilmene.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Tämä meidän toinen siis tuli "vähän yllättäen" 2,5vkoa etukäteen. Ei mitään oireita ollut edeltävästi. Sitten klo 2 yöllä ehkä jotain supistusten kaltaisia tuntemuksia klo 4 otin kipulääkettä klo 6 siirryin sohvalle, kun tuntui että herätän kaikki pyörimiselläni. Klo 7 nousin, et saan vietyä esikoisen päiväkotiin. Samaan aikaan mies oli lähdössä töihin. Sanoin, et saatan käydä näytillä sairaalalla tarhareissulla, jos supistukset ei lopu, mut mies voi kyllä mennä töihin. Lopulta lähdettiin tarha/sairaala reissulle yhdessä. Ei lapsivesiä mennyt, limatulppaa ihan jokusen veriviirun verran. Supistuksetkin noin 8 min välein. Klo 9 sairaalassa kerrottiin, et meidän vauva syntyy sinä päivänä (mies lähti kotiin hoitamaan asioita) kohdunsuu 3cm auki, minä klo 9.45 synnytyssaliin odottelemaan ja 9.55 lähdettiin hakemaan lääkäriä puuduttamaan (olin pelkopolin asiakas just kipujen takia) ja ks 5cm auki. Lääkäri tuli ja totesi, ettei mitään puudutteita voida laittaa enää ja lähti pois, kun samalla kahdella puserruksella (yht 3min) tuli poika maailmaan. 10.05 oli syntymäaika ja mies ehti saliin 10.10. :) Mulle ihan kauhea kokemus, kun en mitenkään ollut ehtinyt varautua moiseen ja vaikka kivut oli niin lyhytaikaiset, niin kun en saanut niihin mitään, oli sekin hirveää. Taidan olla sokissa vieläkin! :) Sitte siinä tuli paniikki myös siitä, miten se mies ei ehdi tulla mukaan. Todella ahdistava mun makuuni. Pelkopolin toinen käyntikin ois ollut vasta ensi viikolla.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 9
 10. Katlera Peruskäyttäjä Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Tollaset "pikasynnytykset" kuulostaa kivalta paperilla, ainakin mun mielestä, mutta on se varmasti raju kokemus! Itte varmaan itkisin jälkikäteen jossain nurkassa, jos kaikki tapahtuis noin nopeesti ja ilman tukihenkilöä. Että oot aika kova nainen Anskulaine!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. ellikki85 Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Olipas super nopea avautuminen, mulla kaiketi samaa luokkaa esikoisen kohdalla tosin kun olin kotona en osaa arvioida kohdunsuun avautumista, sillon kuulin sairaalaan mennessä et 10cm ja sit vasta käsitin et sehän on auki kokonaan :D Itelläni kun kävi nopeesti niin meni siinä 2 päivää ennen ku sisäisti tapahtuneen. Muistan kanssa miten hetkellisesti menin paniikkiin kun luulin etten saa mitään kivunlievitystä mut sit vään päätin et ponnistusvaihe ei kauaa saa kestää ja eihän siinä menny kun 7 min :) Ei siihen osaa varautua mut musta parempi noin päin ku et joutuis tunti tolkulla oottelee avautumista :wink
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  No en tiiä. Itse kans pelkopolin asiakas kipujen takia. Käynnistettiin synnytys ja avautuminen kesti ihan kokonaisuudessaan tunnin. Eli joku voi aatella, että ihanan nopea. Joo oli. Ilman puudutteita tiputus maksimilla ilman seurantaa niin luulin kuolevani. Äärirajoille vievä tasan tunnin kestävä kestosupistus ilman minuutinkaan katkosta oli elämäni kivulian kokemus ja en enää halua sellaista
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 13. Anskulaine Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Eikä kyllä mulla ollut eroa supistusten kipeydessä jos vertaan esikoisen käynnistettyihin tai näihin ihan omiin... Kun monesti sanotaan, että käynnistetyt ois kipeämpiä.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 14. Kardulla Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Keskiviikkona 22.11.2017 klo 11.08 syntyi meidän pikkuinen Prinssi :Heartred RV 37+3 3124g ja 50cm.

  Ma-ti yönä kävin vessassa ja palasin nukkuu, hetken kerkesin maata sängys, sit tunsin kuinka olis tikulla pistetty kohdunsuulle ja kuulin sisäisesti äänen poks! Ryntäsin vessaan ja jo matkal kastu pikkarit ja lapsivedet holahti pönttöön klo 4.20. Vesi oli verestävää ja soitin sairaalalle ja sanoivat että normaalia jos vaaleenpunaista eikä pelkkää verta. Pyysivät tulee streptokokki kokeeseen puolenpäivän aikaan. Näyte oli positiivinen ja jäin antibiootti tiputukseen.

  Siinä ooteltiin ja omat supistukset pikkuhiljaa alkoi, mutta klo 16 aikaan lääkärin tutkimuksessa auki vasta 2 sormelle. Suositteli ja halusi, että otan käynnistys pillerin jotta ei kestäis liian kauan, kun lapsivesien menosta jo aikaa. Illalla supistuskivut voimistu ja mulla tarkotus yrittää lääkkeetöntä. Kokeilin tenssii, helpotti, mutta ei täysin. Yhdeltä yöllä menin ammeeseen ja siellä uskalsin kokeilla ilokaasuu..ei auttanu oikein, kun en osannut hengittää ja ajoittaa sitä oikein. Ainoo et helpotti hengittää enkä pidättäny hengitystä. Kivut alko käydä tosi koville. Mulla tuli kaks kovaa supistusta peräjälkeen ja heti niiden jälkee kolmas. Jotka tuntu alaselässä. Kaiken lisäks kädessä oleva kanyyli sattu, ku otin tukee jostain. Ammeen jälkeen uskaltauduin kokeilee aqua rakkuloita..Virhe! :sad001 nelinkontin sängyllä kauheet supistukset ja rakkulaa laitettaessa tuntu, ku happoo menis siihen alaselkään! Ja hullu annoin viel laittaa toisen! Eikä auttanu yhtään :'( sen jälkee oli pakko ottaa pakaraan oksanest kipupiikki. Olin auki vasta 4 sormelle. Kello oli 3.00 Yritin nukkuu ja samalla käyttää tens laitetta. Piikki ei auttanut niihin kolmeen kovaan supistukseen. Hoitaja ehdotti epiduraalii. Yritin viel selviytyy. Toinen virhe! Ku kipupiikin vaikutus lakkas! Tein kuolemaa! En meinannu enää päästä vessaan ja sieltä, ku pääsin ni kyyneleet vaan valu ja olin hysteerinen ja tärisin vaa :'( tuntu et alaselkä katkee! Siirryttii synnytyssaliin ja hoitaja kutsu anestesialääkärin suorittamaan kiireellisen epiduraalin. Pelkäsin niin paljon ja mietin miten helvetis voin olla liikkumatta epiduraalin laitossa! Lopulta saatiin se ja helpotti. Olin niin loppu! Nukuinki sit 05-09 :)

  Aamulla, ku kätilö tuli olinki valmis ponnistaa. Yritin käydä vessas, kätilö epäili onnistuuko, no ei ja piti katetroida, pelkäsin et sattuu ni ei tuntunu missää :D Ponnistusvaihe kestiki sit 1.5 tuntii :sad001 Ponnistaa alotettiin kylki asennossa ja jalka ylhäällä. Samalla sain oksitosiinii tipassa. Alaselän kipu palas enkä kyennyt ja jaksanu kunnolla ponnistaa. Lopulta lääkäri tuli paikalle vaihettii soutaja asentoon ja sain pudenaali piikit. Alkoivat jo puhuu imukupista. En halunu! Yritin! 20min pääst oli pakko tehä episiotomia ja ottaa imukuppi. Kolmella vedolla pää ulkona ja olkapäät piti "repii" ulos. Vauva oli järkyttynyt ja veltohko, mutta itki vähän ja liikkui kuitenki. En saanu heti rinnalle vaan vauva vietiin pois tarkistukseen. Sen jälkee syntyki istukka kivuttomasti ja nopeesti. 11min syntymästä niin sain vauvan rinnalle :Heartred

  Et tällänen kokemus, oli kyl niin kauhee, mut nyt osaan jo nauraa sille ja pidän sitä huvipuistoajeluna et melkee kaikki tuli koettua :D ja käytii kätilön ja viel kätilöopiskelijan ja hoitajien kaa läpi tota niin se auttanu hirveesti ku saanu puhua :) saa sit nähä nouseeko traumaks seuraavan lapsen kohdalla. Mut sen opin et heti vaa lääkkeet :D ja en myöskää tiennyt et käynnistetyssä supistukset ei oo luonnollisia vaan voi olla kivuliaampia ja terävämpiä :sad001 Lääkäri arvioi, että vauva painoi häntäluuhun ja joihinkin nikamiin ja hermoihin ja siitä olisi johtunut kova kipu alaselässä ja lantiossa. Mutta nyt niin onnellinen ja rakastunut omaan pikkumuruun :Heartred

  P.s. Perjantaina päästiin sairaalasta ja eilen palattiin takas, ku keltasuus noussu ja bilirubiinit oliki sit yli arvojen. Niitä ja sokereita jo seurattiin tiiviisti synnärillä, mutta ei ylittyny sillon. Ni nyt 4päivä ikäsenä oli kohonnut ja jäätiin lasten osastolle sinivalohoitoon :sad001 onneks auttaa! Ja nyt takas kotona :)
  • Tykkää Tykkää x 10
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 15. Rusina Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Joo en mä silläkään. Meinaan vaan, että ilman yhtäkään sisätutkimusta avautumisen seuraamiseksi ja minun kipujen vähättelyllä kätilö oli tosi pahoillaan jälestäpäin, että ei ollut mitään tolkkua siinä. Ne siis laittoi sen tiputuksen täysille vain koska vauva kesti sen. Mitään hätätilannetta tai syytä tosi nopealle ei olisi ollut. Ja eihän siinäkään ois mitään, mutta mulla ei mennyt se supistus pois ollenkaan sen takia. Eli luomu tai ei niin se oli jo liikaa. Tietty siihen sit ne vaikeat repeämiset ja epparin leikkaukset ilman mitään. Ja siis vaan kun ei seurattu lainkaan sitä edistymistä. Ni se hiertelee kyllä
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 16. Karoliinaaaa90 Peruskäyttäjä

  Mä en kyllä ymmärrä miten epparia edes harkitaan tehtäväksi ilman mitään puudutusta:wideyed: kauheeta silpomista!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 17. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Esikoista tehdessä tehtiin eppari ilman puudutusta, ei tuntunut siinä kivussa missään ja tikattiinkin ilman puudutusta, kun ei tuntunut missään :grin
  Tässäkin varmasti eroja, mutta itellä ei ainakaan ollut tosiaan mitään havaintoa ko. toimenpiteistä muuta kuin että sanoivat nyt tehdään näin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Nipanderi Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun mammat 2017

  Jotenki toi eppariasia mua ehkä hirvittää kaikkein eniten, en ees tiiä miks, mut kyl mä toivon ettei sitä tartteis leikellä ja ettei paikat pahasti repeäis.... Muuten ihan hyvällä fiiliksillä edelleen synnyttämään lähdössä sitten ku sen aika koittaa, katotaan sit millasta se on:)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 19. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Joo ei se kivaa ole vaikka ite en siitä kärsinytkään, enkä kyllä toivo, että nyt joutuisivat leikkaamaan mutta kuitenkin jos se säästää/nopeuttaa vauvaa ja omaa värkkiä niin enemmän kuin mielelläni annan leikata...
  Itellä ei ollut edes synnytyksen jälkeen istumis tms. vaikeuksia vaikka varoen sai talviliukkailla kulkea, oli sitten osastolla niitäkin, jotka ei voinut edes kuvitella istuvansa ilman sitä rengastyynyä..

  Yritä siis Nipanderi olla huolehtimatta etukäteen, joskus käy hyvinkin :happy:

  Ja mullahan siis oli esikoisessa ponnistusvaihe 29min. ja imukuppivehkeet valmiina kun alkoi vissiin tulemaan kiire saada tyttö ulos - eppari leikattiin ja toinen kätilö käytännössä seiso mahan päällä työntämällä ulos auttamassa että nopeutu (tuo oli ehkä kaikkein hirveintä koko synnytyksessä, kun mahaa ja vauvaa runnottiin täydellä voimalla). jos ei ois tullu kiirus niin oisivat varmaan jättäneet leikkaamatta...
 20. Kardulla Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mulla toi eppari ei kauheesti oo vaivannu, onneks :) eka nyt oli nii turvoksissa ja puutunu koko alapää ettei todellakaa vaivannu :D seuraavana päivänä siit reunasta kirvelyä, varsinki vessa käynneillä. Edellee välil kirvelee, mut oon hyvi pystyny istuu, mitä nyt välil ylösnoustessa iha kankee ja puutunu alapää ja takapuoli.

Jaa tämä sivu